Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia  (Luettu 4917 kertaa)

Poissa schubi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 87
  • Profiili
Kokemuksia
« : 29.10.19 - klo:11:16 »
Tämä on varmaan hiljaisin mallikeskustelu ikinä, mutta laitetaan nyt omat kokemukset tänne.

Elikkä Scala TSI115 man. Style Launch Edition ollut ajossa elokuun alusta perheen "kakkosautona". Lyhyesti sanottuna ollaan oltu erittäin tyytäväisiä. Tilaa riittää, ajettavuus on hyvä ja melutaso kohtuullinen. Varustelukin on enemmän kuin kohdillaan. Ainoat pienet miinukset tähän asti on kovamuovinen keskikonsoli joka hieman painaa polvea sekä pyyhkimet, jotka jättävät aikamoisen alueen pyyhkimättä a-pilarin viereen kuskin puolella. Kurakelillä voi tulla näkyvyyshaasteita. Langaton Apple CarPlay ei saatu toimimaan auton softasta johtuen, mutta homma pitäisi kuulemma korjaantua kunhan autoon saadaan uutta softaa sisään.

Naapurikateutta Scalalla ei ehkä saa aikaiseksi eikä se välttämättä aiheuta intohimoja kuskissa, mutta käyttöautona se on oivallinen. Parempaa autoa hintaluokkaa ja varustelua huomioiden saa etsiä.
Superb Combi 190 TDI DSG Sportline MY18

Poissa ukormi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 163
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #1 : 03.11.19 - klo:15:46 »
Perjantaina kävin hakemassa Scala 115hv TSI Stylen manuaalina. Nyt on ajettu n. 500km ja hieman on tullut jo kokemuksiakin.
Moottori on todellakin oivallinen, pieniruokainen ja hiljainen. Tilatkin riittävät hienosti. Eilen oli kyydissä kolme takapenkilläkin ja perille päästiin. Pidemmälle matkalle on varmaan neljän henkilön auto mutta meillä ei nykyään edes ole mukana juurikaan takapenkkiläisiä. Uudessa stylessä on oivallinen digimittaristo jota voi muokatakin jonkun verran. Otin tuohon styleen (!) stylepaketin joka tuo mukanaan dynaamisen vakkarin, kaistanvaihtovarottimen ja sähkötoimisen takaluukun. Toinen lisävaruste oli dynamicpaketti jossa tulee paremmat penkit, musta kattoverhoilu ja sporttiratti. Kaikki nuo kyllä ovat erittäin hyviä varusteita.
Kuopion reissulla (270km ) keskikulutus oli tieturin mukaan 4.7ltr/100km joka tuntuisi pitävän melko hyvin paikkansa. Kulutus vielä pudonnee kun alkaa olla enemmän kilsoja takana.

Toinen vaihtoehto oli Octavia vastaavalla tekniikalla mutta päädyttiin Scalaan sen tuoreuden takia. Jos olisi ollut farkun tarve niin sitten olisi meille tullut kolmas Octavia.

Ainakin toistaiseksi ollaan oltu hyvin tyytyväisiä.

Se mikä menee marinan puolelle on varustelussa muutamat ostettavat lisävarusteet jotka voisivat olla stylessä jo vakiona. Kaistanvaihtovaroitin ( kohta varmaan pakollinen turvavaruste ) ja dynaaminen vakkari.

ps.

Car play toimii ja Android autokin kun lataa ulkopuolisen softan puhelimeen. Ikävästi mukaan kuuluu Google play palvelut jotka vaativat lähes kaikki mahdolliset oikeudet toimiakseen  :P
« Viimeksi muokattu: 03.11.19 - klo:15:56 kirjoittanut ukormi »
Skoda Scala 1.0 TSI Style 2019
Audi A3 Sportback (8PA)  1.4 TFSI 2007
Smart Roadster 2003

Poissa KopiK

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #2 : 23.02.20 - klo:11:39 »
Hiljaista on Scala-forumilla, ei edes vika/valitusketjua ole saatu aikaan  :)

1500km nyt takana Scalalla, 8v Octavia-ajelujen jälkeen.
Pienempihän tämä on, mutta oikeastaan vain takakontin osalta, ohjaamo tuntuu samankokoiselta.
Ajo tuntuu jotenkin "kevyemmältä", ei negatiivisessa mielessä. No, onhan tämä varmaan vähän kevyempi kiloissakin. Mutta pyöriteltävyys  ja rullaus ("vapaakytkin" niin kuin aikoinaan Saab96) tuo jotenkin näppärämmän vaikutelman.
Mielestäni hiljaisempi kuin (nuo mun) Octaviat, en tiedä onko nykyocukin hiljaisempi.
1.5 ECO suorituskyky numeroina hieman häviää 1.8 Oculle, mutta käytännössä eroa ei huomaa, ehkä keveydestä johtuen. Eco-moodiin
pääsee (pätkittäin) ihan kaupunkiajossakin, siis pari sylinteriä pois pelistä. Kytkeytymistä ei huomaa.
Vain vähän talviajoa takana, joten en tiedä totuutta kulutuksesta, mutta tuntuisi hieman vähemmän kuluttavan.
AndroidAuto on kiva (aluksi kikkaillen käyttöön, nyt päivitykset näyttää tulevan virallista kautta), mutta puhelimen ollessa taskussa tulee radiotilassa valitusta huonosta Wirelesss-yhteydestä. Sitä ei tule Android-tilassa eikä ilmeisesti myöskään, jos puhelin on omassa lataus/antennikolossaan. Jossa taas on se huono puoli, että puhelin unohtuu sinne joka kerta kun lähtee autosta (ei ois vissiin pitänyt poistaa sitä muistutusnalkutusta).
Kaistavahti sekoilee ainakin talvella ja nalkuttaa ottamaan paremmin kiinni ratista. Toistaiseksi olen sen kanssa pärjännyt, mutta ehkä se pitää jatkossa kytkeä pois päältä, jos se kesälläkin on yhtä tyhmä. Start/Stop on samanlainen kuin Ocussakin.
Puheluun vastausnappia ei enää ole ratissa, vain ruudulla. Vähän hankalampi.
So far so good.
Scala 1.5 TSI DSG -20
ex Octavia Combi 1.8 TSI DSG -14
ex-Octavia Combi 1.8 TSI DSG -12

Poissa ukormi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 163
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #3 : 23.02.20 - klo:15:59 »
7200km

Käynyt pikkuongelmien takia jokusen kerran huollossa. Infojärjestelmään liittyneitä päivityksiä tutkien sekoilun ja laitteen boottailujen takia.
Aurauskulmat säätivät kuntoon ja nyt rattikin on suorassa.
Alusta on aivan lötkö.
Auto on todella tuuliherkkä.
Takakonttiin mahtuu kyllä tavarat mutta otettiin koira ja nyt ei koirahäkki mahdu takakonttiin, oma moka.
Tuo kolmepyttyinen litranen on kyllä ihmemoottori. Matkalla menee talvikelillä 4.7ltr/100km luokkaa eikä kaupunkikulutuskaan ole kuin siellä 5.5. tuntumassa.
Vääntää kivasti eikä turhaan pidä itsestään meteliä. Scala tuntuu tosiaan hiljaisemmalta kuin aiemmat Octaviat. Toki ne ovat olleet dieseleitä mutta niissä rengasmelu on ollut se mikä on kuulunut ei niinkään moottori.
Style varustetaso lisättynä Dynamic ja Stylepaketilla(!) on bueno.
Kaistavahti on tosiaan järkky. Varottelee koko ajan ja yrittää itse ohjailla heti kun lähdet urista pois ja joskus muutenkin. Toivottavasti toimii kesällä paremmin. Nyt se tulee otettua aina pois päältä.
Adaptiivinen vakkari on käyttökelvoton heti jos sataa kosteampaa lunta. Tukkii tutkan ja se on sitten siinä. Tuntuu tukkeentuvan herkemmin kuin entisessä RS Ocussa.

On ajossa pikkunäppärä mutta ocuun verrattuna pienemmän painon kyllä huomaa. Etenkin kaistanvaihdoissa jos sattuu olemaan kaistojen välissä sohjoa.

Mutta kokonaisuutena tuon meillä olevan Scalan kyllä pilaa tuo lötkö alusta. Kokeiltiin vaihtaa jäykemmät alkuperäisjouset taakse mutta se nosti perää 30mm ja entiset oli laitettava takaisin.
Jos olisi oma auto, olisi pakko laittaa jäykempi alusta. Käyttöetuautoon ei tietenkään sellaista voi/kannata tehdä.
Skoda Scala 1.0 TSI Style 2019
Audi A3 Sportback (8PA)  1.4 TFSI 2007
Smart Roadster 2003

Poissa vwmies

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2.062
 • B7 1.6TDi Var. 2013
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #4 : 23.02.20 - klo:16:07 »
Lötkö alusta vaatisi toisenlaiset jämäkämmät (kaasu)iskarit. Ominaisuus on tuttu oikeastaan kaikista (rinkuloista eos) konsernin merkeistä.
Paranee tai oikeastaan muuttuu aivan toiseksi autoksi alustan puolesta ajaa, kun on kunnolliset vaimentimet. Maksaa toki 400-600€.  :P
Yritetään pärjätä.

Poissa ukormi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 163
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #5 : 23.02.20 - klo:20:04 »
Lötkö alusta vaatisi toisenlaiset jämäkämmät (kaasu)iskarit. Ominaisuus on tuttu oikeastaan kaikista (rinkuloista eos) konsernin merkeistä.
Paranee tai oikeastaan muuttuu aivan toiseksi autoksi alustan puolesta ajaa, kun on kunnolliset vaimentimet. Maksaa toki 400-600€.  :P
[/quote

Iskareista minä huollossa sanoin mutta halusivat vaihtaa jouset. Ei tuollainen pohjaaminen kokonaan jousista johdu. Olen aivan samaa mieltä noista iskareista.
Skoda Scala 1.0 TSI Style 2019
Audi A3 Sportback (8PA)  1.4 TFSI 2007
Smart Roadster 2003

Poissa Alfa-Ville

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #6 : 14.04.20 - klo:12:10 »
Päät kääntyy ja kehuja satelee.
Viikko sitten hain Scalan Monte Carlona Auto-Sunilta ja sinne jäi luotettava Spacebackini jossa Style Elegance-paketti.

Uusi on myös black magic-värillä, tehokkaimmalla koneella ja automaatilla, vanha 105hp ja käsitikulla.
Mitään ongelmia säätöjen ja elektroniikan kanssa ei ollut, vaan poppikset lähtivät heti handsfreen kanssa toimimaan.
Testilenkillä normal-asetuksella alustakin toimi hyvin mutkaisella tieosuudella, en ole ehtinyt sport-asetusta testata kuin lyhyen ajan, mutta ajettavuuden parantumisen huomasi heti kauppaan ajaessa.

Vanha Rapid oli hankittaessa varusteiden jälkeen muistaakseni 23t€ luokkaa, joten nyt mentiin kymppitonnilla sen yli. Sillä rahalla sain päivitetyn version, jossa on ne lisävitkuttimet ja ominaisuudet mitä halusin. Vanhaa laitoin pienellä budjetilla näyttävämmäksi, sama myös tämän kohdalla. Superskodan-sivuilta on jo tilaus tehty. Auto on koko mustana Monte Carlona näyttävä paketti jota ei karvalakkiversioon saisi verrata.

Jos vanhalla ajeli yli viisi vuotta, niin tällä odottaisin menevän pari vuotta enemmän.

Poissa tommyt

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 335
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #7 : 17.05.20 - klo:19:39 »
Perjantaina tuli koeajettua 1.5 Ambiente DSG ja vaikutti ihan mukavalta. Verrokkina oma Octavia ja vaikka omassa on sport-alusta ja 17" renkaat niin Scala tuntui hyvältä ajaa vaikka siinä oli 16" kitkat ja vakioalusta. Ohjaus oli kevyempi ja muistutti tuntumaltaan Fabian ohjausta. Itseasiassa tykkäsin herkemmästä ohjauksesta, Octavian ohjaus on jotenkin raskaan oloinen puhumattakaan sport-asetuksesta mistä en tykkää ollenkaan.

Lopputulemana tuli pantua nimi papereihin ja toivottavasti jo tässä kuussa on alla 1.5 dsg style.
Scala 1.5 Style DSG
Fabia 1.0 TSI 2017

Poissa ukormi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 163
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #8 : 15.06.20 - klo:09:22 »
Onko kukaan Scalan uusi onnellinen omistaja huomannut tuulilasissa mitään kummallista? Mulla on nyt Scalan mittarissa 12450km ja tuulilasi on vaihtokunnossa. Talvella piti raapia jäätä tuulilasista ja se jätti paljon jälkiä. Lisäksi tuulilasinpyyhkimiin kertyy lepoasennossaan hiekkaa ja etenkin keväällä ja näin kesällä lehtiä yms. ( Joka kerta saa putsata sulat kun laisa pesee muuten jää raitoja kun on moskaa sulkien välissä. Kun pyyhkimet lähtevät välillä itsekseen pyyhkimään kuivaa lasia, sekin on saanut aikaan naarmuja lasiin. Ihmeekseni myös niitä hyvin pieniä pisteitä jotka vissiin tulevat hiekkapölystä tai vastaavasta on niin paljon ettei tahdo nähdä lasista läpi vasta-auringossa. Olen moiseen lasiin yleensä törmännyt yli 100tkm ajetuissa autoissa. Edellisissä Octavioissa ei vastaavaa ollut havaittavissa 3 vuoden ja 70tkm aikana vaikka niissäkin lasia pitä talvisin raapia jäästä vapaaksi. Lasia tutkailivat multimedialaitteistohuollossa mutta ei kuulemma ole lasissa mitään varsinaista vikaa. Lasiin tullut naarmuja jäänpoistossa. Juupa juu.
Skoda Scala 1.0 TSI Style 2019
Audi A3 Sportback (8PA)  1.4 TFSI 2007
Smart Roadster 2003

Poissa KopiK

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #9 : 15.07.20 - klo:22:29 »
Ei ole tuulilasiongelmia, mutta ei ole kilometrejäkään kuin vasta 4500.
Mutta tihku on typerä, ei vaihda jatkuvalle edes kaatosateessa. Octaviassa pelasi ok.

Kuskin penkin runko meni vaihtoon, uudesta asti ei pysynyt selkänoja säädössään, piti 2-3
päivän valein nytkäyttää vähän ylöspäin. "Ei ikinä ole ollut tämmöistä", oli huollon vastaus,
mutta vaihtoivat penkin rungon takuuseen, muita varaosia penkkiin ei saanut.
Scala 1.5 TSI DSG -20
ex Octavia Combi 1.8 TSI DSG -14
ex-Octavia Combi 1.8 TSI DSG -12

Poissa Kzfin

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #10 : 31.07.20 - klo:11:00 »
Ei ole tuulilasiongelmia, mutta ei ole kilometrejäkään kuin vasta 4500.
Mutta tihku on typerä, ei vaihda jatkuvalle edes kaatosateessa. Octaviassa pelasi ok.

Kuskin penkin runko meni vaihtoon, uudesta asti ei pysynyt selkänoja säädössään, piti 2-3
päivän valein nytkäyttää vähän ylöspäin. "Ei ikinä ole ollut tämmöistä", oli huollon vastaus,
mutta vaihtoivat penkin rungon takuuseen, muita varaosia penkkiin ei saanut.

Moro, täällä Sacalassa samainen penkin "valumis" ongelma. Korjaantuiko uudella rungolla ?

Poissa KopiK

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Kokemuksia
« Vastaus #11 : 02.08.20 - klo:21:33 »
Moro, täällä Sacalassa samainen penkin "valumis" ongelma. Korjaantuiko uudella rungolla ?
Kyllä korjaantui.
Scala 1.5 TSI DSG -20
ex Octavia Combi 1.8 TSI DSG -14
ex-Octavia Combi 1.8 TSI DSG -12

 

Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy