Kirjoittaja Aihe: DSG-7 sopeutus - käynnistys softalla (VCDS tms) vai polkimilla?  (Luettu 665 kertaa)

Poissa jt

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1.293
    • Profiili
Seuraava oire, DSG-7 0AM, 1.4TSI, km n.180tkm, joskus vaihteenvaihdon jälkeen tai esim. ylämäkeen mentäessä pienemmillä nopeuksilla/vaihteilla voi muutaman kerran ihan kuin jonkun kierroksen vetäistä tyhjää, siis aivan kuin kytkin luistaisi, samalla voi kuulla ylimääräistä pörähdysmäistä ääntä. Sen sijaan testattaessa 6:s vaihde päälle, kaasu pohjaan motarilla, kytkin ei lähde luistamaan, sama 7:s vaihteella, kierroslukumittarin liikahdus on olematon.

Autoon on edellisen omistajan toimesta vaihdettu loota joskus 100tkm+ tienoilla. Ylimääräisiä kilinöitä tai kalinoita ei kuulu, liikkeellelähdöt toimii sulavasti ja vaihteet vaihtuvat niinkuin pitääkin. Mutta tuo ylimääräinen luiskahdus on oire ja jotain sille pitäisi tehdä.

Joten mieleen on tullut että ehkäpä aika olisi kokeilla adaptointia ennenkuin aletaan mahdollisesti turhaan osia vaihtelemaan. Sopeutuksenhan voi tehdä softalla, siis esim. VCDS: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/7-Speed_Direct_Shift_Gearbox_%28DSG/0AM%29.
itsellä on CarPort, jolla todennäköisesti pitäisi onnistua myös ko. blockkien access ja resetoinnin aloitus.

Toinen tapa taas on sitten ns "Youtube-kikka", eli pidetään polkimia pohjassa sopivan sekvenssin mukaan, sekvenssi löytyy esim: https://www.youtube.com/watch?v=fgdfOHflMoc

1) Onko tuolla väliä miten adaptoinnin triggeröi, vai onko niin että VCDS:n kautta tehdään laajempi ohjelma, eli adaptoidaan myös vaihteensiirtäjän liikeratoja, eikä pelkästään kytkimen paikkoja tms?

2) Voiko adaptoinnista olla jotain haittaa? (ohjeissa sanotaan mm. että lootan lämpötilan on oltava 30..60C)

3) VCDS:n sivuilla on opastettu adaptointiajon sekvenssi. Miten tarkkaan tuota pitää noudattaa hyvän tuloksen saamiseksi? Sivulla oli maininta että jos sekvenssi ei ole täydellinen, niin adaptointi tapahtuu normiajon aikana.
VW Touran Ecofuel 1.4TSI DSG -11

Poissa Ikz

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Samanlainen pörähdys kuulunut täälläkin jo pari vuotta, eli sen mitä auto mulla on ehtiny olemaan. 30tkm ajettu. 5 vaihteella kiihdytettäessä pörähtelee kylmänä. Käytin kytkimien sopeutuksessa ja ei siitä merkittävää parannusta ollut. Taitaa olla ominaisuuksia 😊 

 
www.autodoc.fi
www.euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy
Auton omistaminen on helpompaa autopecasonline24.pt: n avulla