Kirjoittaja Aihe: Audi S4 B6 nykäsee saatanallisesti kiihdytyksessä  (Luettu 2289 kertaa)

Poissa Kylli

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Audi S4 B6, V8 4.2, manuaali, 2003, 204tkm, sininen farmari, täysin vakio tietääkseni

Elikkäs tasan viikko sitten ostin perjantaina auton. 150km koeajolla ei mitään ongelmia.

Lauantaina nykäs ekan kerran kiihdytyksessä. Sama toistu toisen kerran illan aikana kiihdytyksessä suoralla tiellä. Nykäsee vain kun painaa vähän enemmän kaasua, ehkä 75%-WOT, kakkos tai kolmos vaihteella. Nykäsy on sellanen et hampaat meinaa osua rattiin jos ei oo varuillaan ja moottori on ehtiny ottaan esim kakkosella kunnolla kierroksia. Auto ei sammu, vaan ikäänku männät yhtäkkiä stoppais täysin tai jokases sylinteris leimahtais täysin vastakkaisella tahdilla kerran yhtäaikaa, tai vähän sama fiilis kun joku kiihdyttää automaatilla ja on painamassa kytkinpoljinta vitun nopeesti pohjaa ja polkaseekin vahingossa jarrua. EPC ja moottorin vikavalo syttyy sekunniks ja luistonestovalo syttyy, mutta ei sammu kuin vasta moottorin sammutuksen yhteydessä.

Sunnuntaina en uskaltanu ajaa, mutta maanantaiaamuna töihin ajaessa auto jäi nykimään kengurubensameiningillä keskelle risteystä. Sammukin pari kertaa. Matka jatku kuitenkin yhtäkkiä ilman ongelmia työpaikan pihaan. VAG comilla luin vikakoodit, mutta ei ollu mitään muuta kuin jotain radiosta, "low power supply jne" ja alarmista, vai voiko "right side engine mount" vaikuttaa tähän vikaan? Nollasin koodit. Noh, siitä auto meni myyjäliikkeen kautta mun ajamana 1.5km päähän huoltoon (ei nykiny) ja keskiviikkona huollosta soitettiin ettei mitään vikaa löydy, ei vikakoodeja, ei livedatalla mitään. Nykäsyjä ei ollu tullu kahdella koeajolenkillä. Hain auton kotio.

Torstaina päätin lähtee kenkimään mutkateille "italian tune up" -tyyliin tankattuani täyteen tankin. Kengin vitusti kolmosella ja kakkosella -> en saanu nykiin sitten millään. Auto toimi moitteetta.

Perjantaina lähdin töistä ja menin taas testaan niin sain nykäseen jonku 10 kertaa ja pyysin autoliikkeen tutun jampan tuleen kyytiin ja heti kun vaihdoin kakkoselle ja kiihdytin kovempaa niin nykäs niin perkeleesti taas. Auto jäi liikkeeseen odottaan maanantaita. Katottiin vielä koodit, ei mitään. Paitsi samoja mitä aiemminkin oli.

Mikä ihme tossa voi olla? Sokkonako pitää alkaa osia vaihtamaan? Auto tosin on seissy 3-4kk liikkeen pihalla vähillä bensoilla kevättalven. Ite vaihdoin jo moottoriöljyt, mutta muuta en oo tehny. Aiemmin autoo kyllä huollettu virossa viron valuutalla jonkun 14 000e edestä, mm ketjut ja kytkin. Luetut koodit on tallessa, mutta tosiaan mitään moottoriin viittaavaa ei oo. Incorrect chassis vin sanoo, mut ei taida liittyä tähän mitenkään ja ihan oikein se vini näyttäs olevan. Nyt on kolmella eri testerillä luettu koodeja, VAG com, launch pro tjsp ja huoltamon vag:n oma joku gurumpi softa(?).

Poissa Kylli

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Audi S4 B6 nykäsee saatanallisesti kiihdytyksessä
« Vastaus #1 : 16.08.17 - klo:01:51 »
RATKAISTU! Moottorin maadotus heikossa hapessa. Nykäsy oli siis samanlainen mitä mäkilähdössä jos jannut työntää auton 60km/h vauhtiin ja kuski nostaa kytkimen :D Ei tullu ihan heti kenelläkään mieleen. Kolmas paja vasta toisella yrityksellä löysi vian, kiitos siitä. Auto lähtee tosin vaihtoon, koska sain 7vkon taistelun jälkeen sen vihdoin ajoon ja huomasin öljynkulutuksen olevan litra per 300km. Hyviä autoja nää kun miettii et jos tätä ois viimesen 7-8 vuoden aikana huollettu Suomessa ni ois noin 20 000 euroo köyhempi plus tohon päälle useempi tonni nyt tästä öljynkulutuksesta johtuen. Paska säkä voi käydä vaikka ostais miljoonilla euroilla huolletun auton, mut joku raja sentäs :) Onneks en myyny bemaria vielä pois, johon on menny kolmen vuoden aikana pelkästään 15 euroo haitariputkeen plus öljynvaihdot päälle.

Poissa Jultsu

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4.304
  • Profiili
Vs: Audi S4 B6 nykäsee saatanallisesti kiihdytyksessä
« Vastaus #2 : 16.08.17 - klo:05:47 »
Kuulostaa ihan perus kiertopalkinnolta, ja sellaiseksi nähtävästi myös jäämässä. Ei varmaankaan ollut nettiauton kallein silloin kun kävit sen ostamassa?
VW Passat Variant -03 1.9TDI 4motion

Poissa Kylli

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Audi S4 B6 nykäsee saatanallisesti kiihdytyksessä
« Vastaus #3 : 16.08.17 - klo:08:13 »
Kuulostaa ihan perus kiertopalkinnolta, ja sellaiseksi nähtävästi myös jäämässä. Ei varmaankaan ollut nettiauton kallein silloin kun kävit sen ostamassa?
Ei ollut kallein, ei. Hinta oli mielestäni yllättävän halpa autoliikkeen hinnaksi. Hintaa ei kuitenkaan voi öljynkulutuksella selittää, koska autoliike ei öljynkulutuksesta tienny.

 


Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
www.autotahti.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy