Kirjoittaja Aihe: Audi A6 2.4 bensa lämpömittari seilaa, onko normaalia?  (Luettu 3902 kertaa)

Poissa audipaudi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Auto on A6 avant vuosimallia 2001 ja kone 2.4L V6 bensa. Vaihteisto multitronic.
Eli tuossa tänään lähdin aamulla ajolle normaaliin tapaan ja ensin ihmettelen noin 10km jälkeen, että lämmöt ovat mittarin mukaan vasta jossain 80 asteen tienoilla. Aamulla oli nollan tuntumissa ulkolämpötila ja auto ei ollut lohkolämmittimessä ennen lähtöä, koska tuo lämmitin on ilmeisesti hajalla ja korjauttamaan pitäisi mennä. Normaalisti lämmöt ovat nousseet tuolla samaisella matkalla sinne täyteen 90 asteen normaaliin käyntilämpöön joten sen takia ihmetytti. :o Sisälle puhalsi kyllä ihan hyvin lämmintä automaattisella ilmastoinnilla kuin aikaisemminkin.

Sitten kun pääsin moottoritielle noin 15km ajon jälkeen niin nuo lämmöt olivat edelleenkin vain noin 85 astetta ja moottoritiellä nousivat sinne normaaliin 90 asteeseen jokusen kilometrin jälkeen. Sitten kun ajoin moottoritieltä rampista pois noin 10km moottoritieajon jälkeen niin mittari näytti lämpötilaksi noin 100 astetta jota auto ei ole aiemmin ikinä tehnyt, vaan lämpötila on aina kiltisti pysähtynyt siinä 90 asteen tienoilla kuin seinään termarin täydellisen avautumisen johdosta. Tämän jälkeen 80km/h tiellä muutaman kilometrin ajon jälkeen lämpötila normalisoitui normaaleihin 90 asteen lukemiin (laski aika nopeasti). Tässä kohtaa alkoi ihmetyttämään että onko tuo enää normaalia ???.

Sitten kotiinpäin lähtiessä kuuden tunnin jälkeen saapumisesta auto on seissyt autokatoksessa nollakelissä ja lähden liikenteeseen; tarkistan että lämpömittarin mukaan nesteet ovat alle 60 astetta lämpimiä. Sitten noin kilometrin ajon jälkeen mittari nousee nopeasti sinne 90 asteen tienoille taas (vaikuttaa turhan nopealta), mutta yht-äkkiä lämmöt taas romahtavat noin 75 asteen tienoille mittarista katsottuna  :-X. Tässä vaiheessa alkoi tosissaan ihmetyttämään  ???. Tämän jälkeen ajoin 80km/h tietä ja lämmöt nousivat mittarissa normaalin hitaasti aina 80 asteeseen asti, jonka jälkeen tuli nopeampi nousu 90 asteeseen juuri hieman ennen kuin pääsin moottoritielle. Loppumatkan ajan tarkkailin mittaria ja 90 asteessa pysyivät lämmöt kuten normaalisti aiemminkin ovat pysyneet.

Tuossa kesän lopulla autoon vaihdettiin jäähdytysnesteen lämpötila-anturi, koska joskus tuo anturi oli sitä mieltä, että nesteet olivat 120 astetta lämpimiä muutaman kilometrin ajon jälkeen, mikä ei oikein voi pitää paikkaansa. Tuo vika tuntui korjautuneen tuon anturin vaihdolla ja huoltomies sanoikin että anturin tiiviste veteli ihan viimeisiään. Auto oli nyt käyttäytynyt lämpöjen osalta normaalisti viimeiset muutaman kuukauden. Ajokelit ovat nyt olleet ensimmäisiä pakkasia/nollakeliä tuolla autolla anturin vaihdon jälkeen ja tähän asti oli lämpömittari käyttäytynyt kuin normaalistikkin, eli hidas, tasainen nousu sinne 90 asteeseen ja pysyy siinä niin kauan kuin autolla ajetaan. Onko kellään mitään ideaa mikä tätä voisi nyt vaivata tätä autoa vai onko tuollainen lämpöjen heilahtelu normaalia viileämmillä keleillä kun tuossa on tuo automaattinen ilmastointi?

Myöskin autossa on jotain häikkää bensamittarissa ja kun tankki alkaa olemaan tyhjä, niin bensamittari näyttää puolta tankkia ja tankin ollessa täynnä, näyttää bensamittari reilusti skaalan yli.  Kun virrat laitetaan pois, näyttää bensamittari hieman alle 1/4 tankillista jäljellä (pitäisi mennä nollaan niinkuin muutkin mittarit varmaan?). Tästä tulee mieleen että voisiko mittarien ohjauksessa mahdollisesti olla jotain häikkää kun tuo bensamittari menee ihan luonnottomiin asentoihin skaalan yli, tosin muut mittarit eivät ole tällaista epämääräistä käytöstä tehneet?
« Viimeksi muokattu: 25.10.16 - klo:17:28 kirjoittanut audipaudi »
Audi A6 2.4L V6 bensa 2001 Avant Multitronicilla

Poissa audipaudi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Vs: Audi A6 2.4 bensa lämpömittari seilaa, onko normaalia?
« Vastaus #1 : 26.10.16 - klo:08:44 »
Tänään taas töihin mennessä aamulla nollakelillä 10km jälkeen mittari näytti 90 astetta, mikä olisi se suht normaali käyttäytyminen, mutta tämän jälkeen hetken kuluttua lämmöt tippuivat yli 10 astetta hetkessä  ???. Vaikuttaisi siltä, että siellä olisi joku kierron ohjaus tai jotain mikä katselee, että ulkona on kylmä: vedetään pienellä kierrolla vaan koneelle ja sisätilan kennolle. SItten kun tuo looppi on mennyt käyntilämpöiseksi, niin avataan isompi kierto, jossa sitten on vielä kylmää vetä ja tämä aiheuttaisi romahduksen. Tämän oloista käyttäytymistä siis ja jos tietäisin että tuossa autossa joku tuollainen ohjaus olisi niin ymmärtäisin mistä johtuu, mutta epäilen ettei noin vanhassa autossa ole juurikaan mitään sähköistä ohjausta vesikierrossa. Tuon lämmön tipahtamisen jälkeen käyttäytyi taas normaalisti koko loppumatkan, eli lämmöt jämähtivät siien 90 asteeseen eikä sen korkeampia lukemia mittariin tullut vaikka kovaa ajoa oli taas moottoritiellä.
Audi A6 2.4L V6 bensa 2001 Avant Multitronicilla

Poissa Jultsu

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4.066
  • Profiili
Vs: Audi A6 2.4 bensa lämpömittari seilaa, onko normaalia?
« Vastaus #2 : 26.10.16 - klo:13:47 »
Todennäköisemmin vaan siellä on rikkinäinen lämpöanturi tai sitten Magneti Marellin mittaristo jotka hajoavat vähän samalla tavalla.

Diagnostiikalla oikean lämmön tarkistus ja seuraaminen että toimiiko anturi loogisesti.
VW Passat Variant -03 1.9TDI 4motion

Poissa audipaudi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Vs: Audi A6 2.4 bensa lämpömittari seilaa, onko normaalia?
« Vastaus #3 : 26.10.16 - klo:18:17 »
Ekana ei kyllä tulisi mieleen viallinen anturi, koska se on vaihdettu tuossa alle 2kk sitten ja bensamittarin käyttäytyminen tukisi ainakin osaltaan mittariston puoleista vikaa. Bensamittarissa vika on varmaankin juuri tuossa mittarin päässä eikä anturissa, koska menee yli skaalan kun täysi eli välillä kääntyy melkein kello kuuteen se viisari kun tankkaamisen jälkeen kääntää virrat päälle, kun normaali täysi määrä olisi mittarin ollessa noin kello kahden paikkeilla  ::) anturista tuollainen vika ei varmaan voi johtua... Ja bensamittari tosiaan näyttää noin 1/4 tankkia kun virrat kääntää pois avaimella, vaikka sen pitäisi varmaan noiden muiden mittareiden mukaan mennä sinne skaalansa alareunaan.

Oma veikkaus osuisi siis mittaristoon, mutta tuo auto on menossa lohkolämmittimen huoltoon viikon kuluttua niin jos katsoisivatten siinä samalla sitten sen anturin antamat lukemat ja vertaisivat mittariin. Paitsi nyt tulikin mieleen: voiko tuosta saada sen lämpötilan tiedon odb 2 lukijalla, kun sellainen sattuisi kotoa löytymään valmiina?
Audi A6 2.4L V6 bensa 2001 Avant Multitronicilla

Poissa Jultsu

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4.066
  • Profiili
Vs: Audi A6 2.4 bensa lämpömittari seilaa, onko normaalia?
« Vastaus #4 : 26.10.16 - klo:20:48 »
Kyllä se lämpötila sisältyy obd2-standardiin, näissä autoissa vaan se anturi on kaksiosainen, antaa ECUlle oman tiedon ja mittaristolle oman, niitäkin tapauksia on että toinen puoli menee rikki ja toinen näyttää ihan loogisia lukemia.
VW Passat Variant -03 1.9TDI 4motion

Poissa audipaudi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Vs: Audi A6 2.4 bensa lämpömittari seilaa, onko normaalia?
« Vastaus #5 : 27.10.16 - klo:08:47 »
Osaatko sanoa kumpaa läpötilaa sieltä odb2 kautta saisi katsottua? Oma arvaus olisi että sitä lämpötilaa mistä ecu on tietoinen, mutta tietoahan ei mulla tuosta asiasta ole...
Audi A6 2.4L V6 bensa 2001 Avant Multitronicilla

Poissa heska

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Audi A6 2.4 bensa lämpömittari seilaa, onko normaalia?
« Vastaus #6 : 20.01.17 - klo:01:00 »
Hei!
Oon painiskellu useammankin audin kanssa (A6,A3,TT) noiden mittarin pompsahduksien kanssa. Joskus saattaa toimia normaalisti ja joskus vetää
neulan tappiin joskus pompsahtelee holtittomasti ja koskee kaikkia mittareita paitsi nopeus ollut aina kunnossa.
Jokainen edellä mainituista tapauksista vika ollut mittarissa. Jos osaa kolvata niin korjata voi itsekin ja osat löytyy netistä! Toki kyseinen operaatio vaatii muutakin osaamista, joten en suosittele ihan räppäkäpälille!!! Helpoin tapa on irrottaa mittaristo ja lähettää korjattavaksi.Ajallisesti saa varautua noin
viikossa(vähän yli tai ali) posteineen korjaus ottaa aikaa ja kustantaa 150-300€. Käytetyn hankkimista purkamosta miettisin toisenkin kerran.
Nämä mun audit oli 2000 luvun alkupuolta ja mittarissa 190-320 tuhatta kilsaa.Sama mittaristohan löytyy 2005 malliin saakka(korjatkaa jos väärin).

OBD2 kautta näyttää moottorin lämpötilan ja esim. CarPort ohjelmalla näyttää tarkasti vian, mulla näytti mittarin lämpötila-anturi.
« Viimeksi muokattu: 20.01.17 - klo:01:12 kirjoittanut heska »

Poissa audipaudi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Vs: Audi A6 2.4 bensa lämpömittari seilaa, onko normaalia?
« Vastaus #7 : 22.01.17 - klo:12:20 »
Joo, tosiaan tuo mittari näyttää ihan oikein kun vertaa ECU:n saamaan lukemiin, heittoa on noin 5 astetta celsiusta ja vika on ennemmin termarissa läpöjä verrattu muös letkujen lämpötiloihin erillisellä lämpömittarilla. Tässä nyt yritellään kitkutella seuraavaan jakopääremppaan asti kun kaikki huoltamot veloittavat saman työn termarin vaihdosta kuin jakopäärempasta vedoten siihen, että jakohihna pitää purkaa pois tieltä joka tapauksessa, nämä näitä V6-koneen haittapuolia.  :( Suorassa koneessa taitaisi termarin vaihtaminen olla ihan lasten leikkiä ainakin maalaisjärjellä ajateltuna... Termari sekä vesipumppu oli vaihdettu muutes edellisen jakopäärempan yhteydessä mutta tuo operaatio oli tehty vuonna 2012 joten epäilen että alkaa olemaan ihan vain ikä loppu tuolta termarilta. Syksyyn asti toimi kuitenkin ihan ok. Seuraavaan jakopääremppaan vielä noin 44tkm...  :(
Audi A6 2.4L V6 bensa 2001 Avant Multitronicilla

Poissa heska

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Audi A6 2.4 bensa lämpömittari seilaa, onko normaalia?
« Vastaus #8 : 01.03.17 - klo:01:30 »
 Tosta linkistä vois löytyä tonnin säästö vinkki!
http://www.jakoavain.net/audi-a6-v6-termostaatin-vaihto.html

 Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
www.autotahti.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy