Kirjoittaja Aihe: Ilmastointi vuotaa mutta mistä  (Luettu 397 kertaa)

Poissa Saltti

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Ilmastointi vuotaa mutta mistä
« : 03.05.21 - klo:18:30 »
Golf Sportsvan m 2019 oli ensimmäisessä ilmastointikorjauksessa 11/2019, tyhjä kylmäaineesta, täytettiin merkkiaineen kera maahantuojan korjaamolla. Epäiltiin, että tehdas ei ole muistanut täyttää kylmäainetta. Auto otettiin nimittäin käyttöön syyskuulla 2019, ja seissyt sitä ennen käyttämättömänä noin 7 kk.
Nyt vuonna 2021 piti tässä pari viikkoa sitten poistaa höyryjä laseista kytkien ilmastointi päälle. Mitään apua ei ilmastoinnista ollut. Muutenkin ilmastointi oli tuntunut aika vaisulta jo viime vuonna loppukesästä. Tilasin korjauksen ja auto oli taas 5/2021 korjauksessa samaisessa merkkiliikkeessä. Vuotoja ei havaittu eli merkkiainetta ei näkynyt missään. Ei ollut vielä vikakoodiakaan tullut, eli järjestelmän paineet olivat antureiden ja ajotietokoneen mielestä riittävät.  Täyttivät kuitenkin kylmänesteen. 1,5 vuoden aikana oli hävinnyt 48 %. Tekee vuodessa 35 %. No taas voin ajella yhden kesän autolla, jossa ilmastointi toimii. Vuoden tai kahden päästä sitten taas tilaan ilmastointikorjauksen ja saan kenties ilmastointihuollon. Sportsvanilla on ajokilometrejä vasta 23 tuhatta, eli aina 10 tkm huoltona voi rehdä ilmastointihuollon.
Mistähän järjestelmä oikein vuotaa? Onko tuo merkkiaine ainoa tapa selvittää, mistä vuotaa?
Onkohan K-Auton korjaamot paras paikka tehdä ilmastointikorjaus vai kenties ilmastointihuoltoliike? Missä saisi auton ilmastoinnin kerralla kuntoon?
Mikä on tyypillinen ilmastointihuollon väli volkkareissa esim. Golfissa? Edellisessä autossani Seat Alteassa aineet pysyi sisällä noin 7 vuotta. Voyagerissä aineet pysyi sisällä noin 14 vuotta ja jäähdytysteho oli hyvä.
Sportsvan 1,6 TDI vm. 2019 manuaali

Poissa mollix

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Ilmastointi vuotaa mutta mistä
« Vastaus #1 : 03.05.21 - klo:22:17 »
Itselläni on useammassa autossa ollut vastaava ongelma, ja monta kertaa syylliseksi on osoittautunut nastan/kiven osuma ilmastoinnin ”syyläriin”.  En tiedä miten Golffissa tuo lauhdutin on kivien tiellä, mutta siitä voisi etsimisen aloittaa. Pienen reiän voi korjata - ehkä. Mitä puuttuville rivoille sitten kannattaa tehdä, on toinen juttu, jos tästä kohdasta vika löytyy.

Voihan se vuoto muuallakin olla, kurjin paikka on ilmastoinnin kenno toisessa päässä linjaa.

Nykyisessä Passat B7:ssa askartelin Bilteman tummasta nokkaverkosta suojan puskurin alapuolen aukkojen täytteeksi.

Poissa mfroberg

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 763
  • Profiili
Vs: Ilmastointi vuotaa mutta mistä
« Vastaus #2 : 04.05.21 - klo:09:30 »
Vaimon Golf Variant 2018 pirssissä oli aivan samanlaista ongelmaa. Kävi takuukorjauksessa, mitattiin paineita ja ei vikaa. Täytettiin kokonaan tyhjentynyt järjestelmä uudelleen. Meni vuosi ja taas sama homma. Nyt tekivät perusteellista työtä, taas mitattiin ja paineistettiin ja värjättiin ja kokeiltiin vaikka mitä. Lopulta vialliseksi paljastui se venttiili(!) mistä täyttö tehdään ja mistä myös se itse painemittaus tehdään. Tämä oli viime vuonna, nyt on kamat pysyneet sisällä.
VW Golf Variant 2.0 TDI DSG Highline 2019
VW Golf Variant 1.5 TSI DSG Highline 2018
Peugeot 307 1.6 Olympia 2006

 
Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy