Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - vagfani

Sivuja: [1]
1
"Ilta-Sanomat kysyi kahdelta autoalalla pitkään eri tehtävissä toimineelta henkilöltä käsitystä 200 kilometrin koeajosta huollon yhteydessä. Heidän mukaansa on vaikea arvioida sen tarpeellisuutta tuntematta tapauksen kaikkia yksityiskohtia.

– Mutta kovin pitkältä matkalta se tuntuu, heistä toinen kommentoi IS:lle.

Audinsa huoltoon vieneen toimitusjohtajan murheet eivät rajoittuneet koeajon pituuteen. Koeajon aikana auton puskuri vaurioitui. Audi Center tarjoutui korjaamaan vaurion. Toimitusjohtaja vastasi, että sattuneesta syystä auto pitää korjata merkin toisessa korjaamossa Espoossa."

https://www.is.fi/autot/art-2000006210037.html

2
Taitaa VAG-autojen hinnat ja huoltojen hinnat nousta kun monopoli on jatkossa Keskolla:

"Kesko-konserniin kuuluva K Caara Oy on sopinut ostavansa Laakkonen-konsernin Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoiminnot. Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro forma -liikevaihto 2018 oli noin 259 miljoonaa euroa ja liikevoitto 5,4 miljoonaa euroa.

Keskon kertoo tiedotteessa tavoitteekseen yhteistyössä Volkswagen-konsernin kanssa kasvattaa Volkswagenin, Audin, Seatin, Porschen, Manin ja ensi syksystä lähtien myös Bentleyn myyntiä Suomessa. Tässä työssä on sen mukaan tärkeää luoda entistä tehokkaampi jakelu- ja palveluverkosto palvelemaan sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita."

https://tekniikanmaailma.fi/kesko-ostaa-volkswagenin-audin-ja-seatin-maahantuonnin-laakkoselta/

3
Laitoin uuden ketjun, kun en löytänyt aiheesta täältä mitään. Eli mietin tuossa kahden eri vaihtoehdon välillä, GoWash olisi edullisempi, mutta pesuloiden sijainnit on itselle liian kaukana.

Vuoden sopimus Juhlapesun kanssa nyt harkinnassa, kokemuksia myöhemmin. Mainostavat että rajoittamaton määrä pesuja, mutta todellisuudessa 8 kappaletta kuukaudessa on maksimi.

Muilla kokemuksia kummastakaan?

4
Tänään uutisoitua:

"Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) mukaan tuontiautojen päästöperusteinen verotuskäytäntö on syrjivä. KHO antoi tänään päätöksen verotusasiasta, jossa Tulli oli valittanut Helsingin hallinto-oikeuden viimevuotisesta ratkaisusta.

Tapaus koski suuripäästöistä autoa, jotka otettiin käyttöön ennen vuotta 2008. Auto tuotiin maahan 1.1.2008 jälkeen, ja sitä verotettiin silloin voimaan astuneen päästöperusteisen autoveron mukaan.

KHO:n mukaan verotuskäytäntö suosii kotimaassa ensirekisteröinnin saaneita autoja, sillä niillä on pienempi vero kuin maahantuoduilla samanikäisillä autoilla. Autolle on voitu määrätä jopa yli 40 prosentin autovero, kun oikea veroprosentti olisi ollut maksimissaan 29.

Autoverolakimies Petteri Snell kertoo, että päätös vaikuttaa jopa 60 000 autoilijan veropäätökseen.

"Autoveroa on peritty keskimäärin tuhat euroa liikaa, joten kokonaissumma on jopa 60 miljoonaa euroa", Snell sanoo.

Snell kertoo, että KHO:n päätös vaikuttaa myös vuosina 2009- 2012 ensi kertaa käyttöönotettujen autojen, jotka on tuotu maahan huhtikuun 2012 jälkeen, verotukseen. Autovero nousi vuonna 2012, mutta näistäkin autoista olisi pitänyt kantaa veroa käyttöönottovuoden verotuksen mukaan.

"Tämä on valtava soppa, sillä tällä on vaikutuksia myös käytettyjen autojen markkinahintoihin. Tuontiautojen markkinahinnat on määritelty Suomessa virheellisen veroprosentin mukaan", Snell kertoo.

Tuontiautojen verotuksen valitusaika on kolme vuotta päätöksen antamista seuraavan kalenterivuoden alusta. Näin ollen vuonna 2011 annetuista päätöksistä ehtii valittaa vielä tämän vuoden puolella. KHO: antoi tänään toisenkin päätöksen tuontiauton verotuksesta. Siinä yksityishenkilö oli valittanut tullipiirin vuonna 2009 tekemästä veropäätöksestä. KHO hylkäsi valituksen määräajan umpeutumisen takia.

Snell sanoo, että KHO:n päätös verotuksen syrjivyydestä oli odotettu.

"Tämä on ollut tiedossa siitä lähtien, kun Euroopan unionin tuomioistuin antoi ensimmäisen päätöksen asiasta muutama vuosi sitten", Snell sanoo."

http://www.hs.fi/autot/a1418959658140?ref=hs-art-artikkeli

5
Kannatan tätä:

"Puoluehallituksen kannanotossa perustellaan veron poistamista vanhalla autokannalla ja sekä sillä, että Suomi tarvitsee talouskasvua ja toimeliaisuutta.  Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan ehdotus koskee nimenomaan uusien autojen autoveroa.

–  Ehdotus on realistinen ja välttämätönkin. Suomessa on yksi vanhimmista autokannoista Euroopassa. Tarvitsemme turvallimmat ja ympäristöystävällisemmät autot, sanoo Soini MTV Uutisille.

– Vapaa liikkuvuus on perusoikeus ja talouden moottori. Mitä turvallisemmilla ajoneuvoilla ne mahdollistetaan, sen parempi, puolue linjaa.

Perussuomalaisten mukaan autoverosta ei voida luopua kertarysäyksellä, vaan se on tehtävä harkitusti vaalikauden aikana."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalaiset-poistaisi-autoveron-ensi-vaalikaudella/4608008

6
A3 8P (03–) / Audi S3 2009-2010 tyyppivikoja?
« : 28.06.12 - klo:21:08 »
Moi,

Ajattelin että onko palstalaisilla kokemuksia faceliftatusta Audi S3 mallista? Olisin kiinnostunut DSG 7-vaihteellisesta, mutta kovasti tuntuu porukalla olleen ongelmia sen kanssa.

Eroaako S3 DSG mitenkään muiden VAG-autojen vaihteistoista?

Onko muita seikkoja mitä tarkastaa erityisesti?

Sivuja: [1]
Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy