Kokemuksia: Cupra Leon & langaton Android Auto?

Aloittaja ToHy, 14.10.23 - klo:22:17

« edellinen - seuraava »

ToHy

Iltaa.

Aiheeseen ei ole vastausta löytynyt mistään, joten kysytäänpäs tätä kautta, minkälaista kokemusta jäsenillä on Cupra Leonin (miksei muidenkin mallien?) ja langattoman android auton toiminnasta? AA toimi elokuun alussa autossani  galaxy S20:n kanssa langattomasti kokonaista kolme päivää auton hankinnan jälkeen ja nyt varmasti ainoastaan kaapelin kautta. Pienellä viilaamisella myös langaton yhteys onnistuu, mutta säätöä on liikaa .. kts. alempaa wifi-asiat. Sekä auto että puhelin tunnistavat toisensa ja tarjoavat kyllä langattoman AA:n yhdistämistä, mutta yhteys ei vain muodostu.

Auto on vuoden -21 Leoni. Oston aikaan autossa oli infotainmentin versio a896 joka on sittemmin päivitetty huollossa 1940:n. Tehdasresetit ja muut temput on testattu. Myös puhelimen päästä. AA on päivitetty uusimpaan. Ongelma ei kuitenkaan ole poistunut. Sama ongelma oli toisella android puhelimella ja omani toimi nätisti langattomasti toisessa autossa (VW Caravelle) kun testasin tämän viikon alussa.

Oma tulkintani on ettei puhelin saa muodostettua kunnolla wifi-yhteyttä toimimaan auton kanssa, minkä vuoksi AA ei käynnisty. Langaton AA käyttää siis ymmärtääkseni wifiä tiedonsiirtoon BT:n rinnalla. Vielä tarkemmin: Puhelin herjaa, ettei saa IP-osoitetta auton palvelimelta. Ensin luulin, että vika on auton bugisessa softassa ja toivoin infotainmentin version 1940:n ratkaisevan ongelman, mutta kun testasin lisää niin sekä läppärini että vaimon puhelimella langaton apple carplay toimii ihan nätisti. Ainoa keino saada langaton android auto pelaamaan on määrittää puhelimeen staattinen IP-osoite auton verkosta, mutta tällöinkin yhteydenmuodostaminen ei ole automaattista ja toiminta on vähin epävakaata.

Huollossahan tieten ilmoitettiin ongelman olevan puhelimesta kiinni ... mikä voi hyvinkin olla mahdollista. Silloin ongelma tosin rajautunee androidin käyttikseen, eikä varsinaisesti kohdistu suoraan Samsungiin, kun ongelma on samanlainen myös toisella android vehkeellä. Android auto supportista ei tunnu tukea löytyvän, sillä olen pari viikkoa lähetellyt viestiä mustaan aukkoon. Seuraavaksi pitänee olla yhteydessä Samsungin tukeen, mutta ajattelin tässä välissä kokemuksia muilta foorumilaisilta :).

Asian kanssa ei mene yöunet, vaan suhtaudun asiaan lähinnä insinöörin mielenkiinnolla, kun mm. audion striimaus onnistuu ilmankin. mutta pitäisihän palvelu kuitenkin pelaamaan saada, kun sellainen on olemassa.

bassek

Oma Cupra Formentor herjaa vähän väliä että yhteys Android Autoon on katkaistu jos pidän puhelinta povitaskussa. Ongelmaa ei pahemmin ole jos puhelin on keskikonsolissa, joten olen päätellyt että se signaali auton ja puhelimen välillä on aika heikko.

Ja postauksestasi minulle taisi selvitä sekin että miksi puhelimeni (Sony Xperia) WiFi kytkeytyy itsekseen päälle vaikka sen sammutan säännöllisesti.

zsi

Samantyyppisiä kokemuksia MV21 Seat Leonissa. Autossa oli alunperin infotainment-versio 1664->1672, joilla ei langaton AA toiminut ollenkaan. Päivityksessä versioon 1896 langaton AA tuli periaatteessa toimivaksi. Sainkin sen hetkeksi toimimaan, mutta toiminta oli sikäli epäluotettavaa, että se oli kaikkea muuta kuin automaattista edellä kuvattujen oireiden tapaan eli yhteys saattoi mennä päälle tai useimmiten sitten ei virheilmoitusten kera. Luovuin aika pian edes yrittämästä ja tyydyin kaapeliyhteyteen varsinkin kun toimiessaan langaton yhteys tyhjensi puhelimen akkua turhan tehokkaasti. Kaapelilla sentään pysyy akku täynnä ja homma toimii. Puhelin Nokia-merkkinen. Voi olla, että omassa tapauksessani osa ongelmaa oli se, että käytän puhelinta wifi-tukiasemana auton data-yhteydelle (Connectin nettiradiot).

ToHy

Kiitos teille vastauksista. Kaikesta päätellen asia ei tunnu vaivaavan kovin yleisesti, mutta nyt näyttää androidauton sivustolla olevan vastaavia ongelmia ainakin s22 käyttäjillä ja tuon android supportin mukaan volkswagenilla tutkitaan asiaa. Tiedä häntä mikä on totuus ja tuleeko korjausta koskaan, kun ongelma tuntuu rajautuvan aika marginaaliseen osaan käyttäjiä.

Minulle oikeastaan riittää tieto siitä tässä vaiheessa, että kaapelilla yhteys pelaa tarvittaessa ja itse en voi ongelmalle mitään :)Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy
Auton omistaminen on helpompaa autopecasonline24.pt: n avulla
Hifitalo.fi