Superb viat vaihdelaatikon (manuaali 6vaihteinen) vaihdon jälkeen

Aloittaja Jimmy, 24.05.24 - klo:10:06

« edellinen - seuraava »

Jimmy

Hei,

Vuoden 2010 Superb:n vaihdettiin laatikko. Laatikko sinänsä toimii moitteetta, mutta nippu muita vikoja tuli kaupan päälle:

1. jarrupalojen vaihdosta kehottava valo syttyi
2. vaihteiden tilatieto väärä (esim 4.vaihdetta ei näytä näytössä ollenkaan jolloin ei myöskään vakkari mene päälle. Vitosella ajettaessa näyttää vaihteeksi nelosen ja kutosella vitosen. Ohjeistaa myös vaihteiden vaihdot isompaan vaikka kierrokset todella matalalla)
3. lisäksi alkoi yhtäkkiä kaikkien renkaiden (levyjen lämmöistä päätellen) jarrut laahaamaan. Laahaus on todella raju ja sen huomaa selkeästi kytkintä painettaessa kun auton vauhti hidastuu voimakkaasti.

Kysymys kuuluu, voiko nämä kaikki viat olla yhteydessä toisiinsa? Jokin abs-anturi tai tuo jarrupalojen kuluneisuutta valvova anturi (voisiko esim tehostaa jarrutusta/lisätä jarrupaineita tuon takia)?

Ennen laatikkoremppaa ei mitään kyseisistä ole esiintynyt koskaan aiemmin.

Ja kyseessä siis manuaali 6vaihteinen ja vaihto tehtiin ihan liikkeessä.

Daatta

Varmaan ihan ensimmäiseksi kannattaa ottaa yhteys työn tehneeseen liikkeeseen. Eihän tuolla voi käytännössä edes ajaa. Kun keulaa on kasattu on niin ainakin jarrujen kulumisanturi on jätetty kytkemättä, muista vioista en tiedä miten ne on saatu aikaan.
ID.4 Pro 4MOTION Elegance
Ex: ID.3 Pro Performance Business -20, Seat Leon Cupra ST 300 4drive -18
Leon Cupra 265 -14, Leon 20VT TS -04

Jimmy

Lainaus käyttäjältä: Daatta - 24.05.24 - klo:12:49Varmaan ihan ensimmäiseksi kannattaa ottaa yhteys työn tehneeseen liikkeeseen. Eihän tuolla voi käytännössä edes ajaa. Kun keulaa on kasattu on niin ainakin jarrujen kulumisanturi on jätetty kytkemättä, muista vioista en tiedä miten ne on saatu aikaan.
Juu toki olen ollutkin jo liikkeeseen yhteydessä. Lähinnä vaan kiinnostaa voiko olla jokin yhdistävä tekijä mikä aiheuttaisi useamman vian? Esim joku abs:n tai jarrupalojen kulumisanturiin liittyvä voisi varmaan aiheuttaa tuon kaikkien pyörien jarrutusefektin??

Jultsu

Satula käytetty irti ja kasattu takaisin 360 asteen kiepautuksen kera, nyt letku kinkissä?


Omakohtaisia kokemuksia löytyy puolittain rikkinäisestä abs-anturista, se aiheutti vastakkaisen nurkan jarruttelua, joten ei ollenkaan mahdotonta että laahausvika johtuisi väärästä anturitiedosta.

Pelkkä kulumisvaroittimen irtiolo ei aiheuta jarruttelua, pelkän valon tauluun. 
Omasta mielestäni Jultsu on pieni mies, jolla on ainainen tarve öykkäröidä. -mikey

M_M

Vaihteiden väärä tilatieto vähän viittaisi siihen, että sinne on asennettu loota jossa ei välityssuhteet enää ole sitä mitä alkuperäisessä. Joko vaihteistossa itsessään tai perävälityksessä tai molemmissa on eroa.
VCDS (HEX-V2) käytettävissä, Kotkan seudulla

Skoda Enyaq iV 80x 4x4 -23
Seat Ateca 2.0TSI 190 DSG 4x4 -18

erWin - täältä löydät kaikki korjausoppaat ja kytkentäkaaviot autoosi

Daatta

Mietinkin että manuaalilaatikkoa ei varmaan tarvitse "koodata" autoon, väärä välityssuhde voisi selittää useammankin asian. Seuraava kysymys lienee, onko laatikko AP:n vai liikkeen hankkima? Jos vastuukysymyksiä tarkistelee.
ID.4 Pro 4MOTION Elegance
Ex: ID.3 Pro Performance Business -20, Seat Leon Cupra ST 300 4drive -18
Leon Cupra 265 -14, Leon 20VT TS -04

Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy