Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juksii

Sivuja: [1] 2
1
Superb III (15-) / Vs: Viat, ongelmat ja murheet
« : eilen kello 10:05 »
Vettä takalaatikossa 2018 Combi L&K

Onko vesiongelma tuttu juttu ?

Sama ongelma oli 2013 Octaviassa. Se letku lähtee lasikaton takakulmasta. Se lasikatto kun ei ole tiivis, niin sen joka kulmasta lähtee vesiletku joka menee jonnekin alustaan, muistaakseni pyöräkotelon viereen? Ainakin Ocussa.
Mulla oli terävä mutka siinä letkussa ja siksi ei mennyt vesi läpi. Se vesi pääsee valumaan aika hyvin siellä takakontin verhoilujen ja pellin välissä, ilman että verhoilut kastuu.
Jännnä oli, että kyseinen mutka oli tullut autoon vasta 3 vuoden käytön jälkeen ja ei kuulemma kuulunut takuuseen tai mihinkään muuhunkaan. Kukaan ei tosin tiennyt että miten se letku voi mennä mutkalle. En jaksanut silloin enempää asiaa ihmettelemään, kun meni autoliikkeen piikkiin.

2
Superb III (15-) / Vs: Superb iV (PHEV)
« : 20.10.20 - klo:10:35 »
^koska tuo vetää äkkijarrutuksen motarilla kun törmäysvaroitin näkee haamun? Tuollaisia tekeleitä liikkuu teillämme kanssa autoilijoiden turvallisuuden vaarantajina :)

Se on Tesla joka tommosta tekee. Nää vaan kulkee!

3
Superb III (15-) / Vs: Valoassistentti vaihtaa myöhään
« : 15.10.20 - klo:10:16 »
En ole vielä testannut. Täytyy katsoa kun seuraavan kerran ajan pimeällä.
Raportoin tuloksista kyllä tänne.

4
Superb III (15-) / Vs: Valoassistentti vaihtaa myöhään
« : 14.10.20 - klo:19:21 »
Mielenkiintoista. Täytyypä tutustua tuon toimintaan vielä lisää.

5
Superb III (15-) / Vs: Valoassistentti vaihtaa myöhään
« : 14.10.20 - klo:13:59 »
L&K:ssa on dynaamiset ajovalot, eli siinä ei mene pitkät pois päältä ollenkaan. On siis paremmat valot :D

Jännä juttu. Ajattelin että niiden pitäisi olla ledit, jos olisi dynaamiset.

No, assistentilla ajaminen kuitenkin johtaa siihen että kaikki vilkuttelee valoja kun tulevat vastaan. Käsikäytöllä ne menee päälle ja pois kyllä.

6
Superb III (15-) / Vs: Valoassistentti vaihtaa myöhään
« : 14.10.20 - klo:13:28 »
Onko kaukovaloavustimellekin nykyään herkkyyssäätö?

En ole etsinyt kun en sitä käytä, härvelin ollessa mielestäni aivan surkea. Mutta ainakaan aiemmin säätöä ei ollut muulle kuin päivävaloilta ajovaloille siirtymisen herkkyyteen ja se ei kaukovaloille tee mitään.

 ;D

Joku herkkyyssäätö tuolta auton valoasetuksista löytyy. Olen aina ajatellut että se olisi valoassistentille.

7
Superb III (15-) / Vs: Valoassistentti vaihtaa myöhään
« : 14.10.20 - klo:13:20 »
Ikkuna on varmaan puhdas, peilinjalan anturin kohdalta? Eikä anturin asennus ole mennyt pieleen, tuulilasinvaihdon tms. yhteydessä?

Lasi on puhdas ja käsittääkseni on alkuperäinen lasi.

8
Superb III (15-) / Vs: Valoassistentti vaihtaa myöhään
« : 14.10.20 - klo:13:20 »
Eihän kyseessä ole dynaamiset valot, mikä varustetaso kyseessä? Tällöin ei tosin pitkät mene pois päältä ollenkaan, vaan muuttaa valokuviota vastaantulijan tai edellä ajavan mukaan.

Laurin&Klement on varustetaso. kääntyvät Tuplaxenonit on. Eikai noi mitkään dynaamiset ole?

9
Superb III (15-) / Valoassistentti vaihtaa myöhään
« : 14.10.20 - klo:09:52 »
Terve,

Nyt ajelin ensimmäisiä kertoja Superb -16 pimeällä. Assistentti ei oikein vakuuttanut. Vaihtaa todella myöhään lyhyille. Toimii ihan hyvin kun ajaa pimeältä valaistulle ja vaihtaa pois. Mutta kun auto tulee vastaan, niin tuntuu ettei vaihda ollenkaan. Koitin säätää myös asetuksista vaihtoajankohtaa, mutta se ei tuntunut vaikuttavan mitenkään.
Onko kokemuksia vastaavasta?

10
Passat B8 (14-) / Vs: Mirrorlink ja App Connect
« : 10.10.20 - klo:19:21 »
Android Auton sovelluksethan tulee puhelimesta. Eli sovelluskaupasta vaan lisää.

11
Siis musiikkiahan sieltä rikki olevasta kaiutinlinjasta ei kuulu. Vain niitä räsähdyksiä ja rohinoita.

Uusi samanmoinen soitin olisi omassa tapauksessani 3300 EUR (Columbus, ei Canton). Saksassa oli puju ecu.de joka korjaa noita ja korjaus maksoi posteineen 500 EUR.
Soittimen vaihtaminenhan on hiukan hankala operaatio, kun se on siellä hanskalokerossa ja sen näyttöön integroituu aika monta auton toimintoa tai ainakin niiden käyttöliittymä.

12
Tuon ikäisissä ei-Canton vehkeissähän on tyyppivikana sen radion päässä olevan vahvistimen hajoaminen niin, että yksi kaiutin kerrallaan tippuu pois. Sen tunnistaa mm. siitä, että alkaa kuulumaan satunnaista rohinaa ja räsähdyksiä siitä kaiuttimesta jonka vahvistin on rikki. Siis kaiutin ja johdot ovat ehjiä, mutta ääntä ei kuulu. Ei muistaakseni silloin antanut mitään vikakoodeja.

13
Kaikki linkit joita kokeilin on jo vanhentuneita/ei toimi. Olisiko uusia vinkkejä/neuvoja miten tämä päivitys tehdään? Olen uusi -15 L&K Octavian omistaja, ja homma toistaiseksi vähän hakusessa ;D

https://updateportal.skoda-auto.com/

14
Superb III (15-) / Vs: Superb III 2015
« : 22.08.20 - klo:21:34 »
Mistähän löytää 2016 1.4 TSI Superbin huolto-ohjelman? Olisi mukava saada tietää mitä pitää tehdä ja milloin.

Olisko tästä apua?

https://cardiagn.com/2015-2018-skoda-superb-iii-3v-worshop-manual-owners-manual-wiring/

15
Superb III (15-) / Vs: Superb iV (PHEV)
« : 04.08.20 - klo:13:28 »
Tämä ilmeisesti on se syy, miksi latausjohto ei toimi Suomessa. EU-tasoinen suositus on vissiin 10 A jatkuva latausvirta suko-pistorasiasta, mutta sääntö-Suomessa on päädytty suosittamaan maksimissaan 8 A jatkuvaa latausvirtaa suko-pistorasiasta. Kun muutenkin kehittyvään softaan tehdään tällainen viritys yhtä maata varten, niin pieleenhän se on mennyt.

Suositushan perustuu siihen, että pistorasiavalmistajat speksaavat normaalin suko-rasian 8 A jatkuva ja 16 A hetkellinen. Yleensä valmistajan speksejä ei olisi hyvä ylittää.
Tuostahan pääsee helposti sillä, että vaihtaa kotiin ns. CEE-pistorasian (tai karavaanaripistorasian) jolla saa 16A ja sen voi vaihtaa sukon tialle.

16
Sain kaverilta vinkin, että sillä oli samanlainen ongelma Passatin kanssa ja siellä on kuulemma joku pääkisko mittariston takana (tai jossain kojetaulun sisällä?) joka lämpölaajenee niin voimakkaasti että tekee jonkinlaisen oikosulun siellä. Sille oli liike vaihtanut sinne jonkun lämpimiiin maihin tarkoitetun pääkiskon ja ongelmat olivat loppuneet siihen.
Onkohan Superbissa joku samanlainen pääkiskoviritys siellä?

17
Täytynee varmaan ottaa teräsharja käteen ja katsoa, että mitä tuosta saa aikaan. Mitta vetokuulalle näytti olevan 50h3 eli 50mm +0 -0,46 toi taitaa olla? Eli jos mittaus, 49,5 mm niin on liian pieni ja menee vaihtoon.

18
Tuotakaan ei oikein voi voidella, kun asuntovaunussa on kitkavetopää jolloin pitää olla rasvaton koukku.

19
Onko normaalia, että puskurin sisälle taittuvan vetokoukun kuula on täysin ruosteessa ja pinta lohkeillut neljän vuoden jälkeen? Autona Skoda Superb Combi 2016Olisi tarkoitus lähteä vetämään isoa asuntovaunua tuolla, ja nyt alkoi hiukan jänskättämään.

20
Luitko jutun vai montako kertaa tämä pitää liittää keskusteluun? Kovin tarjous minkä olen nähnyt, niin BMW myi 50.000 euron autoja 11.000 euron alennuksella eli 22%. Tosin ne oli täysiä kulimalleja.

Oliko kyseessä käytetyt esittelyautot vai ihan oikeasti uusia autoja?

21
Öö.. tästä eri mieltä

Suomalainen täysin varusteltu on muun maailman karvalakki!  ;D

22
Jos kauppa toteutuu K-Caaran hampaiden narskuessa, olisi hauska nähdä ratkiriemukas autonluovutus asiakkaalle  :D

Tuskin se sitä myyjää joka sen luovutuksen suorittaa juurikaan harmittaa. Luultavasti onnittelee ostajaa halvasta autosta. Tuskin kukaan nyt henkilökohtaista vitutusta ottaa konsernin mokasta?

23
Paljonko maksoit ja kertoivatko mistä tuo painuminen johtui/sulake paloi?

En tiedä hinnasta. Meni autoliikkeen piikkiin. Eivät tiedä mistä johtuivat. Eivät tiedä edes, että korjaantuiko kun vika ei ollut päällä korjaamolla.

24
Ilta-Sanomien jutun mukaan kyseessä siis VW Tiguan Style 2,0 TDI SCR 110 kW 4MOTION DSG-automaatti. Varastomallihinnaston (mallivuosi 2020) mukaan veroton hinta 37340 €, autovero 12827,38 € ja kokonaishinta 50167,38 €. Edelleen Ilta-Sanomien jutun mukaan auton oikea hinta olisi ollut veroineen ja varusteineen 53900 €. Autossa on siis about 4000 eurolla lisävarusteita.

Ainakin itselleni olisi päivän selvää, että kyse on hinnoitteluvirheestä, jos ko. autoa myydään 37340 € hintaan.

Kyseessä oli siis esittelyauto. Eli käytetty. Ei käytetystä uuden hintaa makseta. Esittelyautoista saa ihan hyviä alennuksia yleensä. Kerran yhden esittelyauton olen ostanut ja silloin muistaakseni auton ovh oli 45 000 EUR ja siitä maksettiin 32 000 EUR. Tosin kyseessä oli Ford ja ikää sillä oli noin vuosi, mikäli oikein muistan. Eli kyl toi aika hyvin sen mukaan olis linjassa.

25
Ei se merkkihuolto sieltä mitään löytänyt. Jossain CAN GW:n liittimessä oli painauma ja CAN GW:n sulake näytti pahalta. Vaihtoivat liittimen ja sulakkeen.

Saa nähdä, oliko noissa vika...

26
Jaa-a, onkohan vaan näin jos/kun tuo on vasta koneen lähettämä "kiitos tilauksestasi" kuittaus sen tilauksen perille menosta.

Empä nyt ihan noinkaan sanoisi. Kun kuitenkin tuossa vaiheessa auto oli jo maksettu. Kyllä siinä vaiheessa kun rahat ovat vaihtaneet omistajaa, tilanne on hiukan enemmän kuin "kiitos tilauksesta".

27
Tossahan on oikeastaan kysymys siitä, että onko kaistanvaihtajan väistämisvelvollisuus vai kärkikolmion osoittama väistämisvelvollisuus kovempi.
Noita samanlaisia paikkoja on Tampereella pari muutakin. Ihan yhtä hämäriä kuin tämäkin.

Kysessähän on väistämisvelvollisuus risteyksessä merkki. Mikähän tuossa on se risteys, missä pitää väistää jotain?

28
Itse olen Tampereella muutamassa paikassa ihmetellyt kolmiota, jolla ei tunnu olevan järkevää tarkoitusta.

https://goo.gl/maps/FcHxuu2Jb7gFgWoP9

Eli kaista kääntyy liikennevalojen ohi ja jatkuu omana kaistanaan. Ketä tuon kolmion perusteella pitäisi väistää omalla kaistalla ajaessa?

29
Omassa Skodassani onnistuin jotenkin mykistämään kaikki AA:n kautta tulevat ilmoitukset, esim. Wazen Kari ei enää varoitellut tolpista. Hetki meni ihmetellessä, ratkaisu löytyi, kun aktivoin auton oman puheohjauksen ja tuon ollessa päällä sai äänenvoimakkuutta lisätä mieleisekseen.

Joo, tuollaisen vaihtoehdon kanssa jostain googletin. Ongelma on se, että autossa ei ole puheohjausta. Eli sitä kautta ei pääse säätämään mitään.

30
Elektroniikka / Vs: Superb:n varustelukysymykset
« : 08.07.20 - klo:07:45 »
Kyllä siellä mun käsityksen mukaan semmoinen on.

Sivuja: [1] 2
Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy