Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - BobSmith

Sivuja: [1]
1
Ilta-Sanomat muistuttaa, että autotallissa saa säilyttää auton ja yhden vaihtorengaskerran, mopon, perämoottorin, auton huoltoon tarvittavat varaosat ja työkalut sekä ulkoiluun ja liikuntaan liittyvät välineet. Myös moottorisahaa ja ruohonleikkuria saa säilyttää autotallissa. Autotallissa saa olla kohtuullinen määrä palovaarallisia nesteitä ja kaasuja, kuten bensiiniä 60 litraa ja moottori- tai dieselöljyä 200 litraa. Auton tankissa olevaa polttoainetta ei lasketa näihin määriin. Nestekaasua autotallissa saa säilyttää enintään 25 kiloa.

Autotallissa ei saa käyttää sen käyttötarkoitukseen kuulumattomia sähkölaitteita kuten kahvinkeitintä, jääkaappia, pakastinta tai mikroaaltouunia. Jatkojohtoja saa käyttää vain tilapäisesti. Polttopuutkaan eivät kuulu autotalliin.

2
Uutta maailmalla / Volkkari ja Fiiatti ne yhteen soppii?
« : 08.03.17 - klo:19:27 »
Kun PSA osti Opelin, niin jäljelle jäi jäljelle Fiat Chrysler. Nyt huhutaan, että VW ostaa Fiatin itselleen.

3
Uutta tieliikennelakia ollaan valmistelemassa.

Uutisoinnin mukaan siinä kuulemma ollaan esim. sallimassa pysäköinti "väärälle puolelle" tietä, eli auton nokka vastavirtaan.

Kieltopuolella taas mm. puuhaillaan vähimmäisnopeutta ja nastarengaskieltoa.

4
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/yritys-kehitti-tien--joka-lataa-liikkuvan-sahkoauton/Wivvtu3g

"Israelilainen startup Electroad on käynnistänyt kokeilun, jossa tiehen asennetut sähkömagneettiset induktiokelat lataavat sähköautoja autojen ollessa liikkeellä. Perusperiaate järjestelmässä on sama kuin vaikkapa älypuhelinten langattomassa lataamisessa ja sähköhammasharjoissa, kirjoittaa Inhabitat.

Electroadin mallia on jo kokeiltu onnistuneesti. Nyt se on tulossa vielä laajempaan testiin bussireitillä Tel Avivissa.

Jos tällainen teknologia yleistyy, sähköautoa ei tarvitse enää ladata erikseen.

Tekniikkamme on joustava. Tarvitaan vain kuparia ja kumia. Käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Voit asentaa kilometrin tietä puolessa päivässä”, Ezer sanoo.

Hänen mukaansa esimerkiksi ”minimaalista” säteilyä ei tarvitse pelätä, sillä kuljettaja ja matkustajat on suojattu.

Electroad keskittyy aluksi joukkoliikenteeseen, mutta aikoo tarjota malliaan myöhemmin yksityisautoille.

Tällaisissa autoissa ei tarvita kalliita ja painavia akkuja. Bussissa akku voi maksaa satoja tuhansia euroja ja painaa viisi tonnia. Kevyempi bussi kuluttaa vähemmän energiaa.

5
Foorumin yleiset asiat / Joulutervehdys
« : 23.12.16 - klo:08:28 »
Tulin vaan toivottamaan Hyvää joulua kaikille foorumin lukijoille.

Toimikoon rakkineenne/vaggineenne hyvin koko joulun pyhien ajan ja myös tulevana vuonna  8)

Nauttikaa kinkustanne ja jouluoluestanne ja pienestä hengähdyshetkestä keskellä pimeää kaamosta! (Tai-mistä-nyt-sitten-olittekaan-ajatellut-nauttia).  :D

6
Autoilu, liikenne ja ajotavat / Takki auki liikenteeseen
« : 10.12.16 - klo:10:02 »
Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen esittää, että toppatakki pitää riisua ennenkuin istut autoon – turvavyö ei muuten toimi suunnitellusti.

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/riisu-toppatakki-kun-istut-autoon-turvavyo-ei-muuten-toimi-suunnitellusti/6205064

No joo, myönnetään, että otsikosta tuli vähän provosoiva.

Mutta mitä sanovat tähän ne, jotka ajelevat VW-konsernin autoilla, joissa tietyissä moottorityypeissä ei oikein riitä lämpöä pakkasella?

7
Autoilu, liikenne ja ajotavat / Ajoneuvoveron periminen
« : 24.11.16 - klo:10:05 »
Tuolla autotallin puolella kirjoitin pari riviä ajoneuvoverolapusta, mutta ajattelin avautua vielä tässä. Veron maksuohjeista nimittäin näkee, miten virkamies todellakin kyykyttää autoilijaa.

Maksulapussa lukee mm. näin: "Jollei verovelvollinen ole saanut ajoneuvoverolippua, hänen on pyydettävä sitä niin ajoissa, että veron voi suorittaa viimeistään eräpäivänä (ajoneuvoverolaki 2 1 §).

Joo. Kansalaisen pitää olla hereillä ja olla tarkkana kuin porkkana, tuleeko verolippua vai ei. Toki se putkahtaa useimmille E-laskuna, mutta entäs jos se jostain syystä tulee paperiversiona, ja posti hukkaa sen? Onneksi samanlaista lakia ei ole kirjoitettu esim. puhelinlaskun tai sähkölaskun maksamiseen.

Paljonhan on puhuttu myös siitä, että jos maksaessa tulee vaikkapa näppäilyvirhe, niin että maksat vaikka 5 senttiä liikaa ajoneuvoveroa, niin Trafin näkökulmasta et ole maksanut veroa ollenkaan, vaan eräpäivän jälkeen autolle pamahtaa käyttökielto.

Autoilijan on oltava nöyrä ja käskettäessä seisottava yhdellä jalalla sormi perseessä, jos niin käsketään.

8
Joku professori on ajatellut ääneen ja esittää, että taloyhtiöt voisivat, saunan ja pesutuvan tapaan, tarjota asukkaidensa käyttöön yhteisiä sähköautoja.


"Jos taloyhtiöön saadaan kiva fiilis ja mukava meininki sillä tapaa, että meillä on käyttöoikeus ja saatavuus on se pointti, niin siellä voisi olla muutama sähköauto käytössä.

Esimerkiksi Itävallassa on päästy jo pitkälle taloyhtiöiden yhteiskäyttöautojen suhteen.

Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä on yhteiskäyttöautoja jo kokeiltu osassa VVO-yhtymän taloyhtiöitä.

Viime vuonna alkanutta pilottikokeilua varten luotiin konsepti yhteiskäyttöautosta, joka eroaa kimppa- ja vuokra-autosta siten, että se ei ole taloyhtiön tai asukkaiden omistama eikä autovuokraamolta tilattava auto.

Yhteiskäyttöauto on kaikkien asukkaiden varattavissa ja käytettävissä taloyhtiön merkitsemältä parkkipaikalta."


Näinköhän tuo homma toimisi? Ja kenen tuo yhteiskäyttöauto sitten on, jos se ei ole taloyhtiön tai asukkaiden eikä vuokraamon auto?

9
Taannoiset keskustelut Vannetukun renkaista tulevat nyt uuteen valoon, kun Aamulehti on harrastanut tutkivaa journalismia, ja todennut, että Nokian Hakka Black onkin ollut tismalleen sama rengas kuin Nokian zLine.

" Taneli Koponen Aamulehti
Markkinaoikeudessa käsiteltiin syksyllä 2014 kiistaa, jossa osapuolina olivat Nokian Renkaat ja Euroopasta renkaita maahantuova Vannetukku Oy. Kiistassa oli kyse siitä, että Vannetukku oli markkinoinnissaan kertonut maahantuomansa Nokian zLinen olevan sama rengas kuin Nokian Hakka Black. Yhtiö oli tuonut Nokian zLinea Euroopasta Suomeen.

Nokian Renkaat nosti kanteen lainvastaisesta markkinoinnista. Markkinaoikeus määräsikin Vannetukulle väliaikaisen markkinointikiellon, jota tehostettiin 50 000 euron uhkasakolla.

Aamulehti selvitti tapauksen kulkua markkinaoikeuden arkistosta. Nokian Renkaat kertoi oikeudelle, että Nokian zLine ja Hakka Black ovat kaksi eri tuotetta. Yhtiö myönsi, että tuotteiden pintakuviot ovat samat, mutta väitti renkaiden kulutuspinnan kumisekoitusten eroavan toisistaan.

Yhtiö nosti oikeudessa esille myös renkaiden turvallisuuserot: ”Hakka Blackin ajo- ja turvallisuusominaisuudet pelaavat aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Vastaavasti Nokian Zline on optimoitu kuumempiin kesiin Keski-Euroopan sileäasvalttisemmille ja nopeille moottoriteille”.

Nokian Renkaita vaadittiin todistamaan oikeudessa renkaiden erot rengasresepteillä. Yhtiö vastusti pyyntöä ja mainitsi, että reseptit ovat yksi yhtiön tarkimmin vartioituja liikesalaisuuksia.

Pian tämän jälkeen Nokian Renkaat peruutti kanteensa ja maksoi vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Yhtiö ei kertonut syytä hakemuksensa perumiselle."


http://www.aamulehti.fi/kotimaa/nokian-renkaiden-rengasresepteja-vaadittiin-esiin-oikeudessa-yhtio-peruutti-kanteensa/
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/salaiset-rengasreseptit-paljastavat-nokian-renkaat-antoi-vaaraa-tietoa-vuosien-ajan/

10
Yleinen VAG-keskustelu / Puhallettu 60 sekunnissa?
« : 11.08.16 - klo:19:56 »
Kaikki alle 21 vuotta vanhat Folkkarit voi kuulemma pölliä avaimen koodia kopioimalla. Vastaavasta on ehkä tälläkin palstalla jo aikaisemmin kirjoiteltu, mutta en jaksanut alkaa kaivelemaan...

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/volkkareista-loytyi-varkauden-mahdollistava-reika-koskee-kaikkia-alle-21-vuotiaita-autoja/6023490

11
Uutta maailmalla / SAH autohuollon kuvioita Tampereella
« : 11.05.16 - klo:17:45 »
Haarlankadulla oli kai ennenvanhaan LMS josta sitten tuli Suomen Autohuolto. Siihen kohtaan on nyt avattu wirallinen SAH:n Toyotan merkkihuolto.
Volkswagenin, Skodan ja Volvon huolto on Taninkadulla Lielahdessa.

12
Seat hehkuttaa maahantuojan sivuilla näin:

NYT 5 VUODEN TAKUU KAIKKIIN SEAT-MALLEIHIN.

Hymy kuitenkin hiukan hyytyy, sillä teksti jatkuu:

"Toimi pian, tarjous koskee 1.4.–30.6.2016 tehtyjä uusia asiakastilauksia."

13
Enpä jaksanut kaivella, onko tästä aiheesta jo paljon kirjoitettu aikaisemmin. Pointtini on vaan kertoa kokemuksesta kun alla on ensimmäistä kertaa auto, jossa DSG-laatikko. Huomiota kiinnitti, että vakkari päällä DSG jopa vaihtaa alaspäin pitääkseen asetetun nopeuden aisoissa jyrkässä alamäessä. Kun vauhti pyrki alamäessä kasvamaan, niin laatikko pudotti ensin kutoselle ja sitten vielä vitoselle. Hih.


14
Yleinen VAG-keskustelu / Tsekkaa polttoainemittarisi
« : 13.02.16 - klo:20:59 »
Tässä eräänä päivänä oli jossain nettisivustolla kirjoitus, että kojelaudasta pystyy tarkistamaan, kummalla puolella autoa polttoainetankin täyttöluukku on. Polttoainemittarin yhteydessä kuulemma on nuoli, joka ilmaisee asian. Nyt kaikki kipaiskaapa sitten autotalliin /autokatokseen/parkkipaikalle/kadun reunaan tsekkaamaan, onko oman auton mittaritaulussa tällainen merkintä. Liitekuva on Octavian kaasulla kulkevasta mallista, kun en parempaa netistä tähän hätään löytänyt :-)

15
Yeti / Yetin Amundsenin asetukset?
« : 27.12.15 - klo:10:16 »
Kiinnitti huomiota tällainen yksityiskohta:

Yetin vm-16 Amundsenissa (5L0035680B) on asetuksissa täppä, jolla voi käskeä näytön pimenemään 10 sekunnin käytön jälkeen. Näyttö syttyy taas lähestymistunnistimen avulla, kun vie käden lähelle paneelia. Tämä on hyvä yöajossa, ettei radion paneeli suotta kajasta koko ajan oikean käden kyynärpään takaa.

Mutta mutta. Jos laitat sen täpän päälle, niin se on voimassa vain siihen saakka, kun katkaiset virrat ja poistut autosta. Kun seuraavalla kerralla lähdet liikenteeseen, niin asetus ei olekaan muistissa, vaan joudut käymään setupissa uudelleen valitsemassa sen. Kuuluuko tämän olla näin?

17
Tänään torstaina, lokakuun 29. päivänä suunnistimme kauppoihin siinä kello 16 jälkeen. Pyörittiin parissakin eri kaupassa ja aikaa vierähti.

Kun tultiin takaisin autolle, katsoin ihmeissäni auton kelloa, että kylläpä meillä meni siellä kaupoilla kauan aikaa. Siten kotipihassa ihmettelin ajotietokonen ilmoituksia, se väitti, että matka oli kestänyt vain 23 minuttia. No, sitten raahustettiin kauppakassien kanssa sisälle. Mitä ihmettä, kotona seinäkello näytti tunnin VÄHEMMÄN kuin auton kello.

Eli auton kello oli omia aikojaan siirtynyt tunnilla eteenpäin sillä välin kun olimme ostoksilla. Mikä tämä juttu voisi olla?

Niin, Auto on skoda Yeti.

18
Mikä mahtaa olla tämän päivän tilanne päiväajovaloilla ajettaessa, onko raatilaiset pyytäneet ja saaneet ohjelmoitua perävalot palamaan? Vai ajelevatko "sammutetuin lyhdyin"? Olin jostain lukevinani, että VW on kieltäytynyt koodaamasta takavaloja päälle vedoten CO2-päästöihin. Entä Skoda? Ledeillähän ne kaikki nykyään on, joten polttoaineen kulutuksen lisäys on sinällään aivan olematon.

Itse olisin halunnut takavalot päälle myös päivänvaloilla ajettaessa. Mielestäni loogista on, että: liikkeellä oleva auto => valot päällä / pysäköity auto => valot pois. Saako auton valojen muutoksen merkkihuollossa, vai täytyykö kysyä apuja tämän foorumin koodaustaitoisilta? Kai tempun kuitenkin pystyy uusissakin autoissa tekemään bittejä kääntämällä?

19
Yeti / Miten tuunaan Jetini?
« : 30.09.15 - klo:09:35 »
Howdy!

Uuteen Yetiin tulee käytännön syistä 16 tuuman donitsipallukat, ja pyöränkoteloissa on tilaa vaikka kattohaikaran pesälle. Mutta autoahan ei kuulu madaltaa (ei varsinkaan takuuaikana), koska se on osa Yetin äijämäisyyttä ja särmikkyyttä (öö charmikkuutta?). Pappamaisuutta on myös 1.2 litran kone, mutta sehän on kuitenkin liikkumiseen täysin riittävä, eikä sitä paitsi näy ulospäin (muuta kuin pakoputken mallista päättelemällä).

Autoa odotellessa pyörin täällä vertaistukea etsimässä ja aikani kuluksi kehittelen, miten autoa voisi tuunata ja personoida. Nyt on mahdollista antaa vinkkejä, miten autoa voisi tyylikkäästi ja hillitysti stailata. Pidätän kuitenkin oikeuden olla toteuttamatta ehdotettuja asioita, ja toisaalta, jos toteutan, niin kieltäydyn mahdollisista tekijänoikeusvaatimuksista tai vihjepalkkioista  ;D

Autosta on kuvaus tulla autotalliosiossa. Mielikuvitus valloilleen ja ideoita kehiin!


20
Uutta maailmalla / Tuhopoltto autolikkeessä
« : 28.09.15 - klo:07:51 »
Uusia Audejako vai Nissaneita paloi Keminmaalla? Jotkut lehdet eivät jostain syystä kommentoineet palojen syttymissyytä.

http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/tuhopoltto-autoliikkeessa-keminmaassa-seitseman-autoa-tuhoutui-ja-kymmeniin-savuvahinkoja/708092/


21
Eilen ja tänään oli autoliikkeissä taas "autonäyttely". Siis mikä tää on? Okei, autoja oli näytteillä, mutta onhan niitä muutenkin näytteillä minä tahansa arkipäivänä.

Erona tavallisen myyntipäivän ja autonäyttelypäivän välillä on, että liike tosiaan on auki viikonloppunakin, mutta myyjät ovat tympeämpiä ja passivisempia. Ihmekös tuo, kun täytyy vääntäytyä töihin sunnuntaina.

Kävin eräässä liikkeessä pyörähtämässä, ja kyllä, autot olivat näytteillä. Mitään ponnisteluita tapahtuman elävöittämiseksi ei kuitenkaan ollut nähtävillä, joitain ihmisiä pyöri hallissa ja myyjät luimuilivat sermiensä takana. Kahvia sai automaatista, jos osasi oma-alotteisesti sitä sieltä ottaa, mutta ei edes kahvimaitoa ollut tarjolla, puhumattakaan kekseistä tai leivonnaisista. Tunnelma oli melkoisen nuiva.

En kyllä keksi, miksi minun pitäisi varta vasten lähteä autonäyttelyyn, jos autoliike ei millään tavalla panosta tilaisuuteen, eikä yritä edistää myyntiä millään tavalla. Mikä tahansa arkipäivä toimii yhtä hyvin, ellei paremminkin.

22
Yeti / Yeti 2016 mallit
« : 17.09.15 - klo:21:54 »
Ehkä vähän turhaa tänne laittaa, kun nämä löytyy maahantuojan sivuilta. Laitan kuitenkin.

ŠKODA Yeti ja Yeti Outdoor ovat tarjolla nyt entistä suorituskykyisemmillä sekä taloudellisemmilla Euro 6 –standardit täyttävillä moottoreilla, jotka kuuluvat TSI-bensiinimoottorien osalta EA 211-sarjaan ja TDI-yhteispaineruiskutusmoottoreiden osalta Volkswagen Groupin EA 288 -sarjaan. Kaikissa malleissa on lisäksi Stop-Start-järjestelmä ja jarrutusenergian talteenotto.

http://www.skoda.fi/uutiset/2015-08-21-skoda-yeti-ja-yeti-outdoor-uudistunutta-tekniikkaa/

23
Maikkari se yrittää vähän höynäyttää ihmisiä.

Case 1. Lööppinä on, että "Kimin Minttu-rakas räväyttää - poseeraa ilman rintalivejä"

Okei, ei ole rintaliivejä, mutta bleiseri on kuitenkin päällä.  ;D >:( ;D >:(

Case 2. Otsikkona: "Seuraa aitiopaikalta Frankfurtin autonäyttelyn julkistuksia". Siis monikossa. Klikkauksen takaa löytyy kuitenkin vain linkki Audi MediaTV:n uuden Audi A4:n ensiesittelyyn. Niin että miten niin julkistuksia? Vai tuleeko niitä lisää?  >:( >:(

24
Autokeskuskin haluaa osansa Skodan myyntimenestyksestä. Vai lopettaako joku toinen Skodan myynnin Tampesterissa?

http://autokeskus-skoda.blogspot.fi/2015/08/autokeskus-laajentaa-skoda.html

25
Skoda / *deleted*
« : 24.07.15 - klo:22:04 »
This user has deleted his profile.

Sivuja: [1]
Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy