Ohjaustehostin tärisyttää satunnaisesti käynnistyksen jälkeen.

Aloittaja Touko Puuppanen, 31.07.22 - klo:23:14

« edellinen - seuraava »

Touko Puuppanen

Väärä alue, poistakaa jos siltä tuntuu. Postasin oikealle alueelle https://www.vagarena.fi/index.php?topic=51541.0

2009 mallin Variant TGI. Ongelmana on ohjaustehostimen voimakas tärisytys käynnistyksen jälkeen. Ilmenee yleensä lämpimemmällä ilmalla, ei ole ikinä tullut talvella. Tärinällä tarkoitan tässä sitä, että tehostin "hakkaa" rattia eestaas todella rajusti ja nopeasti, suunta vaihtuu useita kertoja sekunnissa ja tapahtuu kovalla voimalla. Olen 100 kg + ukko ja saan pitää kiinni kaikella mitä irtoaa ja ihan tosissani vääntää sitä rattia kun se rupeaa tärisemään.
Tilanne korjaantuu niin, että ratin vääntää väkisin jompaan kumpaan ääriasentoon ja pitää siinä niin kauan että tärinä loppuu. Yleensä joutuu jonkun puoli minuuttia - minuutin siinä roikkumaan. Tehostin pitää sinä aikana selvästi kuultavaa sirinää ja kun se tärinä loppuu niin se sirinäkin loppuu.
Ongelmaa ennakoi yleensä se, että autoa sammuttaessa ratti tärähtää kerran aika voimakkaasti. Renkaiden asennolla pysäköitäessä ei tunnu olevan merkitystä ongelman ilmenemisen kannalta.

Olisiko mitään ajatuksia, että mistä voisi olla kyse? Olen käyttänyt paikallisessa AD-huollossa missä yrittäjänä on entinen VAG merkkimekaanikko ja hänkään ei osannut sanoa tuohon mitään.

Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy