Lailliset ledit halogeeneihin

Aloittaja saksala, 13.06.24 - klo:11:07

« edellinen - seuraava »

saksala

Onko kukaan kokeillut meneekö halogeenien paikalle tulevat EU-hyväksytyt ledit katsastuksessa läpi. Näitä on H4 ja H7 tilalle ainakin Philips Ultinon Pro6000 ja Osram Nightbreaker G2.

Hyväksyntä tuli viime syksynä mutta Ruotsissa jotkut katsurit eivät aluksi hyväksyneet mutta nykyään asia on ainakin siellä kunnossa. Lampuissa pitää olla asiaankuuluvat tarrat ja hyväksyntäpaperit autossa mukana. ViBilägare-lehti on näitä testannut ja hyväksi todennut. 

Hyväksyntä on automallikohtainen, mm. meikäläisen 2018 Tiguaniin ne käy kun laittaa Type E-adapterin.

https://www.philips.com/c-dam/b2c/en_GB/experience/automotive/ultinon-pro6000-led/Philips_LED_UltinonPro6000_compatibility_list_20230829.pdf

o.b.


HiTecci

Tänä keväänä oli Berlingoni eka katsastus ja olin vaihtanut juurikin Ultinonit ihan vain leimaa varten takaisin halogeneihin, niin suikka sanoi jotta hylky olisi tullut Ultinonit keulalla jotta napsahtaa. Noilla Philipsin LED-korvikkeilla on vain pelkkä kansallinen saksalainen hyväksyntä ja sekin koskien vain jotain tiettyjä automalleja, mutta täällä meillä perähikiällä sillä ei ole mitään tekemistä, ei niin pitkään kun tuo ei ole ihan EU-tasoinen ECE-hyväksyntä, jota sitten yhdessä epäiltiinkin jotta tuskin ikinä sellaista tulee. Toki umpiosta voi olla se laillinen LED-versio ihan erikseen, jollaisen voi toki autoon vaihtaa jälkeenkinpäin paikalleen, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tuon halogen-kantaisen umpion kanssa.

Eli lyhyesti: Laillista halogen-umpioon sopivaa LED-polttimoa ei vain ole olemassa :(

Citroën Berlingo III 1.5BlueHDi 130 Shine XL -20
Dethleffs C'Go 495 QSK -16, Suzuki GSF 1250 SA GT ABS Bandit -08

saksala

#3
Totta, olin väärässä kun kirjoitin EU-hyväksynnästä, saksalainen kansallinen hyväksyntä se on. Luin huolimattomasti VIBilägare-lehteä, jossa sanotaan "Philips ja Osram onnistuivat saamaan halogeenipohjaisten ajovalojen LED-sarjansa hyväksynnän Saksassa, joten ne ovat EU-määräystemme ansiosta laillisia myös Ruotsissa".

Philips/Osram näyttää nyt etenevän laillisuusasiassa maa kerrallaan. Kuten o.b:n linkistä näkyy hyväksyntä on jo 19 maassa, eiköhän Suomikin sinne tule.

Ruotsissa maahantuojat ovat takuumiehinä:

- Tämä tuote on hyväksytty. Jos sinulla on edelleen ongelmia, voit ottaa yhteyttä jälleenmyyjään tai meihin, sanoo Fredrik Svahn Osramista.
- Jatkossa ei pitäisi olla enää hässäkkää, sanoo Patric Ivarsson Philips/Lumiledsistä.

HiTecci

Lainaus käyttäjältä: saksala - 13.06.24 - klo:13:15Kuten o.b:n linkistä näkyy hyväksyntä on jo 19 maassa, eiköhän Suomikin sinne tule.
Sen verran takapajuista tuo hyväksyntä tuppaa täällä olemaan, EU-pykälätkin menee läpi vain pitkin hampain kiroilleen kun vastaankaan ei voida panna, joten vahvasti epäilen tuleeko tuota hyväksyntää täällä about milloinkaan :(

Ei sillä, välittömästi tuon leiman jälkeen kotipihaan päästyäni vaihtui nuo Ultinonit takaisin keulalle, sen verran parempi se valoteho noissa on ja kuitenkin kuvio on täsmällisen terävä, huomattavasti terävämpi kuin halogenilla. Joten enpä nyt tiedä onko tuosta leimalla pilkuttamisestakaan kenellekään oikeasti yhtään mitään hyötyä jos auto on "laillinen" vain 2h ajan kahden vuoden välein ::)

Citroën Berlingo III 1.5BlueHDi 130 Shine XL -20
Dethleffs C'Go 495 QSK -16, Suzuki GSF 1250 SA GT ABS Bandit -08

Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy