Pulttien kiristys kirkuu ja narskuu

Aloittaja Seattiin valoa, 31.10.23 - klo:11:42

« edellinen - seuraava »

Seattiin valoa

Onkos muilla esiintynyt ilmiötä Golf 7:ssa, että kun ikää autolle kertyy niin jokin pyöristä on vaikea vaihtaa? Pulttien avaaminen ja kiristäminen on ihmeen raskasta ja auki/kiinni kierrettäessä lähtee kirkuvan narskuva ääni. Pultit samannäköiset kaikissa pyörissä mutta vain yhteen tätä tiukkuutta ja hankaluutta on tullut. Jos pitäisi vaihtaa se osa mihin pultit kiertyvät kiinni, niin olikos se pyörännapa tai -laakeri vai jokin muu? Korjaamokäynti kaiketi tuloillaan koska ei ole kovin kivaa hommaa nyt renkaanvaihto enää.

Carl0s

Taitaapi olla napa nimeltään. Ensiapuna usein riittää että jengatapilla ajaa kierteet puhtaaksi. Voihan niihin vähän jotain kuumankestorasvaakin laittaa - muistaa vaan että voidellun kierteen kiristysmomemtti on ~30-50% pienempi kuin kuivan kierteen.

Jultsu

Kierteiden putsaus sopivalla tapilla, olettaisin m14x1.5 edelleenkin. Jos käsivoimin veivaus alkaa kyllästyttää niin uuden pyörännavan vaihtotyön hinnalla saa jo pienikokoisen ja nykyaikaisen akkukäyttöisen pulttipyssyn jolla pulttien aukominen käy sekunnissa.
Omasta mielestäni Jultsu on pieni mies, jolla on ainainen tarve öykkäröidä. -mikey

Daatta

äkkiseltään puhdistaisin pulttien jenkat ja pyörännavan kierteet vaikka brake cleanerilla. Sitten kokeilemaan että pyöriikö pultti sormin, jos ei niin sitten kierretapilla mainittu kierteiden putsaus. Uudet pultit eivät montaa euroa maksa (kpl), kannattaa uusia jos näyttää huonolta. Vanhemmassa kalustossa olen käyttänyt tervasprayta, estää pulttien, muttereiden ja renkaan keskiön jumiutumista. ääni täältäkin akkupulttipyssylle, ei niin paljon vastusta tuo renkaidenvaihto.
ID.4 Pro 4MOTION Elegance
Ex: ID.3 Pro Performance Business -20, Seat Leon Cupra ST 300 4drive -18
Leon Cupra 265 -14, Leon 20VT TS -04

Seattiin valoa

Vaihdatin uuden pyöränlaakeripaketin, töineen koko homma 200 euroa. Lisäksi hommasin uudet pultit kaikkiin pyöriin. Nyt toimii nätisti ja onnistuu jälleen momenttiavaimella loppukiristys.

Jultsu

200 eurolla työn osuus lienee yli puolet, toivottavasti sinne meni joku muu kuin motonetin halvin laakerinapapaketti, omakohtaisia kokemuksia on noista halvimmista laakereista, saanut pahimmillaan vaihtaa jo vuoden jälkeen pois.
Omasta mielestäni Jultsu on pieni mies, jolla on ainainen tarve öykkäröidä. -mikey

Seattiin valoa

Työtä runsaat 80 eur + osa noin 120 eur. Mekonomenissa käytin, antavat kolmen (3) vuoden takuun varaosille. Jospa ei tule ongelmia.

Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy