Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - -karppa-

Sivuja: [1] 2 3 ... 131
1
Se nyt ei ole yllätys, että eräs laskee täällä kaikki kotiin päin  ;)

2
Leon 5F (12–) / Vs: Seat ja rengasmelu
« : 18.05.19 - klo:23:33 »
Itse huomannut nyt että kun lämpötila on yli 15°C niin nuo 18" Bridgestone potenzat on huomattavasti hiljaisemmat kuin kylmemmillä keleillä. Ja auto muutenkin tuntuu hiljaisemmalta, ehkä äänenvaimennusmatot kokee saman efektin kuin renkaat ja hieman pehmenee lämpimässä vaimentaen melua paremmin  ???

Oletko mitannut tuon faktan tuon äänenvaimmennusmattojen ja renkaiden suhteen?

3
Ei tuo kyllä mikään vastuukysymys olisi mutta kun eivät osaa autoja suunnitella käyttäjille, niin eivät sitten osaa...

Oletko varma? Maalaisjärkikin on katoava luonnonvara eikä kaikki osaa edes ajaa automaattivaihteisella autolla. Eikä nuo vastuukysymykset ole mikään vitsi saati pieni asia. Katsoppa minkälaista mainetta Volvo ja Uber sai, kun autonominen auto ajoi kävelijän yli.

4
Ei saa, koska idiootti käyttäjä, kun ottaa itse ensin adaptiivisen vakkarin pois käytöstä ja pamauttaa edellä ajavan perään, niin kenenkös vika se sen jälkeen on? No tottakai autonvalmistajan, kun adaptiivinen vakkari ei toiminutkaan  ;)

5
Juu, harva niitä on koeajanut mutta varmaan yli 90% koeajaneista haluaa sellaisen. Siis sähköauton. Mallivalikoima on melko heikko vielä mutta korjaantumassa. Halu alkaa muuttumaan tilauksiksi pikkuhiljaa.

Miksi minä olen tuosta hieman erimieltä! Suomessa kumminkin ostetaan kohtuu paljon PERHEfarkkuja ja hintaluokka on 25-30k€.

Ja kyllä aina saa haluta sitä teslaa näin esimerkkinä "haluamisesta".

6
Järki tulevalla hallituksella? Saanko nauraa? Nimenomaan SDP oli yksi puolueista, joka on kieltämässä polttomoottoriautot 2030 jälkeen ja jos vielä vihreät pääsee samaan hallitukseen, niin onnea voittajille!

9
Tuosta ohjelmallisesta egr:n poistosta löytyy juttua ainakin 10 topic:sta. Ei toimi!

10
Foorumin yleiset asiat / Vs: Autovero poistuu?
« : 06.05.19 - klo:21:33 »
Ja miksi pitäisi ostaa uusi auto, joka on yksi surkeimmista investoinneista  ;D?

11
Jaahas poijjaat  teetätin konerempan jossain 120-130tkm kohdilla. Nyt pyörähtää juuri 160tkm ja kappas yks kaks alkanut menemään öljyä. Kaksi viikkoa sitten valo syttyi ja lisäsin litran purkin kun olin tienpäällä. Ajattelin että kun huolto juuri tehtävä ja onhan tällä nyt 15tkm ajettu samoilla öljyillä niin sallitaan nyt litran kulutus/15tkm. Noh puoliso on ajellut sen jälkeen pientä ajoa pari vk...korkeintaan tankillisen niin jovain paloi valo taas ja tikku häävin kastui. Eijjumalauta kun hyviä vehkeitä. Mahtaako rintajouppi suostua korjaamaan jos on taas sama vika???? Kyllä ottaa päähän. Ei ainakaan näytä valuttavan mistään...vai suoltaako turbo läpi...tehot on tallella kyllä

Ensimmäinen asiahan on, kuinka kauan remontista on ajallisesti...

12
Kas kummaa kun saavuin äsken kotiini niin mlp olikin mukavasti taas pyöräyttänyt perheen lämpimät käyttövedet koko vuorokaudeksi eikä suinkaan vastuksia poltellen vaan tietenkin pumpaten yli kolmen copilla ja ullatus ullatus aurinkosähköllä. Mistä päättelet että olen investoinut aurinkosähköön vain gte latauksen takia... oma sähkön pohjakulutus on melko suurta sillän pidän mukavuustekijänä mm. sitä, että ympäri vuoden on mukava lämpötila kämpässä sopivasti lämmitellen ja kesälläkin jäähdytellen. Ilmanvaihdossakaan ei tarvitse tinkiä.

Se että voi samalla tuottaa tarvitsemansa energian vuosittaisiin ajosuoritteisiin on pelkästään bonusta ja se tehnee tästä liikkumismuodosta melko helpon ja ekologisen. Muilla energiamuodoilla ei taida ihan samaan päästä tai ehkä sinä biokaasulla ja valtavalla määrällä lehmän pask**  8)


Tätä voit jatkaa sitten toisessa topic:ssa:
http://www.vagarena.fi/index.php?topic=42413.0

13
Ja sitten karppa ei herännytkään omasta mielikuvitusmaailmastaan vain jatkoi jatkamistaan ja kirjoittelua arenalle  :'(

Kuten oletin, niin sinulla tippui lapaset, kun tuli mielikuvitus tarinalle hieman lihaa ympärille miten asiat oikeasti menee!

Kyllä tänään taas hymyilytti ajaa oikealla nelivedolla jolla vie 0-100, vartilla ja pitkässä matkassakin 100-0 tuollaisen GTE Golffin.

14
Viesti oli lyhyt ja ytimekäs, ei siinä paljon perusteltu. Nuo takuuhommat tuli kahlattua läpi aikaisemmin, ja olivat myös tiedossa silloin kun merkkarin tiskillä tästä väännettiin.

Joku tässä hommassa haisee eikä mene minulle läpi. Joko merkkaria ei ole kiinnostanut homma tai sitten jotain jätetään kertomatta!

"Päivityksen jälkeinen turva kattaa yhteensä 11 osaa, jotka liittyvät pakokaasun takaisinkierrätykseen, polttoaineen ruiskutukseen ja pakokaasun käsittelyyn: lambdatunnistin, lämpötilantunnistin, pakokaasun takaisinkierrätyksen venttiili, paine-erotunnistin, ruiskutussuutin, korkeapainepumppu, (polttoaineen) jakokisko, paineensäätöventtiili, painetunnistin ja ruiskutusputki.

Veloitukseton päivityksen jälkeinen turva on voimassa 24 kuukautta teknisen toimenpiteen suorittamisen jälkeen tai siihen asti, kun auton kokonaiskilometrimäärä ylittää 250 000 km (sen mukaan, kumpi toteutuu ensin). Turva koskee takautuvasti myös kaikkia autoja, joihin tekninen toimenpide on tehty jo aiemmin."

15
Haha hirveitä kauhuskenaarioita ja syyttelyitä :D Ite lähinnä huolissaan että jengi ei vaihda niihä nastoja ollenkaan pois.

Kumpihan vaarallisempi liikenteessä: Nastat kesäkelissä vai kesärenkaat talvikelissä?

16
Kaikki on ajallaan tehty ja kunnossa. Huijauspäivitys tehty 1v 10kk sitten, ja siihen myös merkkarilla vetosin. Vastaantulokysely lähti eteenpäin maahantuojalle ja viime viikolla tuli viestiä että ei heru. Nyt sitten vaihtoehtoja puntaroidaan...

Mihin vetosivat ettei mene tuohon volkkarin takuuseen, joka on 250tkm saakka? En jaksa linkkiä tähän puhelimella hakea, mutta tälläkin foorumilla jaettu useaan kertaan.

https://www.volkswagen.fi/fi/volkswagen-tietoa/EA189-dieselmoottorit.html

17
Näinhän se on. Vuoden kuluttua homma menee mielenkiintoiseksi, kun laki ei enää muuta sanokaan. Ei ole päivämääriä, vain kelinmukainen rengastus kalenteriin katsomatta. Kuka sitten tulkitsee kelin vaatimukset mitenkin, mielenkiinnolla odotan.

Katsotaan kuinka monta kolaria ja kuolemaa tarvitaan, että herätään siihen, että maalaisjärki on kuollut ja itsekkäät idiootit vaarantavat muiden hengen!

Minä en usko, että vastuun siirtäminen kansalaiselle toimii jokaisessa tapauksessa ja sen tämäkin takatalvi opetti

18
Kylläpäs karpalla kiristää ::)

Noin 4,5 MWh voimala tuottaa vuodessa ja tosiaan talvikuukausina saattaa olla tuottamattomia kuukaisiakin jos ei jaksa kiivetä lumia poistamaan paneeleilta... Tästä kuka tahansa laskutaitoinen helposti laskee mikä sähkön hinnan tulisi keskimäärin olla 7 vuoden aikana jotta tuo tma toteutuisi.

Jos taas tuo 4,5MWh käytettäisiin pelkästään gtelle liikkumisenergiaksi niin noin 28 000 km sillä ajelisi vuodessa.

Spottihintaahan totta kai verkkoon myydystä sähköstä saadaan ja kuten kaikki tietää se on korkeimmillaan aina arkena ja päiväsaikaan. Fortum taas tarjoaa saman määrän energiaa tuplana mitä verkkoon lykkäät jos lataat sen heidän laturista autoosi eli ihan kannattavaa toimintaa senkin suhteen.


Kun tuota sinun tarinaasi hieman tarkastelin, niin 5000 euroa oli alkupanostus, josta jätit sähkärin osuuden tahallaan pois, koska tuskin olisit niin tyhmä ettet kotitalousvähennyksiä huolisi. Taviksen hinta tuollaiselle 5000W paneelistolle on n.8000-9000€ ilman kotitalousvähennystä. 4.5MWh on aika optimistinen näkemys, koska en usko, että sinulla kovin kauaa nuo paneelit on olleet. Joulu-Tammikuu on hyvin pitkälle tuotoltaan nolla. Marras ja helmikuu nimeksi, joten 4MWh on lähempänä totuutta toki jos haluat yltiö optimisia mielikuvia luoda, koska tuollaiselle paneelistolle (n.18kpl) arvioidaan n. 3000-3500kWH (Toki riippuen paikkakunnasta).

Jos siis autosi kuluttaa väittämäsi mukaan 16kWh/100km, niin 4000kWH:lla saisit katettua vuosittaiset 25tkm ajot, mutta koska Marras-Helmikuu aikana ei tule sähköä, kuin nimeksi, niin lataat 4kk pistorasiasta mainostamaasi "Putinin sähköä". Sitten kun huomioidaan, että et lataa päivisin aurinkosähköllä, vaan iltaisin/aamuisin ja viikonloppuna, niin fakta on, että parhaan ajan milloin saisit hyödynnettyä aurinkosähköä, et sitä käytä, vaan myyt pilkkahintaan verkkoon. Joten minun laskun mukaan pystyt hyödyntämään ehkä 1/3 aurinkosähköstä  ;D.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun näitä tarinoita on netissä tullut luettua eikä kaikkia asioita viitsitä kertoa ja yritetään olla "nokkelia".

8000€ saa 95E bensaa noin 5700 litraa, 5800 litraa dieseliä tai 8000 litraa etanolia. Tai vaihtaa auton 2-3 vuoden välein noin puolitoista kertaa  ;D. Kaasuautolla ajelisi yli 8 vuotta veloituksetta. Onko siis panostus järkevää voi jokainen päättää itse. Silloin ymmärrän, jos tuolla aurinkopaneelistolla lämmitettäisiin esimerkiksi käyttövesi, jolloin kuolettamisaika olisi huomattavasti lyhyempi ja voisit myös päiväsaikaan hyödyntää paremmin aurinkoa jolloin se oikeasti paistaa eikä tarttisi pilkkahintaan myydä verkkoon!

19
LUK:n kytkinpaketti, latutuksen jälkeen. Laadukkaalla monimerkkikorjaamolla

Paljonko autolla oli ajettu ennen kytkimen vaihtoa?

Orkkis alkuperäinen kytkin kestää helposti yli 450Nm väännön, jos kyse manuaalista. 

Toki tarina ei myöskään kerro onko autoa penkitetty ennen ja jälkeen paljonko oikeasti tuota vääntöä on.

20
Appiukolle ostettiin 1.2tsi/dsg vajaa seitsämän vuotta sitten ja sillä on ajettu alle 35tkm, mutta huollettu prikuulleen huolto-ohjelman mukaan. Kerron kyllä, jos tuohon jotain tulee. Oli kyse jakoketjusta tai dsg:stä!

21
Elikkä autoon on vaihdettu uusi kytkin+vauhtipyörä+ painelaakeri alle 5000km sitten ja nyt ravistaa jos isolla vaihteella tulee kovia vääntöjä. Vain 5 ja 6 vaihteella ei pienemmillä eikä liikkeelle lähtiessä eikä myöskään kolise. Autosta ohjelmoitu noin 170hv/370nm vakiona siis 140hv/320nm.

Alkuperäinen, tarvike, Pärnäsen korjaamolla vai merkkiliikkeessä? Ennen vai jälkeen ohjelmoinnin vaihdettiin kytkin?

22
Kysyin Veholta aikanaan, tosin viisi vuotta jo aikaa, arvio oli n. 900 euroa. Vapaa korjaamo mainostaa samaa summaa nykyisin. Jos viisi vuotta sitten kuluttajaa huijattiin, senkö  mukaan mennään nyt? Ikuisen jakohihnan myyminen on myös hieman kyseenalaista, jos ikuisuus on kuusi vuotta...

Mä väitän ettet merkkihuollosta saa jakoketjun vaihtoa ilman vastaantuloa 900 euroon, koska tuo hinta on autojerryssä! Sinunkin tapauksessa kyseessä oli vain arvio.

Minusta on kusetusta myydä autoa jatkoketjulla, joka ei kestä edes 20tkm! En myöskään ole nähnyt mediassa ikuista jakohihnaa hehkutettavan, mutta jakoketjua on moni tavis pitänyt sellaisena, että sen pitäisi kestää auton eliniän.

23
Nyt vaihtuu jo männätkin, koska jakoketju? Karpalla on kyky soveltaa omia ja kavereittensa kokemuksia hyvinkin  erilaisiin tilanteisiin ja kysymyksiin. Arvostan toki asennetta.

No kysyppä marmorilta paljonko jakoketjun vaihto maksaa ilman vastaantuloa. Ei tuo 2000 euroa kauaksi heitä ja viisi vuotta sitten noita vastaantuloja ei, niin herkästi tullutkaan, kun ihmiset eivät olleet tietoisia tästä tyyppiviasta! Eikä sen eväämiseen vaadita, kuin yksi 10% ylitys määräaikaishuollossa.

Ja nuo mun hinnat kestää kyllä päivänvalon, kun katsoo esimerkkejä:

https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/ratkaisuja-riitoihin/autot/jakoketju/

24
Suomessa se jakohihna pitää vaihtaa myös kuuden vuoden välein, vaikka mittarissa olisi 60, ei 160 tkm. Harva on kertonut toisaalta maksaneensa itse 2000 euroa ketjurempasta noilla kilometreillä...

Kuinka moni tulee nettiin kertomaan isoista korjauskuluista? Jakoketju+männät tuli tutulle maksamaan 5400€, kun yksi huolto (ensimmäinen) oli mennyt yli 10% pitkäksi (Audi). Ei tosin ottanut samantien yhteyttä minuun, koska en olisi tuota summaa suosittanut maksamaan.

25
Ei kukaan aja kolaria takatalven ja kesärenkaiden takia. Nuo "apinat" ajavat kolarin liian suuren tilannenopeuden takia.

Parempi pysyä kotona, jos tuollainen keli eikä lähteä itsekkäästi kokeilemaan onneaan onko Kankkusen jalat ja omat kädet!

Lakikin sanoo, että alla tulee olla kelin mukainen rengastus!

26
Leon 5F (12–) / Vs: Seat ja rengasmelu
« : 05.05.19 - klo:12:13 »
Käy jo valmiiksi ostamassa marmorilta tai tilaa ebay:stä noita oven kiinnikenastoja, koska niitä todennäköisesti menee, jos vaimennat ovet.

Mitä noihin pehmytmattoihin tulee, niin niissä säästäminen on se viimeinen virhe, jos ne eivät olekkaan vettä imemätöntä materiaalia. Parastahan on tuo dynaliner, mutta edullisempiakin toimivia mattoja on. Itse voit sitten miettiä mihin haluat rahasi panostaa.

27
Onkos karpalla taas luetun ymmärtämisessä ongelmia ?

Tosiaan käyn töissä arkisin ja tällöin en pääse autoani kotipihassani lataamaan suoraan eli latailen silloin työpaikalla. Samaan aikaan siis myyn sähköverkkoon ylimääräisen tuottamani sähkön. Aamut ja illat sekä viikonloput yleensä tankkailen suoraan aurinkosähköstä  8)

Vai sinulla argumentoinnissa, kun satuilet, jos kertoisit nuo faktat voisi minun lisäksi moni muukin nauraa...

Laitappa fakta sähköntuotosta tuolla 5000W mitä sait tammikuussa? Ja kyllä tiedän kuinka hyvin sähköverkkoyhtiöt hyvittävät, kun myyt sitä aurinkosähköäsi. Ei kannata heitellä voltteja niillä tuotoilla.

"Ylijäämäsähkön myynti ei ole mikään kultakaivos.

– Verkkoon myydystä sähköstä saa noin 3–5 senttiä kilowattitunnilta, kun verkosta ostettava sähkö maksaa 11–14 senttiä kilowattitunnilta, kertoo Mökille sähköt auringosta ja tuulesta -kirjan kirjoittanut pienenergia-asiantuntija ja tietokirjailija Janne Käpylehto.

Tämä selittyy sillä, että ostohinta koostuu paitsi energian hinnasta, myös sähkön siirtokustannuksesta ja veroista. Ostaessaan sähköä kuluttaja maksaa nämä, mutta kun hän myy sähköä, kukaan ei maksa hänelle näitä.

– Korvaus sähkön myynnistä on niin pieni, että ainakaan Suomessa ei nykyisin kannata mitoittaa laitteistoaan siten, että vähälläkin paisteella pystyisi käyttämään vain omaa sähköään, Aarni sanoo.

Käytännössä piensähkön vuotuiset myyntitulot jäävät usein kymmeniin euroihin."

28
Ensin tuottaa kaiken energiat itse, mutta saa siirrettyä noin puolen vuoden ajokilometrien sähköt  ;D. Joskus näille nettitarinoille saa nauraa, kun ruvetaan satuilemaan itselle mieluisaa tarinaa. Omaa itseä hivelevää sähköautoilua varten voi perustaa oman topic:nsa, mutta ai niin sehän on jo olemassa...

Onneksi voi myös ajaa etanolilla ja kummasti turboautosta saa enemmän tehoa ulos!

Ja kaikki kulkemiseen kuluvat energiat tuotan aurinkopaneeleilla tottakai itse ja autoon saan tästä siirrettyä järkevästi noin puolen vuoden ajokilometreistä suoraan.

Golf gte mukavasti käytellyt runsaan vuoden ajoilla noin 16 kWh/100 km.

Euroissa tämä tekee omalla edullisella 10c/kWh kotilatauksella ja töissä 12 c/kWh hinnoilla noin keskimäärin 1,7 euroa/100 km. 20 000 km kasassa.

Aurinkopaneelit tuottaa rahaa huomaamattomasti joka päivä ja ansio vaan nousee kun sähkönhinta nousee  8) Paneelit tuottaa energiaa 30 vuotta ja noin 7 vuodessa ovat itsensä maksaneet. Putin kärsii.

Itse asentelin aurinkosähköpaneelit 1 000 €/kWp eli 5000 W tehot 5000 euroon ja tuttu sähkäri apuna.

paneelit maksaa sellaiset 20k EUR sähköauton lataukseen niillä ei oikein ole kun teho heittelee ja esim. yöllä ei tule mitään. esim. lokakuusta mennään nollalla tuomme helmi / maaliskuulle.

29
Tuohan oli hieno yhteenveto.

Kuka ostaa polttomoottoriauton käytettynä ja millä hinnalla 2024 ?

Mikä on sähkön hinta 2024?

Karpa jos sinä et näitä pysty heti hankkimaan niin ei tarkoita, että muut eivät siihen kykenesi... Elämä on.

Ylistämäsi auto ei ole farmari ja aurinkoenergian kuolettaminen on vielä sen verran lastenkengissä, että ei ole minun juttu, koska osaan myös laskea. Sinun laskelmia en ole nähnyt, vain mitä olet omilla kirjoituksilla hypettänyt.

Jo ekologisistä syistä kannattaisi ajaa dieselautolla  ;D.
"Yllätys päästövertailussa: Parjatuilla diesel-autoilla voikin ajaa vähäpäästöisemmin kuin sähköautoilla!"
https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/b6d10e5d-4787-4975-995a-b148d3e177bd?fbclid=IwAR3yyX1kSXpFOvXW4Dpk3Nfwnc7Txo9VWYyeEa0gnRllYh99Po6nLEF2cVU

30
Kyllä auto maksoi samoin aurikopaneelit. Auto vain käyttökuluiltaan niin onnistunut ja kun kaikki tietää ettei polttomoottoriautoista kukaan viiden vuoden jälkeen välitä niin kyseessä huippusijoitus.

Aurinkopaneelit tuottaa rahaa huomaamattomasti joka päivä ja ansio vaan nousee kun sähkönhinta nousee  8) Paneelit tuottaa energiaa 30 vuotta ja noin 7 vuodessa ovat itsensä maksaneet. Putin kärsii.

Hienoa kehua asioilla, eikä viitsi kertoa paljonko niihin investoi. KErtoo siis minulle, että pönkitetään turhaan vain omaa itsetuntoa tai asioita ei ole edes olemassa  ;D.

Sivuja: [1] 2 3 ... 131

Autodoc.FI
www.Euvaraosat.fi
Custom-Garage.fi
www.autotahti.fi
Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy