Kirjoittaja Aihe: Öljynvaihto ja puhdistusaineet TSI koneille  (Luettu 763 kertaa)

Poissa bowtie81

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 229
  • Profiili
Öljynvaihto ja puhdistusaineet TSI koneille
« : 22.03.20 - klo:11:09 »
1.2 TSI koneelle olen tehnyt aina 15tkm välein öljynvaihdot huoltojen välissä. Kohta lähestyy 165tkm kohdalla väliöljynvaihto ja olen miettinyt, olisiko aika käyttää moottorin puhdistusainetta, eli sellasta jota kaadetaan vanhan öljyn sekaan ja annetaan koneen käydä ~10min ja sitten vaihdetaan öljyt. Aiemmin TDI PD koneisiin tehtiin merkkihuollossa aina Forte käsittelyt halutessa. TSI koneisiin kai valmistaja ei suosittele mitään lisäaineita.

Kuitenkin suurin osa näiden TSI koneiden ongelmista liittyy öljyyn ja likaan, öljynpaineella toimiva ketjun kiristin ja karstoittuvat öljyrenkaat. Näiden toimivuus/estäminen onnistuu hyvälaatuisella eli puhtaalla öljyllä.

Onko kokemuksia näistä käsittelyistä, onko ollut apua jos kone syönyt öljyä tai ketju jo vähän rapissut? Aiemmin minulla oli Honda Accord 2.2 diesel koneella jolla oli vähän huono huoltohistoria ja ketju mielestäni rapisi ja tilanne parani öljytilan puhdistuksella em. aineella/metodilla.

Poissa Topias H

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Vs: Öljynvaihto ja puhdistusaineet TSI koneille
« Vastaus #1 : 22.03.20 - klo:11:28 »
Itse oon käyttäny 1.9tdi pd koneessa x1r. Siitä on hyvät kokemukset. Myös 2.0 cr koneen moottorista hävisi yläkerran äänet käytännössä uuden veroiseksi.

Jos öljynvaihto on tehty säännöllisesti ja mitään vikaa ei ole havaittavissa, niin en kyllä alkais tekeen tuota moottorin puhdistusta.

Tein öljynvaihdon sillä tavalla, että ajoin koneen lämpimäksi, poistin puolet vanhoista öljyistä. Lisäsin öljyä hieman ylitäyteen ja annoin koneen käydä muutaman minuutin noin 1100rpm. Sitten poistin kaikki öljyt koneesta ja laitoin uudet. Lopuksi lisäsin lisäaineen. 6% ja kävin reilun lenkin vaihtelevilla kierroksilla. (Noin. 30min). Vaikutusta en heti öljynvaihdon jälkeen huomannut, mutta seuraava kylmäkäynnistys oli kyllä kevyen oloinen. Ja muutenkin kone käy kylmänä niin kuin lämpimänä. Pitänee vaihtaa öljyt ja laittaa lisäaine vielä voimansiirtolinjastoon.

Joissakin pakuissa moottorimiehet käyttää vaihdelaatikossa lisäainetta ja toimii vaihteiden vaihto huomattavasti sujuvammin.

Tietäneekö kukaan, pitäiskö haldexin sekaan jättää laittamatta, kun eikös tuo x1r vähennä kitkaa? Oma ajatus on, että ei missään nimessä haldexiin kannata laittaa tuota lisäainetta. Muissa hydrauliikkavehkeissä kyllä suositellaan.

X1r sivuilla oli hyvät suositukset ja prosenttimäärät aineen lisäämiseen.

Käyttöohje:
Lisätään aina lämpimään koneeseen. Öljynvaihdon yhteydessä laita ensin öljy ja lisää sitten metallinhoitoaine. Käytä konetta, jotta metallinhoitoaine sekoittuu öljyyn. X-1R metallinhoito sopii käytettäväksi kaikkien tunnettujen teknisten öljyjen kanssa.

Lisäyssuositus:
Kaikki moottorit 3% (ensimmäinen öljynvaihto 6%)
Manuaali ja automaatti vaihteistot 3%
Perät, jakolaatikot ym. 3%
Hydrauliikka 1-2%
Ohjaustehostin 3%
~ VCDS-OULU ~ Vikakoodin lukua myös muut automerkit ~ Pitkä jono volkkareita ja muutama Peugeot, Volvo, Nissan.

Poissa Juzu84

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Öljynvaihto ja puhdistusaineet TSI koneille
« Vastaus #2 : 25.03.20 - klo:06:04 »
Forten pesuainetta pari pulloa vanhoihin öljyihin ja käyttelet tunnin verran 2000 rpm taulussa. Viimesen viiden minsan aikana voi vähän kaasutella että saa paineet maksimiin. Uusiin öljyihin sit Top End Treatment ja jos tiivisteet jo hikoilee niin Seal Conditioner. Pesuaineet ku on koneessa niin autollahan ei sit saa ajaa. Fortesta on itellä niin hyvät kokemukset etten muita aineita käytä.
Bora -03 eFlexFuel, Golf Variant TDI -03
VCDS apua tarjolla Ylivieskasta muutaman kymmenen kilometrin säteellä. Kalustona HEX-NET-PRO unlimited. Yhteyttä voi ottaa privalla.

Poissa bowtie81

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 229
  • Profiili
Vs: Öljynvaihto ja puhdistusaineet TSI koneille
« Vastaus #3 : 25.03.20 - klo:11:04 »
monihan näistä aineista on 99% lentopetroolia.

 

Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy