Kirjoittaja Aihe: Internet-radio jää taustalle kuluttamaan dataa, vaikka äänilähde vaihdettu  (Luettu 178 kertaa)

Poissa PeteFinn

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 106
    • Profiili
Löytyipä tällainen varsin ärsyttävä bugi. Eli jos kuuntelee Audin omaa nettiradiota ja sitten vaihtaa vaikka FM-radioon, ei nettiradio katkaise striimiä, vaan data jatkaa viuhumistaan taustalla aivan kuin radiota kuunneltaisiin edelleen. Dataa menee koko ajan yhtä paljon kuin jos nettiradio olisi aktiivisena käytössä, vaikka autossa soi FM-radio normaalisti ja MMI-näyttökin näyttää FM-radion. Datan kulutuksen saa poikki tappamalla puhelimen ja auton välisen myAudi-linkin käyttämällä wlanin pois päältä. Yhteys katkeaa toki myös auton sammuttamisella tai MMI:n buuttauksella. Itsekseen se ei lopu, vaikka ajaisit 10 tuntia putkeen.

Ja jos nettiyhteys sattuu tippumaan LTE:stä 3g:hen, ei se pääse enää takaisin LTE:hen ennen kuin tuon nettiradion striimin katkaisee edellä mainituilla tavoilla.

Napster toimii ihan moitteetta, joten vika koskee ilmeisesti vain tuota Audin internet-radiota. Ajattelin ensin, että bugi on kännykän myAudi-sovelluksessa, koska ilmeisesti nettiradio pyörii siellä ja käyttöliittymä vain peilataan MMI:n näytölle. Testasin myös vanhempia myAudi-appeja viime vuoden lopulle saakka, mutta sama ongelma kaikissa versioissa. Ja mielestäni tuo nettiradio toimi vielä puolisen vuotta sitten normaalisti.

Jäin sitten arvelemaan, että olisikohan tuo bugi tullut auton MMI:hin versiopäivityksessä tänä keväänä. Auto on RS3 ja alkuperäinen MMI oli versio 1168. Tämä uusi on 1326. Autossa on MMI Navigation Plus.

Vaikuttaisi siltä, että tuo nettiradio ei tajua sitä, että äänilähde on vaihdettu toiseksi MMi:n nappulalla tai se tajuaa sen mutta ei saa lähetettyä auton datamoduulille striimin lopettamiskäskyä.

Lieköhän kukaan muu huomannut samanlaista ongelmaa? Voi olla hyvinkin versioriippuvainen, joten ehkä autossa pitää olla nimenomaan tuo Navigation Plus ja tuo uusin softaversio.

Datakulutusta voi testata helposti siten, että menee auton asetuksissa datalaskuriin ja nollaa sen ensin. Sitten nettiradio päälle vaikka 5 minuutin ajaksi ja katsoo sen jälkeen laskurista, paljonko meni dataa. Sitten FM-radio päälle ja katsoo taas 5 minsan päästä kulutuksen. Jos nettiradio toimii oikein, niin datankulutuksen pitäisi loppua lähes kokonaan FM:lle vaihdettaessa. Jos ei toimi oikein, on dataa mennyt yhtä paljon kuin ekan viiden minsan aikana.

 


Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
www.autotahti.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy