Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ekomies

Sivuja: [1] 2 3
1
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 19.12.16 - klo:09:34 »
Onko muilla takajarrujen rahinaa octavia combi style 1.4 vm.2015.
Ääni on jarrutettaessa kuin loppuun kulunut jarrupala hankaisi levyä, etenkin kun auto on seissyt muutaman tunnin ja ääni tulee senkin jälkeen aina jarrutettaessa, kylläkin hiljempana.
Valitin 30tkm huollossa, antoivat jarruille valoa, ei mitään vikaa kun tarkistivat (ei tietenkään ole koskaan mitään vikaa)
Jarrulevyissä näkyy mustia poikkiviivoja ja muutenkaan jarrulevyt ei ole kiiltävät kuten autoissani on yleensä ollut. Tätä ennen oli superb ja ei mitään rahinoita jarruissa.

Maahantuoja ei nyt ensi kyselyllä tullut mitään vastaan, kehotti jarruttamaan kunnolla.
No on jarrutettu ja ajettu käsijarru päällä ja koitettu kaikkea.
Olen sitä mieltä että on materiaalivika.
Jarrut ei ole kuluneet.
Jarruissa on kuulemma 10tkm takuu, että silleen.
Katotaan millanen tapppelu tulee, ääni tuntuu pahenevan, en pidä siitä että uudehko auto äänehtii kuin vanha romu.
Minulla rohisi jarrut aika ajoin  esim. sadekelillä jos auto oli vaikka yön yli seissyt,niin piti jarrutella palat puhtaaksi ruosteesta parilla ensimmäisellä jarrutuksella.Muutenkin nuo jarrut on arveluttavat kun juurikin sadekelillä tapahtuu jarrujen häipyminen ::)
Mutta että jarruissa on 10 tkm takuu  :o siis onko auton 2v takuu jaettu eri osille eri mittaiseksi?

2
Itse en huomannut tuota alustan levottomuutta ennenkuin vaihdoin autoa.Nyt mennään samoila R2 :lla kuin ennenkin ilman ylimääräistä
paimentamista.Eli huonoonkin alustaan tottuu ;D

3
Kodiaq (16-) / Vs: Kodiaq hinnat
« : 12.12.16 - klo:08:53 »
Ei voi muuta sanoa kuin ihanan kallista.TSI 1.4 vajaavetoisena Style varusteisena saa vain DSG lootalla  42514,25 € hintaan.
Nelivetoisena saa jo sitten Stylen manuaaliaskilla reilun tonnin lisähinnalla edelliseen.Enpä tätä ostaisi muutenkaan,mutta erikoista on
tuo DSG pakkomyynti ::)

4
Siis oletko tilannut auton tammikuulle 2018. Ei kai?
Anteeksi huono ulosanti.Auto tulee kuluvan vuoden loppuun ja sitä silmälläpitäen olisi hyvä jos verottomuus alkaisi vasta 2018.
Ei harmittaisi noin 5000€ ylimääräinen maksu ;)

5
"Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan liikenneverkkoyhtiö Live Oy voisi aloittaa toimintansa mahdollisesti jo päivämäärällä 1.1.2018."
Olisikohan tuo verottomuuden ensimmäinen päivä?Toivottavasti,kun minulla on juuri uusi tulossa vuodenvaihteeseen ::)

6
3.11 Kehä 3 autolla kolarissa,missä jäin kahden auton väliin.Vahingosta selvittiin ilman loukkaantumisia,kiitos auton kolariturvallisuuden.
Päällepäin autosta meni vain vähän keula ja perä hajalle,mutta auton piilossa olevat turvarakenteet olivat saaneet vaurioita ja Ocu meni lunastukseen VAIKKA airbagit ei olleet lauenneet  :o
Tämänpäivän auton korjaus on kallista  ;D

7
Octavia III (13-) / Vs: Skoda Octavia facelift 2017
« : 27.10.16 - klo:19:26 »
Onko tämä sitä sanelupolitiikkaa? Skoda myy liian hyvin niin VW on määrännyt tiettyjä juttuja ulkonäköön.
Tuolla ulkonäöllä saadaan lapioitua myyntiä niin VW kuin Seatin suuntaan.
Ihan kauhealtahan tuo etumaski näyttää. Hyi helevetti..
Jos nyt olisin ostamassa vagia,menisi valinta kyllä toiseen S-merkkiseen...
Onhan tuo nyt ihan pohjanoteeraus ja kun tutkitusti ulkonäöllä on suuri merkitys auton valinnassa.
No toivotaan että omasta saa nyt paremman hinnan,kun tuo uusi koppa ei tuo lisäarvoa ::)

8
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 16.10.16 - klo:00:04 »
Jotenkin tuntuu kornilta, että takuuaikana noita nykymisiä ei hoideta kuntoon, vaan auto laitetaan kiertoon. Sen jälkeen täällä toinen omistaja kiroaa syytä/vikaa minkä joutuu sitten maksamaan, kun ensimmäinen omistaja on sen jättänyt hoitamatta/kertomatta.

Tämähän ei loppupeleissä ole käyttäjän vika, mutta kostaantuu myöhemmässä vaiheessa seuraavalle omistajalle.
Kyllä minä olisin huoltoon jo mennyt ,mutta takuu loppui kesäkuussa,niin se saa nyt olla.Seuraavassa autossa on 4v takuu niin ehkä  sitä uskaltaa pitää pidempään. 

9
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 15.10.16 - klo:08:29 »
Tuo muutaman sekunnin nykiminen kylmällä koneella heti liikkeelle lähtiessä on normaalia, ainakin vanhemmilla moottoreilla. En ole niin paljon nykybensoilla ajanut,  että tietäisin onko normaalia. 1.0tsi(alle 600km ajettu  8) ) ei sitä tee, eikä Corsan vastaava pannu. Onhan se ärsyttävää, ei kuitenkaan huolestuttavaa, mutta olisiko 98 vs 95 vaikutusta?
Ajelin 98:lla kun nykiminen alkoi ja nyt olen vaihtanut 95 bensaan,kun ei tunnu merkitystä olevan.40 tkm mentiin ilman nykimistä,niin jos se ei ole vika niin se on ominaisuus ::)

10
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 14.10.16 - klo:09:18 »
Omassa nyt 45 tkm ja kylmällä moottorilla pientä nykimistä aamuisin, vaikka lähtee piuhan päästä.
Taitaa auto arvata että on menossa vaihtoon ;D

11
Onko käytettyjen Ocujen hinnat romahtaneet? Itse en ole huomannut moista.. Ocuhan on perinteisesti pitänyt hintansa hyvin. Vai onko pikemminkin liikkeiden hyvitykset vain "romahtaneet"? No nämähän ovat mitä ovat, tiedetään..

Oliko niin että sulle oli Rellu tulossa? Megu on kieltämättä nyt aika kivannäköinen ja toki myös selvästi Ocua harvemmassa katukuvassa. Tilatkin lienee melko liki Ocua nyt..?
Juu hyvitystä tarkoitin.Octavia kyllä kelpaa hyvin vaihtariksi,mutta suora myynti pitäisi tehdä todella halvalla ,jotta saisi myytyä itse ja siihen vaikuttaa toki liikkeiden korkotarjoukset ja mahdollisuus ottaa vaihtari jne.Megane ST on tosiaan seuraavaksi tulossa monien Skodien jälkeen.

12
No eipähän harmita nykyisen mallin omistajia/tilanneita mallin vanhentuminen. Onhan tuo nyt melkoisen täysin epäonnistunut muotoilu.
Sopii hyvin konsernin nykymeininkiin,missä riisutaan muutenkin varusteita huonompaan suuntaan todennäköisesti säästösyistä.
Ihmettelen kuka näitä tulevaisuudessa ostaa, kun auton ulkonäöllä on tutkitusti suuri merkitys kuluttajien ostokäyttäytymisessä.
Auton suuret myyntimäärät on muuten romahduttanut vaihtareiden hinnat.Oma Ocu vaihtuu juuri ennen faceliftiä uuteen tuoreeseen merkkiin ja malliin ,mitä ei toivottavasti tule tulevaisuudessa joka  kadunkulmassa vastaan.   

13
Sama ilmiö todettu itsellä.Pakkasilla ajattelin että siellä on vain jäätä,mutta nyt kun on ollut lauhempaa niin jää juurikin oikeapuoli käytön jälkeen raolleen ja pitää käsin painaaa sisään.
Täytynee tilata huolto(auto oli juuri 3 päivää sitten ensihuollossa,ihme ettei ole testattu siellä)
Huolto ensiviikolla ja vika on kuulemma yleinen.Noin 1h remppa,missä osa vaihdetaan.Eli kannattaa laittaa takuun puitteissa jokaisen
kuntoon ;)

14
Sama ilmiö todettu itsellä.Pakkasilla ajattelin että siellä on vain jäätä,mutta nyt kun on ollut lauhempaa niin jää juurikin oikeapuoli käytön jälkeen raolleen ja pitää käsin painaaa sisään.
Täytynee tilata huolto(auto oli juuri 3 päivää sitten ensihuollossa,ihme ettei ole testattu siellä)

15
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 21.01.16 - klo:10:07 »
Kyseinen tilasto "2-3 vuotta vanhat autot", joten lienee kuitenkin III-kopasta kyse? 10-11 vuotta vanhoissa paras sijoitus, sija 31.

Kyllä se on vm.2011 ja näissähän on mm. jakoketjulliset ja öljyä syövät moottorit.
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/skoda-octavia

16
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 18.01.16 - klo:09:54 »
Mikä tuo KESSY-häiriö on? Avaimen patteri vähissä vai joku muu oikea ongelma?

Tuo pissapojan nesteen vähyys ei mielestäni ole auton ongelma ja korjaantuu lisäämällä riittävän pakkaskestävää nestettä säiliöön.
Häiriöilmoitus"Keyless entry faults"tms.Teksti vilahtaa nopeasti ja keltainen kolmio jää palamaan.Yleensä uusinta startti auttaa(buuttaus)
joskus vaatii myös auton ovien sulkemisen/avaamisen ennen starttia.Nyt ajoin töihin tuon merkkivalon palaessa,mutta ovet meni normaalisti Kessynä lukkoon.Täytyy mainita asiasta viikon päästä, kun on ensihuolto.Viime talvena kun oli leudonpaa,niin häiriöitä
oli vähemmän.Mitään sen isompaa autossa ei ole ollutkaan ja" kestotesti " jatkuu.

17
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 18.01.16 - klo:07:32 »
Nyt pakkaskelillä saa joka kerta liikkeelle lähtiessä arvata mitä virheilmoituksia tänään esittää. Virheilmoituksia tulee ainakin KESSY-järjestelmään liittyen, pissapojan nesteen vähyydestä ja tänään oli joku uusi jota en ehtinyt kunnolla nähdä. Ai niin, pakkasilla saa tulla toimeen ilman parkkitutkia. Edessä ja takana piippaavat jatkuvasti vuorotahtiin...
Sama ilmiö havaittu myös.Pahin tilanne oli viime viikolla,kun auto oli ollut ilmeisesti liian kauan tolpassa(4 h) ja kaikki mahdolliset häiriövalot paloi :o.Tänä aamuna selvittiin vain Kessy häiriöllä  ;D

18
1,5 vuotta ja 29 tkm kesti ennenkuin rupesi herjaamaan.Kakesta kansi ylös ja CR2032 nappi sisään,kyllä sekin mahtui sinne ja pitäisi kestää pidempään kuin CR2025  ;)

19
Octavia III (13-) / Vs: Octavia III huolto
« : 21.12.15 - klo:19:32 »
Käytin auton tänään Airportin Autokeskuksessa tuulilasin vaihdossa,kun se oli haljennut noin 15cm reunasta keskelle.En tiedä olisiko sitä voinut paikata,mutta kun oli vakuutus,niin laitettiin siis vaihtaen.Työ valmistui sovitusti,mutta pelkääjän penkillä oli lasinsirpaleita ja taustapeilin lasin kotelointi oli asennettu huonosti paikoilleen.Kävin samantien autopesussa tarkistamassa että lasi on sentään vesitiivis ::)
Tammikuussa tulee eteen ensihuolto,niin taidanpa viedä Metroauto Koskeloon,mistä on vain hyviä kokemuksia,myös näiden lasien vaihtojen osalta.

20
Autoilu, liikenne ja ajotavat / Vs: Metroauto lopettaa?
« : 02.08.15 - klo:09:29 »
Itselleni Koskelon piste ollut lähin kauppa,missä on asioitu jo yli kymmenen vuotta ja Skodia on tullut ostettua jo 6 kpl.Olisi sääli jos se ajettaisiin alas,sillä parempaa myyntiä ja huoltoa ei ole pk-seudulla itselleni osunut,vaikka kokemuksia on myös Bilian,Autokeskuksen,Vehon ja menneen Automaan palveluista.

21
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 25.04.15 - klo:18:58 »
Kyllä kai tämän aiheen yhteydessä saa todeta, jos kaikki on kunnossa? 94.000 km on jo ajettu Ocu III:lla, 1,4 TSI HB manual, eikä mitään varsinaista vikaa. Ksenon kaukovalojen ajoittainen sojottaminen kello yhteentoista sadesäällä ei kuulemma ole vika vaan ominaisuus (maahantuojan mukaan). Itse pidän ominaisuutena kylmällä säällä vesikelissä tapahtuvaa jarrujen häipymistä (huonosti suojaava jarrukilpi?). Mutta muuten, ei mitään vikaa. Polttimoakaan ei ole vaihdettu. Kunnollisten turvaurien ansiosta pyyhkijänsulatkin on alkuperäiset. Varasulat on kyllä hankittu kauan sitten, mutta kun niitä ei vielä tarvita.
Mukava kuulla että auto pelaa,uskaltaa siis pitää takuuajan jälkeenkin.Itselläni on tavoitteena tehdä ainakin yksi huolto ennen vaihtoa,mutta nythän niitä voi tulla jo kaksi ;D

22
Octavia III (13-) / Vs: RS - mallin toimitusajat
« : 10.04.15 - klo:21:34 »
Hieno on Juskun räsä !
Hyvä väri,onnea !
Pitäisiköhän jo itsekin kokeilla ::)

23
Alusta, vanteet ja renkaat / Vs: Kesärenkaat 2015
« : 30.03.15 - klo:17:15 »
Contin premiumcontact 5.n talvitesti on sitten pidetty ;D
Hyvin tultiin pk-seudun loskakelissä töistä kotiin.Eli ei se testivoitto 2014 ja 2015 turhaa puhetta ole ;)

24
Metroauton lauantai tarjouksen 19€ vaihto+" auton kuntotarkastus" innoittamana tuli sitten vaihdettua.Murphyn laki toteutui jälleen ;D

25
Autoilu, liikenne ja ajotavat / Vs: Autoverkkokauppa.com
« : 29.03.15 - klo:16:51 »
+
Minusta olisi ihan hyvä jos he keskittyisivät vain uusien myyntiin ja käytetyille autoille olisi omat autoliikkeet. Tällöin uusille autoille löytyisi oikea hinta.
Juurikin näin,käytettyjä on jo netti pullollaan.Heillä on kuitenkin myös tulossa käytettyjen verkkokauppa.

26
Autoilu, liikenne ja ajotavat / Vs: Autoverkkokauppa.com
« : 29.03.15 - klo:16:37 »
Ainakin Suzukin uudessa Vitarassa näyttäisi olevan erikoisen edullisia hintoja. Olisi ollut hauska kokeilla onko hinnoitteluvirhe, mutta vanhemmat kerkesivät jo sopia kaupan moisesta toisaalle.
Ainakin siellä on autoverottomat hinnat verollisten rinnalla, eli aikalailla listahintaa kaiketi muuten ::)

27
Autoilu, liikenne ja ajotavat / Autoverkkokauppa.com
« : 28.03.15 - klo:23:26 »
Mielenkiintoinen konsepti lanseerattiin tänä viikonloppuna.
Auton voi ostaa näkemättä ja koeajamatta verkossa ja omasta vaihdokistakin luvataan hyvä hinta :)
Rahoitus järjestyy ja toimitus kotiovelle veloituksetta.Kuulostaa helpolta ja mukavalta niinkuin nettiostamisen pitääkin olla.Ongelma on löytää vain mieluinen merkki,sillä tällä hetkellä ei sellaista minulle ole  ::)

28
Octavia III (13-) / Vs: Uusi III-Octavia 2013
« : 13.03.15 - klo:10:24 »
Terveiset täältä Skodamiehen taivaasta Prahasta.Täällä on Skodaa joka kulmassa,jopa ratikatkin on Skodia  ;) ja ne on muuten tosi hienoja, kelpaisi vaikka Helsinkiin.
Illalla pitäisi päästä taas kotiin ja omalla Oculla ajamaan.Täytyykin ensitöiksi viedä se kevätpesuun ja kitkamiehellähän ei ole kiirettä renkaiden vaihtoon :)

29
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 06.02.15 - klo:21:30 »
Otan osaa, että valitsit Skoodan. Odotappa, kun tulee tuulinen ilma tai urainen tie. Tuskaa on tiedossa.
Tuosta jatkuvasta paimentamisen tarpeesta olen huutanut huollossa. Mitään vikaa ei kuulemma ole merkkihuollon mukaan. Autolehdet ylistävät Octavian ajettavuutta ja arvioni mukaan 95% omistajista myös ylistää sitä. Uskon asia?

Edellisen Octaviani kanssa ei ollut mitään ongelmaa ajettavuuden kanssa. Autokauppojen ovet ovat käyneet viime kuukausina.
Maanantai kpl?  Itselläni kestotesti jatkuu,nyt 12 tkm ilman murheita.Harkitsen auton pitämistä jopa
normaalia pidempään kuin 1-2 vuotta, mikä on yleensä ollut viime vuosien vaihtoväli ;D

30
Alusta, vanteet ja renkaat / Vs: Talvirenkaat 2014 / 2015
« : 14.10.14 - klo:19:42 »
R2 laitettu tänään alle (205/55/16). Ei moitittavaa kuivalla ajettaessa. Suunta pysyy sen minkä kesärenkaillakin ja meno on hiljaista (mikäli tätä termiä voi Ocun kanssa käyttää). Kyllä kuitenkin sen ymmärrän, mikäli reippaampaan ajoon tottuneet pitävät näitä vähän pehmoosina. :)
Täällä meni myös R2 alle ja samanlaiset tuntemukset, sekä  bensankulutus tippui hieman.
Ei nämä varmaan sporttiseen ajoon olekaan tarkoitetut. Silloin kannattaa miettiä keskieuroopan kitkoja,mutta tiellä pysyminen liukkailla onkin sitten toinen juttu ;D

Sivuja: [1] 2 3

Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
www.autotahti.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy