Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - HAL9000

Sivuja: [1]
1
Tällaiseen artikkeliin törmäsin v. 2017 Moottori lehden numerossa. Pullahtikohan tuotekehitysjohtan suusta pieni sammakko?

"Volkswagenin tuotekehitysjohtaja Frank Welsch kommentoi puolestaan, että mietojen hybridien myötä yhtiö saattaa eliminoida 1,6-litraisen dieselmoottorin valikoimastaan kokonaan.
– Ei mene kovin kauaa siihen, että ihmiset valitsevat miedon bensahybridin, Welsch summasi brittiläisen Autocarin haastattelussa.

Haastattelussa Welsch kertoi, että uuteen Poloon suunnitellun 1,5-litraisen dieselin kehitystyö on lopetettu voimavarojen keskittyessä mietoihin hybrideihin. Moottori olisi korvannut ikääntyvän EA827 1,6-litraisen moottorin, jolle Welsch antoi ”3-4 vuotta, ehkä 5 vuotta” elinikää. Kiristyvien päästörajojen takia moottorin seuraaja tarvitsisi kalliin pakokaasujen puhdistusjärjestelmän, joka maksaisi noin 600–800 euroa autoa kohti, ”eli saman verran kuin itse moottori”.
– Dieselmoottori Polossa on melkein neljännes koko hinnasta, Welsch havainnollistaa valmistuskustannuksia."

2
Golf VIII (20-) / We Connect (or do we?)
« : 09.12.20 - klo:18:29 »
We Connect. Taisi lämmityslaitteen käynnistäminen toimia kaksi ensimmäistä kertaa ja sen jälkeen on ollut mykkä. Säännöllisesti n. kerran viikossa kokeillut, ei vaan toimi. Sinänsä hassua, koska auto kyllä näyttää lähettävän telemetriatietoja kännykkään päin säännöllisesti. Onko muilla ollut parempi menestys tämän sovelluksen kanssa?

3
En löytänyt täältä threadia tästä aiheesta. VI Golfin Dynaudio on tuttu ja pidin siitä tosi paljon. Niin on myös III-koppasen Ocun Cantonkin, siitä en pidä. Miten tuo Seatin Sound System asemoituu näihin kahteen verrattuna? Onko kenelläkään kokemusta?

Jostain kumman syystä VW:n konfiguraattori ei (enää) anna valita Dynaudiota Golfille. Mikähän tässä on takana? Kävin muuten koittamassa uutta Meganea Bose varustelutasoisena ja on kyllä ihan vakavasti otettava kilpailija tämä. Mukavan laadukas ja hiljainen auto. Ja jos poppikoneesta malttaa ruuvata bassot alas, niin kuullostaa sekin puoli ihan hyvältä.

5
Varustavatko ihmiset autoaan mitenkään talvea varten? Itse ainakin lisään muutaman varusteen matkaan talvea varten. Mukaan laitetaan hinausköysi, kaapelit joku lämmin palttoo ja lapio. En nyt laita tähän mitään Fikkaria, puukkoa tai työkaluja. Noista pari ensin mainittua olisi hyvä olla aina mukana + nuo huomioliivit tietenkin.
 

6
Moottori ja voimansiirto / DSG6 vs. DSG7
« : 19.03.15 - klo:20:46 »
En löytänyt täältä tällaista.

Seuraavat erot löytänyt:

DSG6.
- Ryömii paremmin. Onnistuu liikkeellelähtö paljon nopeammin
- "Analogisempi" tuntuma kaasunkäyttöön, tuntuu enemmän oikealta automaatilta
- Vaihtaa aina samalla nopeudella

DSG7
- Olematon ryömintä. Vaatii paljon enemmän tarkkuutta liikkellelähdöissä
- Kaasun annostelu ei ole lineaarista, joku "äly" lisää ja keventää vaihtokohdissa
- Manuaaliasennossa todellakin vaihtaa nopeasti

7
Kertoo kuka tietää. Onko 1.4 TSI:ssä lohko- vai säteilylämmitin?

8
Alusta, vanteet ja renkaat / Nastoille käyttömaksu
« : 14.08.14 - klo:13:53 »
Nyt on viime aikoina taas ollut puhetta valtamediassa siitä että nastarenkaiden käyttöä pitäisi rajoittaa, tai ainakin panna verolle. Kysymykseenhän liittyy pari huomioitavaa seikkaa:
  • Valtio säästää tienhoitomaksuissa
  • Me saamme nauttia sileämmästä ja ehjästä päällysteestä pitempään
  • Kevään ja kevättalven katupöly on vähäisempää
  • Bonuksena tuosta tietysti syntyy valtiolle tuloja jotka se (totta kai) käyttäisi tieverkon parantamiseen

9
Yleinen VAG-keskustelu / Suomen suosituimmat 2012
« : 13.02.13 - klo:13:16 »
Ihan kuriositeettina. Vuoden 2012 ARK:n kymmenen suosituinta vs. ALD:n kymmenen suosituinta:

Autorekisterikeskus ALD
1. Nissan Qashqai 1. VW Passat
2. Skoda Octavia 2. Skoda Octavia
3. Toyota Avensis 3. Audi A4
4. VW Golf 4. VW Golf
5. Ford Focus 5. Skoda Superb
6. Toyota Yaris 6. BMW 3
7. VW Passat 7. Volvo V60
8. Kia Ceed 8. Ford Mondeo
9. Audi A4 9. Audi A6
10. Opel Astra 10. BMW 5

10
Lisää näitä elämää suurempia mielipiteitä. Itsellä vaalea sisustus. Luo ihanan avaruuden tunteen ja korostaa kivasti poskipäitä...  ;)

11
Autoilu, liikenne ja ajotavat / Kangas- vai kumimatot?
« : 09.12.11 - klo:18:15 »
Itsellä kangasmatot. Jotenkin paljon arvokkaamman oloiset.

12
Valokuvaus ja kuvankäsittely / Kännykkä kamerana
« : 23.09.11 - klo:09:50 »
Koska kaikkein paras kamera olisi se joka aina on mukana, olen alkanut miettimään kännykän hankkimista jossa olisi mahdollisimman hyvä kamera. Tällä hetkellä puhun tuollaiseen Nokian C6-luuriin jossa kyllä myös on kamera. Se että tekeekö tuolla kameralla mitään on jo sitten ihan toinen asia. Kyllä sillä hyvässä valaistuksessa jotain saa kuvattua, mutta jos menee pilvenhattara auringon eteen, muuttuu tilanne täysin.

Millasilla kännyköillä porukka täällä kuvaa? Onko kenellää kokemuksia Nokian N8:sta? Sen pitäisi käsittääkseni olla markkinoiden paras kamerakännykkä. Minua toisaalta pelottaa siinä tuo Symbianin käyttis. Ainakin oma C6:nen on käytettävyydeltään pahinta schaissea johon olen puhunut. Entäs iPuhelimet, Androidit, onko niiden kameroista mihinkään?

13
Yleinen VAG-keskustelu / Työsuhde vai oma?
« : 25.08.11 - klo:19:58 »
Täällä on jo varmaan järjestetty gallup aiheesta "oma vai firman"? Kiinnostaa kuitenkin tietää kuinka eri VAG-merkit jakautuu täällä forumin jäsenillä. Minulla on mielessäni käsitys siitä kuinka tämä jakautuu. Toivottavasti yllätyn.

14
Yleinen VAG-keskustelu / VAG kauneuskilpailu
« : 17.02.11 - klo:18:19 »
Tuli tuossa mieleeni että monet VAG-autot ovat suorastaan rumia. Tullee eteen tilanne jossa joutuu ostamaan auton ihan omilla rahoilla ja kai sitä haluaa että se olisi siedettävä katseltavakin. Tässä kuitenkin vähän mietteitä aiheesta...

  • Audi Tasaisen tyylikästä. Ei kuitenkaan mitään mutoilun riemuvoittoja. Poikkeuksina R8 ja TT.
  • Volkswagen Tasaharmaata, ei taatusti ärsytä ketään tuo muotoilu. Pari poikkeusta kuitenkin, CC ja Scirocco.
  • Seat Tulee mieleeni Fiat tai joku muu välimerellinen merkki... Ei poikkeuksia.
  • Skoda Susirumia kaikki, siis ihan poikkeuksetta kaikki. Mielestäni hauskimman näköinen Skoda on Fabia farkku ja sekin on ihan s....nan ruma.

15
Valokuvaus ja kuvankäsittely / Millä muokkaat kuviasi?
« : 03.02.11 - klo:21:27 »
Ai että osaa mennä hermo. Tuli sitten ostettua omilla rahoilla "kuvankäsittelyohjelma", Macin Aperture, turvotettu versio tuosta iiFotosta. Hieno ohjelma, tallenna suoraan twitteriin ja/tai Facebookiin napitkin löytyy. On pakko jotain hankkia kun "luontaisedut" vietiin...  >:( >:(

Kuka ...tana näitä osaa käyttää? Kuvat pitää hakea johonkin omaan "libraryyn", haettassa niistä syntyy kopio sinne ...un kirjastoon, joka siis on joku kälyinen tietokanta jonne ei näe suoraan tiedostotasolla sisälle. Toimintoa save tai save as ei edes ole olemassa. Kaikkihan haluavat aina oletuksena tallentaa jonnekin ...un kirjastoon...

Onko muuten noista Photoshopin kevyemmistä versioista mihinkään? Avataanko niillä kuvatiedosto siellä missä se on ja tallennetaan sinne minne oikeasti haluaa.

Niin. Millä te muokkaatte kuvianne? Minä muokkasin ja haluaisin muokata kuviani Photoshopilla:

16
Moottori ja voimansiirto / ESP/ASR erot
« : 23.12.10 - klo:08:28 »
Eka luistonesto mikä oli mulla autossa oli IV-koppasessa Golfissa. Se oli sellainen hienostunut "säädetään jarruilla niin että rutisee" malli. Seuraavassa V-Golfissa oli taas ASR paljon hienostuneempi. Ei mielestäni käytänyt jarruja lainkaan, oli hienostunut ja samalla toimiva.

Ensimmäinen ESP taas oli toisessa V-Golfissa. Taas palattiin aikakauteen "jarrutetaan varmuuden vuoksi äänekkäästi ja vähän likaa". Siis kyllähän tuo toimii, mutta on toiminnaltaan yhtä hienostunut, kun oli auton pumppusuutinmoottorin käyntiääni. Samalla on sanottava että samaa teknologiaa on kyllä uuden Stukankin ESP. Pirunmoista rutinaa ja tyylittömästi vauhti pois. Koeajetun Audin ja Passatin ESPit on kyllä ihan eri maata. Kuuluu vaan vienoa rätinää ja luisto loppuu kuin taikakädellä. On se konsernin nokkimisjärjestys ainakin näiltä osin ihan selkeä.

Muista autoista mulla on kokemusta uudesta 300-sarjan penarista liukkaalla. Onhan se PeeÄnnVeen ESP hienostunut, mutta kun ei sillä peijakaalla meinaa liikkeelle päästä kun se on niin julmetun übertehokas tuo ESP. Jos sen taas ottaa pois, niin autossa on koko ajan ohjelmaa  :D. Noh, eihän sitä tainut ihan kokonaan saada pois, mutta kuitenkin.

17
Ulkopinnat / Kuinka usein vahaat autosi
« : 15.09.10 - klo:13:02 »
Kuinka usein vahaat autosi ja miten? Teetkö omin käsin, teetätkö vai annatko pesukoneen tehtäväksi?  ;)

18
Moottori ja voimansiirto / Mikä ihmeen PwrD??
« : 17.08.10 - klo:09:48 »
Onko kukaan muu huomanut että käytettyjä pumppareita myydään termillä PwrD?  :-) Eli wanhasta kunnon Pumpe Dusesta tulee Power Diesel. Kyllähän tuo kieltämättä paremmin myy tuolla terminologialla. Meneeköhän joku näissä sitten vipuun?

19
Superb II (08-15) / Rengasmelu
« : 01.07.10 - klo:10:49 »
Empiirisiä kokemuksia 16" vs. 17" kesärenkaat. Koeajoauton 16" kesäpyörätkin tuntui aika äänekkäiltä, mikä lie laita 17" kanssa. Toki renkaissa ja renkaissakin on eroja, mutta kuitenkin.

Nimim. Golf V GT 17" kuulosuojaimin

Toivottavasti ei tule tuplana, edellinen viesti - katosi - *

20
Onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota autoilijoiden lähes täydelliseen piittaamattomuuteen jalankulkijoista. Tuntuu ettei juurikaan kukaan anna tietä suojatien edessä seisoville jalankulkijoille. Itse yritän parhaani mukaan tämän huomata.

Suomi, tai ainakin Helsinki on tässä suhteessa täydellinen kehitysalue. Totesin tämän tänään erittäin konkreettisesti itse kun yritin ylittää katua suojatiellä joka ei ollut valo-ohjattu. Vaikka seisoin toinen jalka ajotiellä, pyyhälsi joka ikinen autoilija pysähtymättä ohi. Pääsin yli vasta kun rohkeasti vaan menin. Tämä on surkeaa...

Sivuja: [1]


www.euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy
Auton omistaminen on helpompaa autopecasonline24.pt: n avulla
Hifitalo.fi