VAGarena.fi

Automerkit ja -mallit => Muut merkit => Dacia => Aiheen aloitti: makkis - 29.12.09 - klo:20:58

Otsikko: Dacia
Kirjoitti: makkis - 29.12.09 - klo:20:58
Avataanpa alue tämän hetken kuumalle puheenaiheelle, elia Dacialle.

Käytin viime viikolla autoani määräaikaishuollossa ja kummastelin sijausautoa tien toiselta puolen noutaessa jotta miksi BMW/Renault/Volvo (aakkosjärjestyksessä) aitahäkissä on liuta uusia Nissaneita.. no, ajattelin jotta Renun kanssahan noilla jotain kimppaa on, liekkö piirimyyjä vaihtumassa. Nähtyäni yhden vanhaa Skoda Forman Pickuppia muistuttavan lavanissanin, hoksasinkin, että kyseessä on tämä uusi merkki Datsia.

En noita lähempää syynännyt, mutta slaavilaisuus kyllä näkyi jo kauas. Tänään surffailin Datsian webbisivuilla ja ai kamala... ilmeisesti Datsia Sompreeroon saa lisävarusteena muovisen kromikehän ratin Datsia -logon ympärille. Datsia Slougan MPV:stä taas tuli mieleen jotenkin kolhoosit ja Datsia Slougan Pikkupista Skoda Forman tai Tojota Timantti. Kaiken lisäksi rellun tekniikka ei ole itselleni ainakaan referenssi positiivisessa mielessä, pysykööt Datsiat häkissään.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Ironic32 - 29.12.09 - klo:21:02
Niin, kyllähän tuo ihan hirveää sontaa on, noin niinkun autoteknologisessa mielessä, mutta varmasti monelle tervetullut halpa kajakki tänne kekkoslovakiaan... Onhan tuo renaultin tekniikka kuitenkin parhaimmasta päästä, mitä ranskalaisiin tulee... ::)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: skodamig - 29.12.09 - klo:21:08
Mites se menikään; köyhällä ei ole vara ostaa halpaa.. No josko täälläkin ostettais tota, ni ei oltais köyhiä ! Niin, tässä maakunnassa taitaa olla eniten Ladoja; heti Savon jälkeen..(toistaiseksi) ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Markku J - 29.12.09 - klo:21:14
Aika positiivishenkisiä kirjoitteluja on ollut autolehdissä tuosta tila-autosta - Logan MCV, jossa on 3 penkkiriviä ja 7 paikkaa. Pitkältä tuo kapea pikkuauto näyttääkin. Mutta alle 15 th Eur saa 7 henkilön kuljettimen. Ja hinta alkaen mallissakin (Sandero) on 1.6 kone, vaikka hintaa on vain n. 11 th.

En ostaisi noita toki itse, mutta ehkä niille kohderyhmä on. Mieluummin ostaisin käytetyn oikean "länsiauton", mutta tuon 7 -paikkaisen Loganin kanssa voi muut vaihtoehdot olla vähissä. Tekniikka lienee niin pelkistettyä, että se voi jopa toimia "jollain lailla".

Ei kuitenkaan minulle, kiitos !
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: makkis - 29.12.09 - klo:21:16
Eikös Lada ole julmetun kallis, siis tämä myynnissä oleva nykymalli, oliko se nyt kilinä vai kolina?!?

Siis tämä, aivan samaa linjaa Datsian kanssa muuten.

(http://plaza.fi/s/f/editor/images/550Lada-117_etu.jpg)

Datsia pickup 2010...

(http://www.tuulilasi.fi/files/ckfinder/images/autot/dacia/Dacia%20Pick-up.jpg)

Skoda Pickup vuodelta luola...

(http://www.autoplenum.de/Bilder/P/p0009310/SKODA/SKODA-Felicia-Pick-Up-m--Plane--1997-2000-.jpg)


Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: SciroSJK - 29.12.09 - klo:22:32
Lainaus
Aika positiivishenkisiä kirjoitteluja on ollut autolehdissä tuosta tila-autosta - Logan MCV, jossa on 3 penkkiriviä ja 7 paikkaa. Pitkältä tuo kapea pikkuauto näyttääkin.

Halpa se ainkain on, ja veikkaan että autoa tullaan myymään hyvin??

Tällä viikolla nähnyt ekat uudet Daciat Käyttöauton pihassa Seinäjoella.
Ja mun makuun näky oli kyllä kamala!!

Euroopassa niitä on ollut liikenteessä jo pitkään...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Arcca - 29.12.09 - klo:23:12
En nyt lähtisi pilkkalauluja näistä generoimaan, eihän nämä mitään bemareita yritä ollakaan vaikka samassa kaupassa niitä myydäänkin ;).
Mitä nyt on näitä koeajoja/artikkeleita nähnyt/lukenut niitä nuo on rehellisesti halvaksi tehtyjä ja siinä meilessä hintansa väärtejä. Eikä tuon Sanderon ajettavuuttakaan pahemmin haukuttu, ohjausta taidettiin sanoa paremmaksi kuin rellun sähköiset vempaimet. 
Oma arvaus on että Dacia löytää kyllä jonkinlaisen asiakasjoukon, etenkin maalta, suurperheistä ja entisistä lada kuskeista.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Markku J - 30.12.09 - klo:08:14
Dacia Loganin takapenkillä olen aika paljon matkaa tehnyt, kun niitä on takseina esim. Istanbulissa. Päämerkkihän siellä on taksissa Fiat Albea ja kakkostilan jakavat Renun vanha porrasperä -Clio merkillä Symbol ja sitten tuo Dacian eka lanseerausmalli, Logan, jota ei Suomen ohjelmassa olekaan. Eräässäkin taksi -Loganissa oli mittarissa yli 400 tkm, mutta yhtä hyvin sillä matka taittui, kuin noilla pikkutakseilla yleensäkin - iskarit olivat lopussa, mutta kovaa mentiin !

Meksikossa katselin Logania myytävän merkillä Nissan Aprio. Ihan OK pikkuauto hintaansa nähden.

(http://lh6.ggpht.com/_y9LtAlbCMOI/SYllYBc4VuI/AAAAAAAAHI4/dZQQoM-fUxE/s800/P1060891.JPG)

Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: k4ne - 30.12.09 - klo:09:35
Lainaus käyttäjältä: Arcca eilen klo 23:12
En nyt lähtisi pilkkalauluja näistä generoimaan, eihän nämä mitään bemareita yritä ollakaan vaikka samassa kaupassa niitä myydäänkin

Samaa mieltä, halvassa on halpa varustelu ja se on ihan ok. Täällä Kuopiossa tuo Datsian myöjä myy myös kallista halvalla varustelulla: kaupan näytti olevan kaksi pakasta vedettyä BMW 116d:tä (hinnat 23,9 te ja 22,9 te), joista lehti-ilmoituksessa vielä erikseen mainitaan, ettei näissä autoissa ole ilmastointia...  
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Antti - 30.12.09 - klo:10:13
Jos nämä halvemman pään kärryt uudistaisivat edes hiukan autokantaamme on niiden markkinoille tulo pelkästään hyvä asia.
 
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Reneto - 30.12.09 - klo:10:36
Moottoritekniikkaan Dacia tuskin kaatuu. Nuo jo suht vanhaa perua olevat Renaultin 8-venttiiliset ovat luotettavia myllyjä, ja huolto on edullista.
Itelläni oli I-korin Meganessa 16-venainen kone, eikä siitäkään ole pahaa sanottavaa. Pienikulutuksinen, pirteä, sivistynyt, öljyä ei kulunut käytännössä lainkaan... Ainoa miinus oli jakohihnan järkky vaihtohinta >600 euroa.

Nuo Rellun 8-venttiiliset on ihan hyvä valinta Daciaan. Voi käydä vähän rumemmin kuin modernimmat motit, mutta luulenpa että tässä on yhdistelmä halpa ja hyvä, sekä ennenkaikkea kuluttajaystävällinen moottoritekniikka.
Voihan olla, että auto on muuten täysi paska..  :D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tommyt - 30.12.09 - klo:11:12
Veikkaan että parin vuoden sisällä noita pakettiversioita liikkuu paljon kaupungeissa. Luulisi että esim. SOL ja L&T haluavat uusia siivousautokaluston mahdollisimman edullisesti ja Dacia lienee ainoa dieselpakettiauto alle 15k€ hintaluokassa. Ja jos taksimaksut halpenisivat niin voisin matkustaa ihan yhtä hyvin 7-hengen Daciallakin. Niinä harvoina taksimatkoina olen yleensä siinä kunnossa että kuski herättelee perillä joten se laatumerkkien lisämukavuus menee ihan hukkaan.  :D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: makkis - 30.12.09 - klo:20:46
Ei minullakaan sinänsä tarkoitus Datsiaa ollut täysin teilata. Se, että tuo Datsia Sompero maksaa 11000,00 sanoo suomeksi sen tosiseikan, että samaan rahaan pitäisi lähteä mm. seuraavat:

- Nissan Tiipataapa
- Tojota Gorolla
- Hujundai i30
- Kia Ceed
- Renault Megane
- Citroen C4
- Saab 9-3
- Volvo S40
- Fiat Albea

Ainaki nyt nuo...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Quality - 30.12.09 - klo:20:52
No onhan siellä nyt hyvänen aika yksi, joka ei kuulu joukkoon: Saab 9-3, joka hakkaa jopa A4:n ja on itseoikeutettu kuulumaan samaan hinta- ja laatuluokkaan. Tiloiltaan on jopa aanelkkua isompi. Josko Makkiskin oppisi arvostamaan Saapasta viimeistään nyt, kun  sen taru alkaa olla lopussa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: makkis - 30.12.09 - klo:20:56
Ei opi ei.

Elinikäiset taitaa olla traumat saabeista omalla kohdalla.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Markku J - 30.12.09 - klo:21:08
Kumma, että Suomeen ei tullut tuota edellä kuvaan linkittämääni perus -Logania. Siinä olisi ollut reilusti alle kymppitonnin auto meillekin. Ja koeteltu malli, jota on maailmalla myyty jo pari vuotta. Ei se ollenkaan hullummalta pikkuautolta tunnu kyydissä istuen. Toki sitä aina kalibroi oman arvoasteikon, kun Istanbulin kentällä istun taksiin. Siellä siisti Dacia Logan on ihan OK taksi ja pienten Fiatien valtavirtaa parempikin.

Ei näytä Ruotsissakaan olevan tuo perus -Logan listoilla. Kai se on todettu liian köyhäksi malliksi meille pohjolaan. Hyvä Ladan korvaaja se kuitenkin olisi - ja paljon parempi teknisesti, uskallan väittää.

Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 09.01.10 - klo:16:01
En ymmärrä tuollaista Dacian haukkumista, eihän sellaista tarvitse ostaa!

Haukkumisella ei ole sijaa varsinkaan kun Vaggine tekee maailmalla aivan samantasoisia autoja. Eihän siitä ole montaa kuukautta, kun I-koppaisen Golfin valmistus loppui Etelä-Afrikassa. Saksassakin myydään Etelä-Amerikkaan tarkoitettua Vw Foxia, joka ei kyllä ole pätkääkäään Dacia kummallisempi ajopeli.

Dacia on ollut yllättävä myyntimenestys esim. Sveitsissä. Vaikka pitäisihän se ymmärtää, että Sveitsin kaltaisessa köyhässä ja autokannaltaan heikossa hapessa olevassa maassa Daciaa ostetaankin. Kunhan sitä vaan ei tuoda Suomen kaltaiseen rikkaaseen ja erityisen tasokkaasta autokannasta tunnettuun autoijan paratiisiin.  :P
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ram1 - 09.01.10 - klo:16:12
Urlaub.Luin koko topicin läpi, eikä juuri kukaan autoa haukkunut.Tuo 11 tonnia kyllä sellainen raha siitä perusDaciasta että ei ehkä ole tarpeeksi halpa.Saahan kaupasta melkein samaan hintaan muitakin.Esim aika samalla tekniikalla olevaa Clio Storiaahan saa vieläkin, ja samaan hintaan kuin Daciaakin.Nuo tila/pakumallit taas eri asia.Niillä ei taida Dacialla kilpailijaa olla.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 09.01.10 - klo:16:16
Tuo 11 tonnia kyllä sellainen raha siitä perusDaciasta että ei ehkä ole tarpeeksi halpa.Saahan kaupasta melkein samaan hintaan muitakin.Esim aika samalla tekniikalla olevaa Clio Storiaahan saa vieläkin, ja samaan hintaan kuin Daciaakin.Nuo tila/pakumallit taas eri asia.Niillä ei taida Dacialla kilpailijaa olla.

Tuossa se tiivistettynä eli Dacian henkilöautomallit ovat minunkin mielestä liian kalliita. Onhan tarjolla jo reilusti alle kymppitonninkin autoja, kuten Citroën C1 tai Suzuki Alto. Kumpikin ovat tuoreita malleja nykyaikaisella tekniikalla ja hintaa jopa reilut 2 tonnia Dacian perusmallia vähemmän. Osansa Dacian hinnasta selittää suuret päästöt ja sitä kautta turhan korkea autoveroprosentti.

Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: yber alles? - 09.01.10 - klo:17:06
Niin.Ostaisinko uuden Dacian vai samanhintaisen käytetyn josta jo takuu loppunut.En missään nimessä ainakaan Daciaa vaikka toisaalta saisin yksin ajella sillä koska muu perhe ei suostuisi tulemaan kyytiin ei edes anoppi. ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Vmatti - 09.01.10 - klo:17:39
Dacia-dacia-dacia-dacia-dacia-dacia-daci-daci-daa-daa-ddddddddd- vai miten se toi Radio Novan mainos menikään.
Mutta kyllä se kova sana tuolla Romaniassa on - vaikka minkälaista "rellu-kopiota" löytyy.
Mutta oli tuolla myös muitakin kulkineita, hevosvankkureista näihin:

(http://lh3.ggpht.com/_6K-dV-0e-rQ/S0ieGy3_iZI/AAAAAAAACFc/qYZZDqC8IVU/s400/Romania%202005%20046.jpg)

(http://lh3.ggpht.com/_6K-dV-0e-rQ/S0iiVE-CzfI/AAAAAAAACGs/96geb5Lq0cE/s400/Romania%202005%20048.jpg)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Ironic32 - 09.01.10 - klo:18:03
Vmatti on käyny samassa paikkaa, ku Top Gearin poijjaat ;D

Grand Hotel Rex:ssä?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ram1 - 09.01.10 - klo:18:04
Se muuten osuva mainos tv:ssä Daciasta.
Euroopan eniten myyntiä kasvattanut automerkki. ;D
Jos myynti uudella merkillä ei kasva 100%, niin sitten voi alkaa jo ihmettelemään.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Vmatti - 09.01.10 - klo:18:18
Vmatti on käyny samassa paikkaa, ku Top Gearin poijjaat ;D

Grand Hotel Rex:ssä?

Sorry ny, niet jymmärrä mitä meinaat.
Noi on kuvia omasta kamerasta, ei Jeremyn.
Ei oo plagioitu - paikka vaan taitaa olla kylläkin sama, kun nyt noin mainitset.

Edit: väärinymmärrys miun puolelta - sorry. Luulin ihan toista siun viestistä. Paikka on tosiaan Rex.

Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: fish - 09.01.10 - klo:18:21
Balkanilla Daciaa oli runsaasti. Se oli oikeastaan ainoa auto johon työväenluokalla (esim. Bosniassa keski-kk-ansio 630e) oli varaa jos uutena halusi ostaa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ram1 - 09.01.10 - klo:18:35
Balkanilla se varmasti halpa, mutta täällä mielestäni hinta karkaa.Jos se olisi saatu puristettua 10tonniin niin mahikset olisi paremmat kuten aiemmin todettiin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 09.01.10 - klo:20:45
Se muuten osuva mainos tv:ssä Daciasta.
Euroopan eniten myyntiä kasvattanut automerkki. ;D
Jos myynti uudella merkillä ei kasva 100%, niin sitten voi alkaa jo ihmettelemään.

Miten niin uudella merkillä?

Ensinnäkin Dacia on merkkinä ties kuinka vanha, johan sitä Chaucescun (vai miten se kirjoitetaankaan) aikana tehtiin oikein urakalla.

Eikä tämä nyt Suomessa lanseerattu Daciakaan mikään uusi auto ole. Se on ollut esim. Saksassa myynnissä kaiketi jo 4 vuotta ja Suomeenkin tuloa on luvattu jo ainakin pari vuotta.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ma1ja - 09.01.10 - klo:21:03
OT: Urlaub, mitenkäs se premium-hankinta? jaksaisko jauhaa aiheesta vielä täälläkin ja perustaa vielä yhden keskustelun avauksen?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 09.01.10 - klo:21:37
OT: Urlaub, mitenkäs se premium-hankinta? jaksaisko jauhaa aiheesta vielä täälläkin ja perustaa vielä yhden keskustelun avauksen?

Joo, täytyy paneutua asiaan alkavalla viikolla.

Maanantaina varattu koeajoon yksi premiumehdokas ja eilen tuli fiilisteltyä toisella. Audin esitteet luettu hiirenkorville. Täytyy päivittää fiilikset tälle palstalle.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ram1 - 09.01.10 - klo:22:58
Miten niin uudella merkillä?

Ensinnäkin Dacia on merkkinä ties kuinka vanha, johan sitä Chaucescun (vai miten se kirjoitetaankaan) aikana tehtiin oikein urakalla.

Eikä tämä nyt Suomessa lanseerattu Daciakaan mikään uusi auto ole. Se on ollut esim. Saksassa myynnissä kaiketi jo 4 vuotta ja Suomeenkin tuloa on luvattu jo ainakin pari vuotta.
No juu eihän se toki kokonaan uusi ole, mutta käsittääkseni kunnon yritys saada autoa  lanseerattua muuallekin kuin Romaniaan alkoi viime vuonna.No voinhan olla tässäkin asiassa väärässä.Ei mitään uutta.Ceausescu muuten käsittääkseni kyseinen heebo, joka muuten taidettiin ampua pikaoikeudenkäynnin jälkeen pihalla.Valitusaikaa 2 viikkoa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: fish - 09.01.10 - klo:23:47
Balkanilla se varmasti halpa, mutta täällä mielestäni hinta karkaa.Jos se olisi saatu puristettua 10tonniin niin mahikset olisi paremmat kuten aiemmin todettiin.

Kyllä, halpa. Sarajevossa Dacia Loganin perusmallin lähtöhinta 12 679 markkaa, eli 6340 €.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ram1 - 09.01.10 - klo:23:57
No Romanian tulotaso tuskin kovin häävi, joten ei se halpa sielläkään varmasti ole.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Ironic32 - 10.01.10 - klo:00:07
Lainaus
Sarajevossa Dacia Loganin perusmallin lähtöhinta 12 679 markkaa, eli 6340 €

Mitä markkoja nuo on ??? ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Reneto - 10.01.10 - klo:00:42
Mitä markkoja nuo on ??? ;D


http://fi.wikipedia.org/wiki/Konvertibilna_marka

Ram1: Sarajevo ei ole Romaniassa...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ram1 - 10.01.10 - klo:00:51
Juu ei ole.Myötäilin ehkä liikaa keskustelun aloittajaa, enkä katsellut mitä puhuttiin.Markoista en kyllä ole puhunut kuitenkaan.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ram1 - 10.01.10 - klo:00:57
http://www.iltasanomat.fi/autot/1761253

Tuossa hieman Startin kommentteja autosta.Koeajoauto maksoi muuten sen 13ke.Se kuitenkin jo aika iso raha.Mutta ei auto nyt ihan huono kuitenkaan ole.Loppukommentit tuossa tekstissä oli kuitenkin aika osuvat mielestäni.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Taky - 10.01.10 - klo:06:42
Loppukommentit tuossa tekstissä oli kuitenkin aika osuvat mielestäni.

Varsinkin.....

"Asiallista alustatuntumaa edesauttavat järkevät rengaskoot: Edessä nykypäivänä todella kapea mutta korkeaprofiilinen 165/80 R14 ja takana 185/65 R15."

Onko siinä todella erikokoiset renkaat edessä ja takana kuin Ferrarissa konsanaan.... ;-(
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tommyt - 10.01.10 - klo:14:50
Dacian esitteen mukaan vakiona 185/65/15 peltivanteilla. Muuten hyvä ja varmaan hintansa arvoinen mutta polttoaineen kulutus ja päästöt ovat ihan liian suuret B-kokoluokan autolle.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tsiih - 15.01.10 - klo:00:24
Pick-up oli kyllä fiksun näköinen liikkeessä kun pyörähdin, sille ei taida olla edes kilpailijaa nykyjään?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 15.01.10 - klo:07:14
Pick-up oli kyllä fiksun näköinen liikkeessä kun pyörähdin, sille ei taida olla edes kilpailijaa nykyjään?

Johtuisikohan kilpailijan puute siitä, että ei ole ostajaakaan? :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Tupo - 15.01.10 - klo:07:50
Lainaus
yritys saada autoa  lanseerattua muuallekin kuin Romaniaan alkoi viime vuonna
Myytiin niitä Suomessakin jo 80-luvulla - keulalle oli kuitenkin vaihdettu Rellun merkki.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Tupo - 15.01.10 - klo:08:00
Lainaus
Eihän siitä ole montaa kuukautta, kun I-koppaisen Golfin valmistus loppui Etelä-Afrikassa.
Urlaub, onko ne nyt lopettaneet? Kyllä niitä vielä myydään uusina - varaston viimeisiäkö?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 15.01.10 - klo:16:56
Urlaub, onko ne nyt lopettaneet? Kyllä niitä vielä myydään uusina - varaston viimeisiäkö?

Ei mitään varmaa tietoa, toivottavasti eivät ole lopettaneet!

Väitteeni perustuu johonkin autolehden uutiseen, jossa I-koppaisen seuraajaksi kerrottiin IV-koppainen ympättynä VI-keulalla.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ma1ja - 15.01.10 - klo:17:28
kauppalehti hoitaa dacian markkinointia: Auto ihmiselle, jolla on hyvä itsetunto

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/01/29632 (http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/01/29632)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 15.01.10 - klo:17:42
kauppalehti hoitaa dacian markkinointia: Auto ihmiselle, jolla on hyvä itsetunto


Niin? Olisihan se perin kummaa, jos markkinoille tuleva uusi merkki vaiettaisiin kuoliaaksi.

Kauppalehtihän julkaisee jatkuvasti autoaiheisia artikkeleita kuten:

Tässä on Vuoden Auto
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/11/28329&sort=false (http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/11/28329&sort=false)

Mazda 6 ja Ford Focus - vaikea ruosteongelma
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/10/27254 (http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/10/27254)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: jf - 15.01.10 - klo:17:44
Kyllähän tuota citia ihan normaalisti näytetään kauppaavan...
http://www.vw.co.za/models/citi/ (http://www.vw.co.za/models/citi/)

Lainaus
Johtuisikohan kilpailijan puute siitä, että ei ole ostajaakaan?

Niin tai se kilpailijan puute voi myös johtua taas kerran tehtaiden vääristä arvioista markkinasta. Hyvänä esimerkkinä muiltakin merkeiltä nismo lanseerasi navaran ja kun kauppa ei käynyt piti vanha malli kaivaa takaisin markkinoille. Eihän tiipadaapankan pitänyt tulla sivistyneiden maiden markkinoille, mutta taas kerran markkinointiosasto oli väärässä, kehitysmaa kikotin myi ja myy paremmin, kuin se markkinaa varten suuniteltu malli. Dacian stoorihan on liki vastaava, ei sitä koskaan pitänyt tulla länteen myyntiin, mutta miksei myytäisi, jos kerta kysyntää on. Kommentti, ettei daciaa olisi markkinoitu romanian ulkopuolella ennen viime vuotta ei pidä mitenkään paikkaansa, mutta jos oma pikkuinen länsi-eurooppa kattaa koko tiedossa olevan maailman, niin sittenhän asia pitää paikkansa. Elämää on euroopan ja jenkkien ulkopuolellakin sekä suurin osa ihmisistäkin...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ma1ja - 15.01.10 - klo:17:53
Niin? Olisihan se perin kummaa, jos markkinoille tuleva uusi merkki vaiettaisiin kuoliaaksi.

Kauppalehtihän julkaisee jatkuvasti autoaiheisia artikkeleita kuten:

Tässä on Vuoden Auto

Mazda 6 ja Ford Focus - vaikea ruosteongelma

Mielestäni kauppalehti vain hoitaa tuon markkinoinnin paljon paremmin kuin maahantuoja, kun osaa vedota ihmisten itsetuntoon. Dacian oma mainonta kun on tyyliä: Halvat autot! Hyvää halvalla!
Ilmeisesti dacian kohderyhmä on vain tuo segmentti, johon vetoaa kaikki missä on alennustarra tai lukee isolla HALPA!
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 15.01.10 - klo:17:54
Mielestäni kauppalehti vain hoitaa tuon markkinoinnin paljon paremmin kuin maahantuoja, kun osaa vedota ihmisten itsetuntoon. Dacian oma mainonta kun on tyyliä: Halvat autot! Hyvää halvalla!
Ilmeisesti dacian kohderyhmä on vain tuo segmentti, johon vetoaa kaikki missä on alennustarra tai lukee isolla HALPA!

Näin on ja siitä narusta varmasti kannattaisi Dacia-kauppiaiden kiskoa oikein tosissaan. Koeajajille lahjaksi kaffepaketti, niin on karvalakkikansaa kaupan ovella jonoksi asti.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ma1ja - 15.01.10 - klo:17:56
Näin on ja siitä narusta varmasti kannattaisi Dacia-kauppiaiden kiskoa oikein tosissaan. Koeajajille lahjaksi kaffepaketti, niin on karvalakkikansaa kaupan ovella jonoksi asti.

 :D :D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: repe59 - 15.01.10 - klo:18:46
Toiset meistä eivät näe tarpeelliseksi laittaa omia tai pankin tai rahoitusyhtiön rahoja muuhun kuin aivan välttämättömímpään, tai sitten ei ole yksinkertaisesti varaa. Tuolloin tuommoinen ns.halpisauto tulee aivan hyvin kysymykseen hankittaessa kuljinta jolla pääsee pisteestä a pisteeseen b tai jopa c, vaihoehdoksi käytetetylle kulkineelleen tai jopa vanhalle ns. premiumille.
Se sallittakoon tässä vapaassa maassa, arvokysymys tämäkin kuten niin moni muukin. Joku tykkää äidistä joku tyttärestä, vaaleasta tai tummasta. ;)

Mikä se nyt on niin kovin tärkeää, ajaako bemarillla vai kuoleeko maanjäristykseen? Hymyä kaamokseen :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 15.01.10 - klo:19:26
No eipä se uusi Daciakaan mikään persaukisen auto ole. Kuitenkin 11000 euroa on iso raha. Autoja kun saa Suomessa käytettynä halvallakin esim. hintaluokassa 0-500e.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: repe59 - 16.01.10 - klo:14:18
Tarkoitinkin vaihtoehdoksi kymppitonnin käytetylle, takuu on. No tuskinpa itse kuitenkaan koskaan rellua hankin, enkä fiiattia.:)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Tupo - 16.01.10 - klo:16:16
Lainaus
Kyllähän tuota citia ihan normaalisti näytetään kauppaavan...
[url]http://www.vw.co.za/models/citi/[/url] ([url]http://www.vw.co.za/models/citi/[/url])
OT: Ja Citi on myös erittäin suosittu. (Myyntilukuja en tiedä, mutta niitä näkyy liikenteessä paljon.)

Lainaus
IV-koppainen ympättynä VI-keulalla
Kuvat näyttävät ihan tavalliselta ("oikealta") VI-korimallilta. Olisiko lehti sekoittanut IV:n ja V:n "Kutonenhan" taitaa olla vähän kuin 5,5...

Tämä on off topic Dacia-ketjussa, mutta E.Afrikan VW:n Citi (hyvä "perusauto" kohtuuhintaan) vastaa kai jossakin määrin Daciaa ainakin jollakin tasolla...?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 16.01.10 - klo:16:21
Kyllähän tuota citia ihan normaalisti näytetään kauppaavan...
[url]http://www.vw.co.za/models/citi/[/url] ([url]http://www.vw.co.za/models/citi/[/url])


Ei tuo nyt aivan normaalilta näytä: http://www.goodbyeciti.co.za/#/Intro (http://www.goodbyeciti.co.za/#/Intro)

Good bye Citi -kampanjasivuilta näkee, että se on loppu nyt!  :-\ RIP.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Tupo - 16.01.10 - klo:16:30
Lainaus
Ei tuo nyt aivan normaalilta näytä: [url]http://www.goodbyeciti.co.za/#/Intro[/url] ([url]http://www.goodbyeciti.co.za/#/Intro[/url])
No, kaikki loppuu aikanaan - pitkään ne sitä kuitenkin teki. VW:n pääsivuja (www.vw.co.za (http://www.vw.co.za)) vilkaisemalla näytti, kuin myynti jatkuisi "normaalisti"...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: SciroSJK - 01.02.10 - klo:22:06
Mitä ilmeisemmin tässä pitkäpiimäisessä pätkässä kaveri kuorii rikkalapiolla lumesta nk. Romanian Rellu 12:sta, eli Dacia...mikä lie ollutkaan??

http://www.iltasanomat.fi/autot/1894087 (http://www.iltasanomat.fi/autot/1894087)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: preriasusi - 01.02.10 - klo:23:08
Muuten tuo Dacia enempää kiinnosta, mutta tulevan neliveto Dusterin voisin käydä katsomassakin. Näyttää ihan hyvältä, ja karuus tekee vain hyvää citymaasturille. Jos sen saisi vielä kohtuu hintaankin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ma1ja - 02.02.10 - klo:08:43
No tuo ei edes ole pöllömmän näköinen. sopivan yksinkertainen.
(ja taas tuo trendiväri  :()
(Sori, jättimäinen kuva!)

(http://4wheelsnews.com/images/2009/december/dacia/duster/2010_dacia_duster_2.jpg)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: skula - 02.02.10 - klo:08:55
^

Sanoisinko Yetimäinen.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Arcca - 02.02.10 - klo:20:16
Mitähän perimää tuo Duster on, olisiko peräti Renault Koleos?

(http://www.automobilesreview.com/gallery/renault-koleos/slides/renault-koleos-01.jpg)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: jf - 02.02.10 - klo:21:51
Rellun tekniikkaa sopivasti valikoituna.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Arcca - 06.03.10 - klo:16:55
Duster on esillä Geneve:ssä, ei todellakaan hullumman oloinen peli.
Hinnat tulevat olemaan Suomessa nelivetoisena 19-23 te varusteista ja koneesta riippuen, saanee varmasti jonkinlaisen suosion jos sisätilat ei ole ihan kuraa. Dieseleihin saa ESP:n. Takuuta 3 vuotta.

(http://kuvat2.iltasanomat.fi/iltasanomat/iDoc/2010106-400_dus1.jpg)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Arcca - 18.04.10 - klo:09:40
Dusterin hinnoista tällaista tietoa (http://www.iltasanomat.fi/autot/2094405). Kuka hommaa ensimmäisen? Nelivetohan on sitten tuossa Qashqaista otettua. Tuolla hinnalla voisi povata jopa jonkinlaista menestystä.

Toissapäivänä tuli bongattua liikenteestä omalla kohdalla ensimmäinen Dacia, oli Sandero ja Autosalvan ilmainen sijaisauto. Mahtaa Volvo omistajan ilme olla näkemisen arvoinen kun pitää Daciaan hypätä :D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: VAG! - 18.04.10 - klo:09:49
aa
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 18.04.10 - klo:10:53
On kyllä rehellisen halpa. Jos on todellista tarvetta nelikolle ja isommalle maavaralle, mutta budjetti ei uutena salli tunnetumpia merkkejä, niin on varmasti houkutteleva vaihtoehto.

Joo. Jos uuden haluaa niin edullinen tuo on. Käytettyjä sitten alkaa saamaan jotain muitakin tuolla hintaa. Mitään maasturin ökyilyarvoa ei sitten Dacialla enää saakaan, mutta ei saa millään Kialla tai Nissan Qashqaillakaan. Se kun on monelle citymaasturikuskille oleellista.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: VAG! - 18.04.10 - klo:12:00
aa
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 18.04.10 - klo:12:11
Vaikka tuon 17 000 euroa käyttäisi käytettyyn katumaasturiin, niin eipä sillä summalla kovin paljon saksalaista ökyä vielä saa.

No ei. Jonkun noin 100000km jaetun Land Roverin Freelanderin kyllä saa. Eihän se mikään öky ole, mutta maasturi.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: VAG! - 18.04.10 - klo:12:13
aa
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 18.04.10 - klo:12:26
Satku ajettu Land Rover vaatii kyllä huomattavasti enemmän pelimannihenkeä, kuin uusi takuunalainen ;)

Ilman muuta. Mutta on ainakin perinteinen maasturimerkki. Muut vaihtoehdot 2000-luvulta tuossa hintaluokassa taitavat olla lähinnä sitten puikoilla syövien tekeleitä ja on niilläkin se 100000 ajettu. Varmaan yhä luotettavaa tekniikkaa, mutta eivät nekään mitään kerskamaastureita ole. Sitten on myös Jeepit. Katu-uskottavuutta ei taida saada kuin Grand Cherokeella (ja sillä kyllä saa), mutta lukemia matkamittarissa on jo ihan eri lailla. Ja vaatii taas harrastuneisuutta. Sama homma Volvon XC70:n kohdalla.

Sen Yetin täytyisi maksaa 20000 niin kauppa kävisi.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: VAG! - 21.04.10 - klo:21:51
aa
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: JeanC - 21.04.10 - klo:21:56
Land Roverin Freelanderin kyllä saa. Eihän se mikään öky ole, mutta maasturi.
Citymaasturi
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: DowNtimE - 21.04.10 - klo:23:09
Tänään näin aamulla ihan livenä tuommoisen Loganin. Hyi helvetti minkä näköinen mikälie olikaan.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 16.09.10 - klo:21:09
Duster laitettu tiistaina tilaukseen dieseli koneella :)
Ei todellakaan mikään öky,mutta ei tässä mitään jatketta tarvitakkaan.
Oli kyllä muuten kiva ajaa.
Joulukuun puolessa välissä pitäisi saada 8)

En mä päässyt oikein sinuiksi ton Skodan kanssa >:(

Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: preriasusi - 16.09.10 - klo:21:43
Onnitelut autovalinnalle Marko!

Duster olisi vaihtoehto myös meidän Leonin seuraajaksi.

Tuleeko Duster nelivedolla?

Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tarzi - 16.09.10 - klo:22:07
Hmm skodan vaihto daciaan  :o

Toivottavasti vastaa Dacia odotuksia... Myös talvella ja huonolla kelillä ajettaessa yms..  :-\

Onnea valitsemallanne tiellä, pidä meidät ajantasalla, tiedä vaikka yllättyis positiivisesti autosta  :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: ConD - 16.09.10 - klo:22:27
Hmm.. mielenkiintoinen topikki johon täytynee varmaan omakin panos antaa.

Kesällä töissä ollessa tuli tekstari, jossa kutsuttiin koeajamaan Daciaa paikalliselle jälleenmyyjälle. Olin ensin et "Ei helv*", mutta sitten "No miksi ei?". Tilasin ajan joka oli tyyliin, tule heti kun joudat. :)

Eikai siinä, ajattelin että käyn tota tilamallia Logan MCV:tä ajeleen kun oli jo kesällä ajatus että autoa uusin jollain aikataululla isompaan, ja tieto harvon lisää tuskaa pidemmäksi aikaa. Noh... silloisella Golfilla karautin Rinta-Joupille, ja Logani ajoon.

Hetki ihmettelyä kun lämmintä oli mustassa autossa ns. riittävästi. Räppänät auki ihmeteltiin hetki myyjän kans pirssiä kun kylmäkone koitti muhvia sisätiloja viileeksi. Sitte ei muutako ajeleen. Taajamassa tuo meni siinä missä mikä tahansa muukin auto, kun heitti romukoppaan ajatuksen että ajaa uudella "halvalla" autolla. Vilkun ääni ärsytti, moottorin ääni oli hassu, eikä ilmastointi kesän helteellä jaksanut puhaltaa riittävän kylmää Golfin Climaan verrattuna.  :)

Sit moottoritielle pikku pätkä. Ei stna... 110km/h, ja kierroksia reilu 3000. Ihan hirveää huutoa. Ei tuota autoa ollut tehty nuihin nopeuksiin. Ei sillä, hyvin se eteenpäin silti kulki mutta matkantekoon valitsisin toisen auton. Taas parkkiin, nyt ilman automyyjää potkimaan renkaita. Moottoritien varren huoltsikalla pari liftariaki hihitteli meikälle ko karautin matkaan. Ilman valoja... tossa mitää ajovalomuistia ollu.

Ajelin takasin autokauppaan kokemuksen rikkaampana. Ikinä en Daciaa osta, jos taso pysyy tuollaisena. Itselle tärkeitä varusteita tosta "paremman pään" Loganista puuttui, eikä niitä siihen saa rahallakaan. Laadun tuntu oli mitä oli 10v vanhaan Golfiinkin verrattuna, saatika uudempaan käytettyyn.

Mitäs sitten.. Automyyjän kanssa vielä poristiin tovi, ja ilmoitin ettei oo mun auto vielä ja kiitin koeajosta. Kuulemma suomessa myydään auto vakiona soittimella ja kylmäkoneella ellei asiakas välttämättä muuta halua, eli niitä hieman varustellaan hinnat alkaen tasosta. Automyyjä heitti vielä, että ei kannata ajatella mistä 17k€:lla jää Daciassa esim Logan MCV:n osalta paitsi, vaan miettiä kuinka paljon siinä saa. Joillekin se uusi auto on tärkeempi saaha halvalla, joten paikkansa nuillakin on.

Toivottavasti Marko tykkää Dusterista. Se olisi ollut itselläkin koeajon kohteena jos olisi maassa ollut nuita vielä tuolloin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tsiih - 17.09.10 - klo:06:19
Duster laitettu tiistaina tilaukseen dieseli koneella :)
Ei todellakaan mikään öky,mutta ei tässä mitään jatketta tarvitakkaan.
Oli kyllä muuten kiva ajaa.
Joulukuun puolessa välissä pitäisi saada 8)

En mä päässyt oikein sinuiksi ton Skodan kanssa >:(


Toivottavasti kirjoittelet sitten kokemuksia kun auton saat, olisi mielenkiintoista lukea ja nähdä pari kuvaakin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Peeveli - 17.09.10 - klo:08:22
Tuo diesel-Duster on malliston kiintoisin versio. Ihmeen hyvän näköinen, sellainen "äijämäinen" look. Tuulilasin kestotestissä ja Auto Bildin vastaavassa Logania moitittiin ilmastoinnin riittämättömyydestä tosikuumilla keleillä, kompura lie alimitoitettu. Vähillä häiriöillä ainakin Auto Bildin satatonnia meni, Tuulilasinkaan vastaavassa ei liene isompaa ollut.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 17.09.10 - klo:13:06
Onnitelut autovalinnalle Marko!

Duster olisi vaihtoehto myös meidän Leonin seuraajaksi.

Tuleeko Duster nelivedolla?Nelivedolla tulee,kuuluu mun mielestä tommoseen autoon ;D
Fabiahan mulla nyt oli 1.9 koneella tämän kesän.
En pidä noista Fabian ylipitkistä välityksistä,rengasprofiili on myös karmea,kun sorateitä joutuu ajelemaan.
Lisäksi tuo näkyvyys ei ole järin hyvä autosta ulos,korkean vyötärölinjan takia.

Dusterissa erittäin lyhyet välitykset,voi lähteä joskus vaikka kakkosella.
Vanteiden ympärillä on vielä kumiakin ;D ja näkyvyys ulos paljon parempi kuin Fabiassa.
Ainoastaan tuo Renaultin kone tuossa pikkasen askarruttaa ::),kun on noihin Volkkareitten ja Mersujen koneiden kestävyyteen ollut jokseenkin tyytyväinen.
Mutta huomattavasti sivistyneemmin kyllä tuntui tuo Dci käyttäytyvän koeajossa,kuin tuo Fabian Pd.

Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: RoccoScientist - 17.09.10 - klo:13:20
Ainoastaan tuo Renaultin kone tuossa pikkasen askarruttaa ::),kun on noihin Volkkareitten ja Mersujen koneiden kestävyyteen ollut jokseenkin tyytyväinen.

Onko tuosta koneesta ollut käyttäjille harmia? Arvosteluissahan sitä ei ole kuin kehuttu, mutta niissä ei tietysti nuo pidemmän omistusajan ongelmat yleensä tule ilmi.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 17.09.10 - klo:16:48
Onko tuosta koneesta ollut käyttäjille harmia? Arvosteluissahan sitä ei ole kuin kehuttu, mutta niissä ei tietysti nuo pidemmän omistusajan ongelmat yleensä tule ilmi.

No sittenhän ei tarvi varmaan tuota myllyä sen enemmän ajatella.
En ole Noiden Renun koneiden arvosteluja juurikaan lukenut,kun olen kuvitellut pysyväni erossa noista ranskalaisista :-\
Aika pieni kulutus noissa kaiketi taitaa olla,tuossa Dusterissakin keskikulutus näyttäisi olevan 5,6l/100km.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Antza - 17.09.10 - klo:17:42
Tuulilasin kestotestissä ja Auto Bildin vastaavassa Logania moitittiin ilmastoinnin riittämättömyydestä tosikuumilla keleillä, kompura lie alimitoitettu.
Vai oliko niin että ongelma olisi ollut (myös?) huonossa sisäilmankierrossa..? Kun jostain (Tuulilasi?) tästä luin ja mieleen jäi myös että talvella oli ollut huurtumisongelmaa tai palelua takapenkillä tms. joka viittasi siihen ettei ilma liiku. Ei nyt ole enää ko. lehti käsillä että saisin tarkistettua.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 19.09.10 - klo:20:37
Aika kivasti menee :D


Dacia Duster 4x4 Test (http://www.youtube.com/watch?v=nCkFA3W8sZ4#ws)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Tos® - 20.09.10 - klo:09:09
Aika kivasti menee :D
Menee kyl kauheeta kyytiä  ;D
Onkohan etenemiskyky yhtä hyvä hitaasti ajettaessa?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: HiTecci - 20.09.10 - klo:09:38
No sittenhän ei tarvi varmaan tuota myllyä sen enemmän ajatella.

Moottori on käsittääkseni Megane II -sukupolvea, sen alkupuolelta, ja varsin viattomiahan nuo ovat olleet. Ei ehkä enää (?) ihan siellä eco-kärjessä tänä päivänä, mutta 8)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Kale - 21.09.10 - klo:07:57
Tuossa äsken aamuruuhkassa tuli ryömittyä dusterin perässä useita kilometrejä ja kovasti ihmettelin noita alustan palikoita. Alustassa menee semmoisia poikkitankoja 2 per nurkka joiden luulisi olevan alttiita kiville sekä näiden kiinnikkeissä renkaiden kohdalla (keskikohdan alapuolella) oli jotkut mutterit aika pahasti esillä. En tuolla kyllä lähtisi kovinkaan pahaan kivikkoon ajelemaan. Ja oli se dCi:n pakoputki aika hernepilli. Muuten muodot olivat aika muhkeat ja ihan yhtä paljon auton näköinen kuin Kian maasturitkin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Markku J - 22.09.10 - klo:19:28
Miten Dusterin neliveto on totetutettu ? Onko se sen suhteen Renaultin jonkin mallin osilla toteutettu, vaiko ihan oma ja uusi konstruktio ? Edullinen se on nelivedoksi ja meni tuossa videolla aika pahoista paikoista.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Kajde - 22.09.10 - klo:19:34
Eikös nelivetotekniikka tule Nissanilta eli on pitkälti samaa kun Qashqaissa. Korjatkaa, jos olen väärässa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Peeveli - 22.09.10 - klo:19:43
Eikös nelivetotekniikka tule Nissanilta eli on pitkälti samaa kun Qashqaissa. Korjatkaa, jos olen väärässa.

Nissanilta tulee tosiaan nelivetotekniikka.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 22.09.10 - klo:19:50
Onkohan Qashqaissa tuo valintakytkin eri vetotavoille?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Markku J - 22.09.10 - klo:19:55
Tuohan saattaa olla teknisesti ihan käypänen paketti, jos 1.5 -diesel ja nelivetotekniikka ovat samat, kuin Qashqaissa.
Pitää joskus ihan mielenkiinnosta käydä katsomassa tuo Duster. Nuoruudesta muistan Dacian Suomeen tuodut Renault 12 -versiot. Ystävän kotona oli sellainen, ja kaiketi ne ainakin tuohon aikaan toimivat kutakuinkin - mitä tuosta ajasta nyt sitten muistaakin (vuosiluku taisi olla 1974 paikkeilla).
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Tos® - 22.09.10 - klo:21:59
Nissanilta tulee tosiaan nelivetotekniikka.
Tulihan se joku rajoite tällekkin...
 ;D

Naapuri haki meiltä talvella jyviä linnuille, x-trail vaimikäsenytoli cash cain sisar...
Pyörät vaan suttas ja suttas kunnes takaveto äkkiseltään tuli avuksi  ;)
Menin kysymään että vajaavetoko tuo olikin...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: JK - 23.09.10 - klo:10:05
Miten Dusterin neliveto on totetutettu ? Onko se sen suhteen Renaultin jonkin mallin osilla toteutettu, vaiko ihan oma ja uusi konstruktio ? Edullinen se on nelivedoksi ja meni tuossa videolla aika pahoista paikoista.

Pahoista paikoista? Minusta taas vaikutti että noista kaikista olisi päässyt tuolla säälimättömällä vauhdilla myös etuvedolla, ehkä sitä hidasta ylämäki-osuutta lukuunottamatta, riippuen oliko siinä kuinka liukasta. Ristiriipuntakin selvittettiin alamäkeen :) Kuinkahan olisi käynyt ylämäkeen :) Kysessähän oli mainosvideo, on voinut leikata pois ne kerrat kun on jääty jumiin tai rikottu auto :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Antti - 05.10.10 - klo:12:00
Kahdella Dusterilla selviää mudassakin  :P

Dacia Duster 4x4 (http://www.youtube.com/watch?v=ZEmCOJADLzc&feature=rec-LGOUT-real_rn-1r-3-HM#)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Tos® - 05.10.10 - klo:15:52
Eipä EDL näyttäny tässäkään pelaavan tarpeeks hyvin ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 05.10.10 - klo:22:02
Subaru Legacy 2.5 CVT & Skoda Yeti 2.0TDI 140 4x4 (http://www.youtube.com/watch?v=UjNSwIUKFtI#ws)

Ei järin mairitteleva esitys Yetiltäkään ja pehmosessa lumessa vielä ::)

Olikohan tuossa Dusterissa edes EDL?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Kapa - 05.10.10 - klo:22:22
Kertoiko tuo Marko sitten mitään auton etenemiskyvystä? Pehmeään lumeen saat tahmomaan vaikka nelivetotraktorin, varsinkin jos on mahaan saakka lunta. Ihmettyttää vaan, miksei kokeiltu vauhdin kanssa?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Tos® - 05.10.10 - klo:22:24
Subaru meni vauhdilla valmiiks aurattua uraa  ::)

Lisäks edl:n kanssa pitää malttaa painaa vain kaasua, niin se pelittää edes jotenkin
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 05.10.10 - klo:22:51
Kertoiko tuo Marko sitten mitään auton etenemiskyvystä? Pehmeään lumeen saat tahmomaan vaikka nelivetotraktorin, varsinkin jos on mahaan saakka lunta. Ihmettyttää vaan, miksei kokeiltu vauhdin kanssa?
Tiedä sitten kertoiko toi muusta,kuin onnettomasta kuskista,
Subaru Imbrezan ja nyt nelikkogolffin omistajana voin sanoa,että Subaru menee lumessa paljon paremmin ilman mitään avustimia,kuin tuo golffi.
Dusteri toivottavasti päihittää nuo molemmat,onhan siinä ainakin enemmän maavaraa.
Subaru meni vauhdilla valmiiks aurattua uraa  ::)

Lisäks edl:n kanssa pitää malttaa painaa vain kaasua, niin se pelittää edes jotenkin

Kaasun kanssa pitää kyllä olla varovainen tuollasessa tilanteessa,jos pyörät alkaa jauhaa tyhjää,niin sitten ollaankin pohjaa myöten kiinni.
Jonkunlaista kokemusta löytyy,kun ennen aura-autoja tuolla joutuu talvisin liikkumaan ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 17.12.10 - klo:11:40
Tänään sen sitten saa ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 17.12.10 - klo:16:17
Tänään sen sitten saa ;D

Ensitunnelmia?

Dacia Duster on pitkästä aikaa sellainen uusi auto, jonka voisin hyvin kuvitella ostavani.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 17.12.10 - klo:20:57
Ensitunnelmia?

Dacia Duster on pitkästä aikaa sellainen uusi auto, jonka voisin hyvin kuvitella ostavani.

Oikein kivalta tuntuu nyt ainaskin vielä ;D
Ohjaus ei varmaankaan ihan vagginetten tasolle yllä,mutta eiköhän tohonkin totu.
Työn laatu yllättävän hyvälaatuista,ei oikein mitään virheitä löytyny ::)
Kone ei kakistele,vaikka olis vähän pienemmätkin kierrokset.
Ykkönen tosi lyhyt,erittäin helppo liikkeellelähtö,voi lähteä vaikka kakkosella 8)
Pikkasen viimasuojan tuohon väsäsin,jos vähän paremmin pitäis lämpöjä :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Zaasa - 17.12.10 - klo:21:04
^
Tästäkin menoplistä miel.kuvia :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 17.12.10 - klo:21:10
Tuossa yksi huono :o


http://kuvablogi.com/blog/11313/4/ (http://kuvablogi.com/blog/11313/4/)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: clima - 17.12.10 - klo:21:20
Otithan ESP:n?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 17.12.10 - klo:22:37
Otithan ESP:n?

En ottanut,koska Autosalpa oli muutamasta autosta tehnyt jo ennakkoon tilauksen,niin ei päässyt esp:tä ottamaan.

Onhan yksi vikakohde vähemmän ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 17.12.10 - klo:22:52
Pitää renkaat hyvässä kunnossa ja järjen päässä, niin kyllä ilman ESP:tä selviää vallan loistavasti.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 17.12.10 - klo:22:54
Pitää renkaat hyvässä kunnossa ja järjen päässä, niin kyllä ilman ESP:tä selviää vallan loistavasti.

Voisko tuota enää paremmin sanoa :D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Arcca - 17.12.10 - klo:23:46
Tuossa yksi huono :o

[url]http://kuvablogi.com/blog/11313/4/[/url] ([url]http://kuvablogi.com/blog/11313/4/[/url])


Hyvännäköinen peli, ja miehekäs väri. Onnea vaan!

Jos nämä osoittautuu kestäviksi niin voi tulla ihan hyväkin menestys nelivedon tarvitsijoille. Kohtuu hyvinhän tuo TL:n 30tkm kestotesti oli ainakin MCV malilla mennyt, miksei sitten Dusterillakin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: clima - 18.12.10 - klo:06:21
Pitää renkaat hyvässä kunnossa ja järjen päässä, niin kyllä ilman ESP:tä selviää vallan loistavasti.

Nuo mainitsemasi tärkeät asiat eivät onneksi ole toisiaan poissulkevia.
Kerran olen ESP:tä tarvinnut (sohjoliirto väistäessä autoa joka yritti tulla kylkeen), esti varmalta näyttäneen ulosajon.
Tuo tapahtuma riitti minulle avaamaan silmät ESP:n suhteen.

Dacia Dusteriin ESP näyttää maksavan saman kuin metalliväri.
Mutta kuten varusteissa yleensäkin, nämä ovat prioriteettikysymyksiä, jotka jokainen valitsee kohdallaan. Hyvä että meillä on valinnan vapaus  :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 18.12.10 - klo:18:08
Niin kuten jo aiemmin mainitsin,niin autoliike oli valinnut varustuksen ja värin jo valmiiksi,enkä itse siihen voinut vaikuttaa.

Toi väri on kyllä ihan hyvä ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 18.12.10 - klo:18:24
Oletko nähnyt sitä sinistä vakioväriä? Onkohan se "sähkölaitoksen sininen" vaiko tummempi laivaston sininen? Sellaisen voisin ottaa, mustilla puskureilla tietty.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 18.12.10 - klo:18:36
En ole nähnyt luonnossa sen väristä Dusteria,mutta noita muita malleja olen nähnyt.

Taitavat olla saman sinisiä nekin,elikkäs semmosia tummansinisiä.

Ei muuta kun tilaukseen :D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 18.12.10 - klo:18:49
Poistettu
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 19.12.10 - klo:17:04
Onnistukohan se nyt ???
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: väinämöinen - 19.12.10 - klo:17:08
Onnistukohan se nyt ???
Onko tuo lehtiläjä mielestäsi oikein kuormattu,ajatellen vaikka auton turvallisuutta ja hallintaa?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Arcca - 19.12.10 - klo:17:51
^Sen verran tuota voisi kommentoida, että minä kytkisin turvatyynyn pois tuolta etupaikalta jos ei ole jo kytketty. Lehtikasa pakkautuneena turvatyynyä vasten + pieni nokkakolari; tiedä häntä mihin se tyyny purkautuu. Muuten kyllä kasaisin lehdet ihan samalla lailla jos niitä pitäisi jakaa, mitäs vaaraa nyt noista voisi olla pienillä lehdenjakonopeuksilla...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 19.12.10 - klo:17:58
Onko tuo lehtiläjä mielestäsi oikein kuormattu,ajatellen vaikka auton turvallisuutta ja hallintaa?

Takapaksiinko noi "lehtiläjät" sitten pitäisi laittaa ja nousta sitten 400 kertaa niitä sieltä ottamaan?
20 vuotta noita jaettu ja kuormattu,että jonkunlaista hajua tosta hommasta löytyy ;D
Niin ja tossa nyt ei paljon olekaan,joskus noita on joka paikka täynnä :D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 19.12.10 - klo:18:23
Aivan samalla tavallahan kuorma tehdään myös iteljooniautoissa. Tosin etupenkin sijasta on vanerilevy.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 19.12.10 - klo:18:57
Dacia on melkoisessa nosteessa Euroopan automarkkinoilla.

Vaggine palstalla voinee verrata VAG-tuotteisiin. Dacia myydään jo nyt yhtä paljon kuin Seattia, eikä Skodakaan kaukana ole. Dusterin myynti kun saadaan täyteen vauhtiin, voi olla Skodan kanssa tasoissa.

Euroopan automyynti 11/2010:

1.VW 117.557
2.Renault 90.840
3.Ford 85.856
4.Opel/Vauxhall 83.289
5.Peugeot 80.451
6.Citroën 64.091
7.Fiat 57.208
8.BMW 54.078
9.Mercedes 53.343
10.Audi 52.222
11.Toyota 43.488
12.Skoda 39.985
13.Nissan 34.874
14.Hyundai 30.087
15.Seat 25.712
16.Dacia 24.647

17.Kia 21.052
18.Volvo 17.816
19.Suzuki 15.993
20.Chevrolet 14.963
21.Honda 13.791
22.Mazda 12.313
23.Mini 11.972
24.Mitsubishi 10.272
25.Alfa Romeo 10.023


http://www.acea.be/index.php/news/news_detail/passenger_cars_registrations_down_71_in_november (http://www.acea.be/index.php/news/news_detail/passenger_cars_registrations_down_71_in_november)
http://www.acea.be/images/uploads/files/20101215_PRPC-FINAL-1011.pdf (http://www.acea.be/images/uploads/files/20101215_PRPC-FINAL-1011.pdf)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Reneto - 19.12.10 - klo:19:36
Dacia on melkoisessa nosteessa Euroopan automarkkinoilla.

Vaggine palstalla voinee verrata VAG-tuotteisiin. Dacia myydään jo nyt yhtä paljon kuin Seattia, eikä Skodakaan kaukana ole. Dusterin myynti kun saadaan täyteen vauhtiin, voi olla Skodan kanssa tasoissa.

Euroopan automyynti 11/2010:

1.VW 117.557
2.Renault 90.840
.
.

Lievää offtopikkia, mutta ihmettelen suuresti Renaultin surkeita myyntilukuja Suomessa. Näyttäisi olevan Euroopassa toiseksi eniten myyty merkki. Ruotsissakin sekä Megane että Clio mahtuvat rekisteröinneissä top 10:een.. Olisiko maahantuoja/myyntiorganisaatiossa parantamisen varaa  ::)  
btw, sama jengi hoitelee Dacian tuontia ja myyntiä.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: JTjones - 19.12.10 - klo:19:43
Lainaus
ihmettelen suuresti Renaultin surkeita myyntilukuja Suomessa. Näyttäisi olevan Euroopassa toiseksi eniten myyty merkki

Ongelma Rellulla ja muilla ranskalaisilla on se, että maine on tuhottu surkealla laadulla männävuosina. Se taas heijastuu haluttavuuteen ja sitämyöten käytettyjen hintoihin. Kuka omalla rahalla autonsa ostava viitsii sijoittaa fransmanniin ja ottaa siinä takkiin niin shattanasti autoa aikanaan pois myydessä. En minä ainakaan.

Mitä tulee myyntiorganisaatioon, niin täytyy muistaa, että Rellua myytiin Bilian palatseissa monta vuotta, eikä sen haluttavuus siitä juuri kohonnut.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Reneto - 19.12.10 - klo:19:54
Mitä tulee myyntiorganisaatioon, niin täytyy muistaa, että Rellua myytiin Bilian palatseissa monta vuotta, eikä sen haluttavuus siitä juuri kohonnut.

Bilia on yksi syyllisistä. Kyllä niitä Relluja Volvoliikkeissä oli, mutta eivät osanneet myydä niitä.

Ranskalaisten huono jälleenmyyntiarvo on tosiasia. Mutta myydäänhän Pösöä ja Cittariakin suht hyvin..

Mä lopetan aiheen vierestä kirjoittamisen tähän  :-X
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 19.12.10 - klo:20:40
Joo,eipä järin hyviä fiiliksiä tuosta Autosalvan toiminnasta jäänyt >:(

Kysyin esim. myyjältä silloin kun autoa tilasin,että onko siinä hiukkasloukkua,ei kuulemma ollut.
No onhan se siellä,eikä tarvinnut kuin vähän esitettä lukea.
Liikkumisturvaakaan autossa ei ole myyjän mukaan.
Tosiasiassa 3 vuoden turva.
Vetokoukkua eivät saaneet kiinni,koska niitä ei ole vielä edes Suomessa.
Aikaa olisi kyllä tilata.
Noudettaessa ei niin minkään sortin opastusta autoon.
Vaikeaahan se tietysti mitään on kertoa,kun ei mistään tiedä mitään ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Skula - 21.12.10 - klo:12:52
Duster koeajettu, 1,6 16V 4x4.

Siis n.21ke varusteineen oli tolla hintaa.

Jos riittää että autossa on sopivasti (muistaakseni 210mm)maavaraa ja auttava neliveto. Tässä on autonne!

Kelit osu kohdilleen, lunta joka paikassa, ja kunnon tuisku päällänsä. Tämä kottero oli kuin kotonaan tuolla Kehä III:lla ja sivuteillä.. Moottoritiellä pientä hakemista tuulen kanssa.. Yllättävän hiljainen auto, sanoisin, siis jos katsoo hintaa ja miettii mitä muuta sillä rahalla saa.. Ööööö. Ei mitään tämmöistä!!!!!!!!!! Kaikki toimi ja popit soi! Ei paukkunut eikä kolissut.. Vähän suhisi, mutta niin on hinnastakin suhissut ylimääräiset pois!

Sanonpa senkin että mitä vastaava X3 tai Q5 maksaa.. No en sano koska näitä ei saa verrata keskenään. Toiset maksaa ja toiset EI..

Duster, nimensä mukaisesti pyyhkii paskat pois quattrojen, 4motioneiden, xdrivejen ja muiden nelikkojen hinnoista!

Suosittelen tutustumaan jos häränper*** ulkonäkö ei haittaa! (oikeesti aika symppis!)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 21.12.10 - klo:12:59
Duster on noista Dacian malleista ainoa siedettävä. Muut ovat sitten mitä ovat.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: jf - 22.12.10 - klo:11:58
Vetokoukkua eivät saaneet kiinni,koska niitä ei ole vielä edes Suomessa.

Kysy www.koukkupaja.fi (http://www.koukkupaja.fi) saatko heiltä koukun. Näytti ainakin olevan heidän toimittajillaan Dusteriin koukkuja tarjolla. Tuntuu olevan tarjontaa ja palvelua merkkiliikkeitä enemmän...  ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 22.12.10 - klo:20:33
Lupasivat koukun siihen kyllä laittaa jossain vaiheessa,kun tuli jo maksettuakin >:(

Ei niin hirveää tarvetta talviaikana tuolle koukulle 8)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 23.12.10 - klo:22:27
Lupasivat koukun siihen kyllä laittaa jossain vaiheessa,kun tuli jo maksettuakin >:(

Ei niin hirveää tarvetta talviaikana tuolle koukulle 8)

Oletpa höveli mies. Minä en maksaisi, ennen kuin koukko on asennettu.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 24.12.10 - klo:22:30
Oletpa höveli mies. Minä en maksaisi, ennen kuin koukko on asennettu.

No maksettava se on joka tapauksessa.
Samassa laskussa kaikki,niin ei tarvi sitte enää erikseen.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Zaasa - 24.12.10 - klo:22:42
No maksettava se on joka tapauksessa.
Samassa laskussa kaikki,niin ei tarvi sitte enää erikseen.
Myöhästymisestä on tapana vaatia alennusta(hyvitystä) vaikka huollon hinnassa.Itse en maksaisi täyttä hintaa varusteesta jota ei ole olemassa ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Arcca - 24.12.10 - klo:23:09
Minä ainakin ymmärrän Markoa tässä asiassa. Lasku on luultavasti kirjoitettu tilaussopimuksen mukaisesti könttänä kaikille varusteille ja autolle.
Autoa noudettaessa olisi siis joutunut alkaa urputtamaan ja pilaamaan ilmapiiriä ettei maksa koko laskua kun vetokoukku puuttuu. Lasku olisi jouduttu kirjoittamaan uudelleen, ja sitten taas maksamaan uusi lasku koukun saavuttua. Kuitenkin kyseessä on käsittääkseni luotettava firma niin on aika luontevaa on maksaa kaikki kerralla. Voihan olla, että Marko maksoi laskun ennen autokauppaan menoa ja ei tiennyt ettei koukkua ole vielä.
Oli miten oli, ainahan siinä pieni vaara on että liike menettää mielenkiintoa kun rahat jo on, mutta toki Marko koukkunsa saa ennemmin tai myöhemmin. Jonkun häkkiliikkeen kanssa voi tulla ongelmia mutta tuskin Autosalvan.

Jouduin itseasiassa Laakkosen kanssa vastaavaan tilanteeseen, koska talvipyöriä ei ollutkaan heillä antaa heti luovutuksen yhteydessä. Maksoin kuitenkin koko laskun, ja Laakkonen hoiti mallikkaasti asap ne talvipyörät, ja myyjä antoi sijaisauton ilmaiseksi bensoineen käyttöön talvipyörien allelaiton ajaksi. Jäi ihan hyvä maku. Toivottavasti Markollekin käy niin.
 
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 24.12.10 - klo:23:49
Joo näinhän se suurinpiirtein meni.En näe tuossa mitään suurempaa ongelmaa,varsinkaan kun nyt ei koukkua välttämättä tarvita.
Alunperin oli kyllä tarkoitus itse laittaa koukku tohon,mutta ei siinä varmaan hirveitä säästöjä olisi syntynyt.
Dusterissa on Can väylä,niin olis varmaan aiheuttanut jotain ongelmaa tee se itse miehelle 8)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Ton-1 - 14.02.11 - klo:15:20
Launatain Startissa oli Dusterin koeajo, mielestäni kärry on ainakin ulkoisesti ihan ok, on varmaan kokonaisuudessaankin
parempi budget-citymaasturi kuin joskus oli Lada Niva . ;D Pelissä oli Rellun 1.6 16 v 110 hv kone, voipi olla että tuossa hieman alimittainen mutta kone sinänsä on kyllä varsin puhdikas, näin se ainakin tuntui Meganessa olevan (v.2001 koeajelin moista 2-d coupea ..... kone oli kyllä siihen koppan helkatin hyvä !).
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: HiTecci - 14.02.11 - klo:18:32
Pelissä oli Rellun 1.6 16 v 110 hv kone, voipi olla että tuossa hieman alimittainen mutta kone sinänsä on kyllä varsin puhdikas, näin se ainakin tuntui Meganessa olevan (v.2001 koeajelin moista 2-d coupea ..... kone oli kyllä siihen koppan helkatin hyvä !).

Tuo 110hv 1.6 on ymmärtääkseni Megane II FL-sukupolvea, sillä ennen FL tuo oli vain 100hv versiona. Eli ei se nyt niin kovin wanhaa vuosikertaa kuitenkaan ole, mutta toki juuri tässä viime vuosina kehitys on ollut huimaa => tuo(kin) pata tuntuu suorastaan museo-moottorilta ::)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Reneto - 14.02.11 - klo:18:53
Tuo 110hv 1.6 on ymmärtääkseni Megane II FL-sukupolvea, sillä ennen FL tuo oli vain 100hv versiona.

I-korin FL:ssä 79kW/107hv ja II-koppaisessa on 83kW/113hv.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Kapa - 14.02.11 - klo:19:01
Niva ei ole koskaan ollut mikään city-maasturi, vaan kunnon työkone.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: jaris - 14.02.11 - klo:20:00
Oikein kivalta tuntuu nyt ainaskin vielä ;D
Ohjaus ei varmaankaan ihan vagginetten tasolle yllä,mutta eiköhän tohonkin totu.
Työn laatu yllättävän hyvälaatuista,ei oikein mitään virheitä löytyny ::)
Kone ei kakistele,vaikka olis vähän pienemmätkin kierrokset.
Ykkönen tosi lyhyt,erittäin helppo liikkeellelähtö,voi lähteä vaikka kakkosella 8)
Pikkasen viimasuojan tuohon väsäsin,jos vähän paremmin pitäis lämpöjä :)

No olisko Marko mitään uutta , olis kiva tietää lisää kokemuksia...ihan uteliaisuudesta ::)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Kapa - 14.02.11 - klo:20:22
Marko varmaan hoitaa koukkuprobleemat ja muutkin ongelmat asiallisesti keskustellen ja homma hoituu puolin ja toisin joustaen. Mitä sitten voitetaan vastaamalla ongelmaan v..tuilemalla? On varmaan asiakassuhde mallillaan!
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 14.02.11 - klo:22:29
Joo,koukku on paikallaan ja huomenna päästään sitä myös testaamaan :D

Reilu 3 tuhatta vasta tullut ajettua tuolla vehkeellä,koska yleensä tulee nuo työajot ajettua golffilla.
Dusterilla lähdetään sitten,kun on oikein extreme kelit ;D
 
Ihan hyvin riittää ainaskin minulle tuo dieselikoneen suorituskyky,vaikka jotkut sitä ovat moittineet.

Kulutus oli tänään siinä 6,5 luokkaa,kun heitin vähän pitemmän maantielenkin,pakkasta oli n.20 astetta.

Kyllä mun mielestä on huonommankin hinta/laatusuhteen omaavia autoja ::)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Raimo Miettinen jr. - 04.03.11 - klo:11:13
Dusterille kolme tähteä EURONCAP:ssa. Syynä halppaan hintaan?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: savolaiskollega - 04.03.11 - klo:11:38
Dusterille kolme tähteä EURONCAP:ssa. Syynä halppaan hintaan?

3 tähteä riittää ihan hyvin, on paljon enemmän kuin suurimmalla osalla tämän maan ajettavista rupposista, joilla on ikää jo 15-20 vuotta.... :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 04.03.11 - klo:11:48
3 tähteä riittää ihan hyvin, on paljon enemmän kuin suurimmalla osalla tämän maan ajettavista rupposista, joilla on ikää jo 15-20 vuotta.... :)

Aivan, kaiken lisäksi euroNCAP:n pisteytystä muutettiin pari vuotta siten, että arvosanat putosivat yhden tähden, koska 5 tähden autoja alkoi tulemaan liikaa. Niinpä jokin 5-10 vuoden ikäinen silloinen 4-tähden auto on samalla tasolla Dusterin kanssa.

Ei Dusterin tulos toki mikään kunniamaininta ole, mutta keskimääräiseen suomalaiskiesiin verrattuna aivan kohtuullisen hyvä tulos. Varsinkin kun muistetaan, että ainoa testattu kiinalainen ei saanut yhtään tähteä.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: savolaiskollega - 04.03.11 - klo:15:51


Ei Dusterin tulos toki mikään kunniamaininta ole, mutta keskimääräiseen suomalaiskiesiin verrattuna aivan kohtuullisen hyvä tulos. Varsinkin kun muistetaan, että ainoa testattu kiinalainen ei saanut yhtään tähteä.

Niin mikä kiinalainen ? Ainoa mitä löysin sieltä sai 2 tähteä.....
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 04.03.11 - klo:15:54
Niin mikä kiinalainen ? Ainoa mitä löysin sieltä sai 2 tähteä.....


Aivan, se nollan tähden tulos syntyi kun joku autolehti teetätti jollekin Kiinan ihmeelle testin. Kyse ei ollut virallisesta testistä, joten tulokset julkaistiin vain ne maksaneessa lehdessä.

Dusteriin palatakseni, 3 tähteä johtuu näemmä vain ESP:n puuttumisesta, joka pudottaa "safety assist" -luokan pisteet 37 %:iin. http://www.euroncap.com/latest.aspx (http://www.euroncap.com/latest.aspx)

ESP:llä varustettuna Duster on vahvaa 4 tähden luokkaa, kuten valtaosa muistakin autoista. EuroNCAP testaa aina vähiten varustellun mallin, joten ESP:n ollessa lisävaruste ei sitä huomioida.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: LS - 05.03.11 - klo:17:00
Matkustajien kannalta Duster sai suunnilleen samat pisteet (74% aikuinen / 78% lapsi) kuin Mazda CX7 (76% / 79%).
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: LS - 20.03.11 - klo:15:00
http://carscoop.blogspot.com/2011/03/dacia-production-reaches-4-million-mark.html (http://carscoop.blogspot.com/2011/03/dacia-production-reaches-4-million-mark.html)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: JoJio - 20.03.11 - klo:15:11
Tuli tossa eilen luettua uusin autopiltti. Ja siinä oli Dacian mainos. Rupesin miettimään, että jos sen hinta on uutena n.10te. ja sitä pitäs 3vuotta, niin siitä sais vaihossa sen 4te? No mikä on sitten hinnan tiputus 3vuoden aikana. Se 6te. Monenko uuden auton saa 3vuoden päästä 6te välirahalla? Mutta se laatu/ulkonäkö ja yms.. Mut loppujen lopuks aika järkevä sijotus periaatteessa, jos ei tarvitse kun kulku neuvon..
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 20.03.11 - klo:18:29
Eipä ole ulkonäöstä moitteita tullut niiltä,jotka tuon luonnossa ovat nähneet,päinvastoin :D
Taitaa tuon laadun kanssa olla ongelmia nykypäivänä merkillä kuin merkillä ::)
Tyytyväinen olen ainakin itse tuohon ollut,kun ottaa huomioon millaset ominaisuudet tuolla rahalla on saanut 8)

Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: JoJio - 24.03.11 - klo:15:56
Mites Markon dusteri on pelannu? itellä heräs mielenkiinto, et 25te. Ja diiseli neliveto ja nahkasisusta yms. kaikki tohon hintaan. Meneekö tuo miten normiajoissa? Vai onko noista vain kakkosautoksi?  ??? ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 24.03.11 - klo:16:32
Mites Markon dusteri on pelannu? itellä heräs mielenkiinto, et 25te. Ja diiseli neliveto ja nahkasisusta yms. kaikki tohon hintaan. Meneekö tuo miten normiajoissa? Vai onko noista vain kakkosautoksi?  ??? ;)

Ihan mukavasti tuo on toiminut,pakkasilla tietysti voisi olla pikkasen lämpösempi,taitaa tosin olla useimpien uusien dieseleitten ominaisuus.
Itse nyt ajellut tuolla lähinnä noissa extreme olosuhteissa,joissa on ihan omiaan.
Maantielläkin ihan soiva peli,hyvä näkyvyys,eikä tuo melukaan ihan hirveä ole.
Neliveto tuntuu toimivan oikein hyvin,ei mitään viiveitä ole ollut havaittavissa.
Ei tartte mitään alemmuuskompleksia olla,kyllä tuolla voi mennä vaikka Halosta moikkaamaan ;D
Eihän ihmiset edes tiedä tuota merkkiä,hyvin voi sanoa vaikka Toyotaksi tai Hondaksi.
Kannattaa käydä kokeilemassa ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 05.04.11 - klo:21:15
Tuommoset vanteet tuli hommattua noille kesäkumeille.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Markku J - 05.04.11 - klo:21:20
Tyylikkään asialliset vanteet. Ei Dusterin kanssa mitään alemmuuskompleksia todellakaan kannata potea - eikä ole syytä. Asiallisen oloinen ja tyylikäs auto kohtuuhintaan. Paljon järkevämpi ostos, kuin omat hankintani.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Mikko - 14.06.11 - klo:10:03
Vähän rivakampi Duster. :)

Essai Dacia Duster No Limit - Pikes Peak 2011 (http://www.youtube.com/watch?v=SVlEzhWoLZY#ws)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Hevosmies - 14.06.11 - klo:10:27
 Huikea peli (niin kuin tuon luokan Pikes Peak-autot yleensäkin)! Ihan googlella löytyi moottorista tuollaista:

 - Tehokas 850 hevosvoimainen Sodemon rakentama moottori perustuu Nissanin GT-R’s NISSAN VR 38 DETT moottorilohkoon  (3.8-litrainen V6). Moottori on viritetty tuottamaan maksimaalisen suorituskyvyn ohuessa ilmanalassa ajettavaan kilpailuun joka alkaa 2 860 metristä ja päättyy 4 300 metriin.


 Lähde:http://www.automafia.net/uudet/dacia-duster-%C2%AB-no-limit-%C2%BB-valmiina-vuoren-valloitukseen/
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Taky - 14.06.11 - klo:10:57
- Tehokas 850 hevosvoimainen Sodemon rakentama moottori perustuu Nissanin GT-R’s NISSAN VR 38 DETT moottorilohkoon  (3.8-litrainen V6).

Ihan normi Duster....  :'(
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Taky - 05.07.11 - klo:16:30
Vähän rivakampi Duster. :)


Vähän sivistyneempi "Duster"

http://tekniikanmaailma.fi/uutiset/dacia-dusterin-salaisuus-paljastui (http://tekniikanmaailma.fi/uutiset/dacia-dusterin-salaisuus-paljastui)

"Dacia Dusterin salaisuus paljastui.

Dacia Duster esiteltiin Buenos Airesin autonäyttelyssä Renaultina Etelä-Amerikan markkinoille.

Vähän yli kuukausi sitten hämmästelimme salakuvissa nähtyä uudistuneen näköistä Dacia Dusteria. Asialle löytyi luonteva selitys, sillä kyseessä oli Etelä-Amerikassa pian Renaultina myytävä versio Dacian katumaasturista. Uutuutta aletaan valmistaa Renaultin tehtaalla Curitibassa, Brasiliassa.

Perustaltaan ja tekniikaltaan Renault Duster on samanlainen kuin eurooppalainen sisarensa, mutta ulkonäköä on kohennettu uudella maskilla, vanteilla ja värimaailmalla. Auton sisällä on uusi kojelauta ja materiaalit ovat tyylikkäämpiä ja korkeatasoisempia kuin Euroopassa. Ehkä myös Dacia Duster hyötyy tästä tuotekehityksestä."

Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: vee50 - 05.01.12 - klo:18:05
Dacia Lodgy, 4.5 metrinen tila-auto. Näyttää jo melkein hyvältä. ;)

(http://www.savonsanomat.fi/multimedia/dynamic/00217/6426047_jpg_217958a1.jpg)
(http://www.savonsanomat.fi/multimedia/dynamic/00217/6426050_jpg_217959a1.jpg)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 05.01.12 - klo:18:11
Dacia Lodgy, 4.5 metrinen tila-auto. Näyttää jo melkein hyvältä. ;)


Hyh hyh... Harmi ettei autoja muotoilla Romaniassa vastaavantasoisesti kuin laulajia:

(http://xploud.com/wp-content/uploads/2011/09/wpid-alexandra-stan-get-back.jpg)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Ocu_P - 28.11.12 - klo:14:46
http://www.euroncap.com/results/dacia/lodgy/486.aspx (http://www.euroncap.com/results/dacia/lodgy/486.aspx)

Ei vakuuta, ei..  :o
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 28.11.12 - klo:23:24
[url]http://www.euroncap.com/results/dacia/lodgy/486.aspx[/url] ([url]http://www.euroncap.com/results/dacia/lodgy/486.aspx[/url])

Ei vakuuta, ei..  :o


Mahtaako Lodgystäkin puuttua turvavyön muistutin? Dusteri menetti yhden tähden sen puuttumisen vuoksi.

EuroNCAP:han ryhtyi aikoinaan antamaan lisäpisteitä tingeltangelia soittavista laitteista, kun sakemannit uhkasivat jäädä etenkin ranskalaisten alapuolelle. Ranskikset napsivat 5 tähden tuloksia ja saksalaiset saivat lisätähtensä lisäämällä tuon varusteen.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tuRboman - 29.11.12 - klo:00:13
Ja jotku valmistajat ymmärsivät tuonkin vatusteen tärkeyden kymmeniä vuosia sitten. Ei tarvinnut tähtiä eikä Euroncappeja B-)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: savolaiskollega - 29.11.12 - klo:19:00
Sinänsä ESP ei vaikuttane korin turvallisuuteen mitenkään, vaikka hyvä varuste onkin. Ja jalankulkijaturvallisuus ei ainakaan itseäni voisi vähempää kiinnostaa.....

Mutta ei tuo itse korikaan tainnut ylistyslauluja kerätä. Toki voisin ostaa jos halvalla saa.... ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Quality - 29.11.12 - klo:19:06
Lainaus
Ja jalankulkijaturvallisuus ei ainakaan itseäni voisi vähempää kiinnostaa.....

Siinäpä oikea ammattimiehen tokaisu :o
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: eGetin - 29.11.12 - klo:19:24
Siinäpä oikea ammattimiehen tokaisu :o
Ei kiinnosta kun osaa pysähtyä suojatien eteen ;) Jos joku hyppää eteen niin pitäisikö siitä itse potea syyllisyydentuntoa?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: savolaiskollega - 29.11.12 - klo:20:09
Siinäpä oikea ammattimiehen tokaisu :o

Katsotko sinä ennen uuden auton ostoa että millähän mallilla olisi turvallisinta pyyhkäistä mummon yli jos siltä tuntuu ? Enpä ole vielä ensimmäistäkään automainosta nähnyt jossa tuo nimenomainen asia olisi tuotu esille....vähän muut asiat kiinnostaa uutta autoa ostaessa kuin tuo.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 29.11.12 - klo:20:27
Sinänsä ESP ei vaikuttane korin turvallisuuteen mitenkään, vaikka hyvä varuste onkin.

Mutta ei tuo itse korikaan tainnut ylistyslauluja kerätä. Toki voisin ostaa jos halvalla saa.... ;D


EuroNCAP tulos kertyy neljästä eri osa-alueesta eli

- aikuisen matkustajan
- lastenistuimessa istuvan piltin
- ulkopuolisen jalankulkijan
- auton turvavarustelu (ESP, turvavyövaroittimet ym.)

Esimerkiksi lastenistuimessa istuva lapsi on euroNCAP:n testissä paremmassa turvassa Dacia Lodgyssä kuin esim. Volvo V40:ssä tai ML Mersussa. Volvo ja Mersu saivat lapsiturvallisuudesta 75 %:n pisteet, kun Lodgy sai 77 %:a. Ja puhutaan siis uunituoreista testeistä 2012-2013 malleilla.

Turvalaitteiden osalta Lodgy sai kämäset 29 %:a, kun Volvo V40 sai täydet 100 %:a ja ML:kin 85 %:a.

Äkkiseltään voisin väittää Dacia Lodgyn matkustajien olevan varsin hyvässä turvassa, kunhan on se ESP raksittu tilauskaavakkeesta. Toiseksi voi todeta nykyautojen turvallisuuden olevan hyvällä tolalla, kun bedjettimallikin tarjoaa osa-alueilla parempaa turvaa kuin turvallisuusikoni Volvo tai katujyrä ML.

http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=Select&kokoluokkaIn=&etutormaysBetween=&vuosimalliBetween=2012%2C2013&merkki=&Hae.x=127&Hae.y=26 (http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/euro-ncap-kolaritestit/?x1544657=Select&kokoluokkaIn=&etutormaysBetween=&vuosimalliBetween=2012%2C2013&merkki=&Hae.x=127&Hae.y=26)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Quality - 29.11.12 - klo:20:30
Katsotko sinä ennen uuden auton ostoa että millähän mallilla olisi turvallisinta pyyhkäistä mummon yli jos siltä tuntuu ? Enpä ole vielä ensimmäistäkään automainosta nähnyt jossa tuo nimenomainen asia olisi tuotu esille....vähän muut asiat kiinnostaa uutta autoa ostaessa kuin tuo.

Volvohan noita näkyy mainostelevan ...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: savolaiskollega - 29.11.12 - klo:20:35
Volvohan noita näkyy mainostelevan ...

No jopas on runsasta.... ;)  väittäisin edelleen että tavallista autonostajaa se ei kiinnosta niin paljoa että siitä miksikään myyntivaltiksi on. Täytyykin pistää "lötky" tilaukseen kunhan tulee myyntiin..... ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: frozzu - 29.11.12 - klo:20:41
Itselläkin kyllä ajo-ominaisuudet ja muut asiat tulevat ennen jalankulkijoiden turvallisuutta. Myös hinta on tärkeämpi. Enkä tarkoita tällä, että jalankulkijoilla ei ole merkitystä. Itse pyrin ajamaan niin, että pystyn välttämään törmäykset jalankulkijoiden kanssa. Ikinä ei tule hyvää jälkeä jos auton kanssa törmää, mutta toki tuo on hyvä juttu jos jalankulkijoille ei käy niin pahasti kun törmää esim. Volvoon. Itsellä kuten sanottu, on autonvalintakriteerit jossain ihan muualla.

Ja Daciasta on tulossa uusi Sandero myös, näyttää ihan hyvältä. Tosin varusteitahan näissä Dacioissa ei liikoja ole.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Arcca - 29.11.12 - klo:20:44
...väittäisin edelleen että tavallista autonostajaa se ei kiinnosta niin paljoa että siitä miksikään myyntivaltiksi on.

Olet varmaan oikeassa, mutta mielestäni aika surullista jos ja kun näin on. Kertoo paljon ihmiskunnasta.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 29.11.12 - klo:20:44
Ja Daciasta on tulossa uusi Sandero myös, näyttää ihan hyvältä. Tosin varusteitahan näissä Dacioissa ei liikoja ole.

Miksi ostaa Dacia, jos haluaa fiilistellä (lisä)varusteilla?

Aivan niin kuin Volvo ei ole huoltamolla desilitroja vahtaavan valinta..  ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: frozzu - 29.11.12 - klo:20:48
Miksi ostaa Dacia, jos haluaa fiilistellä (lisä)varusteilla?


Ei varmasti kannatakaan, kunhan totesin. En tuota autoa ole tosissani ostamassakaan. Vaihtoehtoja toki voi aina miettiä :).
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Seppo - 29.11.12 - klo:22:11
Ei kiinnosta kun osaa pysähtyä suojatien eteen ;) Jos joku hyppää eteen niin pitäisikö siitä itse potea syyllisyydentuntoa?

Ei tarvitse potea, mutta normaalin inhimillisen katsantokannan omaavan ihmisen mielestä siinäkin tilanteessa olisi varmasti aika mukava, jos päälle ajettu jäisi kuitenkin henkiin tai välttyisi vakavimmiilta vammoilta. ???

Jos toisia ihmisiä kohtaan ei myötätuntoa ollenkaan riitä, voi ajatella asiaa siltä kannalta, että sinä itsehän voit olla se, jonka päälle ajaa joku, joka ei osaa pysähtyä suojatien eteen. Toivottavasti ei ole Romanian ihme, joka silloin napsahtaa lonkkaluuhusi. ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Seppo - 29.11.12 - klo:22:17
Eihän jalankulkijaturvallisuudesta myyntivaltiksi ole, se on selvä, enkä itsekään sitä asiaa ole pahemmin auto-ostoksilla ajatellut. Mutta olisihan se kiva, jos autovalmistajia kiinnostaisi kantaa vastuuta turvallisuudesta yleisemmin eikä pelkästään maksimaalisesta voitosta turvallisuudesta piittaamatta. Mun mielestäni kaikkien vähemmän kuin neljä tähteä EuroNCAP:ssa saavien autojen samoin kuin ESP:ttömien uusien autojen myynti voitaisiin oikein hyvin kieltää Euroopassa. Päästöissä on ankaria rajoja, miksi ei turvallisuuttakin voisi enemmän painottaa. Samaten small overlap -törmäystestit täytyisi saada integroitua tuohon EuroNCAP-standardiin sen osaksi ja suoraan vaikuttamaan pisteisiin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: savolaiskollega - 29.11.12 - klo:22:58
Ei tarvitse potea, mutta normaalin inhimillisen katsantokannan omaavan ihmisen mielestä siinäkin tilanteessa olisi varmasti aika mukava, jos päälle ajettu jäisi kuitenkin henkiin tai välttyisi vakavimmiilta vammoilta. ???

Jos toisia ihmisiä kohtaan ei myötätuntoa ollenkaan riitä, voi ajatella asiaa siltä kannalta, että sinä itsehän voit olla se, jonka päälle ajaa joku, joka ei osaa pysähtyä suojatien eteen. Toivottavasti ei ole Romanian ihme, joka silloin napsahtaa lonkkaluuhusi. ;)

Jos itse jäät auton alle kävellessä, on todennäköistä että ylitsesi ajaa kupansyömä, 15 vuotta vanha romu eikä 5 tähteä jalankulkijaturvallisuudessa saanut auto...

Ja ihmisiin nyt ei
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 02.12.12 - klo:21:49
Mun mielestäni kaikkien ... ESP:ttömien uusien autojen myynti voitaisiin oikein hyvin kieltää Euroopassa.

Toiveesi toteutuu, sillä EU:ssa ei ESP:ttömiä autoja saa enää rekisteriöityä 31.10.2014 jälkeen. Lisäksi ESP:tömiä uusia automalleja ei ole voinut enää tyyppihyväksyttää 31.10.2011 jälkeen.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: MOP - 20.12.12 - klo:10:12
Dacia Stepway
..Jonka saa 0.9 bensaturbolla, 90hv, 135Nm ja EU-keskikulutus 5,2. Myös maavaraa luvataan kuormattunakin vähintään 207mm.

(http://img2.netcarshow.com/Dacia-Sandero_Stepway_2013_1024x768_wallpaper_03.jpg)

http://www.dacia.fi/uutiset2/-/asset_publisher/KKm6/content/id/307742;jsessionid=3203066B66C7CEB31746A518F03A9131 (http://www.dacia.fi/uutiset2/-/asset_publisher/KKm6/content/id/307742;jsessionid=3203066B66C7CEB31746A518F03A9131)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: P.Alikka - 20.12.12 - klo:10:20
Dacia Stepway
..Jonka saa 0.9 bensaturbolla, 90hv, 135Nm ja EU-keskikulutus 5,2. Myös maavaraa luvataan kuormattunakin vähintään 207mm.

([url]http://img2.netcarshow.com/Dacia-Sandero_Stepway_2013_1024x768_wallpaper_03.jpg[/url])

[url]http://www.dacia.fi/uutiset2/-/asset_publisher/KKm6/content/id/307742;jsessionid=3203066B66C7CEB31746A518F03A9131[/url] ([url]http://www.dacia.fi/uutiset2/-/asset_publisher/KKm6/content/id/307742;jsessionid=3203066B66C7CEB31746A518F03A9131[/url])

Ja muistuttaa keulastaa hämäävän paljon Tigua  ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: pokkus - 21.12.12 - klo:17:34
Dacia Stepway
..Jonka saa 0.9 bensaturbolla, 90hv, 135Nm ja EU-keskikulutus 5,2. Myös maavaraa luvataan kuormattunakin vähintään 207mm.

Tuossa kuvassa ainakin aika oivan näköinen peli.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: HiTecci - 21.12.12 - klo:20:16
Kumma juttu ettei voida tehdä facelift-versiota Dusterista, vaan pitää keksiä kokonaan uusi nimi, sillä Duster FL:hän tuo on ::)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Mike Holder - 21.12.12 - klo:20:27
Kumma juttu ettei voida tehdä facelift-versiota Dusterista, vaan pitää keksiä kokonaan uusi nimi, sillä Duster FL:hän tuo on ::)

Eikös tuo ole kuitenkin Sanderon johdannainen?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 21.12.12 - klo:20:32
Kumma juttu ettei voida tehdä facelift-versiota Dusterista, vaan pitää keksiä kokonaan uusi nimi, sillä Duster FL:hän tuo on ::)


Stepway on selvästi Dusteria pienempi auto. VAG-termein "Cross Sandero".

Sitäpaitsi, Dusterin FL-versionhan uumoillaan tulevan vielä tänä keväänä.

(http://i.auto-bild.de/ir_img/1/0/4/4/5/5/3/-Dacia-Duster-Facelift-ILLUSTRATION-474x316-06a542cfd1a9f8e8.jpg)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: HiTecci - 22.12.12 - klo:08:07
Eikös tuo ole kuitenkin Sanderon johdannainen?
Voihan tuo olla noinkin => Stepway tarkoittaa pikemminkin jonkin jo olemassa olevan mallin "maastoversiota" (vrt. esim. muinoinen Golf ja sen korotettu maastoversio). Onhan näitä ollut muillakin merkeillä, joten siinä mielessä ei mikään yllätys. Vaan miksi mallinimestä on sitten Sandero jätetty kokonaan pois? Miksei se ole Sandero Stepway = mahdollistaisi myös malliston muiden "maastoversiot" ???
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 22.12.12 - klo:09:48
Vaan miksi mallinimestä on sitten Sandero jätetty kokonaan pois? Miksei se ole Sandero Stepway


Sandero Stepway se onkin, ainakin tämän tiedotteen mukaan:

http://www.dacia.fi/uutiset2/-/asset_publisher/KKm6/content/id/307742;jsessionid=3203066B66C7CEB31746A518F03A9131 (http://www.dacia.fi/uutiset2/-/asset_publisher/KKm6/content/id/307742;jsessionid=3203066B66C7CEB31746A518F03A9131)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: M1kke - 22.12.12 - klo:18:53
Ei ole ennakkoluuloja merkkiä kohtaan joten tuo Stepwaykin voisi olla vaihtoehtoinen seuraaja Ibizalle kun tuntuu ettei tuosta maavarasta haittaakaan ole. Tuosta ei ilmeisesti tehdä kuitenkaan nelivetoa?

Tulee tosiaan mini-Tiguan mieleen kuten P.Alikka mainitsikin.  :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: savolaiskollega - 22.12.12 - klo:19:27
Tuommoisen stepwayn voisin tomaattina ostaakin, jos sellainen tulisi. Eikös siitä ollut juttua että daatsiaankin olisi tulossa....
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: RoccoScientist - 22.12.12 - klo:21:22
Saattaisi kyllä kelvata tännekin esim. talviautoksi. Ainakin ulkoisesti ihan kivan näköinen.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Pepeto - 22.12.12 - klo:21:26
Kyllä tuolla voisi ruhoaan töihin kuljettaa. Tosin automaatti saisi olla. Hermo menee muuten kehätien ruuhkissa lipuessa.  :D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Markku J - 22.12.12 - klo:21:33
Tosi kivan näköinen auto. Jos ja kun hinta on kohdallaan, niin luulisi myyvän hyvin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Ocu_P - 02.01.13 - klo:17:31
Dacian myynti näkyy olevan täysin Dusterin varassa; Sanderoita ja Loganeita meni kilpiin yhteensä vain 91 kappaletta viime vuonna. Hyvä niin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: JeanC - 02.01.13 - klo:18:21
Ja jalankulkijaturvallisuus ei ainakaan itseäni voisi vähempää kiinnostaa.....
Taksikuskit on yleensäkin ihan mulkkuja, niin mitä voi odottaa?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 02.01.13 - klo:18:29
Dacian myynti näkyy olevan täysin Dusterin varassa; Sanderoita ja Loganeita meni kilpiin yhteensä vain 91 kappaletta viime vuonna. Hyvä niin.

Loganeita lienee rekisteröity paljon pakettiautoiksi, vaikka kymmenissä niidenkin määrä varmasti on, ei sadoissa.

Dusteri on tosiaankin Dacian syömahammas, koska citymaasturit ovat olleet täysin ylihintainen autoluokka. Onhan se nyt maalaisjärjelläkin selvää, ettei perus perhekiesin tekniikan istuttaminen isompien renkaiden ja muovihärpäkepuskureiden sisään voi olla olennaisesti kalliimpaa. Siinä on autotehtaat vetäneet rahaa suokuokalla ja Dacian oli helppo tuoda Dusteri järisyttävän edullisena markkinoille.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 02.01.13 - klo:18:34
Ja maksaa se Dusterkin nelivetoisena jo selvästi yli 20000e. Ei kai maasturia kukaan 2-vetoisena osta, jos jotain autoista ymmärtääkin?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: nemos - 02.01.13 - klo:18:36
Ja maksaa se Dusterkin nelivetoisena jo selvästi yli 20000e. Ei kai maasturia kukaan 2-vetoisena osta, jos jotain autoista ymmärtääkin?

Minusta tuntuu, että tavoitteena monilla on vain perusautoja suurempi maavara, hyvä näkyvyys ja helppo sisäänkäynti kankeammillekin ihmisille. Mikä muu voisi selittää (etuveto-)Qashqain menestyksen?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 02.01.13 - klo:18:40
Minusta tuntuu, että tavoitteena monilla on vain perusautoja suurempi maavara, hyvä näkyvyys ja helppo sisäänkäynti kankeammillekin ihmisille. Mikä muu voisi selittää (etuveto-)Qashqain menestyksen?

Tiida sedanin myynti loppui ja takatukka on saanut merkkiuskollisen karvalakkikansan ylipuhuttua trendimaasturiin? :D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 02.01.13 - klo:18:44
Ja maksaa se Dusterkin nelivetoisena jo selvästi yli 20000e. Ei kai maasturia kukaan 2-vetoisena osta, jos jotain autoista ymmärtääkin?

Maksaa toki, mutta kun vastaavat korealaiset riisipuimurit ovat maksaneet 30 tonnia ja rapiat, niin onhan Duster halpa. Suorastaan hävyttömän halpa. Ei ne kilpailijat sen kalliimpia ole olleet valmistaa..


Edit: Niin ja mikäs se olikaan viime vuoden ylivoimaisesti myydyin automalli? Aivan, 2-vetoinen Nissan Qashqai. Lehtitietojen mukaan vain noin 10 %:a myynnistä oli nelivetoja.

Että kyllä niitä etuvetoisia maastureita joku ostaa..
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 02.01.13 - klo:18:51
Juu. Korealaiset ne vasta kalliita ovatkin. Se uusi Hyundain iso mallikin (i40?) on ihan älyttömän kallis, mutta kai joku sellaisenkin ostaa. Edellistä Sonataa saakin jo sitten käytettynä edullisemmin... ;)

Joo 2-vetoinen Qashkai on yleinen näky. Ja maksaa käytettynäkin tolkuttomasti. Itse en ostaisi 2-vetoista maasturia, mutten olekaan naisihminen, takuun perässä juoksija, kehtaan käydä katsastuskonttorilla ja lisäksi persaukinen. Todistettavasti Nissanillakin pystyy ihminen ajonsa hoitamaan.

Mutta mielummin nelivetoduster kuin kaksvetokäshkai, vaikka se voisi autona hajuton ja ongelmaton ollakin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Cayman - 11.01.13 - klo:15:29
Ei tarvi suuria ennustajan kykyjä,kun sanoo että Dacian joku malleista TOP 10 myydyimmissä 2-3 vuoden sisällä!
Saksassa ja Italiassa kun katsoo,niin monet firmat ajavat jo ko merkillä!

Go Dacia Go!
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Janneh - 11.01.13 - klo:15:55
Järkyttävää että tätä romanialaista paskaa tuodaan suomeen ja ihmiset vielä ostaa sitä
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tapanixxx - 11.01.13 - klo:16:10
Järkyttävää että tätä romanialaista paskaa tuodaan suomeen ja ihmiset vielä ostaa sitä

Sulla on aika mielenkiintoinen suhtautuminen kyseisen automerkin laatuun. Ettet olisi vain katkera jostakin ja harmittaa kun laatua saa edullisemmin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: FIN-ZZE - 11.01.13 - klo:16:12
On ihmisiä, jotka osata hintaa - ja sehän on tässä tuotteessa kohdallaan. Uusi, takuunalainen auto, mikä maksaa murto-osan "vastaavista", niin miksi ei.

Mikä oli Ladan osuus myynnistä parikymmentä vuotta sitten? Eikös se ollut aika suuri? 8)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Janneh - 11.01.13 - klo:16:17
Sulla on aika mielenkiintoinen suhtautuminen kyseisen automerkin laatuun. Ettet olisi vain katkera jostakin ja harmittaa kun laatua saa edullisemmin.

Kyllä mä oon noilla dacioilla ajellu ja ollu kyydissä ihan tarpeeksi.. En kyllä sanoisi olevani kovinkaan katkera.. Tämä on vain mun mielipide eikä se suinkaan ole ainut ja oikea vaikka yleensä oikeassa aina olenkin  :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 11.01.13 - klo:16:28
Myydäänhän Suomessa Skodaakin. Daciakin sopii Suomeen ja Varsovan liiton alueelle hyvin.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: mol - 11.01.13 - klo:16:40
Ettet olisi vain katkera jostakin ja harmittaa kun laatua saa edullisemmin.


Ei Dacia ainakaan katsastustilastoissa juhli laadullaan. Tai onhan sillä kaksoisjohto mutta väärässä päässä.

http://files.snstatic.fi/hs/2012/10/GTU/GTU%202012%201-3-vuotiaat%20autot.pdf (http://files.snstatic.fi/hs/2012/10/GTU/GTU%202012%201-3-vuotiaat%20autot.pdf)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tapanixxx - 11.01.13 - klo:16:45
Minä itse en ole kovinkaan merkkiuskollinen henkilö vaikka viimeaikoina onkin ollut vw konsernin autoja käytössä.

Mitä daciaan tulee niin duster vaikuttaa todella onnistuneelta tuotteelta. Hinta edullinen, laatu ok. Jos nelivetoa olisin vaille niin tuon hakisin itselleni.

Eikä hävettäisi yhtään ajella dacialla. Päinvastoin. Mitä huonommat kelit sen mukavammalta varmaan tuntuisi päästellä dacialla kun monella muulla "länsiautolla" tekisi jo tiukkaa pysyä liikenteessä.

Monen itsetunto ei taida vielä kestää ajatuksena omistaa dacia. Mulla ei sellaisia ongelmia ole.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: monster - 11.01.13 - klo:17:15
Eipä 2tkm ajettu Sandero Stepway paljoa maksa Virossa eli 9,9keur (ja hinnastahan saa vielä jotain tingattua) -> http://fin.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=afb262d3edb2e0a86e004539cb84141f (http://fin.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=afb262d3edb2e0a86e004539cb84141f)

Edit: Onkin muuten vanhaa koppaa
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Cayman - 11.01.13 - klo:17:51
Ei Dacia ainakaan katsastustilastoissa juhli laadullaan. Tai onhan sillä kaksoisjohto mutta väärässä päässä.

[url]http://files.snstatic.fi/hs/2012/10/GTU/GTU%202012%201-3-vuotiaat%20autot.pdf[/url] ([url]http://files.snstatic.fi/hs/2012/10/GTU/GTU%202012%201-3-vuotiaat%20autot.pdf[/url])


Olipas huonot prossat.Dusteria myyntiin viime vuonna reilut 500kpl ja top 10 vaaditaan 2000kpl,että on siinä kirimisistä vielä,mutta tämä tuleva sandero stepway voisi olla se joka sinne top10 porteille kolkuttaa?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tn62634 - 11.01.13 - klo:17:52
Eipä 2tkm ajettu Sandero Stepway paljoa maksa Virossa eli 9,9keur (ja hinnastahan saa vielä jotain tingattua) -> [url]http://fin.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=afb262d3edb2e0a86e004539cb84141f[/url] ([url]http://fin.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=afb262d3edb2e0a86e004539cb84141f[/url])


Tai 25000 km ajettu Superb. Kai tollanen suomessa 20000e maksaisi?
http://fin.auto24.ee/used/1167065 (http://fin.auto24.ee/used/1167065)

Dusteriakin on saatavana. Kateusvero ei luulisi olevan mahdoton, kun kyseinen merkki ei liene verotusarvoltaan kovimmasta päästä
http://fin.auto24.ee/used/1195446 (http://fin.auto24.ee/used/1195446)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Seppo - 11.01.13 - klo:18:21
Vertailin joskus autoliikkeessä takanurkkaan hylättyä uutta Dacia Sanderoa vieressä olleeseen uuteen Renault Clioon. Jos Sanderoon olisi varustellut lisävarusteina kohtalaiset mukavuusvarusteet sen lähes perusvarusteisen Clion varustetason suuntaankin, olisi Sanderon hinta ollut varsin lähelle samaa tasoa kuin sen saman kokoisen Clion, vaikka Cliossa oli parempi kone, laajempi turvallisuusvarustelu ja Clio oli ulkoisestikin modernimman ja nätimmän oloinen. Taisi silloin Sanderossa ilmastointikin olla lisävaruste. En sano, että Clio olisi nyt mikään unelma-auto itselleni sekään, mutta tämän pikavertailun perusteella ei Dacia Suomi-hinnoilla mielestäni mitenkään erityisen edullinen ajokki ole. Ihan karvalakkivarusteilla (mm. ei soitinta, vakkaria, manuaalistakaan ilmastointia, vain minimimäärällä turvatyynyjä, ilman ajonvakautusjärjestelmää jota ei kai olisi rahallaan saanut) Dacia olisi lähtenyt kaupasta tietysti suhteellisen halvalla, mutta ajamisen mukavuutta ei kovin paljon olisi ollut tarjolla. Että en ihmettele yhtään, kun Sanderoa ei pahemmin myydä.

Duster on tässä asiassa tietysti eri juttu, kun nelivetocitymaastureiden hinnat ovat niin tolkuttomat normaalisti, ja Dusterista kuitenkin huonoilla teillä ajeleva saa vielä jotenkin älylliseen hintaan kelvollisen nelivetoisen.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Ocu_P - 11.01.13 - klo:18:40
NelivetoDuster voisi tosiaan sopia maalla asuville ehkä jo vähän vanhemmille autoilijoille, joilla on tarvetta maasto/huonotiekelpoisuudelle. Kuitenkin tämä ostajajoukko pitänee autoaan pidempään kuin keskivertofoorumilaiset ja tällaisilla pitoajoilla veikkaan Dusterin osoittautuvan pettymykseksi olemukseltaan nopeasti kulahtavana autona. Eri asia sitten, välittääkö kaikki tällaiset autoilijat asiasta ollenkaan.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: HiTecci - 11.01.13 - klo:21:39
Dacia tosiaan oli vielä ed. sukupolvessaan järjettömästi halvaksi tehty. Oli ihan tarkoituksellisesti tingitty ties mistä, jotta vain saatiin sitä hintalappua alaspäin => todella karsittu lopputulos, johon ei sitten rahallakaan enää saanut mitä emo-Renaultiin kyllä sitten löytyi :-\ No nyt kun Daciakin on ruvennut saamaan jalansijaa, ruvetaan siitä tekemään näillä juuri julkaistuilla / julkaistavilla uusilla sukupolvilla ihan realistisia autojakin, autoja joissa on jo varusteetkin paremmin kohillaan ja silti hintalappu ei juuri suuruudellaan komeile. Pitäähän emo-Renaultillakin olla jalansijansa markkinoilla ;) Eli jossain määrin vetäisin yhtäläisyyksiä muinoisen Skodan kehitykseen kun VAG-konserniin joutui. Menihän tuossakin pari autosukupolvea, ennen kuin brändi ansaitsi nykyisen maineensa 8)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: repe59 - 12.01.13 - klo:10:24
Uusi Sandero käytetyn ocun hinnalla, mielenkiintoista, ajaa niin kokee ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: nemos - 12.01.13 - klo:13:46
Uusi Dandero on kyllä sisustukseltaan paljon entistä kehittyneempi. Törmäystestimenestys uusillakin Dacioilla on valitettavasti säälittävän huonoa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: M1kke - 12.01.13 - klo:16:19
Uusi Dandero on kyllä sisustukseltaan paljon entistä kehittyneempi. Törmäystestimenestys uusillakin Dacioilla on valitettavasti säälittävän huonoa.

Törmäystestien tähdet eivät kuitenkaan kerro aivan koko totuutta sillä niissä huomioidaan myös varustelua ja jalankulkijoiden turvallisuutta joka vie Dacialta reilusti pisteitä. Kyydissä olevan lapsen turvallisuudesta esim. Dacia Duster sai 78% kun Mersun GLK sai 76% ja Range Rover Evoque 75%. Käsittääkseni ESP:llä varustettuna Dusterin luokitus olisi 4 tähteä joka toki edelleen on kaukana ryhmän parhaista.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 12.01.13 - klo:16:24
^ Samoin Dacia Lodgy eli se tila-auto sai lapsimatkustajan turvallisuudesta paremmat pisteet kuin Volvo V40!

Dacian euroNCAP arvosanoissa tosiaankin rokotetaan reilulla kädellä lisävarusteena olevasta ESP:stä eli yksi tähti lähtee pois sillä perusteella. Suomessahan maahantuoja ilmoitti ESP:n olevan vakiona, joten voi mielessään lisätä sen tähtösen tulokseen.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: jni - 12.01.13 - klo:17:18
Dacia tosiaan oli vielä ed. sukupolvessaan järjettömästi halvaksi tehty. Oli ihan tarkoituksellisesti tingitty ties mistä, jotta vain saatiin sitä hintalappua alaspäin => todella karsittu lopputulos, johon ei sitten rahallakaan enää saanut mitä emo-Renaultiin kyllä sitten löytyi :-\ No nyt kun Daciakin on ruvennut saamaan jalansijaa, ruvetaan siitä tekemään näillä juuri julkaistuilla / julkaistavilla uusilla sukupolvilla ihan realistisia autojakin, autoja joissa on jo varusteetkin paremmin kohillaan ja silti hintalappu ei juuri suuruudellaan komeile. Pitäähän emo-Renaultillakin olla jalansijansa markkinoilla ;) Eli jossain määrin vetäisin yhtäläisyyksiä muinoisen Skodan kehitykseen kun VAG-konserniin joutui. Menihän tuossakin pari autosukupolvea, ennen kuin brändi ansaitsi nykyisen maineensa 8)

Minusta ei yhtäläisyyksiä tuossa kehityskaaressa juurikaan ole. Skoda on VAG:n huomassa nimenomaan ollut se varustellumpi vaihtoehto; varsinkin alkuaikoina.

Mainekin on ollut asiantuntevilla tahoilla koko ajan kohdallaan.  ::)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 12.01.13 - klo:17:23
Minusta ei yhtäläisyyksiä tuossa kehityskaaressa juurikaan ole. Skoda on VAG:n huomassa nimenomaan ollut se varustellumpi vaihtoehto; varsinkin alkuaikoina.

Mainekin on ollut asiantuntevilla tahoilla koko ajan kohdallaan.  ::)

Juu, Feliciahan oli varsinainen varustelun helmi.  :)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: jni - 12.01.13 - klo:17:26
Juu, Feliciahan oli varsinainen varustelun helmi.  :)

Helmestä en tiedä, mutta kun verrataan esim. aikakautensa VW:n spartalaiseen varustelutasoon, niin ei se ainakaan siinä hävennyt.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Urlaub - 12.01.13 - klo:17:29
Helmestä en tiedä, mutta kun verrataan esim. aikakautensa VW:n spartalaiseen varustelutasoon, niin ei se ainakaan siinä hävennyt.

Totta. Ei CL-varustetason Golfikaan mikään runsaudensarvi ollut.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: nemos - 12.01.13 - klo:17:51
Totta. Ei CL-varustetason Golfikaan mikään runsaudensarvi ollut.

CL-Golfissa oli tuohon aikaan esim. 2-osainen takaselkänoja, kierroslukumittari, sähköpeilit ja ohjaustehostin, joita ei LX-mallin Feliciassa ollut. GLX:ssä oli sumuvalot ja myöhemmin myös keskuslukitus.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: jni - 12.01.13 - klo:17:58
CL-Golfissa oli tuohon aikaan esim. 2-osainen takaselkänoja, kierroslukumittari, sähköpeilit ja ohjaustehostin, joita ei LX-mallin Feliciassa ollut. GLX:ssä oli sumuvalot ja myöhemmin myös keskuslukitus.

Oli se keskuslukitus heti alussa - ainakin minun autossani. Lisäksi kangasverhoilu myös ovissa.

Toki veraus Felicia - Golf on huono, koska pitäisi verrata Poloon, johonka aikoinaan iekin vertailun tein.

Muistelkaapa kuitenkin Octavian esilletuloa ja sen varustelutasoa verrattuna hintaan ja kilpailijoihin...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Sande - 12.01.13 - klo:18:13

Muistelkaapa kuitenkin Octavian esilletuloa ja sen varustelutasoa verrattuna hintaan ja kilpailijoihin...

Itse ostin ensimmäisen Octaviani vuonna 2000, 2,0 l bensakoneella. Se oli n. 20 000 markkaa halvempi kuin vastaava Golf samoilla varusteilla. Jotenkin oli vähän sellainen pioneeri olo.... 8)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: cipher - 14.01.13 - klo:11:43
Tollasta kirjoittelevat tuolla: http://www.automerkit.fi/uutiset/automerkit/artikkelit/taestae-automerkistae-muodostui-oikea-rahasampo.html (http://www.automerkit.fi/uutiset/automerkit/artikkelit/taestae-automerkistae-muodostui-oikea-rahasampo.html)

- Dacia on todella tuottoisa yritys, sanoo Renault johtaja Carlos Tavares Automotive News Europen haastattelussa.

Morgan Stanley arvioi, että Dacian liikevoittoprosentti 9, mikä on yleisempää premium-luokan valmistajilla. Se on hyvä uutinen Renaultille, jonka globaali liikevoitto vuoden 2012 alkupuoliskolla oli vain 0,4 prosenttia.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 24.01.13 - klo:11:04
www.automobile-catalog.com/car/2013/1783160/dacia_sandero_stepway_dci_90_eco2.html (http://www.automobile-catalog.com/car/2013/1783160/dacia_sandero_stepway_dci_90_eco2.html)

Ei ole pahan hintanen,eikä näkönen,saattaa kauppa käydä.Kovasti kuumottas ostaa Dusterille kaveriksi :)

Taitaa olla halvempi kuin perus Rapidi ;)
www.dacia.fi/c/document_library/get_file?uuid=949232a6-1683-4816-b44d-f88c7473be9a&groupId=11911 (http://www.dacia.fi/c/document_library/get_file?uuid=949232a6-1683-4816-b44d-f88c7473be9a&groupId=11911)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: KolmeC - 08.02.13 - klo:08:59
Dacian viimeistelyä tehtaalla. Näinköhän esimerkiksi Audia viimeistellään samalla tavalla  :)

http://youtu.be/ZpGjYr0l1RI (http://youtu.be/ZpGjYr0l1RI)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: JarnoF - 08.02.13 - klo:09:55
Dacian viimeistelyä tehtaalla. Näinköhän esimerkiksi Audia viimeistellään samalla tavalla  :)

Itäblokissa osattiin ennekin. Saksalaisen laatuauton valmistusta:
Building East German Car - Trabant (http://www.youtube.com/watch?v=zBsPFI--muo#)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: jf - 08.02.13 - klo:10:31
Dacian viimeistelyä tehtaalla. Näinköhän esimerkiksi Audia viimeistellään samalla tavalla  :)
Ei. Audilla se jätetään asiakkaan ja huollon ongelmaksi. Huollossa sitten ihan samalla tavalla ovia runnotaan linjaan, että olisivat suorassa, eivätkä natisisi. Tehdas säästää siinä paljon aikaa, kun siirtää viimeistelyn muiden huoleksi.  :'(
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 08.02.13 - klo:16:22
Tänään kävin dieseli Stepwaytä kokeilemassa.Tosi positiivinen fiilis jäi tuosta tapahtumasta,ei natinoita,eikä mitään muitakaan sivuääniä.
Pirteä kulku,loistava alavääntö ja kevyet kytkin ja vaihdekepin käyttö miellyttivät kovasti.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Vaarivanhus - 24.02.13 - klo:20:29
Ihan totta, ilman sarvia ja hampaita. Tuo Stepwayn hinta suhteessa varusteluun vaikuttaa todella edulliselta ja pistää miettimään. Joskus, kun tuolle nykyiselle autolleni tulee vaihdon aika, niin sitten pitänee tutustua autoon tarkemmin ja sitä ennen aktiivisesti seurata, mitä autosta kirjoitellaan.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: M1kke - 25.02.13 - klo:18:30
Ajattelin kanssa katsoa tuon Stepway kortin kunhan saavat autoja paremmin liikkeisiin. Voisi olla ihan kelpo kakkosauto, varusteita on aika mukavasti hintaan nähden ja ulkomaisen median arviot olleet ihan hyviä. Kolmen vuoden takuukin antaa vähän turvaa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Ocu_P - 25.02.13 - klo:18:43
Olen lähes  :o itseeni, kun Stepway on hetkittäin käynyt mielessä mahdollisena Getzin seuraajana joskus tulevaisuudessa.  ::) Ehkä...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: repe59 - 25.02.13 - klo:19:51
vois saaha lähes päittäin ocun kanssa uuven romanialaisen, kait se töihin veis ;) ja takas
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: aamu-uninen - 12.03.13 - klo:22:37
Kävin tänään ex tempore koeajamassa Dacia Stepway TCe 90:n. Olen kyllä lukenut Stepwaystä ja miettinyt, josko siinä olisi erinomainen hintalaatu-suhde. Koeajoautossa oli alla Nokian kitkarenkaat koossa 205/55/16. Ulkoa Dacia ei näytä yhtään hullummalta ja runsas maavara tekee siitä vähän maasturimaisen. Sisältä auto on kuitenkin henkilöautomainen ja tiloiltaan lähinnä Poloa eikä Golfia.

Auton laatuvaikutelma ei ole missään tapauksessa lähelläkään saksalaisten autojen tasoa. Stepway onkin vähän työkalumainen ja edullinen hinta näkyy siellä täällä. Töötti on viiksessä, hallintalaitteet epäjohdonmukaisissa paikoissa, istuimen säädöt(puutteelliset) keskikonsolin puolella, kojelaudan muovit vähän huteran oloiset, taustapeili vähän rimpula, verhoilut peräkontissa halvan oloiset, ratin syvyyssäätö puuttuu, pullea ratin keskiosa, etuoven lukko 90-luvun tyylinen(metallinen pyörylä kahvan alapuolella) jne.

Hyviä puolia oli kosketusnäytöllinen navigaattori ja rengasmelu, jota ei ole hirveästi. Kattokaiteet ja tyylikkäät aluvanteita muistuttavat pölykapselit olivat myös kivannäköiset. Ajettavuus oli kunnossa, koska en kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Ajoasento oli vähän vajavainen enkä saanut tarpeeksi tukea penkistä, mutta kyllä siinä kekotti. Moottori lämpeni pikku hiljaa ja lopulta lämmitystä(manuaalinen ilmastointi) piti säätää pienemmälle vaikka ulkona pakkasta oli -15. Moottori oli kolmisylinteriseksi oikein puhdikas. Käyntiääni matalilla kierroksilla oli kuitenkin kummallisen vinkeä ja muistutti etäisesti Nissan Micraa 1.2 vuodelta -91(joka oli aikanaan käytössäni). Ajotietokoneen mukaan kulutus pysyi pienenä siinä 5-7 litran tuntumassa(hetkellinen kulutus). Eco-ohjelmaa, joka aktivoidaan napin painalluksella, en koittanut.

Talvivarusteilla, täyskokoisella varapyörällä ja keskikyynernojalla Stepwayn hinta nousee 18 tuhannen euron päälle. Näillä näkymin ensimmäiset asiakkaat saavat Stepwayn alle kesäkuun puolivälissä. Ei tullut kauppoja  ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: bowtie81 - 15.03.13 - klo:14:00
Täytyy sanoa, että nyt on Dacialla aika kova mallisto suomen markkinoille jossa ihmiset palaa pikaruokaravinteleihin ja risteilymatkoihin heikon taloustilanteen vuoksi. Lodgy on hurjan tilava ja tosi hyvin hinnoiteltu. Duster on jo osoittanut, että myy hyvin eikä jm-arvo ole huono. Uusi sandero, etenkin stepway vaikuttaa hyvältä, ei pelkkä pappamalli enää. Ja tuo uusi Sandero farkku on sellanen, jonka uskon myyvän suomessa tosi hyvin, ainakin muotoilullisesti minusta tosi onnistunut aiempiin dacioihin verraten.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Filixon - 20.03.13 - klo:14:40
Koulussa opittiin saksan kielen artikkelit: der (maskuliini), die (feminiini) ja das (neutri). Der Golf, das Auto.

Mutta mitä das merkitsee Dacian yhteydessä? Onko se vähän niin kuin taannoinen Mazda 6:n mainos: "Mersu sai turvallisuustestissä viisi tähteä – Mazda 6."
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Vaarivanhus - 20.03.13 - klo:14:47
Mutta mitä das merkitsee Dacian yhteydessä? Onko se vähän niin kuin taannoinen Mazda 6:n mainos: "Mersu sai turvallisuustestissä viisi tähteä – Mazda 6."
Minulle tuli ensivaikutelmaksi, että Dacian mainosmiehet yrittävät ratsastaa tuolla das-artikkelilla Volkkarin siivellä ;)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Filixon - 20.03.13 - klo:14:56
Minulle tuli ensivaikutelmaksi, että Dacian mainosmiehet yrittävät ratsastaa tuolla das-artikkelilla Volkkarin siivellä ;)

Niinpä. Ettei vain kävisi niin kuin entiselle automyyjälle, joka kehui asiakkaalle kaupittelemaansa autoa: "Ovissakin on Mercedes-Benzin ääni!" Siihen asiakas: "Jassoo. Missäs niitä Mersuja myydään?"  ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: HiTecci - 20.03.13 - klo:16:54
Minulle tuli ensivaikutelmaksi, että Dacian mainosmiehet yrittävät ratsastaa tuolla das-artikkelilla Volkkarin siivellä ;)

No eipä ole VAG:kaan tuota tainnut käyttää sitten kuplan, nykyinenhän on joku Beetle. Ja sitä ennen tuo taisi olla kuuluisan T-Fordin "omistuksessa", joten... Ja mikä näillä sitten on yhteistä? Itse sanoisin jotta melko paljon autoa hintaansa nähden, kukin omalla aikakaudellaan. Vaan saapas tosiaan nähdä tuleeko tämän uudenkin "kansanauton" käymään kuten Skodan, joka sekin on jo kivunnut melkoisiin hintalapun numeroihin = ei todellakaan voida enää puhua mistään erityisen edullisesta autosta, mitä Skoda oli silloin joskus ???
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: M1kke - 20.03.13 - klo:16:56
Talvivarusteilla, täyskokoisella varapyörällä ja keskikyynernojalla Stepwayn hinta nousee 18 tuhannen euron päälle. Näillä näkymin ensimmäiset asiakkaat saavat Stepwayn alle kesäkuun puolivälissä. Ei tullut kauppoja  ;D

Kiitos raportista.

Mitä tuohon +18k€ hintaan on laskettu talvivarusteiksi? Webasto?

Hinnaston mukaan Prestige TCe varapyörällä ja kyynärnojalla 16k€. Tuohon lohkolämppäri ja 15" peltivanteet talvirenkailla niin pitäisi olla alennuksineen tuossa 16k€ pinnassa?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Vaginisti - 20.03.13 - klo:18:36
Alkaa das Dacian mallistokin olemaan aika kohdallaan, pois lukien Logan-hirvitykset. Jollain perverssillä tavalla voisin aivan hyvin kuvitella ajavani tulevalla Dokker Vanilla, pakun verot, 3v. takuu, kohtuuhinta, kuljetuskapasiteetti... Varusteluhan on karua, ohjaamon säädöt puutteellisia, eikä esim. automaattia saa mihinkään malliin? Paljon on merkki kehittynyt pelkästään tämän ketjun keskustelun aikana...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Marko - 20.03.13 - klo:19:16
Daciat ovat sitten nettohinnoiteltuja,elikkä minkäänlaista käteisalennusta ei saa ???
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Vaarivanhus - 20.03.13 - klo:19:46
Itse sanoisin jotta melko paljon autoa hintaansa nähden, kukin omalla aikakaudellaan. Vaan saapas tosiaan nähdä tuleeko tämän uudenkin "kansanauton" käymään kuten Skodan, joka sekin on jo kivunnut melkoisiin hintalapun numeroihin = ei todellakaan voida enää puhua mistään erityisen edullisesta autosta, mitä Skoda oli silloin joskus ???
Onhan noissa Dacioissa rahalle vastinetta. Verrataanpa vaikkapa Stepwayta ja Yetiä, hihasta ravistaen Yeti on 50% kalliimpi. Jos se 50% ei mahdu budjettiin, niin hyvä, että on tarjolla vaihtoehtoja, jos tuollaiselle reilulla maavaralla varustettuun autoon on tarve. Yhdelle auto on pelkkä liikkumisväline, toinen nautiskelee autostaan, kolmas haluaa pihalleen laitteen, joka herättää naapurissa kateutta. Meitä on moneksi.

Muistan työpaikaltani erään myyntimiehen kertomuksen. Meni tehtaaseen myyntikeikalle Ladallaan. Parkkeerasi auton porttikopin läheisyyteen ja siitä porttivahdin puheille kysymään aiemmin sovittua yhteyshenkilöä. Sai ohjeet, mutta porttivahti sanoi, että vie ensin tuo autosi kauemmaksi varjoon, näin kesäkuumalla se saattaa alkaa haisemaan ;) Pitänee se työautonkin "status" olla toimenkuvaan sopiva.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Quality - 09.08.13 - klo:17:10
Linkki sivuston mainokseen. (http://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=CE_kiQfcEUqWPEca5sQaQroC4AtGUtO4F0eH9loAByfH2hM8BEAEgzJa1EVCgn6m8-v____8BYPf53AKgAY-ZluQDyAECqQLI61rmqG-2PqgDAcgD0QSqBHdP0CZ7RWoAUVuJryIdhJSN6dJKjy-J-4LRy7FIcSYneRK2RVQ-ZaFhkCYFPr02ByJShZwFAXye70CS_n9bjxYeA7UCw0ytfbof0m6ucb_eN715m75Je0lPhf9HV-RZtpqsKM5ZxACT6KKd5MIpeQHeOMCj6VcX4YgGAaAGAoAH2ebpGw&num=1&cid=5GjT7F77M3jkJxlrw4GfTxNB&sig=AOD64_1jfPIjqltLhpWTkf4rhpOa5F-ovg&client=ca-pub-1638936856835180&adurl=http://www.dacia.fi/&nm=6&mb=2&bg=!A0SOmIurWkrzAgIAAABBUgAAAB4qANfSIS7RuHwwLTV4pUZHgv6_sNEzfNJw4OJzmUW__FxkR-F2WifdLNoJRa9a6xKbw1FmdhhVKo6qDH9Y_wvp3grA7OSsTM4GxhF_mue06ISikB-1vvCcTMpIdPTnCgtHNlG9qd0b0m9C5QnMNt240pZFftm8fd2hS5YplOh975H4Az7tScQYx-HFkqS9iM4F-vSaToRhwh0YzfIfmnSNOePPXr5s3IwaLqDhilu2QURxfLHyv1y8-GJMJAGdheHD3wPs8B5tAkI8_Bygjq_EwlNR_DUcLTkRag)

Vetää mietteliääksi, kun yhden Volvon hinnalla saisi lähes viisi Daciaa ...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: fourvalve - 09.08.13 - klo:17:15
Linkki sivuston mainokseen. ([url]http://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=CE_kiQfcEUqWPEca5sQaQroC4AtGUtO4F0eH9loAByfH2hM8BEAEgzJa1EVCgn6m8-v____8BYPf53AKgAY-ZluQDyAECqQLI61rmqG-2PqgDAcgD0QSqBHdP0CZ7RWoAUVuJryIdhJSN6dJKjy-J-4LRy7FIcSYneRK2RVQ-ZaFhkCYFPr02ByJShZwFAXye70CS_n9bjxYeA7UCw0ytfbof0m6ucb_eN715m75Je0lPhf9HV-RZtpqsKM5ZxACT6KKd5MIpeQHeOMCj6VcX4YgGAaAGAoAH2ebpGw&num=1&cid=5GjT7F77M3jkJxlrw4GfTxNB&sig=AOD64_1jfPIjqltLhpWTkf4rhpOa5F-ovg&client=ca-pub-1638936856835180&adurl=http://www.dacia.fi/&nm=6&mb=2&bg=[/url]!A0SOmIurWkrzAgIAAABBUgAAAB4qANfSIS7RuHwwLTV4pUZHgv6_sNEzfNJw4OJzmUW__FxkR-F2WifdLNoJRa9a6xKbw1FmdhhVKo6qDH9Y_wvp3grA7OSsTM4GxhF_mue06ISikB-1vvCcTMpIdPTnCgtHNlG9qd0b0m9C5QnMNt240pZFftm8fd2hS5YplOh975H4Az7tScQYx-HFkqS9iM4F-vSaToRhwh0YzfIfmnSNOePPXr5s3IwaLqDhilu2QURxfLHyv1y8-GJMJAGdheHD3wPs8B5tAkI8_Bygjq_EwlNR_DUcLTkRag)

Vetää mietteliääksi, kun yhden Volvon hinnalla saisi lähes viisi Daciaa ...

Mitä sitä sitten miettimään ei muuta kuin kaupoille ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Quality - 09.08.13 - klo:17:28
Mitä sitä sitten miettimään ei muuta kuin kaupoille ;D

Pitäisi vissiin silloin vaihtaa joka vuosi uuteen, tuskin putoaisi arvo senkään vertaa ;). Mutta kun on tottunut ajamaan sentään 4-5 vuotta samalla, ei se taitaisi luonnistaa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: tapanixxx - 09.08.13 - klo:17:43
Minuakin on alkanut enemmän ja enemmän kiinnostaa myös vaihtoehdot VW:lle kun seuraavaa autoa katson sitten joskus...

Tuo Dacia Duster tai stepway vaikuttaisi omaan makuuni ihan passelilta peliltä, neliveto ehkä jos valitsisin dusterin mutta saattaisi etuvetoinenkin riittää (stepway), pääasia että on maavaraa. Jossakin vaiheessa Dusterikin saanee kasvonkohotuksen ja uudet bensamoottorit, ja silloin voisi kiinnostaa enemmänkin.

Luottamus VW:n laatuun ei ole mennyt, mutta sanotaanko näin diplomaattisesti, VW:n laatu on palautunut lähelle muita kilpailijoitaan. Ovat toki näyttäviä autoja erityisesti sisätilojen osalta, mutta tekninen laatu hmm.. on mielestäni keskitasoa.

Korin suojauksen osalta en tiedä VW:n nykypolitiikkaa, mutta 3C Passatti edustaa vielä hyvää tasoa ja sitä tuttua VW:n osaamista tällä alueella. Toivotaan että tästä VW pitää kiinni myös tulevaisuudessa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: monster - 09.08.13 - klo:17:52
Katsokaapa Nettiautosta Dustereiden arvonalennusta. Ei juuri mitään kolmessa vuodessa. Dusterista taitaa tulla facelift v.2014 aikana ja muodot aikalailla samat kuin Stepway:ssä...

VAG peleistä tuttua rengasmelu ongelmaa ei Dacioissa ole. Ihme että todella kevyistä autoista mm. Dacia Sandero / Renault Clio saadaan aivan hiljaisia rengasmelultaan mutta VAG ei saa autoistaan hiljaisia suomen teille. Toki rengasmelu ongelmaa ei keski-euroopan sileillä asfaltilla ole VAG:ssakaan siinä määrin kuin suomessa...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Rice - 10.08.13 - klo:09:55
Uusimmassa Auto bildissä Dusterin 100 000km testin loppuraportti.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Wate - 20.08.13 - klo:16:01
^ Käännettynä. http://translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&js=n&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.autobild.de%2Fartikel%2Fdacia-duster-dauertest-4195651.html&act=url (http://translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&js=n&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.autobild.de%2Fartikel%2Fdacia-duster-dauertest-4195651.html&act=url)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: makelja - 21.08.13 - klo:09:21
"Romaniassa rakennettu Rellu" Hyrr... :o
 :P
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: JarnoF - 27.08.13 - klo:11:56
Joko Dusterista olisi kohta 4x4 bensa-automaatti? Vai ovatko automaatit ehdoton ei säästömerkissä?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: kuvaustakin - 27.08.13 - klo:12:27
Ollut jo iät ja ajat muilla markkinoilla vaan ei Suomessa. Kai se joskus tulee. Toisaalta automaattivaihteisto tuntuu hieman oudolta autoon jolla on tarkoitus liikuskella hieman vaikeimmissakin paikoissa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: JarnoF - 27.08.13 - klo:13:30
Ollut jo iät ja ajat muilla markkinoilla vaan ei Suomessa. Kai se joskus tulee. Toisaalta automaattivaihteisto tuntuu hieman oudolta autoon jolla on tarkoitus liikuskella hieman vaikeimmissakin paikoissa.

Mitä katumaasturi "vaikeammissa paikoissa" tekisi? ;) Lähinnä pääkaupunkiseudun talvia ajattelin...
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: frozzu - 27.08.13 - klo:13:37
Ollut jo iät ja ajat muilla markkinoilla vaan ei Suomessa. Kai se joskus tulee. Toisaalta automaattivaihteisto tuntuu hieman oudolta autoon jolla on tarkoitus liikuskella hieman vaikeimmissakin paikoissa.

Itse en ymmärrä tuota. Eikö nimenomaan pitäisi olla automaatti maastureissa. Esim. Range Rover? Niihin ei taida (siis isoihin Rangeihin) saada edes manuaalia. Mielestäni katumaasturi/maasturi kuuluu olla automaatti, toki se on vain mielipiteeni :D.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: kuvaustakin - 09.09.13 - klo:13:48
Järkyttävää että tätä romanialaista paskaa tuodaan suomeen ja ihmiset vielä ostaa sitä

Useimmiten iän myötä tulee kokemusta ja kokemuksen myötä tulee tietoa jota voi käyttää. Sivistystähän ei tule iän myötä.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: manni - 20.09.13 - klo:19:46
Miettisin Daciaakin yhtenä vaihtoehtona Roomsterille.

Lodgy on hiukan isompi, mutta paljon halvempi. Sen näkö ulkoa ja sisäpuolelta huokuu halpuutta ja siihen ei saa kovin ihmeellisiä varusteita. Myös automaatti puuttuu.

Teknisesti Renaultin tekniikka tehtynä halvemmin Romaniassa ei myöskään täysin vakuuta. Tuoreimman Tekniikan Maailman testi autosta ei myös lupaa liikoja joten olen toistaiseksi tyytyväinen ettei valintani kohdistunut Lodgyyn.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: Erkka - 14.04.21 - klo:15:52
"Uusi edullinen Dacia floppasi pahasti kolaritestissä – kuvat kertovat paljon"

https://www.is.fi/autot/art-2000007919267.html (https://www.is.fi/autot/art-2000007919267.html)

(https://is.mediadelivery.fi/img/978/25aee82c831c433f9a9f02cb7385c205.jpg.webp)
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: o.b. - 14.04.21 - klo:16:12
Näppärä lahja anopille ;D
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: multsi - 14.04.21 - klo:16:31
Itseä ei kiinnosta vattuakaan, eri apustimet ja kilkuttimet tai  tuulilasin alaosan pehmeys, vaan pelkästään miten kori pysyy kasassa ja suojaa sisällä olijoita. Tässä ei oikeastaan 10-15v jälkeen ole kehitystä tapahtunut ja aivan kelvollinen tuokin siinä on.

Nykyään ei tähtiä tule jos pimputtimet ei huuda ja auto pidä itseään kaistalla tai ilman muita aktiivisia apustusvälineitä. Yleisö sitten kauhistelee miten vaarallisia sellaiset autot ilman noita saaden kaksi tähteä ovatkaan..
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: petaso - 01.05.21 - klo:10:07
Talviautoilu uudella Dusterilla. Firma hommasi meille uusia autoja, tai autoja eli Dustereita vm. 2020. Koneena 1.5 diesel kone. Kauhean kylmä auto! Jos lämpöä alle 10 pakkas astetta, toppavaatteet eivät riitä kunnolla, kahdella hengellä ikkunat jäätyy, ei kunnollista lämmön tuloa sisälle. Autoissa jälkiasennus weba joka kyllä pitää koneen lämmössä. Kapea raideväli, vetelee urissa. Istuin ihan surkea pitkälle matkalla. Ei mitään ristiselän tukea. Muutenkin meteli ja ajo ominaisuudet kuin traktorissa. Plussaa korkeasta maavarasta sekä maasto ja kulku ominaisuuksista huonossa maastossa lukkojen ansiosta.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: passo_s - 01.05.21 - klo:10:45
Hinta vastaa ajokokemuksiasi. Weban luulisi vaikkapa merkkiliikkeessä teetetty saavan lämmittämään sisälämmityksen vesikennoa.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: petaso - 19.05.21 - klo:12:19
^Ja hinta todellakin vastaa laatua. Autolla nyt ajettu reilu 11 tkm ja mittaristossa vikavalojen näyteikkuna.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: passo_s - 19.05.21 - klo:15:29
Miätäs kaikkea siellä 11 tkm ajetussa Daciassa vikana on?
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: petaso - 19.05.21 - klo:17:33
Ensiviikon keskiviikolle saatiin huoltoaika. Moottorihäiriö ja pakokaasun vikavalot päällä. Ajotietokoneessa tekstiä, "tarkista pakokaasujärjestelmä", "tarkista moot. Ruiskutusjärjestelmä". Ureaa ainakin riittävästi. Juuri kuulin että firman muissakin saman ikäisissä 'datsuneissa' on kotain häikää ollut.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: passo_s - 19.05.21 - klo:23:09
Ai, siinäkin on tuo urea hässäkkä. 1.5 DCi oli renuni keulalla harmiton moottori. Tuohon  aikaan ei ollut urea laitteita.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: petaso - 31.05.21 - klo:07:01
Ja tuomio julistettu: ureapumppu rikki... Katsotaas tuleeko sillä kuntoon.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: passo_s - 04.06.21 - klo:18:26
On nuo urea laitteet  surkeita tekeleitä, onneksi oma diesel autoilu just loppu kun nuo tuli. Isän auton urea vehkeet jäätyi Lappiin, meni takuisiin mutta kukaanhan sitä sählää ei korvaa kun järjestelet uusiksi autojuna kuvioita, sijaisautoa ja korjaamo käyntiä.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: pekeke - 04.06.21 - klo:18:50
^Samasta syystä tilasin seuraavan ocun bensana, ja nakuja on ollut monta putkeen.
Otsikko: Vs: Dacia
Kirjoitti: passo_s - 05.06.21 - klo:11:54
Mikään ei ole hyvä :) Onko ko ocun  bensan suorasuihkun rinnalla toinen järjestelmä joka  suihkuttaa imusarjaan? Pelkkä bensan suorasuihkutus  karstoittaa, siksi joillakin valmistajilla on kahdennettu bensan ruiskutusjärjestelmä. Onko tämmöinen kahdennettu vain kalliimmista bensamoottoreissa ? Vaimon 0.9 TCe renu on meillä ensimmäinen moottoritilastaan kuiva ranskalainen, koneen bensanruiskutus on vanhaa toimivaa mallia eli tapahtuu imusarjaan, jakoketjukin on mallia kunnollinen. Kone taitaa olla Nissan - renu yhteistyötä, vissiin Japanissa on tehty tiivisteiden suunnittelu kun auton kaikki nesteet pysyy moottorin sisäpuolella.Nyt on vaimolla kauhea vimma vaihtaa ko auto pois ja kynnet ei ihan riitä sähköautoon. Kaikki vaimon esittämät  ehdokit tuntuu minusta pommeilta :)