Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - b1mpo

Sivuja: [1] 2 3 ... 46
1
Octavia III (13-) / Vs: Octavia 1.0 TSI - kokemuksia?
« : 28.01.18 - klo:23:52 »
Mitä öljyä olette käyttäneet 1,0 tsi Octaviassa? Jotkut näyttävät laittavan uudempaa 0W20 öljyä, mutta ymmärtääkseni ohjekirjassa lukee VW 504 luokituksen riittävän. Silloin öljy on 5W30.
Ei hetkeen ole tullut kirjoiteltua, eikä tässäkään ketjussa ruuhkaa ole. Huollossa laittoivat 5w30 ja se maistuu koneelle yli lisäystarpeen huoltovälillä. 0w20 riitti huoltovälille. Otanta on kapea, mutta laittaisin 0w20. Itsellä huolenpitosoppari, niin en viitsinyt omaa öljyä kiikuttaa. Tulevaisuudessa laitan 0w20.

2
Juuri otin takalasin pyyhkimen sulakkeelta herätteen kojelautakameraa varten, hienosti toimii. Kaikkiin vapaisiin tuli virta. Itsellä siis pre-fl.
Tähän samaan sarjaan kysyisin viisaammilta tuosta takskäyttöön tarkoitetusta lähdöstä sulaketaulussa, joka on ohjekirjan mukaan jännitteenvakain, eli tietääkö joku mikä sen virka on?

3
Octavia III (13-) / Vs: Skoda Octavia facelift 2017
« : 19.09.17 - klo:09:36 »
Onko kenellään tietoa tai mahdollisuutta kaivaa tietoa tuosta taka-akselin leveydestä, tai mikä siinä muuttui pre-fl nähden. Silmämääräisesti näyttää, että "jarrurumpu" olisi pidempi. Eli saisiko taka-akselin leveämmäksi pelkällä jarrurummun vaihdolla, vai täytyykö napakin vaihtaa? Tuskin akseli itsessään on eri mittainen.

4
Itse olen aikoinaan(nuoruudessa) tehnyt täysjarrutuksen yli 230km/h gps vauhdista -95 omegalla, eikä pahaa tehnyt, vaikka abs:t paukutti. Autolla oli massaa yli 300kg enemmän, kuin näissä ja etulaikat vain 8mm suuremmat olettaen, että 288mm on tässä. Poljintuntuma siinä oli kovempi. Tuo poljin näissä on kyllä tekniikasta johtuen löysähkö tosijarrutuksessa, josta en itse pidä. Ilmeisen lyhyt on kuitenkin jarrutusmatka verrattuna moniin autoihin. Jarrutusmatkaa lyhentää myös vaihde päällä jarrutaminen. Tärkeä turvallisuusseikka, jota harvoin tulee ajateltua, mutta joka on hyvä tiedostaa. Kyllä sitä joskus kannattaa kokeilla kunnon pysäytystä.  ;D

5
Onko hyvät jarrut?

6
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 31.08.17 - klo:10:16 »
Ajoviiman aiheuttanut sihinä/vinkuna tulee sivulasin yläreunasta, eli lasin ja tiivisteen välistä b-pilarin luota. Pitää käydä näyttämässä kun kerkeää.

7
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 25.08.17 - klo:20:21 »
Ok.

Onhan tää nyt facelift josta puhut?

Ei ole facelift. Neljän farkku octavian kokemuksella 2kpl ilman kromeja olevat ovat suhisseet ja tuuli vaikuttaa suhinaan myös. Eli otin nykyisen styleni mustilla "listoilla", elecance oli hopeisilla. Kaverin rs mustilla listoilla suhisi ja nykyinen fl style kromisilla ei suhise.

8
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 25.08.17 - klo:17:59 »
Ovet istuu nätisi. Toki en ole teipannut ovien alaosia, koska ääni tulee selkeästi ylhäältä. Mutta jos syytä ei löydy tuosta ikkunasta, niin teippaan koko oven syyn löytymiseksi.  ;D Sitten jatkan tuulilasiin. Ensin sivulasi ja oven kahva kun kerkeää.

Ps. Ovea vetämällä ja työntämällä eri kohdista ääni ei muutu.

9
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 25.08.17 - klo:12:26 »
Missä putiikissa noin pätevä "asentaja" työskentelee? Olisi kiva tietää, että voi välttää...

En tiedä säätääkö myös kulmia tämä samainen asentaja, mutta väitti samaisessa tampereen metroautossa, ettei kulmiltaan toleransseissa oleva auto ole huono ajaa. Autot 2kpl(toinen ooppeli) on olleet huonoja ajaa heittojen takia, vaikka toleranssin sisällä olleet. Ooppelissa piti apurunkoakin säätää ja kiristää jotain pulttia.

Suhina ei ole loppunut, vaikka ahkerasti olen teippaillut kaikki muut, paitsi oven kahvan ja sivuikkunan ulkotiivisteet lasiin kiinni. Peilin kääntäminen ei vaikuttanut asiaan, eli tuskin siitä johtuu. Se alkoi pitää omaa puhinaansa käännettynä.

10
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 24.08.17 - klo:10:09 »
Mulla oli osittain irti tiiviste, muttei auttanut. Pitää sitä tutkailla. Onhan tuossa vaihtoehtoja vielä teippailla, kuten kattokaiteen alku, ovisauma, peili ja tuulilasin nurkka.

11
Octavia III (13-) / Vs: Uuden Octavian viat/murheet.
« : 24.08.17 - klo:09:57 »
Alkaa mennä hermot tuulen suhinan kanssa. Ääni on hiukan viheltävä/vinkuva ja tulee selkeästi ylhäältä b-pilarin tienoilta. Peitin teipillä kuvassa näkyvän raon, mutta edelleen suhisee. Asentaja ei tietenkään kuule. Toki asentaja ei ole mitään muutakaan selkeää vikaa löytänyt, kuten tunnoton kuskin lasin kytkin tai kutosvaihteen synkro, jotka tiskin takana oleva havaitsi. Itseasiassa kutosen synkron rusahdus ei asentajan mukaan ole auton vika, vaan kuskin - autoa ei tule rullata vapaalla. ;D Muut vaihteet ei tuota tehneet, eli vitosen kautta kutonen ei rusahtanut. Noh, vaihdettu kutosen synkro ja ratas -> toimii, kuten vaihteiston kuuluu. Ikkunakytkin toimii myös.

Ajattelin tuota suhinaa kysyä täältä, että onko joku löytänyt syyllisen?


Yksi vikakoodi tulee webaston polttoainepumpulta, mutta uusi pumppukaan ei vikaa poistanut. Ensimmäisellä tutkimusreissulla asentaja luuli poistaneensa vian vikakoodin poistolla, muttei kokeillut uusiiko vika, no uusihan se. Itse olin pariin otteeseen tuon jo testannut.  ;D Webasto toimii normaalisti, joten en ole asiaa stressannut.


12
Passat 3C (05–10) / Vs: 2,0tdi ei ota kierroksia
« : 11.08.17 - klo:22:45 »
Missä tilanteessa tuota tapahtuu?

13
Octavia III (13-) / Vs: Skoda Octavia facelift 2017
« : 05.08.17 - klo:18:41 »
Montecarlot on mustia/tummia osia oikeastikin. Oma maskin kehys tuli tehtaalta montecarlona, ei rs black tms. versiona. Osa noista superskodan osista on maalattuja varmasti, mutta osa oikeita montecarloja.

14
Octaviassa mennyt puolisen litraa ensimmäisen 10tkm aikana, jonka jälkeen ei havaintoa öljyn syönnistä.

15
Huoltaminen / Vs: Castrol vai Mobil ?
« : 02.08.17 - klo:12:48 »
Juu meni sekaisin, pahoittelut!  ;D

16
Huoltaminen / Vs: Castrol vai Mobil ?
« : 02.08.17 - klo:09:45 »
Tahdon sanoa myös sitä, että "vanhoilla" luokituksilla olevaa öljyä ei kannata lyhemmilläkään vaihtoväleillä käyttää säästömielessä. Eli käyttää sitä "ll/dpf" öljyä lyhemmilläkin vaihtoväleillä, vaikka se olisi "litkumpaa", koska moottori on specsattu sille. Eli vaikka nyt puolittaisi vaihtovälin, käyttää sitä 507:aa 504:n sijaan niissä moottoreissa, joihin ne molemmat käy.
Mobilin esp:tä nuo omat dieselkoneet eivät ole syöneet, paitsi leon, joka söi sitäkin, eli kerran vaihtovälillä joutui lisäämään. Kerran huollossa laittoivat castrollin vastaavaa tuohon -10 1.6tdi:n koneeseen, mutta sitä joutui lisäämään vaihtovälillä ja vaihdoin sitten espiin, eikä lisäystarvetta enää ollut 20-25tkm vaihtovälillä. Tykkään siis, että auto kulkee polttoaineella, eikä öljyllä.

17
Huoltaminen / Vs: Castrol vai Mobil ?
« : 01.08.17 - klo:22:31 »
Tässä tapauksessa, jos et tiedä valmistajia tai automalleja missä longlife ohjelmaa on lyhennetty, niin suosittelen googlettamaan. JA jos et tunne vag:a mitkä syö öljyä, niin tämäkin forumin seuraaminen on kyllä sinulta mennyt hukkaan. Meillä on myös hieman erilläinen käsitys kestävästä turbosta, koska ennen ne kestivät puoli miljoonaa.

Eikä nuo kestotestien autotkaan ole ollut viattomia...
Kyllä minä suurin piirtein tiedän mitkä vagit mahdollisesti öljyä syövät ja niitä koitan myös vältellä. Se vaan tuskin on öljyn/ll ohjelman vika, vaan suunnittelun/toteutuksen/materiaalin? Voitaisko olla samaa mieltä, jookos? Puhun tässä siis öljyn vaikutuksesta moottoriin. Kestotesteissä ei ole tullut vastaan kuluneita moottoreita, kuin yksi, en vaan muista mikä, sekään ei ollut öljyn vika.

Turbot ahtavat nykyisin eri tavalla, kuin ennen, joka varmasti vaikuttaa sen elinikään. Tosin lämpöjen/voitelun hallinta on paremmalla tolalla. 1.8 vageissa oli suunnitteluvirhe, joka johti kehnoon voiteluun kun sihti tukkeutui. Sekään ei varmaankaan ollut öljyn syy, vaan suunnittelun. Myöskin osa 2.0tsi koneista kärsii huonon toteutuksen(en ole syyhyn jaksanut perehtyä) takia öljynkulutuksesta, mutta sekään liene öljyn vika.

Jos longlife(muuttuva) ohjelmaa täytyy lyhentää, on silloin siihen joku pätevä syy, eikä se ole öljy.

Ps. Ajo-olosuhteet vaikuttaa öljyn elinikään aivan samalla tavalla kuin muidenkin asioiden, kuten renkaiden tai jarrujen. Eli käyttäjästä riippuu paljon, eikä voi sanoa, että 15tkm on oikea vaihtoväli kaikille ja kaikenlaiseen ajoon.

18
Huoltaminen / Vs: Castrol vai Mobil ?
« : 01.08.17 - klo:22:00 »
Ei minun vakkineet ole vieneet öljyä vaihtovälillä nimeksikään, eikä se varmasti kuulu minkään valmistajan tarkoitusperiin, että auto kuluttaa öljyä. Mikä autonvalmistaja/konserni on lyhentänyt öljynvaihtovälejä? Turbotkin ovat yllättävän kestäviä. 320d  cr e46:ssa syö turboja ennen 200tkm, sekään ei liene öljyjen vika ole, vaan suunnittelun, kuten jakopäiden ketjujen kuluminen monella merkillä.
Noita moottoreiden avaamisia kestotestin päätteeksi muutamia kun on lukenut, niin ei moottorin sisuskaluissa ole ollut havaittavaa kulumaa, eikä se moottori yhtäkkiä ala kulumaan jonkun kilometrimäärän jälkeenkään.

19
Sellainen onneksi löytyi. Harmi vaan että siinäkin on vain lähivalot xenonit. Toivottavasti on yhtä hyvät kuin 08-mallissa eikä "parannetut".
Fl ajovalot ei häikäise vastaantulevia, kuten ennen fl:ä.  8) Lähivalot on hyvä olla mahdollisimman hyvät, pitkiä saa kaupasta lisää.  ;D

20
Huoltaminen / Vs: Castrol vai Mobil ?
« : 01.08.17 - klo:21:15 »

Minä kun en aja öljyillä yli 15tkm, vaan vaihdan ne yleensä 10-12tkm välein. JA mitä long-life ohjelmaan tulee, niin se on kuluttajien kusetusta.
Miksei longlife ölppiä voi käyttää myös lyhennetyllä öljynvaihtovälillä? Eikös autojen käyttötesteissä käytetä niitä huoltovälejä, joita valmistaja suosittaa, eli longlife? Eihän ne moottorit ole olleet moksiskaan, eli ei kulumaa havaittu, ainakaan öljyjen takia? Suunnittelu-, valmistus- ja karkaisuvirheet ei siis poistu, vaikka mitä öljyä käyttäisi.
Öljyllä on muutakin tehtävää, kuin pelkkä voitelu, ja siksi käytän noita ll-suosituksia. Nykyiseen rassiin kaadan tuota 0w20 litkua tuijottamatta litrahintaa, myös mahdollisilla väliöljynvaihdoilla.

Ps. Longlife huolto-ohjelma helpottaa monen arkea, kun ei huolloissa tarvi solkenaan juosta. Se on osasyy pitkille huoltoväleille, ei se, että valmistaja lisäisi itselleen harmia, tai kuluttajaa kusettaisi.

21
-11 ambitionissa ilmastointi ei ole vakiona enää puoliautomaattinen, kuten aikaisemmin, vaan manuaalinen. Ajattelin vinkata. Toivottavasti eleganceen päädyt, koska siinä on automaattinen ilmastointi, ajovaloautomatiikka(muistaakseni), sadetunnistin ja xenonit vakiona.

22
Octavia III (13-) / Vs: Octavia 1.0 TSI - kokemuksia?
« : 31.07.17 - klo:17:52 »
Itse käytän viimasuojia talvella. Ei ole kylmä tullut, enkä usko, että kylmä tulisi ilman niitäkään. Pidän niitä lähinnä moottorin suojaamiseksi loskalta kylmältä. Niitä voisi pitää melkein helteisiin asti. Itsellä on webasto, eli sähkövastukset puuttuu ilmakanavista. Lämpöisempi tämä litrainen on kuin dieselit, eikä webastoa tarvitse ajon aikana laittaa päälle.

Ps. Maskisuojan voi tehdä myös oma-alotteisesti itse, jos meinaa kylmä tulla. En jaksaisi valittaa, vaan tekisin sillä aikaa.

23
Totta juu, mutta tyyppivikana se tossa 1.6tdi:ssä on. Siitä on parempi versio saatavilla myös, joka kertoo tyyppiviasta tai heikosta laadusta.

24
Itse en tuon ikäisiä bensoja huolisi. 1.6tdi manuaalina on oiva peli, toki egr varauksin, mutta kohtuullisesti ajettuna ja oikein huollettuna sekin on ilmainen nykyisin. Pelkkään pätkäajoon en osaisi suositella tuon ikäisiä ollenkaan.

25
Octavia II (04-13) / Vs: Autosi öljynkulutus
« : 29.07.17 - klo:11:11 »
Minulla meni puoli litraa ensimmäisen 16tkm matkalla, jonka jälkeen ei ole kuluttanut, eli moottorista tuli "tiivis".

26
Vw lupailee jakohihnaa elinikäiseksi (näin ainakin toistaiseksi) ;)

Mites kävi jakotketjun kanssa.

Hihnan kanssa siihen on hyvät edellytykset, kun aikaisemmin VW:llä oli jo 240tkm vaihtoväli. Ketjuihin en ole ikinä luottanut, enkä ole siksi ketjullista autoa huolinut.

27
Ja joulupukki on olemassa...

Volkkarissa jakoketju pitää joissain tapauksissa vaihtaa useammin, kuin jakohihna. Suunnittelua parhaimmillaan...
Vw lupailee jakohihnaa elinikäiseksi (näin ainakin toistaiseksi) ;)
"timing belt’s service life reliably spans the entire life of the vehicle"

Tässä hyvää infoa kyseisestä moottorista:
 
Cooling and heating. The base engine is cooled by a high-temperature loop with a mechanically driven coolant pump, while a low-temperature loop, powered by an electric pump, circulates coolant to the intercooler and turbocharger housing as needed. The passenger compartment is heated by the cylinder head circulation loop, so that it warms up quickly like the engine.
 
Toothed belt for valve train. Due to its design, internal friction in the small three-cylinder engine of the Golf TSI BlueMotion is already rather low. Moreover, this engine also benefits from the overall innovative design layout of the EA211 engine series and related measures implemented to reduce internal friction.
This not only relates to the crankshaft group, as mentioned above, but also to the valve control and auxiliary drives. The 1.0 TSI is equipped with inlet and exhaust camshaft adjustment; the adjustment range is 50 degrees of crankshaft angle on the inlet side and 40 degrees on the exhaust side.
By taking this approach, the designers of the three-cylinder engine achieve a powerful torque build-up at low engine revs and high power at high revs. The two overhead camshafts are driven by the crankshaft via a toothed timing belt. Compared to a chain drive, it exhibits around 30% less friction. Due to its high-end material specification, this toothed timing belt’s service life reliably spans the entire life of the vehicle. As a result, it is no longer necessary to perform the previously obligatory replacement of the toothed belt as a maintenance item. Overall, the harmonized forces of the toothed belt drive lead to low friction, improved fuel economy and greater durability.
 
To ensure that the engine takes up as little mounting space as possible, ancillary components such as the water pump, air conditioning compressor and alternator are attached directly to the engine and oil sump without additional brackets, and they are driven by a toothed belt running over a permanent tension roller.
In addition, the engine has a map-controlled oil pump that only draws as much power as required at the specific operating point.

Tuossa hiukan referoituna alkuperäisestä tänne kirjoitetusta tekstistä. Voit käyttää googlea, jos et engelskaa ymmärrä. Ymmärtäisin, että hihna on moottorin ikäinen, miten sinä ymmärtäisit? Joulupukkia saat rauhassa miettiä ihan itseksesi, voisi asiassa hivenen pysyä?  ;)

28
Nykyisessä litraisessa on "ikuinen" jakopää. Se on hihna, eikä sille käsittääkseni ole vaihtoväliä. Eli vaihtaa sitten kun vesipumppu antautuu, vai olikohan sekin erikseen sähköinen, en muista. Kirjoittakoon ken faktat tietää.

29
Octavia III (13-) / Vs: Octavia 1.0 TSI - kokemuksia?
« : 27.07.17 - klo:08:55 »
Ehkä se vaatii järeämpää aivotyöskentelyä, että sitä rullausta osaa hyödyntää.  ;D Ehkä se vaatii oikeaa asennetta liikenteessä ja oppimisessa. Esimerkiksi Tampereella ohitustietä päivittäin ajavien on helppo testata tuon rullauksen merkitystä kulutukseen, varsinkin jos se on iso osa työmatkaa. Eikä sitä voi sanoa kuinka paljon rahaa tuo rullaus säästää, koska se on vain osa ennakoivan ajotyylin osaamisessa. Myöskin kilometrit vaikuttaa asiaan. Monta muutakin tekijää vaikuttaa asiaan.
Yritän vain saada selville paljonko te tällä vapaalla rullaamisella säästätte, mutta siihen en ole vastausta saanut. Vapaalla rullaaminenhan on kiellettyä mm. busseissa ja rekoissa liikenneturvallisuuden takia, mutta henkilöautoissa se toki on sallittua.
Miksi vapaalla rullailu on kiellettyä? Minusta se on kiellettyä vain teknisistä syistä ajoneuvosta riippuen, esim. vaihteiston takia. Tottakai talviliukkailla rekalla ajaessa kannttaa välttää painavan kärryn eteen tulemista, mutta sehän estyy näillä ennaikoivilla ajotavoilla. ;) Liikennöitsijä voi tietysti perustaa yksioikoisen näkemyksen kieltämällä ja vetoamalla turvallisuuteen, mutta onko mitään faktaa laittaa?

30
Octavia III (13-) / Vs: Octavia 1.0 TSI - kokemuksia?
« : 26.07.17 - klo:23:04 »
- rekat ei liittyneet tähän keskusteluun mitenkään
- vw ja sen e85... hmh.... noh kiihdytysautotkin liikkuvat etanolilla
- kyse oli vapaalla rullauksesta vs moottorijarrutus, molemmissa kannattaa hyödyntää ennakointia
- montako euroa siis säästätte vapaalla rullauksella kuin moottorijarrutuksella?
- millä taloudellisen ajon kurssilla olette käyneet kun olette keksineet käyttää vaihde vapaalla rullausta?
Joku muu otti puheeksi rekat, niin annoin vastauksen.
Tarkoitin tuolla volkkarin koneella vain sitä, että siinä etanolin käyttö lisääkin tehoa, kun tässä vähentää.
Hyvin ennakoiva ajotapa sallii rullauksen vapaalla, vähän ennakoiva ei. Rullauksen voi havaita vähentävän kulutusta ilman kurssejakin.  8)

Sivuja: [1] 2 3 ... 46Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
www.autotahti.fi