VAGarena.fi

Automerkit ja -mallit => Muut merkit => Aiheen aloitti: Haito - 13.06.19 - klo:13:32

Otsikko: Rivian
Kirjoitti: Haito - 13.06.19 - klo:13:32
Täyssähköinen Rivian R1T (https://products.rivian.com/) vaikuttaa kovasti mielenkiintoiselta. Valitettavasti on varmaankin niin, että hinta nousee Suomessa sen verran korkeaksi, että ihan jokaisen kalamiehen autoa tästä ei taida tulla ihan lähivuosina...

Speksejä (max):Toimitukset Ameriikan ihmemaassa alkavat joulukuussa 2020.

YouTubessa on useita esittelyvideoita Rivianin kanavalla: https://www.youtube.com/channel/UCPMdVVKDEUrbp3nH46sTZmg (https://www.youtube.com/channel/UCPMdVVKDEUrbp3nH46sTZmg)
Otsikko: Vs: Rivian
Kirjoitti: Daatta - 13.06.19 - klo:13:53
Siisti konsepti jossa on käytetty hienoa tekniikkaa. Mutta jos Teslalla ja myös perinteisillä sähköautovalmistajilla on ongelmia saada autoja pihalla, niin aloitteleva yrityskään tuskin niiltä välttyy. Akkujen saatavuus yms.

Rekisteröinti Suomeen ei sinänsä ole mahdotonta, lakihan muuttui 2017:

https://www.testmill.fi/index.php/artikkelit/usa-autojen-vaatimukset (https://www.testmill.fi/index.php/artikkelit/usa-autojen-vaatimukset)

Lainaus
Lopputulos on sääntö-Suomen toimintaan tottuneelle peräti yllätyksellinen: jos ajoneuvo täyttää FMVSS- tai CMVSS-turvallisuusvaatimukset sekä CARB-ympäristövaatimukset, siihen ei Suomeen rekisteröintiä varten ole tarpeen tehdä mitään teknisiä muutoksia. Tämä merkitsee muun ohella, että valkoisia etuseisontavalaisimia, sivusuuntavalaisimia, oransseja takasuuntavalaisimia tai takasumuvaloa ei enää ole tarpeen asentaa. Myöskään mitään mitään muita todistuksia vaatimustenmukaisuudesta kuin valmistajan ajoneuvoon tekemät vaatimustenmukaisuusmerkinnät ei tarvita. Joissakin tapauksissa ainoastaan valmistenumero on merkittävä ajoneuvoon meistämällä.

Eri asia suostuuko joku taho toimittamaan tuollaisen Suomeen.