Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Viestit - jt
1
Otamme riskin ja ajamme auton Suomeen ja ruvetaan metsästämään käytettyä DSG-askia Saksasta.
Eiköhän kannata ensin tehdä asiantunteva vikadiagnoosi vaikkapa Suomeen palattua ennenkuin alkaa summanmutikassa osia tilailemaan. Jos on mekaaninen vika vaihteistossa, korjaaminenkin on vaihtoehto asiantuntevalla pajalla. Jotenkin tuntuu oireiden perusteella ettei olisi vaihteisto, mutta 2-massapyörä ja/tai kytkin puolelta tuo voisi tulla.
2
« : 29.05.23 - klo:00:28 »
Olipa kerran perheessä vanhempi Golf, jossa oli lukkopultit. Auto kävi paikallisella "Pärnäsen korjaamolla" jarrurempassa, ja seuraavan kesärengasvaihdon yhteydessä kiroilin kun oli pultit vedetty pulttipyssyllä takuuvarmasti tiukkaan mutu-momentilla. Kaksi lukkopulteista sain avaimella auki, kolmannen kohdalla avain lipesi ja avain nuljaantui, pyöristyi eikä enää toiminut. VW-huollosta kysymään että mitäs nyt sitten.. Itse ehdottivat että ottavat auton työn alle ja vaihtavat tavalliset pultit. Lasiseinän läpi huoltotilaan katselin ja mietin että mitähän tämäkin lysti maksaa kun kaksi äijää painii pyörän pulttien kanssa kolme varttia. Jotain 30 euroa, eli naurettavan vähän. Olen omista uudemmista autoista tuon jälkeen vaihtanut ensimmäisen rengasvaihdon yhteydessä lukkopultit varaston hyllylle ja tavalliset tilalle. Just in case..
Tuttu tarina.. Tiukassa olevia lukkopultteja ei passaa mennä normiavaimella käsi/jalkapelillä avaamaan, sillä lukkopuoltti ei anna yhtä hyvin sivutukea kuin tavallinen ja sitten hajoaa joko (lukkopultin) avain tai sitten kuluu/hajoaa se erikoiskanta. Sen sijaan, järeähköllä pulttipyssyllä ja riittävällä kärsivällisyydellä onnistuu avaus. Itse käytin sellaista Bilteman sähkökäyttöistä pulttipyssyä ja kyllä se kun aikansa jurrutti (10..15min taukoineen) antoi periksi ja avautui. Toki pitää välillä pitää taukoja kun kone ja itse pultti kuumenevat. Tokihan lukkopultit voi korvata normipulteilla, mutta näissä sähköissä tietenkin se että renkaat ovat yleensä hiukan tavallista hintavammat ja toisaalta jos jullekin kadunkulkijalle sattuu akuutti neljän renkaan tarve, niin voi sähköauton tapauksessa tulla renkaiden lisäksi lisäkulua jos on autoa nostettu/tuettu pohjasta vähän miten sattuu..
3
« : 18.05.23 - klo:22:45 »
Koodi löytyy myös huoltokirjasta. Huoltokirjan sisälle on yleensä liimattuna tarra jossa on erilaisia koodeja pitkä lista. Itsellä koodi löytyy toiselta riviltä toinen merkkipätkä vasemmalta lukien, koodin pituus on itsellä 4 merkkiä. Joskus vuosimallikin voi vaikuttaa, sävyssä voi olla pientä ero vuosien välillä.
4
« : 14.05.23 - klo:10:47 »
Hei forumistit,
Moottorihäiriövalo on syttynyt hiljattain kahdesti autooni. Ensimmäisellä kerralla ahtopaineanturi ja toisella kerralla ilmanpaineanturi.
Mitä johtopäätöksiä tästä olisi tehtävissä moottorista? Auto tosiaan 19vm ja kilsojakin alle 100tkm. Harmittaisi luopua autosta, kun muuten ajaminen mukavaa, mutta minimoinko riskiä, jos hankkiudun tästä eroon asap?
Jos käytetyissä pysyt, niin et minimoi riskiä, vaan autoa vaihtaessa otat aina uuden "riskin" + vaihtokustannukset. Eihän anturit kalliita ole jos vaihtaa täytyy, mutta eka on toki resetoida koodit ja tarkkailla tuleeko uudestaan ja jos tulee niin missä tilanteessa, niin siitä voi kartoittaa mahdollista vikaa. En lähtisi itse tuon takia vaihtopuuhiin, 1.0 on yllättävän näppärä pata.
5
« : 10.05.23 - klo:14:15 »
Kaikkien käytettyjen hinnat kehittyivät omituisesti, kun uusia ei tahtonut saada. Sähköautoissa vasta kummallinen tilanne olikin, mutta sekin on normalisoitumaan päin.
Käytettyjen hintaindeksi on ollut nousemaan päin vuodesta 2020 about viime vuoden loppuu asti, jolloin indeksi on kääntynyt laskuun. Edelleen taso on kuitenkin about 10% korkeampi. Uudet ovat keskimäärin kallistuneet, mutta sähköissähän on ollut varsinkin T-merkillä isoja hinnanalennuksia, mutta pienempiä toki muillakin. https://yle.fi/a/74-20030133 Ehkä poikkeuksellisin tilanne oli saatavuusongelmia takia kun käytetty sähköauto maksoi enemmän kuin uusi ja jobbarit jopa ostivat autoja myyntiin, tosin tälle business idealle kävi kuten odottaa saattaa, eli varsinkin T-merkin hinnanalennukset tiputtivat myös käytettyjen hintoja roimasti, samoin kuin parantunut saatavuus on sekin vähentänyt vähän käytetyn houkuttelevuutta. Dieselin hinnannousu ja vastaavasti kilpailukykyisten sähköautojen parantunut saatavuus näkyy varmana sitten "premium" dieseleiden käytettyjen markkinalla, ei taida olla kovin suosittu ostoauto diesel liikkeisiin.
6
« : 07.05.23 - klo:23:14 »
Yli puolet tuontiautoista on joko sähkäreitä tai ladattavia hybridejä: https://yle.fi/a/3-12621152 Käytettyjen henkilöautojen tuonti on tänä vuonna keikahtanut sähköautojen ja ladattavien hybridien valta-asemaksi: puolet (50,1%) tammi–elokuussa tuoduista käytetyistä henkilöautoista on ollut joko sähköautoja tai ladattavia hybridejä.Jos on tuomassa vähän kalliimpaa/uudempaa autoa, niin sähköauton "autoverottomuus" on myös yksi etu. Kun käytettyjen tarjotan paranee ja hinnat halpenee, niin en yhtään ihmettelisi etteikö subventoiduilta markkina-alueilta valuisi tännekin täyssähköautoja.
7
« : 05.05.23 - klo:00:06 »
000402 - Fuel Pressure Sensor (G247) P0192 - 000 - Short to GND - Intermittent
Tuo antais viitettä siitä että johto mahdollisesti oikosessa tai vaurioitunut, tai voihan se vika olla liittimessäkin. (Brute force menetelmä on tehokas tapa rikkoa autoliittimet...) Yhdessä Passat 3C:ssä jonka omistin, oli takakäsijarrulle menevän johdon eriste nirhaantunut rikki ja tuli siksi juuri samanlaisia short to GND virhekoodeja satunnaisesti. Tässä siis yksi mahdollisuus jota tukee se että toisella pumpulla tulee samat viat.
9
« : 02.05.23 - klo:12:47 »
Ja sen jälkeen ei ilmeisesti mene pitkään, kun saadaan vielä energiatiheämpiä akkuja, tuossa yli 500Wh/kg, kun tutkijat olivat jo julkaisseet akkuja, joissa energiatiheys yli 700 Wh/kg. Vertailun vuoksi parhaissa nykyakuissa energiatiheys on n 300 Wh/kg.
Eihän suuren energiatiheyden saavuttaminen ole sinällään suurin haaste. Suurin haaste on sen sijaan saada kaikki halutut ominaisuudet yhtä aikaa tuotantokykyisessä paketissa. Energiatiheys, (pitkäaikais)kestävyys/lataus-purkusyklien määrä, riittävän suuri lataus/purkukyky, koko, paino, hinta/tuotantokelpoisuus, toimintaympäristö (lämpötila pakkasesta kuumaan), harvinaisten mineraalien määrän minimointi, akun turvallisuus/käyttäytyminen vauriotilanteessa, siinä on aika monta parametria joiden suhteen auton akku pitää optimoida eikä voida vain optimoida maksimaalista energiatiheyttä. Niinpä auton akuissa ei välttämättä ole suurimman energiatiheyden akut käytössä, vaan "sopivimmat" autokäyttöön.
