Kirjoittaja Aihe: Sharanin valot?  (Luettu 833 kertaa)

Poissa pascat

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 284
    • Profiili
Sharanin valot?
« : 12.12.19 - klo:08:18 »
Moro,
Nyt on uudehko Sharan ajossa ja siinä on nuo automaattisesti vaihtuvat xenon valot. Periaatteessa nuo toimii automaatilla mutta ensinnäkin ne ei vaihda pitkille jos nopeutta on alle 60km/h. Vastaan tulevan auton kohdalla ne vaihtaa lyhkäsille valoille mielestäni liian myöhään ja kun auto on mennyt ohi niin kestää useita sekunteja ennenkuin automaatti taas vaihtaa pitkille valoille. Sama ilmiö tulee kun saapuu valaistulle tieosuudelle. Lyhyiden valojen vaihto kestää pitkään ja samoin kun taas valaistu tieosuus loppuu. Kysymys kuuluu että pystyykö tuota "vaihtamisherkkyyttä" jotenkin säätämään?
Toinen juttu on että mistä pystyy säätämään auton lämmityslaitteen "oletus lämpötilan"? Ainakin webastolla esilämmittäessä auto keksii jostain lämmityslaitteeseen tietyn lämpötila-asetuksen mikä tällä hetkellä on turhan lämpimällä.

Poissa M_M

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 2.350
    • Profiili
Vs: Sharanin valot?
« Vastaus #1 : 12.12.19 - klo:08:28 »
Nuo perusmallin valoautomaatit on huonoja, ei siitä pääse mihinkään. Tuota alinta toimintanopeutta pääsee luultavasti säätämään, mutta muuhun toiminnan hitauteen ei taida oikein lääkkeitä olla. Kolmessa autossani on tai on ollut tuo toiminto enkä ole sitä yhdessäkään viitsinyt pitää päällä... itse vaihtamalla pääsee niin paljon parempaan tulokseen.

Lämmityslaitteen oletuslämpöä saa EHKÄ testerillä säädettyä, mutta en sano varmaksi. Ainakin Skodan kanssa on niin, että lupaavan oloinen adaptaatiokanava löytyy mutta ei sen muutos vaikuta mihinkään. Sharanista ei tietoa, selviää ehkä vain kokeilemalla.
VCDS (HEX-V2) käytettävissä, Kotkan seudulla

Skoda Kodiaq 2.0TDI 4x4 DSG -17
Audi A3 SB 1.8TFSI Quattro S-tronic -13

Täältä löydät kaikki korjausoppaat ja kytkentäkaaviot autoosi

 

Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy