VAGarena.fi

Automerkit ja -mallit => Volkswagen => Golf VII (12-) => Aiheen aloitti: JKK - 29.08.17 - klo:17:14

Otsikko: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: JKK - 29.08.17 - klo:17:14
En ole vielä löytänyt yhtään suomalaista keskustelufoorumia tästä aiheesta, jossa olisi jonkinlaista keskustelua e-Golfista. Kysyisinkin nyt alkuun, että löytyykö täältä yhtään e-Golfin omistajaa, jonka kanssa voisi jakaa kokemuksia?

Ostin itselleni juuri 2005-mallisen, 23tkm ajetun e-Golfin päivittäiseen työmatkakäyttöön. Tälle siis luvataan 190km toimintasäde, joka on todellisuudessa osoittautunut 150-160km mittaiseksi omalla ajotyylilläni.

Minulla on aika optimaalinen työmatka, joka on Järvenpäästä Pasilaan. Tästä tulee yhteensä n.70km mittainen ajorupeama kohtuullisilla ajonopeuksilla. Töistä palatessa kotipihassa auto näyttää "rangeksi" vielä 90-100km matkaa, jolla hoitaa komeasti loppupäivän kauppareissut yms... Yön aikana auto lataantuu yksivaiheisella 10A-latauksella hienosti 100% tasoon.

Lyhyen kokemuksen perusteella olen autoon erittäin tyytyväinen. On suorastaan vaikea kuvitella enää paluuta takaisin polttomoottorin pariin. Tosin toinen perheen auto on pidempiä matkoja varten Golf Variant 1,4Tsi.

Olisi mukava kuunnella kokemuksia muiltakin jos niitä vielä on? 
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Green1 - 13.09.17 - klo:12:07
Itse tuli myös hankittua sellainen, tosin 2vk myöhemmin. 12/2014 ja 15tkm ajettu. Itellä vasta parisataa km takana ja hyvältä vaikuttaa. Kaikki aika perus kuten normi Golffissa, kosketusnäyttö toimintoineen positiivinen yllätys.

En löytänyt SIM-korttipaikkaa hanskalokerosta, tarkoittaako tämä ettei tähän saa Car-Nettiä? Tosin rekisteröinti onnistui nettisivuilla, luulisi että se olisi herjannut VIN-nro syötön jälkeen että nou go.
Tässä vielä pähkäilen talven varalle että miten saan lämppärin pörisemään ajastettuna ennen lähtöä, vai saanko. Ei kai tohon mitään sisätilan lämmitintä sentään...
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: GoZig - 15.09.17 - klo:15:11
Onko tietoa eGolfin huolto-ohjelmasta (huoltovälit, kustannukset jne.)?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Tonttu66 - 15.09.17 - klo:16:19
Itse tuli myös hankittua sellainen, tosin 2vk myöhemmin. 12/2014 ja 15tkm ajettu. Itellä vasta parisataa km takana ja hyvältä vaikuttaa. Kaikki aika perus kuten normi Golffissa, kosketusnäyttö toimintoineen positiivinen yllätys.

En löytänyt SIM-korttipaikkaa hanskalokerosta, tarkoittaako tämä ettei tähän saa Car-Nettiä? Tosin rekisteröinti onnistui nettisivuilla, luulisi että se olisi herjannut VIN-nro syötön jälkeen että nou go.
Tässä vielä pähkäilen talven varalle että miten saan lämppärin pörisemään ajastettuna ennen lähtöä, vai saanko. Ei kai tohon mitään sisätilan lämmitintä sentään...

Jos toimii kuten Passat vm. 2015, Car-Netin saa yhdistämällä Infotainment-järjestelmän kännykän tarjoamaan WLAN hot spottiin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Apaju - 15.09.17 - klo:20:43
Onko tietoa eGolfin huolto-ohjelmasta (huoltovälit, kustannukset jne.)?

Tm testistä luettuna huoltoväli: 30 000km  / 2 vuotta
hinta 362,62 eur
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: JKK - 05.10.17 - klo:00:09
Laitetaanpas tähän omia ensivaikutelmia e-golfista:

Nyt on kuukausi takana (n.2000km) e-golfilla (vuosimalli 2015) ja täytyy sanoa että ensimmäinen auto piiiitkiiiin aikoihin mikä on onnistunut koukuttamaan meikäläisen täydellisesti. Ja vaimokin on innoissaan vaikka yleensä ei autojen välisistä eroista jaksa piitata. Sähkömoottorin ja yksivaihteisen, katkottomasti vetävän "vaihteiston" luonne on vaan niin täydellinen että jokainen polttomoottoriauto, ja varsinkin niiden vaihteistot on tuntuneet tämän jälkeen 1800-luvun jäänteeltä. Vaikka tehoa on vain 115hp/270Nm, ei jalkoihin jäämisen tunnetta ole päässyt kertaakaan syntymään. Liikennevaloissa 0-60km/h tuntuu että vierellä olevat autot jää aina enemmän tai vähemmän kuvaksi taustapeiliin, vaikka kiihdyttäisi ihan normaalisti. Tavallaan tuo sähkömoottorin teholukema ei korreloi käytännön suorituskyvyn kanssa. Autoa kun ei tarvitse tavallaan "kiihdyttää" vaan kaasupolkimella ikäänkuin säädetään/asetetaan (viiveettömästi) haluttu ajonopeus. Myös kaistanvaihdot tiukkoihin rakoihin on helppoa, kun auto reagoi pontevasti kaasunpainallukseen ilman minkäänlaista viivettä.

Toimintasäde tietty näissä on sellainen ongelma, ettei tällainen peli missään tapauksessa soveltuisi perheellisen ainoaksi autoksi. Meillä taas on pakko olla kaksi autoa, joten oli helppo esittää itselleni kysymys, että miksi meidän täytyy omistaa kaksi polttomoottoria? Nyt toinen ajokki on normaali bensa-auto satunnaisia reissuja varten. Ja 85-90% kaikista ajoista sitten ajetaankin tällä sähkärillä. Sen verran tämä on hurmannut myös vaimon, että ensimmäisen kerran on esiintynyt suoranaista kinaa siitä, kumpi ottaa aamulla e-golfin ajettavaksi. Aikaisemmat autot on olleet monenmoisia bemareita, uudempia ja vanhempia, joista mikään ei saanut koskaan suurta wow-efektiä aikaan (paitsi E39). Meikäläisen työmatka on Järvenpäästä Pasilaan, johon tämä ratkaisu istuu täydellisesti kuin nenä päähän. Kesälämpötiloilla, täydellä akulla ajaa työmatkan edestakaisin kahteen kertaan. Kylmillä keleillä lämmitys nipistää vajaan yhden siivun työmatkoista. Mutta käytännössä töihin ja takaisin (80km) ajelee miten tahansa lämmityksiä tai ajonopeuksia miettimättä, ja siihen vielä kauppareissut sun muut päälle. Ja yöksi lataukseen. En ole vielä ainakaan kokenut akun kokoa ongelmaksi. Ennemminkin päinvastoin, koska käyttööni tuleva 16A yksivaiheinen latausasema lataa tuollaisen pienen akun suht. nopeasti täyteen.

Joku kyseli CarNet-palvelusta; Näissähän pitäisi olla kaikissa euroopassa myydyissä malleissa auton sisäinen SIM-moduli, joka on siis eri asia kuin hanskalokerosta (mahdollisesti) löytyvä silmin nähtävä SIM-paikka. Tämä "integroitu piilo-SIM" on yhteydessä ainoastaan VW portaaliin, joka mahdollistaa CarNet-palvelut. Tosin ne on ilmaisia vain ensimmäiselle omistajalle yhden vuoden ajan. Minun kaksivuotiaassa, 24.000km ajetussa autossa tuo ilmainen aika oli myös mennyt umpeen, joten ostin portaalista vuoden lisenssin, joka maksoi 99 euroa. Sillä pääsee käynnistelemään lämmityksiä etänä, näkemään ajostatistiikkaa, ajastamaan lähtöaikoja, katsomaan paljon akkua on jäljellä, mikä on auton sijainti, jne...

CarNetistä huolimatta olen harkinnut Defa:n sisälämppärin asentamista, koska mielestäni auto ei esi-lämpene kovinkaan tehokkaasti varsinkaan käytettäessä 10A rajoituksella toimivaa kotilaturia. Työpaikkani 22kW-latausasemassa kiinniollessaan sisätilat lämpeneekin jo aivan huomattavasti, vaikka itse lataus ei tapahdukaan e-golfissa kuin max. 16A virralla (3,6kW tunnissa). Olenkin miettinyt, että osaako e-golf hyödyntää kolmen vaiheen syöttöä esilämmityksessä, mutta ei latauksessa? Tähän olen metsästänyt vastausta monesta paikasta... Parhaillaan odottelen kotipihaan 1x16A latausasemaa, joten aion vielä katsoa millaiseen esilämmitystehoon sen avulla päästään, ennenkuin asennan simppelin Defan systeemin. Se olisi kyllä toisaalta jytkyä latauskaapelia nopeampi ja kätevämpi, mikäli talvella haluaa pitää ajotaukojen välillä sisätilojen lämpöä yllä. Ja 2100W Defa lämmittää sisätilat tuollaisessa kopissa todella tehokkaasti. Se olisi myös aika edullinen investointi. 

Ensimmäinen huolto tehtiin juuri Laakkosella. Siihen kuului sisäilmasuodattimen vaihto ja jotain tarkistuksia. Samalla päivitettiin kaikki auton modulit uusiin softaversioihin, joka kuulemma poistaa näissä esiintyneen ongelman, joka liittyy yliherkkään itsediagnostiikkaan. Jos tätä ei ole tehty, kannattaa kysyä asiaa lähimmästä VW-huollosta. Mielenkiintoista oli se, että näihin sähkäreihin on huollossa omat koulutetut miehet, joilla on ainoastaa lupa tehdä autoihin huoltoja. Johtunee suurjänniteasioista? Huollon hinnasta en osaa sanoa mitään kun auton myynyt autoliike kustansi Laakkosen viulut, kun satuin huomaamaan ostaessa että auto pyytää 1. huoltoa.

Ainoat kritiikin sanat annan takapään suunnalta tulevalle rengasmelulle (maantienopeudella), joka tuppaa hieman korostumaan autossa joka muuten hiipii kuin sukkasillaan. Ehkä tuokin ratkeaa kun saa alle uudet kitkarenkaat? Toimintamatka tietysti myös saa kritiikkiä, mutta toisaalta se on ostettu ja hyväksytty ominaisuus.

Melkein tekisi mieli tilata aivan uusi samanlainen :)

Tässä vielä pari valokuvaa tästä meikäläisen käkkäreestä:

(http://www.gosse.fi/files/eGolf/01.jpg)

(http://www.gosse.fi/files/eGolf/02.jpg)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Visa - 05.10.17 - klo:07:12

CarNetistä huolimatta olen harkinnut Defa:n sisälämppärin asentamista, koska mielestäni auto ei esi-lämpene kovinkaan tehokkaasti varsinkaan käytettäessä 10A rajoituksella toimivaa kotilaturia. Työpaikkani 22kW-latausasemassa kiinniollessaan sisätilat lämpeneekin jo aivan huomattavasti, vaikka itse lataus ei tapahdukaan e-golfissa kuin max. 16A virralla (3,6kW tunnissa). Olenkin miettinyt, että osaako e-golf hyödyntää kolmen vaiheen syöttöä esilämmityksessä, mutta ei latauksessa? Tähän olen metsästänyt vastausta monesta paikasta... Parhaillaan odottelen kotipihaan 1x16A latausasemaa, joten aion vielä katsoa millaiseen esilämmitystehoon sen avulla päästään, ennenkuin asennan simppelin Defan

Ei taida 2015 e-golf ymmärtää 3 vaihevirtaa. Jos katsot auton pään liitintä niin sieltä taitaa alarivin 2 ja 3 vaiheen liittimistä puuttua auton päästä vastinkappaleetkin. Uudessa 2017 e-golfissa taitaa muuten olla 2x16 laturi.

Tekisiköhän auto niin että käyttäessä 10A kotilaturia lämmittää sen max teholla ja sitten töissä 16A teholla (ettei akkua kulu pihassa lämmitykseen?)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: V60 - 05.10.17 - klo:08:42
Muistelen lukeneeni että 2020 ilmestyvästä uudesta Golfista ei tulisi enää täyssähköversiota vaan ne tehdään jatkossa I.D.- konseptin vehkeisiin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: JKK - 05.10.17 - klo:17:50
Ei taida 2015 e-golf ymmärtää 3 vaihevirtaa. Jos katsot auton pään liitintä niin sieltä taitaa alarivin 2 ja 3 vaiheen liittimistä puuttua auton päästä vastinkappaleetkin. Uudessa 2017 e-golfissa taitaa muuten olla 2x16 laturi.