10
« : 01.05.23 - klo:19:10 »
Onhan tässä semmoinen pointti jos optimointia tehdään vaikkapa raskaalle kalustolle (tai vaikkapa ihan hlo-autolle) niin että otetaan adblue laitteisto pois toiminnasta ihan puhtaasti kulujen säästämiseksi, niin kyllähän siinä silloin rehellinen autoilija on epäsuorasti maksumies, kun epärehellinen skippaa osan kuluista ja on siten paremmassa kilpailuasetelmassa. Siinä mielessä kannatettavaa moisten viritysten laittomuus. Se miten ne voidaan tunnistaa/valvoa on sitten eri tarina.
11
« : 01.05.23 - klo:19:01 »
Näissähän on jossain määrin tyyppivikana (ainakin vanhemmassa 0AM versiossa) myös tämä että paineakun kierre korkkaa ja siksi kuulemma jossain "laadunparannuskampanjassa" tehtiin ohjelmistopäivitys joka laskee tuota painetta. On todella hyvä idea softata auto niin että tulee normaalia korkeampi paine niin paineakku räjähdä vielä nopeammin kuin vakiona 
Paineakunhan voi vaihtaa toki "proaktiivisesti" etukäteen, noihinhan on käsittääkseni saatavilla aftermarketilla jopa hieman vahvistettua mallia jossa materiaalipaksuus suurempi.
12
« : 29.04.23 - klo:13:35 »
Semmoinen mahdollisuus että mäntää ei ole painettu sisään tarpeeksi vaihdon yhteydessä niin laahaa sen takia. Käsi ylös virheen merkiksi täällä, tehty kun eka kerta vaihdoin itse.
13
« : 27.04.23 - klo:11:25 »
^^ No nyt. Antaa miettiä yön yli asiaa, josko ois aamulla 3.1
Kummallista tässä konsernin päivityspolitiikassa on se, että uudet toimitetaan versiolla 3.2, uusimmat/tulevat mallit versiolla 3.4 (esim. ID2) ja ID7 oli versiolla 4.0. Eli ohjelmistot on jo olemassa, mutta uudet omistajat tuntuvat toimivan beta-testaajina.
Ei tuo välttämättä niin ihmeellistä ole softatuotannon näkökulmasta. Jos/kun uusi version on tuotantovalmis ja testattu, tottakai kannattaa uudet autot toimittaa sillä. Sitten taas päivityspaketin rakentaminen ja testaaminen vanhan/vanhojen version/versioiden päälle on oma eri työnsä jossa voi kestää sitten vielä enemmän aikaa ja tulla myös yllätyksiäkin.
14
« : 24.04.23 - klo:01:22 »
Jahas, nyt se sitten on täällä se Misfire-vika. Auto on 2013 Passat Ecofuel, mittarissa 142 tkm, ja tänään ajoin kaasut loppuun ja suunnistin tankille.
Täällä on aikaisemmin saatu samaa koodia ainakin kaasupullon venttiilin solenoidista/kelasta (mutta ei polta minulla kaasupuolen sulaketta?), puolista ja tulpista (mutta vika tulee vain kaasulla?), rikkoutuneesta PCV-häkkyrästä (mutta vika tulee vain kaasulla eikä edellytä isompaa alipainetta eli kiihdytystä?) ja kaasupuolen suuttimista (hmmm... yhtäkkisyys ei jotenkin tunnu suutinvialta). Olipa jollakulla ollut kansikin p-kana, toivottavasti ei sentään ole siitä kyse.
Kaasulinjalla on noiden lisäksi vielä regulaattori joka tiputtaa paineen moottorille sopivaksi. Tuleeko vikakoodit aina samoihin sylintereihin? Jos tulee aina vain samoihin sylintereihin, niin tulppa/puola:n osuuden voi selvittää siten että vaihtaa päikseen niiden sylinterien kanssa joista ei tule koodia, jos vika siirtyy, niin a'vot, vika on paikallistettu, jos ei, niin ei sitten. Pieni huomio vielä siihen että puolat voivat olla tiukassa, sähköliittimen irrotus ehjänä helppoa jos tietää mistä välistä vääntää meisselillä, väkisin vetämällä menee taatusti rikki. Sytytys on kaasulla hieman krantumpaa kuin bensalla, joten puola/tulppa on toki mahdollinen, mutta jos vikaa vain kaasulla, niin silloin suutin on yksi mahdollisuus. Itsellä tuli misfireä kun kiihdytti kovasti, fiksaantui suuttimien vaihdolla. Hyvänä uutisena kaasusuuttimet eivät ole poskettoman kalliita. Vaihtaa kannattaa kaikki kerralla jos vika sinne paikallistuu. Suuttimilla voi tehdä myös saman, eli siirtää toiseen sylinteriin ja jos vika siirtyy, vika löydetty, mutta tässä tapauksessa ongelma on siinä että työtä tulee aika paljon ja pitää olla kaasupuolen kanssa tekemisissä, joten näitä ei itse voi tehdä.
15
« : 14.04.23 - klo:17:35 »
Jos säästämisen motiivi on se että halutaan minimoida autoilun kuluja ja siihen sitoutunutta pääomaa, niin se että tilataan eksoottista öljyä iso läjä että saadaan posti/rahtikuluja pienennettyä, kuulostaa jotenkin nurinkuriselta. Yhtäkkiä onkin ylimääräistä pääomaa käytettävissä että voi tilata suuren määrän mahdollisesti eksoottisen merkin öljyä jotta voi "säästää" enemmän. Pahimmillaan tulee ostettu feikattua öljyä. No jokainen taplaa toki tyylillään.
Esim. tuossa aiemmin linkattu iso pönikkä postikuluineen maksaa 131,45e ja litrahinnaksi tulee 6,57e.
Mobil 1 ESP maksaa Tokmannilla/Puuilossa 35,90e (joskus löytyy tarjouksesta 29,90), litrahinta 8,98e. Hintaeroa ("säästöä") per 4 litraa 9,61e. Sitten on pääomaa kiinni 95,55e ~vuoden verran, jos oletetaan vaihto kerran vuodessa, jolle voi sitten laskea korkokulun + 0%:sta eroava riski siitä jos tulikin tilauksen mukana sekundaa.
Öljyissä voi olla myös eroja kitkan suhteen. Jos auto syö esim. 7 litraa/100km ja öljy vaihtuisi 15tkm välein, niin 0,45% kulutusero syö jo tuon alle 10e säästön.
Itse öljyssä säästäminen on siten hyvin hankalaa ja joskus säästö voi kääntyä jopa kuluksi ja säästöpotentiaali on hyvin rajoitettu verrattuna esim. huoltamiseen ja ajotapaan liittyviin asioihin.
16
« : 13.04.23 - klo:23:49 »
Onko VW konsernilla edes olemassa kestäviä jakopään ketjuja? Tutulla oli 1.4 TSI ketjukone ja siihen oli 200tkm mennessä vaihdettu ketju jo kahdesti.
Kokemusta kahdesta 1.4 TSI 110kW ketjukoneesta, tyyppi CDGA, Ecofuel (bensa/kaasu), vm11/12. Eka kone, km n. 270tkm, ketju alkuperäinen, ei mitään pärinöitä esim. kylmäkäynnistyksessä. Toinen kone, ketjun vaihto n. 200tkm / 10v, mutta vika taisikin olla silloin vesipumpussa jonka laakerit lopussa ja piti ääntä, eikä ketjussa. Ketjun vaihdon hinta kaikki osat ja työ ++1000e mutta alle 1500e. (ei sis vesipumppua, joka erillään jakopäästä) Vaikka ketju siis kohtuu "kestävä" tuossa koneessa ja elinkaaren aikana ehkäpä pienemmät kulut kuin hihnalla, ei sillä tätä kisaa kuitenkaan voiteta sillä molemmista on pitänyt vaihtaa normihuoltojen lisäksi suuttimia ja pari puolaa, yksi hapertunut alipaineputkihässäkkä, mutta molempien hinta on ollut myös sen verran kuluttajaystävällinen ostaessa että ei yhtään hassumpia ostoksia.
17
« : 12.04.23 - klo:00:29 »
Meillä on ollut nyt noin 3,5 vuotta -13 mallinen 1,2 TSI Golf. Jakopää on jo hihnalla, sen suhteen ei ole ollut murheita. Kilometrejä on vajaa 230000, ja oikeastaan ainoa ongelma on öljynkulutus. Olen ymmärtänyt, että tämän ikäisissä 1,2 koneissa on toisissa ollut öljynkulutusta, toisissa ei. Liekö sitten käytetty erilaisia männänrenkaita eri erissä, mutta jotain öljyrenkaiden jumiutumista uriinsa olen lukenut. Meillä kulutus on ollut aika vakio, 0,3-0,4 ltr/1000km.
Tutulla oli myös VAG 1.2 koneella pitkään uudesta asti ja siihen ilmaantui myös öljynkulutusta kun km alkoi olla jo samoja luokkia. 1.0 saattaisi olla hyvä kandidaatti tähän kestävin kisaan, tosin siitä ei ole 10+ vuoden kokemuksia oikein kun "liian uusi". Vähäkulutuksinen nöyrä puurtaja joka on samalla yllättävän pirteä. Toki se on muistettava että 2010 vuoden kone on nyt jo 13 vuotta vanha ja 2020 vuoden kone vain 3 vuotta, siinä on aika suuri ero.
18
« : 10.04.23 - klo:13:04 »
Iso tekijä on myös nastarengasalueiden päällyste itsessään. Nastat vaativat karkeajakoisen päällystelaadun, joka on luontaisesti meluisaa.
Totta. Mutta sekin on uutena todella hiljainen, yhden talven jälkeen tulee eka karkeus ja muutaman talven jälkeen onkin jo melkoista meteliä ja urat.
19
« : 08.04.23 - klo:23:09 »
Mikäköhän on vaikutus, kun suunta näyttäisi olevan se, että tulevaisuudessa jokaisessa teillämme liikkuvassa autossa on nykytilanteeseen verrattuna sellaiset n. 500 kg ylipainoa:
https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/7c255f34-ba34-4c75-a7e4-023439bf1619
Entistä kehnommassa kunnossa olevat tiet? (ja sähköautobonuksena vielä(kin) lyhyempi talvirange, nastojen vierintävastus lähes aina isompi kuin pohjoismaisen kitkan). Kyllähän tuntuu jotenkin vähän hassulta laittaa sähköautoon nastat (poislukien erikoistapaukset itäraja/pohjoinen syrjäseutu säännöllisen tienhoidon ulkopuolella) kun auto / moottori käyvät sivistyneen hiljaa, niin siihen päälle sitten nastamelu ja todennäköisesti myös heikommat ajo-ominaisuudet, kun ne kilometrit nyt kuitenkin taitaa suurimmaksi osaksi tulla paljaalla tiellä. Btw Reissussa Tanskan/Saksan puolella suorastaan hämmästyttää rengasmelun vähyys, nopeudessa 120..130 km/h auto etenee kuin "sukkasillaan", kun taas Ruotsin puolelle tullessa nastojen syömä karkea tienpinta voi jo 80km/h nopeudessa pitää melkoista melua (vaikka Ruotsissa kitkoja paljon enemmän kuin Suomessa suhteessa, niin silti tiet nastojen syömiä monessa paikoin)
20
« : 08.04.23 - klo:20:07 »
Todella positiivista. Jos sähköautoilun suurin ongelma on se onko äppi vai lähimaksu helpompi/vaikeampi niin hyvällä mallilla ollaan.
Parkkiappisten kanssa pääsee oikein kunnolla säätämään jos erehtyy ajamaan useamman maan läpi. Sama appis voi löytyä tuurilla, mutta onkin sitten lokalisoitu per maa, tai sitten se appi on saatavilla vain Saksaan lokalisoidusta sovelluskaupasta tms, tai kortti ei jostain syystä käy etc. Jos sama säätäminen olisi edessä myös latausäppisten kanssa, niin kyllähän tuollainen kortin NFC:n vilautus olisi n x kertaa helpompaa. Sen yhden toimijan vastaus on myös eräänlainen siiloratkaisu, kuten nämä toimijakohtaiset äpit myös, tosin laajemmalle levinnyt kuin useimmat muut.
21
« : 01.04.23 - klo:22:05 »
Päästäisen jälkeen pitäs kansiremppa tehdä kaasupassattiin turussa, löytyykö jollainen ajoitustyökalu tommoseen 1.4 tsi (cdga) koneeseen myydä/vuokrata/lainata?
Ihan mielenkiinnosta, paljonko on koneella ajettu ja vm kun kansiremppa ajankohtainen? Entä miten diagnosoitu että remppa ajankohtainen? (itsellä sama kone ja yksi suutin oli osittain rikki, vika tuli vastaan vain täyskaasulla, eräs merkkiliike ehdotti että kansiremppa olisi ehkä ajankohtainen, eivät kyenneet löytämään tarkkaa syytä..onneksi en uskonut "diagnoosia")
22
« : 18.03.23 - klo:10:51 »
Kävisin kyllä kysymässä vaihtotarjousta/diagnoosia myös merkkiketjun ulkopuolisesta kaasuja osaavasta korjaamosta. Esim. Terragas ketju, ja paikallisesti on muitakin osaavia sen ulkopuolella, esim. Oulun seudulla on yksi erityisen pätevä. Osan ja rempan hinta voi olla selvästi halvempi.
Toisekseen, vuotaako kaasupainesäädin itsessään, vai onko vuoto liitoksessa, jolloin mahdollisesti pitää vain uusia tiiviste tms? Sillä on aika suuri ero kustannuksiin.
Metaani itsessään on heikosti syttyvää verrattuna esim. bensa-ilma seokseen ja on ilmaa kevyempää, joten nousee ylöspäin. Jos mitään hajuja tms ei ole, on kyllä aika epätodennäköistä että tuosta saisi sopivan seoksen, auton konehuone ei mitenkään tiivis sekään ole joten mahdollinen vuoto haihtuu ylöspäin ulos konehuoneesta. Kaasu itsessään on hajustettua, joten vähänkään suurempi vuodon kyllä haistaa. Huollossa käytettävät kaasudetektorit ja kaasuspray ovat puolestaan erittäin herkkiä tunnistamaan pienimmänkin vuodon.
Kaasusäiliöissä puolestaan on turvaventtiili jos vaikka kaasuletku tms. menisi poikki, niin tankkien venttiili pistää kaasun poikki kokonaan.
23
« : 12.03.23 - klo:18:52 »
Vesipumpun pystyy käsittääkseni vaihtamaan ilman että tarvitsee ketjuun koskea. Pumppu on siinä moottorin takapuolella, joten joitain tunteja siinä tulee työtä kun purkaa/asentaa/kokoaa. En näe järkevänä vaihtaa ehjiä osia "varastoon". Toki jos suuttimissa on ollut probleemia, niin siinä voi pikkuisen säästää aikaa jos niitä joutuu vaihtamaan samaan aikaan, tai jos ketju on vaihtokunnossa, sillä pumppuun pääsee käsiksi helpommin jos purettu ketjun vaihtoa varten. Pumppu on muuten hieman tavallista kalliimpi kuin tavallinen yksinkertainen vesipumppu ja ei varmaan haittaa yhtään vaihto, itsellä vaihtui kun oli pumpun laakerit jo kuluneet sen verta väljiksi.
25
« : 05.03.23 - klo:23:58 »
Sähköistä farmaria et saa edes rahalla paitsi korkeintaan Taycanin - https://www.hs.fi/talous/art-2000009416294.html
Itsekin kironnut tuota, Ibiza ST:n tilalle ei ole oikein mitään sähkövärkkiä. Mitään ID.5:ttä ei tarttisi, mutta sellaiset 450/1000 litraa tavaratilaa (riippuen onko penkit kaadettu) olisi vain niin täydellinen yhdistelmä omiin tarpeisiin.
No, toivottavasti edes yksi valmistaja joskus saa moisia joskus aikaiseksi.
Kiinalaiset (MG) ovat saaneet aikaiseksi "edullisen" (sähköautoksi, keskiluokan sähköautoa ei juuri tuon halvemmalla saa) sähköfarkun (MG5 Electric) jota myydään jo Ruotsissa: https://www.mgmotor.eu/sv-SE/model/mg5. Näyttää ihan farkulta.. Tosin autona vähemmän mainio, arvostelusta 1,5 / 5 tähteä: https://m3.idg.se/2.1022/1.772048/test-mg5-electric. Eräänä heikkoutena sähköautolle tyypillinen korkea lattia, jolloin jalkatila takana on rajattu. Luulisi kyllä sähköfarkulle olevan kysyntää että voisi ihan kunnollista kohtuuhintaista mallia olla tarjolla, mutta riittääkö pohjoismainen markkina sitten on toinen juttu.
26
« : 22.02.23 - klo:00:45 »
Onko vikakoodeja? Entä mitenkähän tukossa mahtaa olla DPF? Hiukkassuodattimen polton (re-generointi) aikana kulutus on selvästi suurempi ja jos poltto jää kesken, sen kyllä huomaa hajusta kun auton parkkeeraa.
28
« : 09.02.23 - klo:20:51 »
Vastaavia "premium" sedaneita on jo useilla kilpailijoilla tarjolla, ei vain Tesla, MB etc, vaan myös uudet kiinalaiset merkit jotka yrittävät maihinnousua myös Eurooppaan, kuten BYD, Xpeng etc. Joten siinä mielessä tarpeellinen segmentti täyttää, kaikki eivät halua kaupunkimaasturia. Hintaluokka on kiinalaisissakin kuitenkin tyyliin 6 tai 7 alkava vähintään eli eivät ne mitään halpoja ole.
29
« : 01.02.23 - klo:23:33 »
Varosahaussa näyttäisi olevan muutama laatikko 1500-2000e +-200tkm ajettu eli voi olla samat viat. Et kertonut että onko mk2 vai mk3 ocu, epäilen että mk2. Tietysti jos tekee tuon korjaussarja huollon ja tarkistaa tuon vivuston yms. samalla.
Tuossa yksi vaihtoehto mistä voi löytää lootan, Hellsten Gears Ruotsista, myyvät peruskorjattuja lootia 2:n vuoden takuulla ja käytettyjä myös, mainostavat olevansa Pohjoismaiden isoin toimija. Webbisivut löytyvät myös Suomeksi ja FI rekisterinumerolla haku: http://www.hellstenvaxellador.se/fi-FI
30
« : 29.01.23 - klo:22:50 »
Käsi pystyssä virheen merkiksi . Mulla on 20” kesävanteet ja 19” talvivanteet. Koskaan ei ole varaa päivittää renkaita. En kyllä laita sähköauton syyksi, varmaan sellaiset olisi tullut johonkin Tiguaniin tai RAV4:seen jos sellaiseen olisin päätynyt. Tai ainakin niin isot mitä menee.
Ihan mielenkiinnosta ihmettelen, ovatko mahdollisimman isot renkaat vain "trendikysymys", on nimittäin sen verran suuria tuumakoot lähes kaikissa uusissa sähkäreissä, vai onko taustalla jotain "oikeita" syitä? Jos unohdetaan ulkonäkö, niin haittoja kyllä löytyy, kulutus, hinta, vaurioalttius, ajettavuus/uraherkkyys tms. Minimi näyttää olevan n. 18" luokkaa jotta saadaan kantavuus, korkeus, jarrut, tehon välitys tms kaikki kuntoon, mutta miksi mennä siitä vielä suuremmaksi? Sähkärin tapauksessa siitä "kärsii" vielä extraa, sillä range lyhenee kulutuksen lisääntyessä, millä ei polttomoottorin tapauksessa yleensä ole käytettävyyden kannalta juurikaan väliä. (toki vaikkapa ~3 tonnia painavan Volvon sähköfantin tapauksessa pitää ollakin jo suuret renkaat että kestävät massan & tehon).
|
Valokuvaaja JyriLaitinen.fi – Laadukas ja luotettava.
Fitnesskuvaus,
Hääkuvaus,
Hautajaiskuvaus,
Henkilöstökuvaus,
Ilmakuvaus,
Muotokuvauskuvaus,
Lapsikuvaus,
Lemmikkikuvaus,
Profiilikuvaus,
Yrityskuvaus,
Tapahtumakuvaus,
Perhekuvaus,
Tuotekuvaus ja
Ylioppilaskuvaus,
Toimialue pääkaupunkiseutu (Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa) ja koko Suomi
|