Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - Mikey

#1
Golf VII (12-) / Jarrutehostin hajosi
21.02.24 - klo:10:15
Omaan kiituriin (2014, 200.000 km) tuli tehostimen vika.

Maanantaina kun löi padan tulille niin välittömästi alkoi kuulua alavasemmalta suhinaa, joka paikallistui tehostimeen. Suhina loppuu kun painaa jarrua ja palaa heti polkimen vapauduttua. Siis ilmeisimmin matkustamon puoleisen kammion ilmaventtiili fuskaa.

Jarrut toimii (poljin aavistuksen kovempi), eivät laahaa mutta vikavalo palaa ja moottorin tehot on heikot. Uutta ei ole saatavilla, joten romisosa on tilattu.
#2
Kori ja valot / Volkkarin sisäpuhdistus
06.05.23 - klo:21:05
Tein putsausta Golf 7:aan.

Lattia/konttiverhoilu oli urani vaikeinta puhdistettavaa - hiekka ja roskat eivät millään halunneet imuroitua.

Onko kellään kikkaa, jolla homma helpottuisi?
#3
Pistin autotallin oven sulkeutumaan liian aikaisin, minkä johdosta Weban antenni otti oveen ja on nyt löyhästi kiinni.

Onko kukaan vaihtanut tuota antennia? Lähinnä että joutuuko kattopahvin pudottamaan koko matkaltaan vai riittääkö osittainen irrottaminen?
#4
Golf 7 2014, 1.6TDI, 180 tkm.

Yhden tulpan hehkukärki oli selkeästi märkä - haisi lakalle (ei siis lainkaan dieselille); tulpan varsi siisti. Onkohan tuo oire vuotavasta suuttimesta, koska ei kai tuo voi muuta olla kuin dieseliä?
#5
Elektroniikka / Endoskoopit
16.04.22 - klo:14:34
Onko käyttäjäkokemuksia näistä tietokoneeseen USB:lla liitettävistä halpis (<50 ,) endoskoopeista?

Siis missä värkeissä on hyvä käytettävyys, valonsäätö, tarkennus jne...
#6
Mikä olisi hyväksi havaittu kotimaan nopeuskameroista hälyttävä äppi iPhoneen?
#7
Kori ja valot / H7 LEDit
04.02.22 - klo:23:07
Palstalla on tarinaa H7 -halogeenipolttimon tilalle laitettavista LED -polttimoista. Osin laiskuuteni/osaamattomuuteni ja osin huonon hakutoiminnon takia kyselen nyt suoraan noista vehkeistä.

Autoni on Golf7, jossa on heikkotehoiset halogeenit. Amerikasta löytyy asiakasarvioiden mukaan setti, joka menee suoraan valoumpioon ilman adaptereita tai lisäjohdotuksia ja ilman vikailmoja: https://deautokey.com/product/new-led-h7-low-beam-for-the-vw-gti-golf-gof-sportwagen-alltrack-jsw-tiguan-passat.. Noissa siis LED -poltin on asennettu samanlaiseen holderiin kuin mihin H7 istutetaan.

Miten Suomessa olevat Philipsin, Osramin tms polttimot asentuvat? Siis tarvitaanko adaptereita tai piuhojen vientiä akulle, kuten Youtube -videossa Osramin osalta näytetään https://www.youtube.com/watch?v=HL2CghjWgdA&ab_channel=AutoPartsEurope?

Ja jos -edes tämän kerran- pysyttäisiin aiheessa ja käsiteltäisiin vain kysyttyjä asioita...
#8
Elektroniikka / Polo -08 sähköongelma
28.12.21 - klo:14:20
Potilaana siis 2008 bensa-Polo...

Autossa ilmenee sekalaista sähköhäiriötä, joista tyypillisin on virtojen kytkeytymättömyys. Akku on kunnossa, ja auto kylmäkäynnistyy terhakkaasti.

Epäiltyjen listan keulilla oli virtalukon pohja, kunnes tänä aamuna ilmeni outoa. Ovet eivät auenneet kaukkarilla eikä virrat kytkeytyneet päälle. Puolisen tuntia (?) myöhemmin kokeiltaessa ovet aukesivat kaukkarilla, virrat kytkeytyi päälle ja moottori käynnistyi pakkasyön jäljiltä heti ja välittömästi. Kello oli kuitenkin nollautunut n. 50 min aiemmin (ehkä ed. yrityksen aikaan?) ja myös trippimittari oli nollautunut. Eli ikäänkuin autosta olisi kadonnut jännite tyystin.

Kokemuksia?
#9
Autona Golf7, jossa halogeenivalot sekä ed. omistajan asentama LED -valopalkki keulassa.

Nyt on kahdesti peräkkäin käynyt siten, että n. 50 km ajomatkalla lisäpitkät ovat toimineet menomatkalla moitteetta, mutta olleet toimimatta 2 tunnin seisonnan jälkeisellä paluumatkalla. Seuraavana aamuna taas lisävalot toimivat ongelmitta.

Moottoritilassa on melkoinen johtohässäkkä akun vierellä. Lisäpitkille on siellä keinukytkin, jolla valot saa disabloitua. Kytkimen yksi piuha menee rosvoliittimelle. Jos nostan keinukytkintä piuhoineen ylöspäin siten, että rosvolle menevä piuha liikahtaa, niin auto kytkee niin omat pitkät kuin lisäpitkätkin päälle. Sama tapahtuu tietysti, jos vain näprään rosvolle menevää johdinta. Näin siis vaikka virta-avain ei ole autossa eikä pitkiä ole viiksestä pyydettynä. Ja valot sammuvat kun lasken kytkimen sinne akun seinustalle.

Onko tuossa kaksi eri ongelmaa vai liittyvätkö toiminnan omituisuudet toisiinsa?
#10
Potilaana 2014 -mallinen Golf, jonka mittarissa 170 tkm...

Se mitä olen dieseleitä rassannut, niin 150 tkm jälkeen alkaa hehkut olla finaalissa, minkä vuoksi ajattelin vaihtaa tulpat uusiin.

- antaako auton itsediagnostiikka vikakoodin jo yksittäisestä palaneesta hehkusta vai vasta kaikkien pimennyttyä (ed. autossani tuli vasta kaikkien kärähdettyä)?

- omassani ei taida olla paineanturillista hehkua? Vedin tulpanhatut irti, ja kaikki hatut/tulpat olivat identtisiä ja tulpat 10 mm vääntiöllä. Ymmärtääkseni erikoistulppa olisi 12 mm vääntiöllä?
#11
Myydään / Golf 7 silmälasikotelo
28.05.21 - klo:15:19
Myydään uusi ja asentamaton silmä/aurinkolasikotelo.

Osanro 5G0 868 837 A ZA2


Kuvia: https://www.tori.fi/etela-karjala/Golf_7_silmalasikotelo_84792365.htm?ma=1

Hintaa 40 euroa, o4o5356l84
#12
Ostetaan / Ostettu
12.05.21 - klo:15:33
VW:n alkuperäinen taakkateline haussa...

#13
Potilaana Golf 7 urheilullisella 66 kW TDI -koneella ja 5-v käsilaatikolla.

Kun autolla lähdetään liikkeelle eteen päin, niin vasemman etupyörän tienoilta kuuluu usein ruosteinen hankausääni. Vaikea kuvailla onko se jurinaa vai ulvahdus... ,,äni kuuluu lähinnä silloin kun pyörät on käännetty jompaan kumpaan suuntaan. Harvoin etupyörien ollessa suorassa. Kuitenkin aina vasemmalta puolelta.

Sen verran kokeilin, että laitoin tiiliskivet takapyörien eteen estämään auton liikkumisen. Tällöin kytkintä luistattaessa ääntä ei kuulu. Eli vaikuttaa siltä, että äänen ilmaantuminen vaatii etupyörän pyörimisen.

Onkos tuossa muuta vaihtoehtoa kuin jarru? Mutta miksi jarru tuota ääntä jatkuvasti päästäisi. Auto hold ei ole käytössä.
#14
Juniorin Polosta hajosi lyhyt remmi, joka käyttää toista nokka-akselia. Hampaat poissa... Hihnat vaihdettu ohjelman mukaan 90 tkm (?) ed. omistajan toimesta; nyt mittarissa 150 tkm.

Eli ne joilla tuollainen kulkine löytyy, tsekatkaa tilanne. Vaurio oli tiepalvelumiehelle tuttu vika...
#15
Meidän junnu oli startannut moottorin ja mennyt raappaamaan laseja auki, ja ovet olivat menneet itsestään lukkoon.

Vara-avaimella ei kaukkaria tai mekaanista avainta käyttäen saatu lukkoa auki, joten Tiepalvelun mies kävi lasin välistä avaamassa oven (tai ikkunan; en ollut itse paikalla).

Voiko lukitus mennä itsestään päälle muuten kuin oven mikrokytkimen toimintavian takia? Jos ongelma on mikrokytkimessä, voiko tulevia ongelmia ehkäistä putsaamalla kytkimen vai pitääkö kytkin vaihtaa?
#16
Pitäisi keväällä tai viimeistään syksyllä ostaa uudet nastarenkaat.

Pyydänkin subjektiivisia kokemuksia nykyisin myynnissä olevista nastarenkaista. Siis ihan itsekunkin omia tuntemuksia omista uudehkoista nastarenkaista; mitä hyvää ja mitä huonoa on omista nastarenkaista kerrottavana. Miten on jääpito muuttunut kilometrien karttuessa tms.

Saa mainita myös renkaan dimensiot ja kantavuusluokan...

Pyydän että kitka/nasta -väännöt jäisivät tämän ketjun ulkopuolelle.
#17
Pitäisi saada hankalassa paikassa olevia jäähdytysnesteletkuja irti muovisista yhteistään.

Onko hommaan joitain hyviä neuvoja, joiden avulla letkut saisi ilman suurempaa ähellystä, kiroilua ja rikki menneitä osia irti?

Tarkoitus on siis käyttää letkut uudelleen....

#18
Huoltaminen / Keinutunkki?
20.07.17 - klo:14:48
Onko palstalaisilla kokemuksia keinutunkeista?

Suomessa myydään 500-600 , hintoihin kiinalaista tunkkia, jonka lähes 60 kg elopaino ei oikein ennusta helppoa käytettävyyttä autotallin rajallisessa lattiatilassa.

Tuolla https://www.rakuten.de/produkt/serina-kfz-mobile-hebebuehne-1500-kg-manuell-3-arbeitsbreiten-werkstatt-pkw-695444816.html olisi 45 kg painoinen tunkki. Siitä on vain yksi käyttäjäarvio ja sen mukaan järeä porakone on välttämätön auton nostamisessa.

Autolift 3000 olisi varmaan state-of-the-art -vehje mutta sen hinta paukkuu pitkälti yli tonnin...

Netistä löysin aiemmin yhden kiinalais(?)tunkin, joka oli käyttäjän nostaessa pettänyt...en nyt löydä sivua uudelleen.
#19
Elikä pitäisi fixata takaoven alanurkassa oleva pieni ruostevaurio, joka menee osin jälkiasenteisen kiveniskumuovin alle.

Onko vinkkejä kuinka edetä? Ajattelin lämmittää muovin reunaa ja yrittää kuoria muovia pois, jotta pääsisin muovin alla olevaan ruosteeseen käsiksi ja jotta muovin voisi mahdollisesti saada kiinnitettyä takaisin paikkauksen päälle.
#20
Näin talviaikaan auton pesuvälit ovat vähintään viikkoja, joskus kuukausia. Tuossa juuri yritin saada autoa puhtaaksi seuraavalla tavalla - pesutulos oli surkea ja auto on harmaan kalvon peitossa.

- esipesu: tuulilasin pesunesteen ja mäntysuovan + veden väkevä seos maalipinnalle. Hetken päästä painepesu haalealla vedellä
- pesu: liuotinta maalipinnalle (käytännössä teollisuusbensiiniä) ja sen perään ed. mainittua pesuainetta + painepesu haalealla vedellä

Yleensä käytän autoni pesussa autofixaajalla, joka pesee sen putipuhtaaksi ja kuivaksi 20 minuutissa - eli mitä aineita hän käyttääkään, niin kemikaalien vaikutusaika on erittäin lyhyt.

Eli kysymys kuuluu: millä aineilla ja pesutavalla erittäin likainen auto puhdistuisi?
#21
Elektroniikka / Akku netistä?
05.12.14 - klo:17:59
Varta taipui kolmen vuoden käytön jälkeen, joten nyt hankinnassa olisi Exide EA852.

Onko maailmalla myyjiä, jotka toimittavat Suomeen. Pyyntihinnat akusta ovat jopa 50 , halvemmat kuin Suomessa mutta 22 kg paino rajoittaa postitushaluja.
#22
Kaverilla olisi tarkoitus asentaa vakionopeudensäädin bensa-Passatiin.

Nettiä selaamalla on käynyt ilmi, että vilkkuviiksiä on myynnissä sekä johtosarjalla että ilman ja että osassa autoja ilmeisesti johdotus on valmiina ohjauspylväälle saakka mutta osassa joutuu vetämään piuhat ECUlle.

Mistä tietää onko autossa johdotus valmiina ?
#23
Ongelmana osaamattomuus asentaa Tomtompoi:n kameratolppatietoja navigaattoriin.

Tomppa on kytketty tietskaan (näkyy sekä Tompan ruudulla että tietskan Devices-osiossa, että laite on kyketty), mutta kun yrittää etsiä Tomppaa Start->Computer, niin sieltä ei löydy.

Eli miten/minne tolppatiedot tallennetaan ? Nehän pitäisi tallentaa samaan tiedostoon kuin missä kartat ovat, mutta kun en löydä tuota tiedostoa. Vituttaa.
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy