Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - johras

Sivuja: [1]
1
Octavia III (13-19) / Vs: Boleron parantelu
« : 23.02.20 - klo:20:32 »
Vähän sitä alabassoa voi yrittää lisätä penkin alle mahtuvilla subeilla.
Jos autossa ei ole DCC:tä, niin vänkärin penkin alla on vapaata ja ilman Cantonia myös kuskin penkin alla.

Itse laitoin UP 7DSP:n kuskin penkin alle kun ei DCC-boksin päälle mahtunut vänkärin penkin alle. Molemmilta puolilta löytynee kätevästi oviaukon kohdalta vaarna maadoitusta varten.

2
Octavia III (13-19) / Vs: Boleron parantelu
« : 23.02.20 - klo:12:25 »
Kyllä tuo 7DSP aika ihmeitä tekee vakiokajareillekin. Ei yhtään huono sijoitus.
Powersetin Kalliojärvellähän on se Mk3 Octavia vakiokajareilla ja jollain prossulla. Siitä oli pari artikkelia juuri lehdissä. FB-sivuilta löytynee lisää tietoa.

Itsekin käytin aluksi vakiokajareilla, mutta kun päätin laittaa oviin hieman vaimennusta ja rei’ittää diskanttiritilän niin samalla sitten vaihdoin kajaritkin. Automallikohtaiset menee nätisti ja helposti vakiopaikoille niksnaks. Tosin itsellä oli -19 Ocussa muuttunut liittimet, niin ne piti uusiksi tehdä.

Softa tulee ilmaiseksi DSP:n mukana ja perussäädötkin jo parantaa paljon. Korvakuuloltakin voi sitä säädellä. Korva sen lopulta kuitenkin kertoo mikä on hyvä. Mikillä saa tosin hyvän lähtötilanteen. Itse ostin n. 100 € UMIK-1:n ja säädin sillä. Hyvin toimi kun pisti kalibrointidatan vaan DSP Toolin cal.txt -tiedostoon.

Kovin suuria positiivisia equtuksia ei kannata tehdä kun alkaa särkeä ääntä. Syvät kuopat tosin muutenkin hankala eq:lla korjata kun johtuu auton akustiikasta.

3
Octavia III (13-19) / Vs: Boleron parantelu
« : 23.02.20 - klo:10:35 »
Meneekö Match UP 7DSP liian kalliiksi?
Sellainen sinne uppoo myös hyvin ja voi ihan itse EQ ja asetukset tehdä.

Mk2? Eiks 5E ole jo Mk3?
Mk3:n kanssa ovipahvit voi joutua irroittaa jo sen takia, että diskanttiritilä on huono. Siitä pitää mahdollisesti neulalla reiät aukoa. Diskanttielementti on kyllä sen verran kaukana, että varovasti sopivalla työkalulla onnistuu paikoillaankin ovipahveja irroittamatta.
Ilman reikien availua tukossa olevaa diskanttia ei oikein saa hyvältä kuulostamaan ja se riipii korvia.

Ovipahvien irroitus ei ole kovin iso homma, joten sitä ei kannata pelätä ja samalla sinne vaihtaa sitten ämyritkin. Itse tein tuon ovipahvien irroituksen ihan Prisman parkkihallissa, joten sen verran helppo homma oli 😀

Jos jaksaa vaimennusta laitella samalla, niin vähän etuoviin, takapenkin alle ja peräkonttiin ja auto hiljenee huomattavasti.

4
Octavia III (13-19) / Vs: Pultin suojahattuja
« : 31.01.20 - klo:09:49 »
Mikä on halvalla?

15€ saa tilattua Skoda Shopista:
https://shop.skoda.fi/tuote/13628728/1z0071215-9b9/suojussarja-pyoeraenpultti/50016-27989856/1

Täällä paikallinen korjaamo ei ainakaan veloita mitään ylimääräistä jos sinne tilaa nuo noudettavaksi.

5
Vai olisiko vedetty sulkuviivat uusiksi valkoisella  ;)? Tänä vuonna pitäisi näin ruveta tapahtumaan.

Nope. Keltaiselta ne päivällä näyttää kuten myös vastaantulevien valoissa.

6
Oletteko muuten huomannneet, että LED-valoilla pimeässä keltainen näyttää aika valkoiselta?

Tampereelta Sastamalaan on ainakin sellaista pätkää missä ei kyllä LED-valoilla voi sanoa onko keltainen vai valkoinen viiva tiessä.

7
PP41DSP näytti olevan samanlainen liitin kuin UP7 DSP:ssä.
Itse laitoin -19 Ocuun QuadLock-ISO -adapterin ja PP-ISO -piuhan.
Oliskohan ollut PP-AC 92b ja PP-ISO 2.

EDIT: Ilmeisesti muuttunut liitin tuossa vuosimallien välissä. Kävisikö tämä?
https://www.audiotec-fischer.de/en/match/adaptors-harnesses/pp-ac-88

8
Octavia III (13-19) / Vs: Etudiskantin ritilät
« : 03.01.20 - klo:22:07 »
Mikä tuossa on taustalla kun peitetään diskantit tuolleen? Vai tarkoituksella huonoa, jotta joku ostaisi Cantonin?
En ole kyllä missään nähnyt vastaavaa tehtävän. Varsinkin kun vaihtelee hieman yksilökohtaisesti. Joissain on enemmän auki kuin toisissa.

Noh kyllähän sinne diskantti sisälle vaihtui ja reiät aukesi sen myötä, koska vaimennus on näissä hoidettu vähän sivistyneemmin sähköisesti jakosuotimessa.

9
Octavia III (13-19) / Vs: Etudiskantin ritilät
« : 03.01.20 - klo:15:12 »
Helkama-auton vastaus diskanttiritilöihin ei juuri yllätä:

” Skodan kantana diskanttiritilät ovat OK sellaisena kuin ne ovat autossasi uutena olleet. Näin ollen hyvitystä ei ole luvassa vaikka palautteesi onkin arvokas ja sillä toivottavasti on vaikutusta tulevaisuudessa.”

Eli Skodalle on ok suoltaa huonoa laatua pihalle vuodesta toiseen.

Kyselin samalla Care Connectiin hyvitystä kun toiminut erittäin huonosti:

” Connectin häiriöiden osalta katsantokanta on samanlainen kuin mahdollisten itse autossa esiintyvien vikojen suhteen, eli ilmenevä vika/häiriö korjataan ja palvelu on taas käytössä, mutta erillisiä korvauksia ei makseta.”

Hienoa maksaa 500€ palvelusta, joka toimii joskus ja varma ei voi olla.

10
Juu. MY2019 (FL) Stylessä kuljettajalla huomioliivilokero ja vänkärillä sateenvarjo.

11
Jos ei tasan yhtään halua itse räpellellä, niin kyllä minä Cantonin ottaisin.
Ei se 500€ paha siitä ole, että saa edes vähän paremman äänen.

Kaiuttimien vaihto ja/tai DSP:n asennus on kyllä sen verran nopea ja helppo homma, ettei niitä voi edes verrata teiniajan väkerryksiin. Samalla kun sipasee kaiuttimen reiästä vähän vaimennusta peltiin ja vaimentaa ovipahvia, takapenkin alusen ja peräkontin helpot paikat niin saa lisäksi vähän hiljaisemman auton pienellä vaivalla. Sitä Cantonilla ei saa ja lisää ajomukavuutta paljon ja toki vaikuttaa ääneenkin kun ei ajomelu peitä. 

Itse tein kaikki Prisman parkkihallissa... sen verran pienestä hommasta kyse 😀
Täältä kun kyselee vinkit niin ei tuo ole kuin päivän tai kaksi homma vähemmän hommia tehneelle.

12
Ei tuo perussetti aivan karmea ole sekään. Tarkoitan tällä nyt sitä, että se riittää tavallisen ihmisen tavalliseen radion ja musiikin kuunteluun oikein hyvin, eikä tarvitse olla edes puurokorva.

On se sellaisenaan. Oikein korvia raastaa enkä edes väitä olevani kultakorva. Tiedän vaan miltä musiikin pitäisi kuulostaa.
Mutta korjaus on halpa. Pelkästään sillä, että puukottaa diskantin ritilän auki (noin ilmaista) tekee suuren eron. Sitten vaikka Ground Zeron VW erillissarja kehiin niin tulee jo hyvä (vähän joutuu puukottaa, ei ihan sellaisenaan mene). Varmaan on mankassa jotain virityksiä orkkiskajareille, mutta tämä setti toimii hyvin suoraan mankan perässä (eli oli huomattavasti parempi kuin orggis).

En tiedä millaiset Cantonin ritilät on, mutta orggiksille on pakko tehdä jotain. Aiemmissa ketjuissa kuvia orggiksista. Cantonissahan tulee eri ritilät (muuten sama, mutta Canton logo ja eri elementti mahdollisesti).


13
Tässä perushifien kanssa olen taistellut.
Tulos: asensin uudet kaiuttimet, sw ja DSP:n. Lisäksi pientä vaimennusta.

Jos ostat Octavia III, niin ota perusvehkeet jos vähänkään innostusta laitella. Cantonia ei voi päivittää parempaan.

Perussetti on aivan karmea, mutta pienellä rahalla siitä saa paremman kuin Canton.
Ovipahvit pois ja uudet kajarit tilalle. Samalla puukottelee auki diskantin ritilän, joka on yksi pahinmmista vakiosetin ongelmista. Uusilla kajareilla oli todella paljon parempi ja midit napakat eikä mikään ärsyttänyt. DSP:llä sai sitten vielä hienosäädettyä setin.

Koska ovipahvit joutuu paskojen ritilöiden takia mahdollisesti (ulkoapäin voi yrittää myös poralla aukaista) irroittaa, niin siinä samalla laittaa noin 200€ erillissarjan paikoilleen ja ero on valtava (veikkaisin Cantonia paremmaksi). Mikäli puukottaa ritilät ulkoapäin niin voi yrittää aloittaa äänen parantamisen DSP:llä. Sekin muutti vakioääniä huomattavasti ja oli helpohko asennella.

Cantonin 500€ ei nyt sinällään paha ole, jos siinä ei ole näitä perussetin ongelmia (ritilä), ja äänen ei tarvi olla hyvä vaan välttävä riittää. Paremmaksi sitä sitten ei saakaan kun on MOST-väylässä kiinni ja saattaa olla optimoitu omille elementeille.

14
Octavia III (13-19) / Vs: Etudiskantin ritilät
« : 16.12.19 - klo:21:57 »
Nyt on GZ:n merkkikohtainen (VW) erillissarja asennettu.
Ääni parani ihan törkeästi. Nyt kun on vaimenneltu helpot paikat, Match UP 7DSP, subbari ja Ground Zero GZCS 165VW -erillissarja asennettu niin ääni on oikein hyvä 👌🏻
Nyt ei ärsytä äänessä mikään.

Erillissarja ei ihan täysin istunut VM2019 Octaviaan, mutta vanhempiin varmaan menee heittämällä. Tähän vuosimalliin jouduin vaihtamaan mid-basson liittimen. Midissä oli myös hieman turhan lyhyet johdot niin kolvasin uudet ja samalla otin jakosuotimen oven sisästä ovipahvin väliin.

Erillissarjan diskantin asennuksen yhteydessä tökin neulalla diskantin ritilän auki ja se avasi äänimaailmaa paljon. Kuvasta näkee mikä ero on kun vähän neulaa näyttänyt.
 
Powersetille erityiskiitos hyvästä asiakaspalvelusta 👍🏻15
Ei ole enää kääntöä LEDeissä.
LEDien värientoistokyky vähän rajallinen. Keltainen sulkuviiva näyttää pimeällä valkoiselta.

Itselläni meni LED-umpio vaihtoon kun vettä sisällä.

16
Octavia III (13-19) / Vs: Etudiskantin ritilät
« : 30.11.19 - klo:13:24 »
Tökin ritilä paikoillaan reikiä auki 0,8mm poralla ja muutos oli suuri 👌🏻
Reiät menee pintaan nähden pienessä kulmassa.
Ja muuttui vielä lisää kun tämän jälkeen sääti DSP:n uusiksi. Alkaa olee jo ihan kelvollinen.

Black Fridayn uhrina hommasin GZ erkkasarjan ja asentelen kun jostain hallipaikkaa saan. Koitan muistaa raportoida paraniko ääni.

17
Octavia III (13-19) / Vs: Etudiskantin ritilät
« : 31.10.19 - klo:08:35 »
Tuollai mullakin näkyy kun hiukan kulmasta kattoo, mutta kyllä sieltä elementti kiiltelee läpi silti. Tuo salamalla otettu kuva hämää. Onko kukaan katsonut takapuolelta, että näkyykö läpi kuitenkin?

Juu kyllä tuossa pieni reikä keskellä on. Ritilä ihan liian tiheä muutenkin, joten voi olla että joutuu modailee enemmänkin kuin porailee auki.

Tuossa yllähän Petunetillä oli kuva. Sellainen se todennäköisesti minullakin on.
Yksi keino parantaa ääntä on kuulemma vaihtaa 6u8 F konkka diskantilta 3u3 F. Tämä nostaa vähän jakotaajuutta ja matalammat äänet, jotka säröytyy, ei enää pääse diskantille.

18
Octavia III (13-19) / Vs: Etudiskantin ritilät
« : 30.10.19 - klo:20:11 »
Dremeliin pieni pora ja sillä työstää?  ;D

Taidan ulkoistaa tämän huoltoliikkeelle niin saadaan kustannuksia sille, jonka moinen pelleily kuuluu maksaakin (Skoda) kun tuollaista sontaa suolletaan pihalle monta vuotta. On parin tunnin kiva homma 😀

Petunetin kuvat bongasinkin jo Briskodasta ja sillä aloin epäilläkin tyyppivikaa.
Tarvii tilautella noita ritilöitä parit alkuun ja muutamat Canton-ritilät kans. Jos niistä joku olis hyvä 😂 On sitten harjoituskappaleita kun joutuu kuitenkin itse tuunaa.

Pitääpä vilkaista takadisset. Voishan sinne vanhat dissuttimet mahdollisesti ujutella paikoilleen, jos siel ei niitä ole. Jossain oli juttua, että ilmeisesti taakse ajetaan mankalta kaistanpäästön läpi tavaraa eikä sinne tule matalimmat ja korkeimmat äänet. Toki tämä on helppo DSP:llä korjata kun routtaa signaalin etukajareilta taakse. Toki faderin silloin menettää mankalta.

19
Octavia III (13-19) / Etudiskantin ritilät
« : 28.10.19 - klo:20:57 »
Moros!

Olen tässä nyt jonkin aikaa maaliskuussa saadun MY2019 hi... lofien kanssa paininut kun diskantit on niin riipivät ettei vaan voinut kuunnella mankasta mitään.
Kuskin penkin alle meni Match UP 7DSP ja SW takakonttiin. Tilanne parantui huomattavasti, mutta vielä on joillain biiseillä äänessä riipivyyttä jäljellä.

Aloin tarkemmin katsomaan peilikolmiossa olevia diskantin ritilöitä ja ne on lähes ummessa. Vieläkö MY2020 omistajilla on tätä ongelmaa? Entä Cantonin omistajilla?
Googlettelin niin tämä on ainakin parin vuoden takainen ongelma ja vieläkin ajankohtainen. Tuollaisen kakkalaadun ymmärtäisi jossain Ladassa, mutta että Skodassakin.

Kävin vaatimassa ritilöiden vaihtoa takuuseen. Katsotaan saanko yhtään parempaa tilalle.20
Golf VI (08–13) / Vs: RNS 310 Firmwaren päivitys
« : 25.05.14 - klo:18:46 »
En saanut Phone-menua toimimaan 351 firmiksellä. Bluetooth valinnat kyllä tulee ja HF toimii. Myös biisien vaihto BT:n yli ei onnistu eikä biisien nimiä tule näyttöön. Autossa on jälkiasennettu bluetooth-hf (3C8035730C). Pitääköhän tässä koodailla jotain vielä?

21
Hifi ja multimedia / Vs: Erillissarja RNS-310:n perään
« : 05.07.13 - klo:17:45 »
Hyvä että paranee, vaikka vain vähänkin. Semmoinen tyhmä kymysys että eihän ole loudness päällä?

Ko. mankasta ei saa (normaalisti) loudnessia pois päältä. Totta kai sitä piti vähän VCDS:llä leikkiä ja kytkeä Developer menu päälle niin sieltä pääsee loudnessin poistamaan (mutta ei pysy pois päältä, käynnistyksen jälkeen taas päällä). Ei ollut vaikutusta paljoa ääneen.

22
Hifi ja multimedia / Vs: Erillissarja RNS-310:n perään
« : 05.07.13 - klo:16:46 »
Okei nyt nytkähti tämä asia taas vähän eteenpäin!

Löysin netistä tuolle mankalle (HW versio H12) päivitys-CD:n (ver 0227 -> 0235) ja äänenlaatu parani! Ei vielä hyvä (tosin tottunut kotona 2000e settiin), mutta riipivyys katosi diskanteista. Parempi kuitenkin kuin alkuperäisissä.

Versiot näkee pitämällä SETUP-näppäintä pitkään pohjassa.

23
Hifi ja multimedia / Vs: Erillissarja RNS-310:n perään
« : 05.07.13 - klo:13:54 »
Samaa vikaa oli Octaviassa kun paiskasin SL-C:t paikoilleen. Muutitko asetusta jakosuotimesta? SL-C jakosuotimissa on kolme jumpperin paikkaa, Low Med ja High, vakiona on Med asetus. Koita noita muita asetuksia sekä koeta kääntää diskantit eri vaiheeseen, diskanttien johdot siis toisinpäin, miinus-plus > plus-miinus.

RNS on kamala mankkakin joten suosittelen vaihtamaan senkin, äänenlaatu paranee entisestään.

Jakosuotimesta laitoin heti piuhan SOFT-asetukselle kun meinas tärykalvot revetä, mutta ei parantunut.

RNS:ää ei vihtis vaihtaa kun tuli just laitettua myös alkup. BT-handsfree settikin. Ellei sitten RNS-510:aan vaihda, mut sekin on kallis.

24
Hifi ja multimedia / Erillissarja RNS-310:n perään
« : 05.07.13 - klo:12:22 »
Laittelinpas 2010 Golf Variantiin paljon kehutun Rainbow SL-C6.2 -erillissarjan alkuperäispaikoille. Mankkana on RNS-310.

MUTTA ääni kuulostaa aivan karmealta. Diskantit suorastaan riipii korvia.

Olisko kellään ideoita mikä voisi mättää?

Sivuja: [1]
Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy