Passat GTE lataus loppui ei virheitä

Aloittaja mmustaja, 08.06.24 - klo:12:55

« edellinen - seuraava »

mmustaja

Tässä seuraava probleema. GTE Passat 2016 mallia oli latauksessa mukana tulleella Schuko laturilla tavallisessa seinäpistorasiassa ulkotilassa. Samassa rasiassa olen ladannut sitä useasti. Lataus käynnistyi, ja latasi "12 km" matkaa ja sitten pysähtyi, mikään lamppu ei pala missään, ei autossa ei laturissa. Latauslaite ilmeisesti pimeni, koska toisessakaan rakennuksessa kytkettynä k.o. Schuko-laturiin ei syty mikään valo, eikä lataa. Auton pää ei myöskään enää tunnista CTEK:in järeämpää kolmivaihelaturia, vaan auton pistokkeen vieressä LED näyttää pysyvää oranssia, joka ilmeisesti (tarra kadonnut) tarkoittaa latausjännitteen puuttuvan. Ja kyseinen CTEK lataa ihan hyvin ID.4 parhaillaan.

Nyt on mielenkiintoista miten tällainen vika selvitetään ja missä syy. Vaikuttaisi, että autossa oleva AC/DC tasasuuntausyksikkö olisi pimennyt. Auto kyllä lataa moottorilla, mutta ei piuhalla. Onko kellään käsitystä, onko tuossa auton sisäisessä tasasuuntausyksikössä sellaista ylivirtasuojausta, eli sulaketta, joka olisi voinut kärähtää Schuko-yksikön mennessä rikki? Vai onko itse AC/DC -yksikkö kärähtänyt ja polttanut mennessään Schuko-laturinkin?

Tässä sanoisin lisäksi, että ihmeellisintä on, että ei ole mitään vikailmoitusta näytöllä, ei latauslaitteissa vilkkuvia LED:ejä, kaikki näyttäisi olevan kunnossa, vain latausjännitettä odotellaan.

ZimKork


jugih

Lainaus käyttäjältä: ZimKork - 10.06.24 - klo:08:54Aloittaisin lukemalla vikakoodit.

Tämäpä juuri. Kaikki muu on mutuilua ennen sitä.
B8.5 GTE, Black Nr. 1.

mmustaja

Eipä mitään näy vikaa auton näyttämänä. Sitä kovasti ihmettelen. Onko niin, että näissä ei ilmoiteta mitään yleistä vikavaloa tai ilmoitusta jos jotain on vialla, vaan pitää aina mennä pollaamaan vikakoodit lukijalla arvaten, että siellä jotain voisi olla? No tietysti vikakoodinlukijani on Helsingissä, ja itse olen nyt toisaalla...

Sen verran sain selville, että purin sen Kopp schuko -latausyksikön ja se oli pahassa kunnossa. Yksi releisiin tulevista johdoista oli totaalisen paistunut, eli eristeet sulaneet/palaneet. Latausyksikkö on täysin kuollut, se ei huomaa vaikka virtapistokkeelle tulee jännite, mikään LED ei syty. Siinä on varmaan syntynyt joku ketjureaktio, ja joko auton AC/DC on mennyt oikariin ja tuhonnut samalla Koppin, tai todennäköisimmin toisin päin, Kopp on tuhonnut auton AC/DC yksikön. Paskempi juttu.

Kunhan pääsen taas hesaan kokeilen sitä vikakoodin lukijaa.

mmustaja

Vikakoodinlukijani iCarscan ja Bluetooth moduli toimivat, mutta sieltä ei löydy mitään HV-puolen tietoja. Aikoinani ostin siihen pakettiin Opelin ja Volkkarin softat, ja uusin päivitys näytti olevan. Vikakoodeja oli kyllä muutama ilmastointilaitteen antureissa ja torven maadoituksessa, mutta niillä ei tämän latausongelman kanssa pitkälle pötkitä. Nähtävästi GTE ei ole tuettu tms

ZimKork

Nuo latausjohdot eivät ole ikuisia. Oma oli kypsä ja kuollut noin 6 vuoden iässä ja kaikki ongelmat ratkesi ostamalla Motonetistä parilla huntilla uusi.

Tos®

OBDeleven on näistä halppiksista paras, sitten VCDS
Autotalli:
Golf8 2021 "GTE Style" 1.5 eTSI
Golf1 Cabriolet
Polo Coupe -89
Polo Classic C -84
Jetta CL 1.5 Automatic -83
Golf LS -74
Kupla 1300 -73

w-eikko

Mulla myös lakkasi lataamasta. Aamulla oli ajoakku tyhjä vaikka yön laturissa, päivällä kun koitin ladata ei latausvalo syty ollenkaan. Nyt huomasin että latauskaapeli ei lukitu ollenkaan vaan lähtee vetämällä pois vaikka auto lukittu. Kaapeli on kuitenkin pohjassa ja laturissa (lähes uusi) kaikki kunnossa.
Vieläkään ei saa latausta käyntiin vaikka yrittänyt monesti kaapelia kiinni autoon. Vika varmaan johtuu tuosta kun ei lukitse kaapelia. Tällaisesta ongelmasta ei juuri tunnu oleva kokemuksia?
Auto siis Passat GTE vm-21 ja ajettu noin 100 tuhatta

Daatta

^Latausportin solenoidi sökö, ilman lukitusta lataus ei käynnisty.
ID.4 Pro 4MOTION Elegance
Ex: ID.3 Pro Performance Business -20, Seat Leon Cupra ST 300 4drive -18
Leon Cupra 265 -14, Leon 20VT TS -04

Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy