Skoda Octavia II Combi vm2011 tuuletin vinkuu

Aloittaja JPa76, 22.11.22 - klo:08:34

« edellinen - seuraava »

JPa76

Hei, Tuuletin on alkanut vinkumaan nyt erityisesti pakkasilla, ja jostain syystä kitinä voimistuu jos kääntyy oikealle. Kaikki äänet häviävät jos tuulettimen kytkee pois päältä. Täällä foorumilla on ollut aiheesta keskustelua ja ohjeet siihen miten tuulettimen saa irroitettua ja putsattua, mutta näissä keskusteluissa olevat linkit ohjeisiin olivat ilmeisesti vanhentuneet. Onko kellään linkkejä ko. ohjeisiin, mieluusti vielä jos löytyy ohjeet siihen, että hanskalokeroa ei tarvitse irroittaa.

JPa76

YouTubesta löytyykin asiasta ihan hyvä video: https://www.youtube.com/watch?v=UdeaCFusjWA

Ainut mikä tässä omassa tapauksessa ihmetyttää miksi ääni voimistuu kun kääntyy oikealle... no tutkitaan.

Daatta

Eli sisätilan puhaltimen moottori vinkuu. Ajattelin sitä keulalla sijaitsevaa puhallinta. Kaipa siihen joku maapallon keskipakoisvoima vaikuttaa ::), tai sitten kotelo elää eri tavalla oikealle kääntyessä.

En ole ko. remonttia tehnyt, mutta eikö hanskalokero ole muutamalla ruuvilla kiinni ja ns. helposti irroitettavissa? Huomioi vaan mahdollisen sisävalon, ettei repäise liitintä irti johtosarjasta.
ID.3 Pro Performance Business -20
Ex: Seat Leon Cupra ST 300 4drive -18
Leon Cupra 265 -14, Leon 20VT TS -04

o.b.

Vinkuna lähtee pois kun laakereihin pudottaa tipan moottoriöljyä. Ei liikaa öljyä, ettei sitä pääse kollektorille ja hiilille. Taaimmaisen laakerin pääsee voitelemaan kun kopan saa irti (3 kumikiinnikettä).

Toki voi sinne uuden puhaltimenkin laittaa jos haluaa pelata varman päälle.Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy
Auton omistaminen on helpompaa autopecasonline24.pt: n avulla
Hifitalo.fi