VAGarena.fi

Galleria => Autotalli => Volkswagen => Aiheen aloitti: Saltti - 11.10.20 - klo:19:14

Otsikko: Sportsvan 1,6 TDI vm.2019
Kirjoitti: Saltti - 11.10.20 - klo:19:14
Vuoden 2019 syyskuussa tuli ajankohtaiseksi vaihtaa Altea johonkin uudempaan. Kun sitä on seniori-iässä, ei mikään pieni mies ja ajanut 30 vuotta tila-autotyyppisellä autolla lähtien Voyagerista, ei tavallinen matala henkilöauto tullut kyseeseen. Mobile.de perusteella näytti Münchenin/Augsburgin seudulla löytyvän useampi kyseeseen tuleva Sportsvan, alle 30t ajettuja. Lennettiin rouvan kanssa katselemaan niitä. Ei ollut koronaa silloin. Toisena päivänä sopiva auto löytyi. Se olikin käytännössä uusi Tageszulassung-auto ja vielä alunperin Sloveniassa myynnissä ollut auto. Ajokilometrejä oli 10 km eli ajamaton. Maksun tein hotellilta nettipankin kautta puolenpäivän jälkeen. Maksu oli myyjän tilillä seuraavana päivänä puolen päivän aikaan.  Autossa oli 15 tuuman aluvanteilla kesäpyörät, mikä sopi oikein hyvin. Penkinlämmityksen puuttuminen aluksi mietitytti, mutta yli vuoden ajon jälkeen ei olla sitä kertaakaan kaivattu.
Ajeltiin pikkuhiljaa turistina viikon ajan Saksan läpi autolla Ruotsin kautta koti-Suomeen. Ilmastointi todettiin heti toimimattomaksi. K-Caara lisäsi takuuna nesteet ilmastointiin ja se toimi kuluneen kesän moitteettomasti. Olikohan unohtunut alunperin laittaa nesteitä ilmastointiin.
Auto oli siis uusi ja alv piti maksaa Suomen verokannan mukaan. Kun auto saatiin rekisteriin Suomessa ja verot maksetuksi, lähetin kopion kuitista ja rekisteriotteesta liikkeelle. Jonkin ajan päästä yhden muistutuksen jälkeen Saksan MwSt palautus tuli tililleni.  Kyllähän sitä sai auton 3-4 tonnia halvemmalla kuin mitä Suomesta. Aika työläs prosessihan se kuitenkin on.
Hyvin on auto ensimmäiset 15 tkm palvellut. Viime talvena ajeltiin täältä lumettomasta etelästä Paljakkaan hiihtelemään. Sieltä on kuva autosta.
Kulutus on autossa pieni. Mökkimatka 130 km menee tyypillisesti 4,2 l/100 km keskikulutuksella. Tietokone näyttää samoja lukemia kuin tankkauksien perusteella laskettu. Jos mukana on kaupunkipyöritystä, nousevat lukemat lähemmäs 5 l/100 km.  Talvella kulutus oli 4,7 l/100 km paikkeilla tuolla Paljakan reissulla.
(https://i.ibb.co/7ygHKZW/DSC03989-2.jpg) (https://ibb.co/HgN0qbz)