OK, Tämähän kyllä selittää asian ja näin vähän ounastelinkin että asianlaita on.

Tekisiköhän auto niin että käyttäessä 10A kotilaturia lämmittää sen max teholla ja sitten töissä 16A teholla (ettei akkua kulu pihassa lämmitykseen?)

Näin se varmasti menee, koska varsin usein kun esilämmityksen laittaa päälle, käynnistyy akuston lataus automaattisesti about samaan aikaan, joskus pienellä viiveella lämmityksen käynnistymisestä,. Siitäkin huolimatta vaikka "lähtöaika-asetuksissa" olisi täpätty pelkkä lämmitys. Olenkin miettinyt, että toimiikohan lämmitys teknisessä mielessä siten, että todellisuudessa pre-heatingin teho otetaan suoraan akusta, ja samaan aikaan ladataan akkua lämmitykseen kuluvan tehon verran. Ja rajoittimena toimii sitten lataustavan virtarajoitukset?

Auton sisätilanlämmitin näyttäisi ahneimmillaan hornivan "HI" asennossa n.6kW, joka vastaa verkkovirtamaailmassa jo lähes 32A virtaa. Tämän asian kerran tarkistin auton ollessa virrat päällä parkissa paikallaan.

Jokatapauksessa kotona käytetyn 10A kotilaturin ja työpaikan 3x32A latausaseman välinen ero on huikea - ts. jos ulkolämpötila on +5 astetta, en kotipihassa kotilaturilla saa autoa lämpenemään puolessa tunnissa kuin max.+10 asteeseen. Hyvä että ikkunat sulaa huurusta. Sitten jos töissä laittaa esim. 20min ajaksi lämpenemään samoissa olosuhteissa, mutta 3x32A latausasemasta, on sisällä suorastaan kuuma, jopa 25 astetta. Ilmastoinnista laitettu pyyntiasetus on asennossa "HI". Ero on niin suuri, että on käynyt mielessä että osaako auto kuitenkin hyödyntää duunipaikan 1x32A syötöstä "ylimääräisen" saatavilla olevan tehon lämmityksen hyödyksi, vaikka latauksen max.raja onkin 16A. Sen verran suuri tuo ero lämmitystapojen välillä on.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Apaju - 12.12.17 - klo:15:10
Tuli melkein e-golf hankittua. Löysin SCC:n  (https://www.nettiauto.com/volkswagen/golf/9254371) sivuilta uusikoppaisen e-golfin ja kaikin puolin mukavalta vaikuttavan paketin, mutta…. lämpöpumppua ei tuosta löytynyt ja katselin, että vaikuttaa sen verran paljon ajomatkaan, että jätin kaupan väliin.

Toisaalta.
Voisikohan tuollaisen pumpun jälkiasennuttaa?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: JKK - 12.12.17 - klo:16:50
Saattaa olla kallis jälkiasennettava....

Nämä nyt suomessa käytettynä myytävät e-golfit taitavat kaikki olla saksasta tuotuja 1gen-mallja ja jotakuinkin kaikista taitaa puuttua lämpöpumput. Kuten myös omasta autostani myös. Uudempaan 2017-malliin taisi lämpöpumppu tulla vakiovarusteeksi. Muistaakseni...

Itse ratkaisin tuon ongelman siten, että asensin autooni aivan perinteisen Defan sisätilajohtosarjan ja 1900W lämmittimen. Sillä kun pöhöttää cabiinin kuumaksi ennen lähtöä niin 35km työmatkastani voi yli puolet ajaa lämmitys "OFF"-asennossa ja autossa on edelleen n.+20 astetta. Lyhyemmät 15-20km matkat menee täysin "OFF"-asennossa "Defa-esilämmityksen" jälkeen. Parhaimmillaan pääsee kuivilla keleillä liki kesäisiin kulutuslukemiin. Ja nyt puhun about nollakeleissä tapahtuvista ajosuoritteista.

Pakkasilla (jos niitä edes tulee) lämmitintä tulee luonnollisesti käytettyä enemmän, mutta silloin lämpöpumpunkin hyöty alkaisi jäädä marginaaliseksi.  Kostealla kelillä täytyy tosin pitää pientä puhallusta päällä että ikkunat ei huurustu. Tuo Defa-systeemi on muutenkin kätevä tapa lämmittää autoa, jos ei koko ajan halua vatkata akun latauspiuhaa kiinni. Ja perinteistä Defan sisälämppäriä voi huudattaa autossa juuri niin pitkään kuin itse haluaa. Toisin kuin auton omaa esilämmitintä.

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että 1gen e-golfilla voi nollakelin ympärillä pyörivässä talviajossa ajella n. 100km. Ja tällöin ei tarvitse miettiä tai optimoida lämmityksiä tai eco-ajotyyliä. Sen kuin ajelee vain eikä mieti. Erilaisilla esilämmitinkikkailulla ja ajotyylin optimoinnilla saa ehkä +20-30km rangea lisää. Erityisen hurjaa sähkönkulutus on lyhyessä 10-15min kestävässä talviajossa, jolloin kiertovettä kuumennetaan jatkuvasti sähköllä täydellä teholla. Kulutuslukemat saattaa tuolloin olla 25-30kW/100km kun ne lämpimällä suvisäällä ovat 11-14kW/100km.   Toisinsanoen esilämmityksen rooli on korostuneesti merkittävä, jonka voi myös tehdä akun latausjohdon kautta verkkosähköllä. Tässä tuleekin esille 1gen e-golfin suurin heikkous, joka on 3,6kW maksimiarvo, jonka auto käyttää esilämmitykseen. Tuolla teholla verkkosähkön kautta tapahtuva esilämmitys ei ainakaan minun autoani 20min aikana kovin kuumaksi tee. Ja paljon pidempää aikaa auton automatiikka ei suostu lämmitystä päällä pitämään. Siksi perinteinen Defa toimii huomattavasti paremmin, jolla auton saa vaikka +30 asteiseksi sisältä.

Hyvin tuolla pärjää talviajossakin. Käytännön tasolla en ole vielä löytänyt mitään moitittavaa. Tietyt rutiinit vain täytyy muokata hieman toisenlaiseksi liittyen näihin esilämmityksiin.   
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Apaju - 12.12.17 - klo:18:35
SCC:n hallissa oleva on 2017 mallia ja saksassa ei lämpöpumppu ole vakiovaruste, vaan lisävarustelistalla näyttää olevan hintaa 975 euroa. Suomessa myytävissä malleissa tuo on vakiona.

Ei vaan ole paljon näkynyt Suomessa noita uudempia käytettynä olevan tarjolla, no johtuu varmaa siitä ettei niitä ole rekisteröity koko vuoden aikana, kuin 18 kpl ja noistakin useampi maahantuojan käyttöön.

Pitää alkaa varmaan katselemaan Saksan tuontia, jos tuollaisen haluaa. Vw auton kautta jos tuollaisen tilaa, on toimitusaika minimi 10 kk.
Ja kohtahan ne pitäisi alkaa uuden I.D:n toimituksetkin, (https://www.greencarreports.com/news/1114193_volkswagen-id-electric-car-production-date-now-set-november-2019)  siis vuoden 2020 aikana, mutta ei varmaan heti vielä silloin Suomeen.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: JKK - 12.12.17 - klo:19:15
OK, Hyvä tietää tämäkin. Luulin todellakin että lämpöpumppu on myös saksassa vakiona uusissa malleissa.

Tuo SCC:n auto on mielestäni raskaasti ylihinnoiteltu. Ensi vuoden puolella tuohon hintaan saa jo tilattua uuden e-golfin kun hankintatuki tulee voimaan.  Käytetty 2017-malli kannattaa todellakin hakea suoraan saksasta. Tässä tapauksessa säästöä tulee tonnikaupalla.

Veikkaan että iQ:n kanssa vuosiluku on jo kääntynyt 2021 puolelle ennenkuin suomalainen tilaaja saa autonsa omaan käyttöön. Jos (ja kun) hype lähtee parin vuoden sisällä kunnolla käyntiin, on toimitusajat varmuudella pitkät.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: mfroberg - 12.04.18 - klo:14:56
Tuli tänään oltua hetki eGolfin kyydissä, kyseessä ihan bränikkä vehje jossa kilometrejä mittarissa vasta 670 km. Kiihtyvyys liikkeelle lähdettäessä vähintäänkin kiitettävä, hiljaisuus myös suuri plussa. Sitten hieman ihmettelyä. siinä oli normi old school virtalukko jonne piti tökätä avain ja kääntää virrat päälle. Tuntuu jotenkin wanhanaikaiselta, omassa perheessä kun on kaksi polttista joissa riittää kun avaimet ovat mukana, ei niitä tarvitse ikinä autolle näyttää.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: DSL - 12.04.18 - klo:17:27
Pystyykö e Golfista maallikko lukemaan kännykällä ja adapterilla akun SOH arvon? Onko akun takuu voimassa jos on tuontiauto? Paljonko kustantaa uusi akku? Joskushan senkin vaihto tulee ajankohtaiseksi.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Skipepe - 14.07.18 - klo:17:22
Terve.

Tekisi mieli hommata tälläinen uudempi e golf. Asun Lapissa ja tallisäilytystä ei ole joten auto olisi aina ulkona. Ulos kyllä laittaisin kotilatausaseman.

Mitenkähän tämä toimii jos aamulla -25-40 pakkasta. Päivä matkat yleensä lyhyitä Max 50km mutta silloin tällöin pitäisi päästä myös talvella semmoinen 160km ilman latausta.

Ilmalämpöpumppu näissä ilmeisesti on vakiona ja lämmityksen pystyy ohjaamaan mobiili sovelluksen kautta.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Liikkuvapallo gte - 24.08.19 - klo:18:07
Kauppareissu hyvässä säässä kaupunkiliikenteessä eco+ modella kokeillen; kulutus kohtuullinen 9,2 kWh/100 km. Vastaa energia-arvolta vähän alle diesellitraa/100 km ja hintaa tuolle tulee töpselistä ostettuna 0,94 €/100 km  8)

Näyttäis egolffi pääsevän pikkuisen pienemmällä kulutuksella kun gte golffi.


(https://i.ibb.co/5R8tQ21/IMG-0437.jpg) (https://ibb.co/qrsXHxD)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: e-Golfaaja - 15.09.19 - klo:20:58
Huoltohinnoista:

E-Golf määräaikaishuolto Tampereen K-Caarassa, eli entisellä Laakkosella 230€. Sisältää jarrunesteen, raitisilmasuodattimen ja normaalit tarkistukset.

Sähkögolfin huolto-ohjelma on tietääkseni aina tuo sama, eli ihan kohtuullisella rahalla selviää ylläpidosta, mikäli ei joudu teettämään mitään lisätöitä. Jos jotain joutuu teettämään tuntihinnalla, niin sitten käy lompakossa pyörre, nimittäin K-caaran tuntihinnoittelu on yli 150€/h  :o
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Allroadi - 25.09.19 - klo:13:45
En tiedä onko tästä ollut vielä juttua missään, mutta E-Golffin hinta näyttäisi romahtaneen vastikään. Ainakin itse muistelisin, että vielä hetki sitten oli hinnat-alkaen reilusti neljänkympin yli. Hauska katsoa nettiautossa kalleinta E-Golffia (vm 2018) josta pyydetään liki 10000€ enemmän kuin uudesta vastaavasta, 2020 mallista.

https://www.volkswagen.fi/idhub/content/dam/onehub_pkw/importers/fi/henkiloautot/hinnastot/syyskuu/Golf-nro-147-WLTP.pdf (https://www.volkswagen.fi/idhub/content/dam/onehub_pkw/importers/fi/henkiloautot/hinnastot/syyskuu/Golf-nro-147-WLTP.pdf)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: andyh - 30.09.19 - klo:08:33
Edit: väärä ketju
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Liikkuvapallo gte - 12.10.19 - klo:12:20
On se kyllä lähes käsittämätöntä kuinka pienellä egolffikin kulkee  :o

92 Wh / km  8)

Tuohan on mm. vähemmän kuin mitä vähänkään tehokkaampi yksittäinen perinteinen hehkulamppu aikoinaan tunnissa kulutti ennen ledaikaa  :P

Uusia egolffeja taitais taas saada alkaen 33 000 € (hankintatuki huomioiden)  8)

Kauppareissu hyvässä säässä kaupunkiliikenteessä eco+ modella kokeillen; kulutus kohtuullinen 9,2 kWh/100 km. Vastaa energia-arvolta vähän alle diesellitraa/100 km ja hintaa tuolle tulee töpselistä ostettuna 0,94 €/100 km  8)

Näyttäis egolffi pääsevän pikkuisen pienemmällä kulutuksella kun gte golffi.


(https://i.ibb.co/5R8tQ21/IMG-0437.jpg) (https://ibb.co/qrsXHxD)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Brorbora - 14.10.19 - klo:23:01
On se kyllä lähes käsittämätöntä kuinka pienellä egolffikin kulkee  :o

92 Wh / km  8)

Tuohan on mm. vähemmän kuin mitä vähänkään tehokkaampi yksittäinen perinteinen hehkulamppu aikoinaan tunnissa kulutti ennen ledaikaa  :P

Uusia egolffeja taitais taas saada alkaen 33 000 € (hankintatuki huomioiden)  8)

Joo, hinta on "alkaen". Laskin oman käytettynä ostetun 2018 e-Golfini (nyt ajettu 23 000 km) hinnan uutena ostettuna samoilla varusteilla ja sain 39 866,95 € + talvirenkaat Astana -vanteilla. Auton hinta on kyllä näemmä laskenut vuodessa noin 6 500 euroa mutta jää tuossa vielä vähän pelivaraa siihen mitä maksoin käytetystä...
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: o.b. - 14.10.19 - klo:23:17
Kauppareissu hyvässä säässä kaupunkiliikenteessä eco+ modella kokeillen; kulutus kohtuullinen 9,2 kWh/100 km. Vastaa energia-arvolta vähän alle diesellitraa/100 km
Aikamoista super-bensaa mahtaa olla. Yksi litra bensaa sisältää noin 9 kWh energiaa ::)

Olen kuullut huhuja, että Tallinassa myydään kadulla Super-Viagraa. Se panettaa vielä kotonakin ;D ;D
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Liikkuvapallo gte - 14.10.19 - klo:23:50
Yleisesti kirjallisuudessa käytetään usein dieselin energiasisältönä arvoa 10 kWh/l  8)

En ymmärrä miten sinun kokemukset supertuotteista taas tähänkään liittyy enkä todellakaan välitä kuulla edes mitään yksityiskohtia tarkemmin  ;D

Aikamoista super-bensaa mahtaa olla. Yksi litra bensaa sisältää noin 9 kWh energiaa ::)

Olen kuullut huhuja, että Tallinassa myydään kadulla Super-Viagraa. Se panettaa vielä kotonakin ;D ;D
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: roiala - 23.11.19 - klo:07:12
Diesel/desi, helppo lukea väärin ilmeisesti.
Ainakin itsellä meni ensin kunnes ihmettelin samaa kuin o.b
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: peippo - 16.01.20 - klo:16:09
Saksalaisille e-Golffia tarjotaan jo melko edullisesti, tämä tieto mobile.de ilmoituksesta:

List new price including factory collection: € 32,320.00
Special price € 20,990.00 including costs for self-collection in the Autostadt in Wolfsburg or the glass manufactory in Dresden and BAFA environmental bonus for approval in Germany
The vehicle price includes the currently valid BAFA + VW environmental bonus and applies to registration in Germany. If the vehicle is not registered in Germany, the vehicle increases by the Bafa + VW environmental bonus from € 7,355.00 to € 28,345.00
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: MarkoV - 01.02.20 - klo:11:20
Olen nyt ajanut eGolfilla 2,5 kk ja rapiat 10000km. Soiva peli, hieman pidempi range toimisi minun ajoissa vielä paremmin,  uskon että kesä tuo siihen helpotusta.
Infotainment-järjestelmän keskusyksikkö vaihdettiin, koska CarNet-palvelut eivät toimineet. Nyt toimii kaikki hienosti.
Ei ole paluuta enää polttomoottoriin.

Marko
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 01.02.20 - klo:14:23
Täällä vaihtui GTE uuteen e-Golfiin - tässä olisi pari viikkoa aikaa metsästää asialliset kitkat vanteilla uuteen kiesiin (VW:lla 16" sarja arviolta 1200 euroa, asteen verran suolainen)?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Sportsfan - 01.02.20 - klo:15:59
Mainiolta peliltä e-golf tosiaan tuntuu parin viikon kokemuksella.
Pari kysymystäkin on tullut mieleen:
Toimiiko auton lämpöpumppu myös silloin kun A/C on pois päältä?
Voiko virransäästön kytkeytymisaikaa säätää? Nyt se on niin nopea ettei autotallin ovea oikein ehdi avaamaan/sulkemaan ilman että autosta katkeaa virrat.

Vielä pitäisi myös päättää se, kannattaako autoon ottaa huoltosopimusta. Onko tästä mielipiteitä?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Enhancer - 01.02.20 - klo:17:23
Mielestäni 6€/kk hallinnointimaksu huolenpitosopparista on järkevää maksaa, jos auton pitää vaikka 5-vuotiaaksi. Jos mitään ei hajoa, muut maksut palautetaan ja mitä tahansa hajoaakin kuluvat osat mukaanlukien maksumies löytyy maahantuonnista.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 02.02.20 - klo:07:55
Itsellä tilauksessa nopean toimituksen peli seuraavilla lisävarusteilla:

Metalliväri
Digimittaristo
Park-Pilot
Dyn. LED
Keyless

Nyt olisi aika hoppu vielä yrittää saada tuohon lisää kamppeita...

Discover Media Pro - mitä saa lisää lisää 900 eurolla?

Mitä muuta? Nuo Astana -vanteet voisin ehkä myös vaihtaa...
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Enhancer - 02.02.20 - klo:15:07
Valo- ja näkyvyyspaketti, peruutuskamera ja Dynamic Light Assist olisi omasta mielestä tärkeimmät varusteet tuohon. DLA ei tosin saa ilman Discover Pro -navia :S
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: TOURAN HIGHLINE - 08.02.20 - klo:21:57
Kas tämmöiseen ketjuun guuggeli tuuppasi, kun haeskelin käyttäjäkokemuksia e-GOlfista. Vähän takaperoisessa järjestyksessä tosin, kun auto on tilattu jo joulukuun alussa ja toimitus alustavasti luvattu noin kuukauden päähän tästä hetkestä eli maaliskuun puoliväliin.
Olipa lysti rastia lisävarusteita, kun niistä ei käytännössä mennyt autoveroa lainkaan :). Lopputulemana autoveroa oli jotain huikeat noin 900€, jonka jälkeen valtio lahjoittaa vaihtorahana 2000€ ;D.

Mielenkiinnolla odottelen, miten tämän kanssa alkaa arki sujua. Tulee meille kakkos-ykkösautoksi, jolla yritetään kääntää ajosyklit päälaelleen. Nykyinen "ykkösautokin" on vasta aika tarkkaan puolen puolen ikäinen ja ideana olisi kääntää ajosuoritteet päälaelleen. Katsotaan nyt miten tämä tästä sitten kevään korvalla lähtee.

Yksi "takaiskukin" jo kyllä tullut vai pitäisikö sanoa yllätys. Nyt kun tähän on vasta perehtymässä, niin noiden latausasemien hinnat vaikuttaa kyllä melko karvaisilta. Joku Webaston sopiva kotilatausasema maksaa melkein tonnin ja asennettuna jo reippaasti sen päälle. Taidan kyllä ladata tuota ainakin alkuun sillä mukana tulevalla hitaalla sukolatauslaitteella. Jos ei seuraavan päivän ajoja saa yön aikana ladattua, niin sillä +tonnin summalla latailee kyllä vaikka kaupunkireissulla tarvittaessa kalliimpaa CCS-sähköä ihan maailman tappiin. Vai onko jollain tietoa jostain järkevän hintaisesta latauslaitteesta?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Antore - 08.02.20 - klo:22:05
Kas tämmöiseen ketjuun guuggeli tuuppasi, kun haeskelin käyttäjäkokemuksia e-GOlfista. Vähän takaperoisessa järjestyksessä tosin, kun auto on tilattu jo joulukuun alussa ja toimitus alustavasti luvattu noin kuukauden päähän tästä hetkestä eli maaliskuun puoliväliin.
Olipa lysti rastia lisävarusteita, kun niistä ei käytännössä mennyt autoveroa lainkaan :). Lopputulemana autoveroa oli jotain huikeat noin 900€, jonka jälkeen valtio lahjoittaa vaihtorahana 2000€ ;D.

Mielenkiinnolla odottelen, miten tämän kanssa alkaa arki sujua. Tulee meille kakkos-ykkösautoksi, jolla yritetään kääntää ajosyklit päälaelleen. Nykyinen "ykkösautokin" on vasta aika tarkkaan puolen puolen ikäinen ja ideana olisi kääntää ajosuoritteet päälaelleen. Katsotaan nyt miten tämä tästä sitten kevään korvalla lähtee.

Yksi "takaiskukin" jo kyllä tullut vai pitäisikö sanoa yllätys. Nyt kun tähän on vasta perehtymässä, niin noiden latausasemien hinnat vaikuttaa kyllä melko karvaisilta. Joku Webaston sopiva kotilatausasema maksaa melkein tonnin ja asennettuna jo reippaasti sen päälle. Taidan kyllä ladata tuota ainakin alkuun sillä mukana tulevalla hitaalla sukolatauslaitteella. Jos ei seuraavan päivän ajoja saa yön aikana ladattua, niin sillä +tonnin summalla latailee kyllä vaikka kaupunkireissulla tarvittaessa kalliimpaa CCS-sähköä ihan maailman tappiin. Vai onko jollain tietoa jostain järkevän hintaisesta latauslaitteesta?

Pienimmällä 8A virrallakin ladatessakin pärjää e-golffilla ihan hyvin, riippuu tietysti ihan paljonko se päivän ajosuorite on. Yhden yön latauksella (n. 10 h) akku latautuu tyhjästä n. 60%/110 km) on täynnä 3-4 päivässä aina aamulla jos päivässä ajoa tulisi 50-60 km. Jos sitten tulee useampana päivänä reilusti enemmän ajoa niin käyttää tehokkaammassa maksullisessa laturissa.
https://www.autotaloampeeri.fi/sahkoautotietoa/volkswagenegolf2017 (https://www.autotaloampeeri.fi/sahkoautotietoa/volkswagenegolf2017)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Sportsfan - 08.02.20 - klo:22:24
Vai onko jollain tietoa jostain järkevän hintaisesta latauslaitteesta?

Volkkarilta on tulossa myyntiin id.charger latausasema alkaen noin 400€ hintaisena. Lisää tietoa löytyy tuolta ID.3 otsikon alta.
Kyselin juuri laitteesta e-golf myyjältäni ja hänen tietojen mukaan se olisi tulossa myyntiin vielä Q1 aikana.

Auton mukana tuleva tilapäislaturi on rajattu 8A tehoiseksi. Tämä tarkoittaa harmillisesti sitä, ettei sillä saa lähes tyhjää akkua täyteen yhden illan ja yön aikana. Toki tuollaisen tilapäislaturin voi ostaa myös 16A tehoisena, mutta oikea latausasema on varmasti turvallisempi ja helppokäyttöisempi vaihtoehto.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: jamo75 - 08.02.20 - klo:22:35
id.charger tulee yksinoikeudella id.3 first edition tilaajille myyntiä laajennettaan myöhemmin mullekkin se on viimeisin mitä asiasta olen kuullut
valitettavasti kuten itse id.3:ssa niin lataus asemassakin VW on jäänyt ns. housut kintussa, lupaavat mutta eivät pysty toimittamaan

toimitukset olisivat siis elo/syyskussa

Volkkarilta on tulossa myyntiin id.charger latausasema alkaen noin 400€ hintaisena. Lisää tietoa löytyy tuolta ID.3 otsikon alta.
Kyselin juuri laitteesta e-golf myyjältäni ja hänen tietojen mukaan se olisi tulossa myyntiin vielä Q1 aikana.

Auton mukana tuleva tilapäislaturi on rajattu 8A tehoiseksi. Tämä tarkoittaa harmillisesti sitä, ettei sillä saa lähes tyhjää akkua täyteen yhden illan ja yön aikana. Toki tuollaisen tilapäislaturin voi ostaa myös 16A tehoisena, mutta oikea latausasema on varmasti turvallisempi ja helppokäyttöisempi vaihtoehto.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: PeeJiiKoo - 08.02.20 - klo:22:39
Vähäkin vanhempien sähkörasioiden / talosähköjen kanssa olisin varovainen noiden s-autojen latauksen kanssa. Aikaa päälle väljistyneet liitokset saattavat pahimmassa tapauksessa alkaa kipinöimään ja sytyttää tulipalon. Jos hommaa sähköauton, niin olisi todella suotavaa kutsua sähkömies tarkistamaan verkon kunnon ja mielellaan tulisi hommata latauslaite.

Omakohtaisena esimerkkinä, niin kesämökilläni (ehkä 60-70luvulla sähköistettyyn) käytän sähköpaljua kesäsin 4-5 kertaa. Palju lämpee aina 20h kerrallaan ja sitten vähä pienemmällä virralla ylläpitää lämpöä. Yhtenä kertana vaan kotelo tummui mökin sisältä pitkän tehorasituksen vuoksi. Vaihdoin kotelon ja kiristelin muitakin liitoksia sekä ostin lämmityksestä vastaamaan n20kW kaasulämmittimen. Mukavampi nukkua lasten kanssa sisällä, kun ei tarvitse miettiä miten 2kW teholla poriseva palju jakselee terassilla 😉
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Sportsfan - 08.02.20 - klo:22:52
Jos hommaa sähköauton, niin olisi todella suotavaa kutsua sähkömies tarkistamaan verkon kunnon

Itse asiassa tämä tarkistuttaminen on ainakin omissa kotivakuutusehdoissani jopa vaatimus mikäli talon sähköverkkoa käytetään sähköauton lataukseen. Siksi pohdinkin, kannattaako jäädä odottelemaan tuota id.chargeria vai joudunko ostamaan jonkun kalliimman markkinoilla jo olevan laitteen. Latauslaitteen asennuksessahan tämä tarkastus tulee ikään kuin kaupan päälle.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Saltti - 09.02.20 - klo:18:37
Kauppareissu hyvässä säässä kaupunkiliikenteessä eco+ modella kokeillen; kulutus kohtuullinen 9,2 kWh/100 km. Vastaa energia-arvolta vähän alle diesellitraa/100 km ja hintaa tuolle tulee töpselistä ostettuna 0,94 €/100 km  8)

(https://i.ibb.co/5R8tQ21/IMG-0437.jpg) (https://ibb.co/qrsXHxD)
Dieselpolttoaineen  energiasisällön olet antanut primäärisenä energiana. Jos katsotaan myös, paljonko primääristä energiaa tarvitaan, jotta voit ajaa tuolla 9,2 kWh:lla ne 100 km. Ydinvoimalaitoksen tulee tuottaa atomiytimiä halkaisemalla lämpöenergiaa noin 30 kWh, jotta sinun autoosi tulee siitä 9,2 kWh. Pääosa lauhdutetaan merenlahteen ydinvoimalan lähellä ja osa häviää siirrossa ja latauksessa, ennenkuin pääsee akkuun. Tuota energiamäärää vastaavalla dieselmäärällä voi diesel-Golfkin ajaa säästöajoa saman matkan ja lämmityslaite päällä.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Liikkuvapallo gte - 09.02.20 - klo:19:54
Jep, jep erikoiset on sun laskutavat.

Itse kuitenkin latailen egolffini taas ensi yönä täyteen myrskysähköllä klo 1-5 jolloin sähköenergian hinta on valtakunnan verkossa negatiivinen eli miinusmerkkinen.

Jos et pysty sähköautolla lataileen ja auttamaan sähköverkon tasapainottamisessa niin suosittelen, että heräät aamuyöstä vaikka saunomaan  8)

https://yle.fi/uutiset/3-11200361
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Tonttu66 - 09.02.20 - klo:20:10
Dieselpolttoaineen  energiasisällön olet antanut primäärisenä energiana. Jos katsotaan myös, paljonko primääristä energiaa tarvitaan, jotta voit ajaa tuolla 9,2 kWh:lla ne 100 km. Ydinvoimalaitoksen tulee tuottaa atomiytimiä halkaisemalla lämpöenergiaa noin 30 kWh, jotta sinun autoosi tulee siitä 9,2 kWh. Pääosa lauhdutetaan merenlahteen ydinvoimalan lähellä ja osa häviää siirrossa ja latauksessa, ennenkuin pääsee akkuun. Tuota energiamäärää vastaavalla dieselmäärällä voi diesel-Golfkin ajaa säästöajoa saman matkan ja lämmityslaite päällä.

Ainakaan näin energiavertailu ei voi tehdä. Jos ydinsähköstä otetaan huomioon sen tuottamisen ja kuljettamisen sivutuotteena kuluva energia, pitää vastaavat asiat ottaa huomioon myös dieselistä. Erona on tosin se, että ydinsähkön tuottaminen ja liikuttaminen ei vapauta ilmakehään hiilidioksidia.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Saltti - 10.02.20 - klo:08:41
Jos tuo 9,2 kWh tuotetaan dieselvoimalaitoksessa, joka hoitaa kulutushuippuja, saadaan "diesel-ekvivalentti" seuraavaksi. Voimalaitoksen hyötysuhde on noin 50%. Lasketaan vielä siirron ja akun latauksen hyötysuhteeksi 80%, niin päästään siihen, että dieselvoimalaitoksessa tulee tuottaa 23 kWh kokonaisenergia tuota 9,2 kWh varten. Vastaa noin 2,3 diesellitraa /100 km. Joten ihan hyvä tuo eGolfin lukema. Sähköauto on edukseen hitaanpuoleisessa taajama-ajossa. Kun taas ajetaan suuremmalla nopeudella pakkaskelissä lämmöt päällä, on tilanne toisen näköinen.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Enhancer - 10.02.20 - klo:15:05
Vähäkin vanhempien sähkörasioiden / talosähköjen kanssa olisin varovainen noiden s-autojen latauksen kanssa. Aikaa päälle väljistyneet liitokset saattavat pahimmassa tapauksessa alkaa kipinöimään ja sytyttää tulipalon. Jos hommaa sähköauton, niin olisi todella suotavaa kutsua sähkömies tarkistamaan verkon kunnon ja mielellaan tulisi hommata latauslaite.

Omakohtaisena esimerkkinä, niin kesämökilläni (ehkä 60-70luvulla sähköistettyyn) käytän sähköpaljua kesäsin 4-5 kertaa. Palju lämpee aina 20h kerrallaan ja sitten vähä pienemmällä virralla ylläpitää lämpöä. Yhtenä kertana vaan kotelo tummui mökin sisältä pitkän tehorasituksen vuoksi. Vaihdoin kotelon ja kiristelin muitakin liitoksia sekä ostin lämmityksestä vastaamaan n20kW kaasulämmittimen. Mukavampi nukkua lasten kanssa sisällä, kun ei tarvitse miettiä miten 2kW teholla poriseva palju jakselee terassilla 😉
Jännää, että Defan 10A -virralle speksatulla puskurijohdolla lämmitellään aika montaa autoa 600w lohkolämmittimen ja 1800w sisätilanlämmittimen yhdistelmällä ylikuormittaen, eikä aiheuta mitään keskustelua. Sitten kun sähköautolle on ottamassa 10A latausvirtaa samasta pistokkeesta niin johan alkaa tapahtumaan.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: duke7 - 10.02.20 - klo:15:26
^ no noin mutta on siitä toki reipas ero kuormituksen kestossa. Eli vaikka se noin kaksi tuntia vs 10 tuntia. Lisäksi niiden Defojen käyttöaikana talvella kaikki ulkona jäähtyy paljon paremmin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: a_jaba - 10.02.20 - klo:17:19
^se normaali 16A schuko on specsattu kestämään 16A kuormaa nimenomaan 2h putkeen.

Ns. super-schuko on sitten specsattu kestämään 16A kuormaa 24/7.

Sitten on perinteiset "voimavirta" pistokkeet jotka on kaikki specsattu kestämään nimellisvirtaansa 24/7.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: PeeJiiKoo - 10.02.20 - klo:18:37
Jännää, että Defan 10A -virralle speksatulla puskurijohdolla lämmitellään aika montaa autoa 600w lohkolämmittimen ja 1800w sisätilanlämmittimen yhdistelmällä ylikuormittaen, eikä aiheuta mitään keskustelua. Sitten kun sähköautolle on ottamassa 10A latausvirtaa samasta pistokkeesta niin johan alkaa tapahtumaan.

Aika on hyvin ratkaiseva tekijä. Kyllähän normaali töpselissä käytetään jos jonkin moista 2kW vempainta lyhyitä aikoja. Sähköauton lataaminen "onnettomalla" teholla kestää kuiten järjestään plus10 tuntia jolloin sen rasitus on erilaista kuin hetkellisempi tehon otto.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: teräksenharmaa - 10.02.20 - klo:19:11
Eipä noiden Schukojen monitorointi mitään rakettitiedettä ole. Nykäisee kesken latauksen tökkelin irti ja kokeilee kädellä, minkä verra tökkeli on lämmennyt.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: TOURAN HIGHLINE - 10.02.20 - klo:19:30
Täällähän keskustelu käy vilkkaana.
Tuo kotivakuutusvinkki oli hyvä. Pitääkin muistaa selvittää etukäteen.
Oma autotalli on rempattu muutamia vuosia sitten, jotta sähköasiatkin uusine keskuksineen pitäisi olla kunnossa. Tulin muuten laittaneeksi sinne sen voimavirrankin, ja mitä tässä googlailin, niin sellaisia "tökkää töpseli kiinni voimavirtapistorasiaan"-latauslaitteita näyttäisikin olevan saatavilla vähän asiallisemmilla hinnoilla, jopa alle kuudensadan €uron. Ja sehän on sitten tietysti paketin kokonaishinta, kun ei tarvitse asennuksista maksaa lisää. Sellaista saattaisi jo harkita.
Muutoin on olo pitkästä aikaa kuin joulupukkia odottaisi. Auto on luvattu alustavasti luovutukseen maalis-huhtikuussa, enkä ole vähään aikaan ollut näin täpinöissä uudesta autosta,  olkoonkin, että se tulee ensisijaisesti vaimon käyttöön, ja vaikka meillä jo yksi bensakoneinen mk7 Golf on jossain vaiheessa takavuosina ollutkin, eli auto periaatteessa on vanha tuttu. Vaan se voimalinja ;D
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: PeeJiiKoo - 11.02.20 - klo:08:13
Eipä noiden Schukojen monitorointi mitään rakettitiedettä ole. Nykäisee kesken latauksen tökkelin irti ja kokeilee kädellä, minkä verra tökkeli on lämmennyt.

Varmaan tiedätkin, että kiinteistön omistajan vastuu sähköverkosta alkaa pääsulakkeesta. Huonolla tuurilla mikä tahansa liitos tai johdinvaurio voi aiheuttaa ongelmia. Käytännössä se kulunut pistorasia on kuitenkin se suurin riski. Mutta jos vakuutusehdoissa lukee verkon tarkastus, niin ehdottomasti se kannattaa tehdä. Saa vastuusta vapautuksen x ajaksi. Sähköauto on kuitenki aina jonkin kokoinen tulipaloriski.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Enhancer - 11.02.20 - klo:10:32
Eipä noiden Schukojen monitorointi mitään rakettitiedettä ole. Nykäisee kesken latauksen tökkelin irti ja kokeilee kädellä, minkä verra tökkeli on lämmennyt.
Vielä parempi, kun ostaa kunnon laturin missä on tarkkailu tuolle schukopistokkeen lämpötilalle. Muutenkin huippumalli tämä, missä ei ole minkäänlaista mokkulaa piuhassa vaan kaikki elektroniikka on autoon kiinnittyvän pistokkeen sisällä. Tuosta löytyy myös 3-vaiheinen 11kW versio, joka toimii adapterilla myös 2-vaihe tai 1-vaihe -syötössä.

https://eauto.si/metron-shop/product/type2-schuko-cee-16a-1-phase/

Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Jenaleks - 12.02.20 - klo:08:31
Tällä viikolla tuli tieto että uusi e-Golf on saapunut maahan ja maanantaina pitäisi käydä kotiuttamassa. Vaihdossa lähtee Skoda Karoq. Nyt alkaa jo latailut vähän jännittämään. Kotilatausasemaa ei ainakaan vielö löydy, mietin pärjäisikö hitaalla latauksella. Uusi omakotitalo eli sähköt pitäisi olla kunnossa ja pistoke autokatoksessa eli öisin / viikonloppuisin hyvin aikaa latailla. Myös voimavirta on vedetty katokseen asti, oliko siitä jotain iloa lataamisessa? Pääosin ajoa kehäteillä ruuhkassa 20 km (10 km suuntaansa) päivässä, joskus satunnaisesti käyntejä maks 200km päähän lasten turnauksiin jos tuolla uskaltaako lähteä (löytyy myös diesel-Passat taloudesta). Töissä autopaikka ja 2h lämpötolppa, kannattaako autoa edes kytkeä siihen muutaman tunnin takia, ehkä jos haluaa esilämmittää auton?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Enhancer - 12.02.20 - klo:08:45
Auto on noin 30000€ investointi, ja uusi talokin on investoitu niin ehkä se 1000€ kannattaa investoida kunnolliseen latausasemaan? Kaapeli odottaa paikalla autoon tökkäämistä jo valmiiksi, ja lataamiseen / lämmittämiseen saa lisäpuhtia 3-vaihevirralla.

Jos jostain syystä kiinteän aseman asentaminen ei ole vaihtoehto, niin tässä on seuraavaksi paras vaihtoehto: https://eauto.si/metron-shop/product/type2cee-3x16a-3-phase/

Elektroniikka on autoon kiinnittyvässä pistokkeessa sisäänrakennettuna, ja toinen pää käy siihen olemassaolevaan 3-vaihepistorasiaan. Jos tilaamaan lähdet niin varmista onko 16A vai 32A -versio voimavirrasta asennettuna.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Liikkuvapallo gte - 12.02.20 - klo:10:04
Tällä viikolla tuli tieto että uusi e-Golf on saapunut maahan ja maanantaina pitäisi käydä kotiuttamassa. Vaihdossa lähtee Skoda Karoq. Nyt alkaa jo latailut vähän jännittämään. Kotilatausasemaa ei ainakaan vielö löydy, mietin pärjäisikö hitaalla latauksella. Uusi omakotitalo eli sähköt pitäisi olla kunnossa ja pistoke autokatoksessa eli öisin / viikonloppuisin hyvin aikaa latailla. Myös voimavirta on vedetty katokseen asti, oliko siitä jotain iloa lataamisessa? Pääosin ajoa kehäteillä ruuhkassa 20 km (10 km suuntaansa) päivässä, joskus satunnaisesti käyntejä maks 200km päähän lasten turnauksiin jos tuolla uskaltaako lähteä (löytyy myös diesel-Passat taloudesta). Töissä autopaikka ja 2h lämpötolppa, kannattaako autoa edes kytkeä siihen muutaman tunnin takia, ehkä jos haluaa esilämmittää auton?

Ei kannata kyllä yhtään murehtia sinun tapauksessa lataamisesta. Auton mukana tulevalla suko-latausjohdolla ja kotilatauksella pärjäät paremmin kuin hyvin. Lataa yli 10km/h eli pari yölatausta per viikko riittää sinulle erinomaisesti. Sinulle ei ole mitään hyötyä työpaikan 2h latauksista eli jättäisin tuon suko-latausjohdon kiinteästi kotiin niin on mukavampi käyttää. Kaikki lämmitykset/jäähdytykset voi tehdä suoraan auton akulla työpaikalla.

Jos tarvetta nopealle lataukselle niin sitten käy Lidlissä tai K-kaupassa pikalataamassa 150km/30min. Näitä pikalatureita on nykyään ihan joka paikassa. Auton mukana tulevalla type2-johdolla taas saa auton mukavasti täyteen noilla turnausreissuilla määränpäässä.

Testaile rauhassa ainakin puolivuotta miten toimii ja jos sen jälkeen vielä katsot kalliin kotilatausaseman tarpeelliseksi niin sitten voi hyvillä mielin sellaisen hankkia  8)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: PeeJiiKoo - 12.02.20 - klo:11:11
Auto on noin 30000€ investointi, ja uusi talokin on investoitu niin ehkä se 1000€ kannattaa investoida kunnolliseen latausasemaan? Kaapeli odottaa paikalla autoon tökkäämistä jo valmiiksi, ja lataamiseen / lämmittämiseen saa lisäpuhtia 3-vaihevirralla.

Jos jostain syystä kiinteän aseman asentaminen ei ole vaihtoehto, niin tässä on seuraavaksi paras vaihtoehto: https://eauto.si/metron-shop/product/type2cee-3x16a-3-phase/

Elektroniikka on autoon kiinnittyvässä pistokkeessa sisäänrakennettuna, ja toinen pää käy siihen olemassaolevaan 3-vaihepistorasiaan. Jos tilaamaan lähdet niin varmista onko 16A vai 32A -versio voimavirrasta asennettuna.

Sähköautoihin en ole isosti vielä perehtynyt, koska sellaisen ostoa vasta nyt olen alkanut suunnittelemaan. Kuitenkin niin jokunen vuosi sitten istuin koulutuksessa jossa aiheena oli sähköautojen lataus ja sieltä jäi mieleen sellainen, että aika monen merkin mukana tuleva valovirtalaturi seuraa pistokkeen lämpötilaa omalla anturillaan. Sisältää myös kaiken muunkin tarvittavan turvallisuuselektroniikan. Kunhan vain se kytketään maadoitettuun rasiaan vaikka tuskin lähtee silti lataamaankaan maadoittamattomassa rasiassa.

Ihan mielenkiinnosta kun ketjussa on puhuttu mukana tulevan valovirtalaturin jättämisestä kiinteesti autotallin seinään, niin väitän tämän olevan laitonta tapa. Vaikka kaapeli sisältäisikin kaiken tarpeellisen turvallisuuselektroniikan, niin tuskin tämä kuitenkaan oikeuttaisi jättämään kaapelia kytkettynä seinään roikkumaan. (vaikka niin tekisin silti itsekkin).
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: V60 - 12.02.20 - klo:11:15
Jos tarvetta nopealle lataukselle niin sitten käy Lidlissä tai K-kaupassa pikalataamassa 150km/30min. Näitä pikalatureita on nykyään ihan joka paikassa. Auton mukana tulevalla type2-johdolla taas saa auton mukavasti täyteen noilla turnausreissuilla määränpäässä.
Niissä turnauspaikoissa missä minä olen ollut, ei juuri latauspaikkoja näy.....
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Liikkuvapallo gte - 12.02.20 - klo:11:20
Sähköautoihin en ole isosti vielä perehtynyt, koska sellaisen ostoa vasta nyt olen alkanut suunnittelemaan. Kuitenkin niin jokunen vuosi sitten istuin koulutuksessa jossa aiheena oli sähköautojen lataus ja sieltä jäi mieleen sellainen, että aika monen merkin mukana tuleva valovirtalaturi seuraa pistokkeen lämpötilaa omalla anturillaan. Sisältää myös kaiken muunkin tarvittavan turvallisuuselektroniikan. Kunhan vain se kytketään maadoitettuun rasiaan vaikka tuskin lähtee silti lataamaankaan maadoittamattomassa rasiassa.

Ihan mielenkiinnosta kun ketjussa on puhuttu mukana tulevan valovirtalaturin jättämisestä kiinteesti autotallin seinään, niin väitän tämän olevan laitonta tapa. Vaikka kaapeli sisältäisikin kaiken tarpeellisen turvallisuuselektroniikan, niin tuskin tämä kuitenkaan oikeuttaisi jättämään kaapelia kytkettynä seinään roikkumaan. (vaikka niin tekisin silti itsekkin).

Sähköauton älykäslatausjohtohan katkaisee virran aina kun se ei ole autoon kytketty ja kommunikoi auton järjestelmän kanssa. Itse ainakin pidän sukopistokkeen rasiassa jotta tuo rasia ei turhaan löysty usein tapahtuvasta irroituksesta ja kiinnityksestä  8)

Vai että laiton tapa  :o
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: PeeJiiKoo - 12.02.20 - klo:11:24
Sähköauton älykäslatausjohtohan katkaisee virran aina kun se ei ole autoon kytketty ja kommunikoi auton järjestelmän kanssa. Itse ainakin pidän sukopistokkeen rasiassa jotta tuo rasia ei turhaan löysty usein tapahtuvasta irroituksesta ja kiinnityksestä  8)

Vai että laiton tapa  :o

Sähköturvallisuuslaki kieltää paljon muutakin sellaista mitä "normaalisti" tehdään. Toiset kiellot ampuu vähän yli ja toiset on hyvin ymmärrettäviä kuten moottorilämmitin kaapelin säilyttäminen tolpassa.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Liikkuvapallo gte - 12.02.20 - klo:12:55
Itse olisin kyllä aika varovainen enkä helposti huutelisi/väittäisi asioita laittomiksi jos en niistä varmasti tietäisi ?

Miten siis jännitteettömän sähköauton latausjohdon kiinnipitäminen pistorasiassa muodostuu laittomaksi ?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Thethent79 - 12.02.20 - klo:23:26
Nyt olis tulossa Germaaniasta e golffi laivalla itselle.
2018 ja siis käytetty.
Eka sähköauto ja korvaa vuoden 2005 focuksen jossa mukavat 412tkm mittarissa.

Varusteita ohessa joista suurin osa ihan tuntemattomia joten joutuu opiskelemaan.

- Ilmalämpöpumppu
- Jatkotakuu 2+3 vuotta / 100tkm
- Digitaalinen mittaristo, Active info display
- Driver Assistance plus -paketti (kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus, ruuhka-  ajoavustin)
- Digital sound package ja subwoofer
- Driver alert järjestelmä
- Lämmitetyt istuimet
- Lämmitetty tuulilasi
- LED-ajovalot
- Lights & Vision paketti, kaukovaloavustin
- Carnet - etähallintajärjestelmä
- Adaptiivinen vakionopeudensäädin
- Navigointijärjestelmä
- Monitoimiratti
- Bluetooth-matkapuhelinjärjestelmä & audio
- ABS, ESP
- Pysäköintitutkat edessä ja taka + kamera
- Hätäpuhelujärjestelmä

10 päivää niin pitäisi kaara olla täällä ja valmiina ajoon!
Himassa on lämmitystolppa seinässä ja töissä on virran laitteet mitä voi käyttää👍
Tosin laitan tuohon kotipistorasiaan päivityksen että kestää sen 3,6kw jatkuvaa.
Itsellä työmatkaa 106km päivässä ja tuolla pitäisi jatkossa ne suorittaa+ muut harrastus ja kauppareissut.

Paljonko autoverot on vuodessa, trafista katselin että 168-230€ välillä mutta ilmeisesti varusteet jne vaikuttaa? Typerää että 0g päästöillä melkein samoissa kuin 2 litraisessa 15 vuotta vanhassa bensassa...

Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: jt - 13.02.20 - klo:00:12
Paljonko autoverot on vuodessa, trafista katselin että 168-230€ välillä mutta ilmeisesti varusteet jne vaikuttaa? Typerää että 0g päästöillä melkein samoissa kuin 2 litraisessa 15 vuotta vanhassa bensassa...
Sähköautosta maksetaan käyttövoimaveroa painon mukaan, se selittää veron suuruuden, vaikka CO2-pohjainen vero olisikin 0g päästöillä mitätön.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: V60 - 13.02.20 - klo:06:44
Ei kai voi kuvitella, etteikö valtio keräisi rahaa autoilusta vaikka on kuinka pienipäästöinen. Rahareikiä meinaan on ja lisää näyttävät keksivän. Elämä on.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Speeedy - 13.02.20 - klo:07:40
Nyt olis tulossa Germaaniasta e golffi laivalla itselle.
2018 ja siis käytetty.
Eka sähköauto ja korvaa vuoden 2005 focuksen jossa mukavat 412tkm mittarissa.

Varusteita ohessa joista suurin osa ihan tuntemattomia joten joutuu opiskelemaan.

- Ilmalämpöpumppu
- Jatkotakuu 2+3 vuotta / 100tkm
- Digitaalinen mittaristo, Active info display
- Driver Assistance plus -paketti (kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus, ruuhka-  ajoavustin)
- Digital sound package ja subwoofer
- Driver alert järjestelmä
- Lämmitetyt istuimet
- Lämmitetty tuulilasi
- LED-ajovalot
- Lights & Vision paketti, kaukovaloavustin
- Carnet - etähallintajärjestelmä
- Adaptiivinen vakionopeudensäädin
- Navigointijärjestelmä
- Monitoimiratti
- Bluetooth-matkapuhelinjärjestelmä & audio
- ABS, ESP
- Pysäköintitutkat edessä ja taka + kamera
- Hätäpuhelujärjestelmä

10 päivää niin pitäisi kaara olla täällä ja valmiina ajoon!
Himassa on lämmitystolppa seinässä ja töissä on virran laitteet mitä voi käyttää👍
Tosin laitan tuohon kotipistorasiaan päivityksen että kestää sen 3,6kw jatkuvaa.
Itsellä työmatkaa 106km päivässä ja tuolla pitäisi jatkossa ne suorittaa+ muut harrastus ja kauppareissut.

Paljonko autoverot on vuodessa, trafista katselin että 168-230€ välillä mutta ilmeisesti varusteet jne vaikuttaa? Typerää että 0g päästöillä melkein samoissa kuin 2 litraisessa 15 vuotta vanhassa bensassa...

Pyöriikö nämä Saksassa missä hinnoissa, suomessahan vastaavista pyydetään 28-30ke eli saako saksasta merkittävästi halvemmalla?

Onko jotain autokauppoja mitkä hoitaa tuontiprosessin vai joutuuko itse menemään paikanpäälle?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Enhancer - 13.02.20 - klo:09:03
Nyt olis tulossa Germaaniasta e golffi laivalla itselle.
2018 ja siis käytetty.
Eka sähköauto ja korvaa vuoden 2005 focuksen jossa mukavat 412tkm mittarissa.

Varusteita ohessa joista suurin osa ihan tuntemattomia joten joutuu opiskelemaan.

- Ilmalämpöpumppu
- Jatkotakuu 2+3 vuotta / 100tkm
- Digitaalinen mittaristo, Active info display
- Driver Assistance plus -paketti (kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus, ruuhka-  ajoavustin)
- Digital sound package ja subwoofer
- Driver alert järjestelmä
- Lämmitetyt istuimet
- Lämmitetty tuulilasi
- LED-ajovalot
- Lights & Vision paketti, kaukovaloavustin
- Carnet - etähallintajärjestelmä
- Adaptiivinen vakionopeudensäädin
- Navigointijärjestelmä
- Monitoimiratti
- Bluetooth-matkapuhelinjärjestelmä & audio
- ABS, ESP
- Pysäköintitutkat edessä ja taka + kamera
- Hätäpuhelujärjestelmä

10 päivää niin pitäisi kaara olla täällä ja valmiina ajoon!
Himassa on lämmitystolppa seinässä ja töissä on virran laitteet mitä voi käyttää👍
Tosin laitan tuohon kotipistorasiaan päivityksen että kestää sen 3,6kw jatkuvaa.
Itsellä työmatkaa 106km päivässä ja tuolla pitäisi jatkossa ne suorittaa+ muut harrastus ja kauppareissut.

Paljonko autoverot on vuodessa, trafista katselin että 168-230€ välillä mutta ilmeisesti varusteet jne vaikuttaa? Typerää että 0g päästöillä melkein samoissa kuin 2 litraisessa 15 vuotta vanhassa bensassa...
Paljonko auto maksoi Saksassa? Kuluja ja veroja joku 1500€-2000€ päälle?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Daatta - 13.02.20 - klo:09:44
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?dam=0&fr=2018&ft=ELECTRICITY&isSearchRequest=true&ms=25200;;29&sfmr=false&vc=Car

Tuolla noita on valittavaksi asti. vm. 2018 -> Mobile.de:n halvin €22,269. Jos vanhempaan tyytyy niin €15,995 alkaen. Kieltämättä vähän kiinnostaisi.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Enhancer - 13.02.20 - klo:11:27
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?dam=0&fr=2018&ft=ELECTRICITY&isSearchRequest=true&ms=25200;;29&sfmr=false&vc=Car

Tuolla noita on valittavaksi asti. vm. 2018 -> Mobile.de:n halvin €22,269. Jos vanhempaan tyytyy niin €15,995 alkaen. Kieltämättä vähän kiinnostaisi.
Tuon kyseisen yksilön hinta kiinnosti, mobilea jonkin verran on tullut katseltua kyllä. Hiukan itsellä ajatus kallistuu myös sähköpelin osalta tässä vaiheessa leasingiin, koska e-golf on jäämässä rangen yms. suhteen vähän väliinputoajaksi. Jälleenmyyntiarvo on liian suuri kysymysmerkki, vaikka täydellinen auto monen ajoprofiiliin onkin. Nykyistäkään uuden hintatasoa vaikea perustella esim. ID.3 perusmallin noin 32000€ hinnat alkaen versioon joka on tehokkaampi, 30% enemmän rangea ja enemmän varusteita, toistaiseksi käytetyt ovat suhteessa edelleen liian kalliita uuteen. Varustelu sitten alkaakin kelkkaa kääntämään toiseen suuntaan...
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: DSL - 13.02.20 - klo:12:16
25.000 eur vähän käytetyssä sähköautossa taitaa vaan ne pääomakulut ja kokonaiskulut olla pienimmät. Mitä netistä olen seurannut hyvityksiä kun 45.000 eur uutena maksettua sähköautoa on vuoden päästä tarjottu vaihtoon niin 10.000-20.000 eur on ihan "normi" arvonalennus eikä tuo huonoin ole edes huonoimmasta päästä...hyvitykset on suoraan luokkaa "älä vaan tuu tarjoomaan sitä tänne".
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: TOURAN HIGHLINE - 14.02.20 - klo:10:01
Tuon kyseisen yksilön hinta kiinnosti, mobilea jonkin verran on tullut katseltua kyllä. Hiukan itsellä ajatus kallistuu myös sähköpelin osalta tässä vaiheessa leasingiin, koska e-golf on jäämässä rangen yms. suhteen vähän väliinputoajaksi. Jälleenmyyntiarvo on liian suuri kysymysmerkki, vaikka täydellinen auto monen ajoprofiiliin onkin. Nykyistäkään uuden hintatasoa vaikea perustella esim. ID.3 perusmallin noin 32000€ hinnat alkaen versioon joka on tehokkaampi, 30% enemmän rangea ja enemmän varusteita, toistaiseksi käytetyt ovat suhteessa edelleen liian kalliita uuteen. Varustelu sitten alkaakin kelkkaa kääntämään toiseen suuntaan...
Itse innostuin tilaamaan joulun alla uuden e-Golfin. Meille range riittää kakkosautoksi vähintään mainiosti. Se, että pääseekö 200 kilometrin sijasta 300 kilometriä, ei todellisen ajotarpeen ilmetessä pelasta mitään ja niitä tilanteita varten liikkeelle lähdetään TDI:llä, jossa on myös enemmän kuljetuskapasiteettia, joka tarve myös yleensä konkretisoituu juurikin näissä tilanteissa. Kaiken lisäksi omaan esteettiseen silmään se ID on sekä ruma että  jotenkin halvan hajuisen oloinen auto. E-Golfissa iso plussa konservatiiviselle keski-ikäiselle itselle on myös, että se on periaatteessa nimenomaan ihan tavallinen Golf.
Voi olla, että sitten tulevaisuudessa, jos sähköautoilu jatkuu, pitää tyytyä kulloiseenkin markkinoilla olevaan tarjontaan.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Sportsfan - 14.02.20 - klo:10:46
Pohdin itsekin tuota jälleenmyyntiarvon kehitystä ennen e-golfin hankkimista. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että uskon vanhan säännön "mitä kalliimpi auto, sitä nopeampi euromääräinen arvonpudotus" pätevän myös sähköautoissa. Niissä on lisäksi se mahdollisuus, että arvo putoaa lähes nollaan jo akkutakuun päättyessä kahdeksan vuoden kuluttua.
Mikäli olen väärässä ja e-golfin arvo romahtaa heti ID:n tultua markkinoille, niin sitten joudun vaan ajelemaan sillä niin kauan että vuosikohtainen arvonalenema tulee siedettäväksi.
Rangen rajallisuus ei meilläkään ole suuri ongelma, harvoille pidemmille matkoille täytyy vain lähteä vaimon bensa-autolla. Mahdollisimman suuri osa muista ajoista on toki tarkoitus tehdä e-golfilla, sillä sehän on lähes ilmaista  :)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Thethent79 - 15.02.20 - klo:13:21
Pyöriikö nämä Saksassa missä hinnoissa, suomessahan vastaavista pyydetään 28-30ke eli saako saksasta merkittävästi halvemmalla?

Onko jotain autokauppoja mitkä hoitaa tuontiprosessin vai joutuuko itse menemään paikanpäälle?

Itseltäni tuo ei onnistuisi kun Saksan kieli ei taivu. Auto tulee siis autotalo Ampeerin kautta ja hoitavat kaiken.
Varmasti on niitäkin firmoja mitkä tuovat sillä 10% komissiolla halutunlaisen menopelin.
Olin ehtinyt pyytää tarjouksia monista autoista ja sitten mulle tuli tuo vastaan niin varasin sen heti kun varmistui rahoitus.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 19.02.20 - klo:12:52
Autovero 60 e/v kalliimpi mitä hybridissä (GTE) Ööö  ??? Siis merkityksetön ero mutta eihän tässä käyttövoimaverossa ole mitään tolkkua?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Reizca - 19.02.20 - klo:13:00
Tänään lähtee e-Golf tilaus eteenpäin. Testiajo oli hauska (sain vuorokaudeksi kokeiluun) ja sen mitä sillä ehti ajamaan, hymyilytti. Suorituskyky kaupunkikotterona kohdallaan puhumattakaan vakiovarusteista. Hinta kun tuossa on tippunut hurjasti (Sähköauton hankinta- ja juhlatuki = 6000€), on päätös aika helppo tehdä. Vakiovarusteet ovat aika kattavat ja olen todella tyytyväinen niihin. Ainoa mitä ehkä jään kaipaamaan, olisi säilytyslaatikot etupenkkien alla (jotka olivat GTI:ssä ekassa autossani).

Varusteiksi tulee ruksattua lähinnä:
9S8 Digimittaristo 12,3"
7X2 Pysäköintitutka Park Pilot
PXB Dynaamiset LED ajovalot
4KF Takalasien tummennukset
PLA Valo- ja näkyvyyspaketti
9VH Dynaudio Excite
4I3 Keyless Access
4X4 Sivuturvatyynyt ja turvavyönkiristimet taakse. (Paitsi jos ei suositella turvatyynyjä lastenistuimen, ISOFIX, kanssa)

Ostopäätös sai alun siitä että jos tuosta nykyisestä (2011 Golf Variant, 115tkm) saisi vielä säädyllisen summan välirahaa.

Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Kodiaq81 - 19.02.20 - klo:14:28
Tänään lähtee e-Golf tilaus eteenpäin. Testiajo oli hauska (sain vuorokaudeksi kokeiluun) ja sen mitä sillä ehti ajamaan, hymyilytti. Suorituskyky kaupunkikotterona kohdallaan puhumattakaan vakiovarusteista. Hinta kun tuossa on tippunut hurjasti (Sähköauton hankinta- ja juhlatuki = 6000€), on päätös aika helppo tehdä. Vakiovarusteet ovat aika kattavat ja olen todella tyytyväinen niihin. Ainoa mitä ehkä jään kaipaamaan, olisi säilytyslaatikot etupenkkien alla (jotka olivat GTI:ssä ekassa autossani).

Varusteiksi tulee ruksattua lähinnä:
9S8 Digimittaristo 12,3"
7X2 Pysäköintitutka Park Pilot
PXB Dynaamiset LED ajovalot
4KF Takalasien tummennukset
PLA Valo- ja näkyvyyspaketti
9VH Dynaudio Excite
4I3 Keyless Access
4X4 Sivuturvatyynyt ja turvavyönkiristimet taakse. (Paitsi jos ei suositella turvatyynyjä lastenistuimen, ISOFIX, kanssa)

Ostopäätös sai alun siitä että jos tuosta nykyisestä (2011 Golf Variant, 115tkm) saisi vielä säädyllisen summan välirahaa.

Nätti paketti tulossa,milloin luvattiin et alla??
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Reizca - 19.02.20 - klo:15:02
Toukokuulla joskus pitäisi saapuilla.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 19.02.20 - klo:16:32
Nyt on uusi e-golf pihassa :) Nyt sitten vaan testaamaan tuota rangea...
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Jenaleks - 19.02.20 - klo:20:50
Hain auton maanantaina ja vaikuttaa kyllä hyvältä, talvirenkaina otin kitkat ja on kyllä hiljainen vs. edellinen 1.0 Karoq.

Samat lisävarusteet kuin Reizcalla paitsi tutkan tilalla kamera.

Tilasin black fridayna marraskuussa ja sain helmikuussa eli nopeasti tuli.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Reizca - 20.02.20 - klo:06:14
Hain auton maanantaina ja vaikuttaa kyllä hyvältä, talvirenkaina otin kitkat ja on kyllä hiljainen vs. edellinen 1.0 Karoq.

Samat lisävarusteet kuin Reizcalla paitsi tutkan tilalla kamera.

Tilasin black fridayna marraskuussa ja sain helmikuussa eli nopeasti tuli.

Mä kuitenkin jätin nuo turvavyön kiristimet ja takaturvatyynyt pois, ei koettu tarpeellisiksi. Kuulemma voi mennä kesäkuullekin toimitus, katsotaan.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Enhancer - 20.02.20 - klo:10:42
Mä kuitenkin jätin nuo turvavyön kiristimet ja takaturvatyynyt pois, ei koettu tarpeellisiksi. Kuulemma voi mennä kesäkuullekin toimitus, katsotaan.
Peruutuskameraa kannattaa tosimielellä harkita, huippu tässä Golfissa kun menee merkin taakse piiloon ja pysyy siten puhtaanakin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Reizca - 20.02.20 - klo:11:44
Peruutuskameraa kannattaa tosimielellä harkita, huippu tässä Golfissa kun menee merkin taakse piiloon ja pysyy siten puhtaanakin.

Olen kuullut hyvää tuosta kamerasta, kun siihen tottuu niin ei varmasti seuraavastakaan autosta jätä pois. Me todettiin rouvan kanssa että osataan peileistä vielä peruuttaa - ei nähty tarpeellista lisäarvoa. Nykybiilissä on tuo automaattinen parkkeerauskin, varmaan alle 20x käyttänyt 9v. aikana - sekin sitten jätettiin pois, turhana. Golffi nyt on helppo parkkeerata ilman apujakin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Tuomari - 20.02.20 - klo:13:57
Maanantaina sain myös oman e-golfin, reilu 2kk meni tilauksesta luovutukseen. Tulee nyt  päivittäin ajettua enemmän, niin auto maksaa melkein itsensä takaisin  ;D

Varusteita otin niukasti:
Digimittaristo
Peruutuskamera
Valopaketti
Avaimeton järjestelmä
Kaukovaloavustin

Oletin autossa olevan sisällä ambient-valaistus vakiona, mutta ei ollutkaan. Kannattaa ehdottomasti tilata jos vaan pystyy, konfiguraattorista ei löytynyt...

Muuten auto on erinomainen ja range riittää omiin ajoihin mainiosti.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Kodiaq81 - 20.02.20 - klo:14:31
Hei kaikki E Golffaajat millaisia kulutus lukemia olette saaneet?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Reizca - 20.02.20 - klo:14:34
Maanantaina sain myös oman e-golfin, reilu 2kk meni tilauksesta luovutukseen. Tulee nyt  päivittäin ajettua enemmän, niin auto maksaa melkein itsensä takaisin  ;D

Varusteita otin niukasti:
Digimittaristo
Peruutuskamera
Valopaketti
Avaimeton järjestelmä
Kaukovaloavustin

Oletin autossa olevan sisällä ambient-valaistus vakiona, mutta ei ollutkaan. Kannattaa ehdottomasti tilata jos vaan pystyy, konfiguraattorista ei löytynyt...

Muuten auto on erinomainen ja range riittää omiin ajoihin mainiosti.

Kuulostaa tosi hyvältä! On se kiva kun ei tartte sitten suurista kuluista huolestua, voi lähtee huviajelulle noin vaan. Netissä olevissa kirjoituksissa moititaan Car-Net applikaation kautta tehtävää esilämmitystä. Ei mahda toimia, jos auto majailee maan alla jossain hallissa minne ei ole signaalia (onko tuossa joku oma 4G-siru)? Saakos tuossa rangea näkyviin kartalle, että näkee kuin kauas graafisesti pääsee (sellainen pilvi kartalla lokaatiota merkkaavan nuolen ympärille)?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Sportsfan - 20.02.20 - klo:17:22
Hei kaikki E Golffaajat millaisia kulutus lukemia olette saaneet?

Nyt nollakeleillä kulutus on pyörinyt välillä 11-18 kWh/100km.
Vähemmälläkin pääsisi, mutta pirteästä kiihtyvyydestä täytyy välillä nauttia.
Motari on myrkkyä kulutukselle myös talvinopeusrajoituksilla. Kylmällä autolla liikkeelle lähtö nostaa tietysti myös kulutusta.
Tänään ajoin +1 lämpötilassa perhe kyydissä 150 km kyläilyreissun josta noin puolet motaria. Rangea jäi jäljelle 50 km.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Tuomari - 20.02.20 - klo:17:48
Hei kaikki E Golffaajat millaisia kulutus lukemia olette saaneet?
15-17kWh menee maantiellä näillä keleillä.

Kuulostaa tosi hyvältä! On se kiva kun ei tartte sitten suurista kuluista huolestua, voi lähtee huviajelulle noin vaan. Netissä olevissa kirjoituksissa moititaan Car-Net applikaation kautta tehtävää esilämmitystä. Ei mahda toimia, jos auto majailee maan alla jossain hallissa minne ei ole signaalia (onko tuossa joku oma 4G-siru)? Saakos tuossa rangea näkyviin kartalle, että näkee kuin kauas graafisesti pääsee (sellainen pilvi kartalla lokaatiota merkkaavan nuolen ympärille)?
Car-Net tarvitsee 4G(tai 3G?) yhteyden, joten maan alla voi olla haasteita. Ainakin lidlin parkkihalliin toimi yhteys hyvin ja laitoin esilämmityksen ennen lähtöä päälle.
Itse aplikaatio on aika buginen, välillä potkii ulos ja ei pääse heti kirjautumaan sisään. Nytkin myös näyttää, että kuljettajan ovi olis auki, vaikka ihan kahvasta lukitsin ovet  ::)

Ohjekirjan mukaan toiminto pitäisi löytyä navista, mutta ohjeista huolimatta en sitä löytänyt. Oliskohan vain Pro-navissa...
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 20.02.20 - klo:18:39
Viimeisin matka   13 km seka-ajoa: 14,2 kWh (kylmäkäynnistys, ei esilämmitystä, ilmastointi loppumatkan 5-6 km OFF)

Eka vuorokausi e-golfailua takana ja olen erittäin tyytyväinen! :)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: PeeJiiKoo - 20.02.20 - klo:19:17
Mä otin nyt hiihtoloma viikoks kaverilta lainaan Nissan Leafin sillä ajatuksella, että nostattaisin sähköautokuumetta mutta toisin kävi  :-\  Toi jatkuva lataaminen ja sen suunnittelu on vain niin ärsyttävä toimenpide. Ehkä joskus tulevaisuudessa taas tulee harkintaan kun langatonlataus tai automaattinen latauslaite (esim robottikäsi) tulee saataville. Kiva ajettavahan tuo silti oli ja kilometrikustannukset jäivät odotetun alhaisiksi. Säästösyistä en silti viitsi vielä tässä kohtaa hypätä uuden tekniikan kelkkaan vaikka siitä kiinnostunut alen hiljalleen olemaankin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Liikkuvapallo gte - 20.02.20 - klo:20:32
12,5 - 17,5 kWh/100 km on kulutellut näin ulkolämpötilan pyöriessä nollan molemmin puolin. 225 kitkat alla eli kuluttanee vähän enemmän sen johdosta. Esilämmitetyllä noi pienemmät arvot ja kylmällä lyhyttä pätkää noi isommat arvot; molemmat arvot kaupungin ruuhkissa ilman moottoritie osuuksia.

Pro navissa ainakin voi halutessaan valita noi toimintamatkat kartalla näkyviin mihin asti pääsee joko yhteen suuntaan tai meno/paluun.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: TOURAN HIGHLINE - 21.02.20 - klo:17:02
Maanantaina sain myös oman e-golfin, reilu 2kk meni tilauksesta luovutukseen. Tulee nyt  päivittäin ajettua enemmän, niin auto maksaa melkein itsensä takaisin  ;D

Varusteita otin niukasti:
Digimittaristo
Peruutuskamera
Valopaketti
Avaimeton järjestelmä
Kaukovaloavustin

Oletin autossa olevan sisällä ambient-valaistus vakiona, mutta ei ollutkaan. Kannattaa ehdottomasti tilata jos vaan pystyy, konfiguraattorista ei löytynyt...

Muuten auto on erinomainen ja range riittää omiin ajoihin mainiosti.
Nonni.
Eilen tuli soitto tutulta automyyjältä. Auto on maassa, mutta mennee ensi viikon lopulle, ennen kuin se saadaan jälleenmyyjälle asti.
Sitten vähän luovutushuoltoa ja kalenterien tahdistuksen jälkeen sovittiin luovutus maaliskuun puolen välin paremmalle puolelle. Vähän jänskättää, pitääkö vielä laittaa alle talvirenkaat vai saako sitten jo odotella rauhassa ensi syksyn rengasuutuuksia ???.

Varusteitahan tuohon tuli pitkän harkinnan jälkeen ainoastaan omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan järkevästi:
Takaroiskeläpät ;D
Avaimeton
Dynaamiset ledit
Kaukovaloautomatiikka
Valo-ja näkyvyyspkt
Digimittaristo
Pysäköintitutkat
Peruutuskamera
Sivuturvatyynyt ja kiristimet taakse
Ja lisänä listassa vielä jatkotakuu 2v/120tkm

Tämä prokkis kesti sitten myös sen 2kk, kun auton tilasin joulukuun puolivälissä. Aika tarkkaan 3kk menee auton saamisessa ajoon, kun tässä  ei nyt kuitenkaan ole suurempaa hötkyilyä ja muuta kiirettä toisaalta sen verran, ettei luovutukselle löytynyt aiempaa ajankohtaa. Ihan mukavasti sinänsä tämä toimitusaika, kun alkujaan ennustelivat, jotta jos ennen vappua sentään... :)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Liikkuvapallo gte - 21.02.20 - klo:17:08
Toimintamatkat näyttö naviin seuraavasti ainakin itselläni; valitse näkymä ja sieltä yläriviltä keskeltä täppä kohtaan jossa latausasema ja jonkin näköinen alue sen ympärillä...

Jotain päivityksiä taas itsestään Vw:n omaan naviin tullut kun sekä digimittaristoon että varsinaiselle näytölle on aika monet ainakin isommat rakennukset alkaneet ilmestyä kolmiulotteisina  ;D
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 21.02.20 - klo:19:49
Iskin auton ensimmäiseen lataukseen - hieman oheinen kuvio ihmettytti tuossa koiranilmassa; kaapelit kiinni, ovet lukkoon ja jäin odottamaan josko ruutuun ilmestyy latausaika (GTE:ssä ei menny minuuttiakaan kun ruutuun ilmeistyi latausaika) - no perkele sitä ei sinne ilmestynyt vaan ruudulla seisoi vähintään viisi minuuttia viimeisimmän ajon statistiikka... kaapelit irti ja sama uudestaan, ainakin latausvalo kaapelin kyljessä alkoi vilkuttaa ja kauppaan viimasta.

Mitä ihmettä? Soittaako kelloja?

Meinikö tuo virtuaalinäyttö tilttiin vai onko normaalia että lukitsemisen jälkeen siihen jumittaa nuo statistiikat, siis hetken sitä tekee mutta 5 min?

Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Speksu - 21.02.20 - klo:21:28
Täällä myös todennäköinen uuden e-Golfin tilaaja. Kaupat varmaankin sovitaan myyjän kanssa lähipäivinä. Arvio toimitusajasta oli 3kk +- 2 viikkoa.

Lisävarustelistalta tuli naputeltua alla olevat.
-Pysäköintiavustin Park Assist 3.0 Pysäköintitutkat edessä ja takana. Etäisyysnäyttö ja äänimerkki.
-Valo- ja näkyvyyspaketti
-Dynaamiset Led -ajovalot (Kuljettajaa avustavat järjestelmät -paketin yhteydessä)
-Kuljettajaa avustavat järjestelmät Plus -paketti
-Digitaalinen mittaristo Active Info Display 12,3" mukautettava värinäyttö
-Peruutuskamera Rear View. Staattisilla apuviivoilla.
-Sivuturvatyynyt ja turvavyönkiristimet 2. istuirivin reunimmaisilla istuimilla
-Radio ja navigointi Discover Pro. Kosketusvärinäyttö 9,2"
-Euroopan kartasto
-Avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access
-Sähköisesti säädettävät, lämmitettävät ja taittuvat ulkopeilit maavaloilla. Peruutettaessa alas kääntyvä oikea peili
-Jatkoturva 1 lisävuosi, kokonaiskilometrimäärä maks. 100 000 km. Tehdastakuu 2 vuotta. (2+1)

Dynaamisille led-valoille takana en nähnyt tarvetta. Pysäköintiavustin tuli valittua siksi, koska tutkat halusin, mutta tuossa Park Assistin sai tutkien päälle vain 150€ lisähinnalla, joten se melkenpä kannatti ottaa vaikkei olisikaan paljon käyttöä. Peruutuskamera n. 240€ hintaan on kyllä järkivalinta. Katselin muutamia käytettyjä nettiautosta ja melko harvassa se oli valittuna.

Meidän perheessä auto tulee arkikäyttöön kaupungissa lähinnä vaimolle työajoon. Kakkosauton virkaa jää toimittamaan yli kymmenvuotias Audi A6, joka menee seisontaan ja se otetaan käyttöön jos tarvii lähtee pitemmälle matkalle ja tarvii enemmän tilaa tai pitää vetää peräkärryä. Perheessa 2 aikuista, lapsi ja koira joten esim. lomareissulla tila tulee tarpeeseen kun mukana kulkee polkupyörät ja kanootti.

Tällä hetkellä ei ole tarkoitusta laittaa vielä latausasemaa kotiin, mutta pitää katsella tilanne uudelleen sitten kun VW alkaa myymään näitä ID.Chargereita. Päivittäinen ajo tulee olemaan alle 50km, joten luulisin että pärjää ns. tilapäislaturillakin hetken.

Ilmeisesti nuo tarjottavat jatkotakuut hieman vaihtelee kun tuo +1v/100tkm oli ainoa vaihtoehto nyt.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Enhancer - 21.02.20 - klo:22:22
Huolenpitosopimus on mielestäni e-Golfiin järkevämpi kuin tuo jatkotakuu. Voimassa 6v/200tkm asti ja ainoa pakollinen kulu on hallinnointi 6€/kk. Lisäksi sopimuksesta tietysti veloitetaan huollot, joita ei kauheammin ole. Loppu maksetaan takaisin asiakkaalle, jos yllätyksiä ei tule.. Kattaa kaiken, niin kuluvat osat kuin mahdolliset yllätyksetkin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Speksu - 22.02.20 - klo:15:20
Voi tosiaan olla että tuo huolenpitosoppari tulee kokonaisuudessaan edullisemmaksi, kun joka tapauksessa tulisi varmaan kaikki huollot teetettyä merkkihuollossa. Viideksi vuodeksi 15tkm/v hinta olisi noin 38e/kk, joka sisältää tuon 6e/kk hallinnointimaksun eli 32e/kk kerryttää huoltokassaa vuodessa noin 380e. Jos ei mitää yllätyksiä tule, niin tuosta varmaan saa vielä palautuksiakin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 22.02.20 - klo:16:12
Mä sain jatkotakuun kaupanpäälle... Perustelu koska vaihto; VW GOLF -> VW GOLF

Ohjekirjasta bongattua:


Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Reizca - 24.02.20 - klo:09:57
Mä sain jatkotakuun kaupanpäälle... Perustelu koska vaihto; VW GOLF -> VW GOLF

Ohjekirjasta bongattua:

  • Automaattinen tuulilasin lämmitys (?) - ei ole tällaista minun ilmastointivalikoissa, onko tämä joku lisävaruste/saatavilla ainoastaan discovery pro yms?
  • Voiko tuota kännyllä aktivoitua esilämmityksen kestoa muuttaa, kävi tänään niin että se oli jo sammunut ja kylmään autoon.

Kun omaa vaihtoautotarjousta katoin (etittiin varmuudeksi myös tuo tuulilasin lämmitys) niin se löytyy vakiovarustelistalta (discovery pro ei tuu meille). Mitenkäs tuo auton etälämmitys yms. muut kännyllä tehtävät toiminnot sovelluksella, onko autossa joku oma sim-kortti (vaikka sitä ei ole ruksattu) että sitä voi ohjata etänä kännyllä? Mikä siinä on toimintaperiaate siis?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: a_jaba - 24.02.20 - klo:10:49
Mä sain jatkotakuun kaupanpäälle... Perustelu koska vaihto; VW GOLF -> VW GOLF

On tällä hetkellä "kanta-asiakas" tarjouksena tosiaan toi 3v/100tkm jatkotakuu. Sen saa jos taloudessa on yksikin Volkswagen uutta ostaessa, riittää siis jos esim. puolisolla on työsuhdeautona VW ja itse menee ostamaan uuden VW:n niin tulkitaan kanta-asiakkuudeksi ja jatkotakuu pärähtää pakettiin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Jenaleks - 24.02.20 - klo:13:44
Mä sain jatkotakuun kaupanpäälle... Perustelu koska vaihto; VW GOLF -> VW GOLF

Ohjekirjasta bongattua:

  • Automaattinen tuulilasin lämmitys (?) - ei ole tällaista minun ilmastointivalikoissa, onko tämä joku lisävaruste/saatavilla ainoastaan discovery pro yms?
  • Voiko tuota kännyllä aktivoitua esilämmityksen kestoa muuttaa, kävi tänään niin että se oli jo sammunut ja kylmään autoon.

Tuulilasin lämmitys löytyy WeConnect-apista ja ilmastoinnin valikosta, oli ihan vakiovaruste.

Osaako joku vinkata että kauanko autoa kannattaa esilämmittää näillä 0-keleillä jos on latauksessa kiinni vs. ei ole latauksessa? En osaa yhtään arvioida tarvittavaa aikaa.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 25.02.20 - klo:09:43
Olihan tämä tiedossa mutta ei tämä tosiaan mikään talviauto ole...

Lämmitin aamulla auton niin että pidin koko 13 km seka-ajon ilmastoinnin OFF ja silti keskikulutus 15,5 kwh...
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: TOURAN HIGHLINE - 25.02.20 - klo:14:13
Olihan tämä tiedossa mutta ei tämä tosiaan mikään talviauto ole...

Lämmitin aamulla auton niin että pidin koko 13 km seka-ajon ilmastoinnin OFF ja silti keskikulutus 15,5 kwh...
Tulkintaongelmia... Tarkennatko vähän? Paleleeko? Missäs päin ajelet? Täällä etelässä ainakin aamulla pikkunapakka -7 pakkasta, mutta eihän tuo nyt talvella oikeasti mikään lukema ole... ??? ???
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 25.02.20 - klo:15:47
Tulkintaongelmia... Tarkennatko vähän? Paleleeko? Missäs päin ajelet? Täällä etelässä ainakin aamulla pikkunapakka -7 pakkasta, mutta eihän tuo nyt talvella oikeasti mikään lukema ole... ??? ???

PKS, pikkupakkasta, vastaava matka +2-3C ilmastoinnit päällä 14 kwh, joten mielestäni aika pienestä tuo pakkanen puraisee akun toimintaan/kapasiteettiin.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: ITbites - 02.03.20 - klo:20:13
Huomasin tänään että tuo esilämmityksen kesto on asetettu 10 min (!?) vaikka laitoin tavotelämpötilaksi 22,5 C - ei ihan kuules riitä 10 min että olisi 22,5 C, edes 10 C...

Tätä kestoa ei ilmeisesti saa muutettua? Pitää laittaa korkeampi tavoitelämpötila?

Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: TOURAN HIGHLINE - 08.03.20 - klo:10:22
Tässä on sitten pikkuisen reilu viikko auton sovittuun luovutukseen. Rauhallisen sunnuntaiaamun kunniaksi rekisteröin itseni ja latailin mobiilisovellukset niin C&D:lle, K-lataukselle kuin Virrallekin. En tiedä, oliko mitään järkeä, mutta tilailin sitten kaikilta palveluntuottajilta ne avaimenperä -rfid:t myös, olkoonkin, että enimmäkseen tuolla varmaan tullaan lataamaan vain kotioloissa. Myös voimavirtapistokkeeseen tökättäviä kotilatureita olen katsellut sillä silmällä, että josko sellaisen kuitenkin hankkisi. Ajamiset kun on vähän sellaista on-off tyyppistä. Välillä tuo voi seistä kotona parikin päivää ja sitten pari seuraavaa päivää voidaan suhailla edestakaisin parin sadan kilometrinkin päiväsuoritteella, jolloin nopeampi kotilaturi helpottaisi elämää kuitenkin kovasti.
Kun auton tilasin ja toimitusta lupailtiin huhtikuulle, jäi mielessä päälle arpominen, että tarvitseeko tuohon hankkia ollenkaan talvirenkaita ennen syksyä ollenkaan. No, arpomista se täällä etelässä on edelleen maaliskuun puoliväliä lähestyttäessäkin, mutta kun paikallisesta rengasliikkeestä sattui löytymään käytetyt, mutta käytännössä uudet e-Golfin alkuperäisvanteet sopivasti ja lisäksi edullisesti kierros hyväkuntoisia merkkikitkarenkaita, niin päätin sitten, että laitetaan nuo alle kevääksi. Siinähän sitten joku varmuus on, jos vaikka sattuu pikkuinen lumikuuro vielä kohdalle ja noillahan hyvä on nyt keväällä kahnata nastarenkaiden pilaamia karheita tienpintoja. Laitan sitten syksyllä uuden talven tullessa alle tuoreella paistoleimalla olevat uudet kitkarenkaat.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Speksu - 08.03.20 - klo:14:22
VW:ltä on tullut nyt tilattavaksi tuo ID.Charger -laturi, joka minun mielestä on varsin kohtuullisen hintainen. Sen voi tilata volkkarin sivulta https://charging-energy.elli.eco/fi-fi/IDcharger
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Thethent79 - 09.03.20 - klo:21:57
Viikko ajoa takana, 780km. Hyvin kulkee ja olen tykännyt oikeasti autosta.
Kokonais kulutus tuolle matkalle 16,1kwh mutta esim tänään 106 km painui 13,4kwh lukemiin.
Dynaudion paketti toimii ja kuulostaa hyvältä!
Pitäisi hommata kattotelineet ja fillaritelineet parikappaletta, volkkarilla ois 229€ perustelineet. Miten ne tulee kiinni ja jääkö pahasti jälkiä, onko kokemuksia?
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: peteksml - 11.03.20 - klo:12:01
Täällä kanssa e-golf kaupat tehty. Auto ilmestynee kesäkuun aikana.
Mielenkiintoista nähdä miten sujuvasti elämä tämän kanssa lähtee kulkemaan. Tommonen 150km päivää kohti on maksimi, joten ilmeisesti toimintasäteen suhteen ei ongelmia pitäisi tulla.? Laturiksi ajattelin tuota 16A voimavirtarasiasta otettavaa letkumallia, jolloin sitä pystyy hyödyntämään monipuolisesti kotona, töissä ja mökillä.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Eraseri - 16.03.20 - klo:19:44
e-Golf tilaus olisi napin takana. Uskaltaakohan tänä Corona-aikana autoja ostella? Tiedä minkälainen taloudellinen kurimus tässä on tulossa  :o
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Eraseri - 17.03.20 - klo:22:41
Näköjään Wolfsburgin tehdas on hyvin lähellä kiinni menoa komponenttipulan takia. Siellähän nämäkin käsittääkseni kasataan.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: TOURAN HIGHLINE - 18.03.20 - klo:05:48
Siellä se nyt on pihassa. 40km mittarissa. Ihan mukavalta peliltä tuntui ajella eilen kotiin. Rengasäänet näillä kevätkarmeilla ja -karheilla teillä ajellessa kyllä korostuu kitkarenkaista huolimatta, kun autosta ei muuta pörinää kuulu.
"Tankki" täyteen ladattuna näytti hakiessa olevan oletettua suoritetta edessä 222km. MIttarissa oli pohjalukemana 7km ja kun kotiin tulin, oli suorite sulanut 173km lukemaan. 49 kilometriä siis suli ensimmäisen 33 kilometrin ajomatkalla. auton kulutusmittari näytti lukemaa 18,3 kwh. Katsellaan, miten arki tämän kanssa alkaa rullaamaan. Pitkästä aikaa auto, jonka suhteen pitää vaimollekin antaa varmaan jonkin sortin perehdytystä, ja itselle myös, kun latauspistokettakaan en ole vielä tökännyt kiinni;D.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Thethent79 - 18.03.20 - klo:13:56
Koronarajoituksiin viitaten, auto ilmoitti eilen että mukavuutta rajoitettu huomattavasti:D
No ei sen ihmeempää kuin range meni vähän limitille, 13km. Kerran ollut rangea 2km jäjellä kun päässyt pikalaturiin kiinni... Pitäisi välttää noita tilanteita mutta välillä menee pikku pakolla ja sormet ristissä toivoen että pääsee laturille.
On kyllä opettelua että saa revittyä ajotavalla rangea pidemmäksi, kaupungissa ja jarrutuksissa käytän tehostettua jarruenergian talteenottoa ja taasen motorilla ja maantiellä antaa rullata vapaalla pienet mäet. Parhaimmillaan saanut rangea lisää 29km mutta tietysti vaikuttaa missä ajaa ja onko paljon ala/yläkiä jne.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Speksu - 22.03.20 - klo:09:47
Onko täällä tällä hetkellä e-Golfin tilaajia odottamassa autoa? Itse tilasin viikolla 9, enkä ole vielä saanut arvioita valmistusviikosta. On aika selvää että korona aiheuttaa varmasti jotain ongelmia toimituksen kanssa, varsinkin jos tehtaat on kiinni ja henkilöstö lomautettuna.
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Wepe - 22.03.20 - klo:17:38
27.1.2020 tilattu.
Viime viikolla kerrottiin että valmistus viikolla 14 ja toimitus vapun tienoilla.
Noh, saa nyt nähdä miten virukset vaikuttavat, tuskin positiivisesti...
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: Speksu - 28.03.20 - klo:19:27
Ainakin 9. huhtikuuta asti on tehtaat kiinni.
Lähde: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/volkswagen-extends-suspension-of-production-5924 (https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/volkswagen-extends-suspension-of-production-5924)
Otsikko: Vs: e-Golf -keskustelua
Kirjoitti: TOURAN HIGHLINE - 01.04.20 - klo:06:59
Nonni. Kaksi viikkoa tuli sitten täyteen tämän kanssa. Kaikesta koronapysähdyksestä huolimatta kilsoja oli eiliseen mennessä kertynyt kuitenkin jo 845, mutta toisaalta perheen toisella autolla ei ole ajettu metriäkään tämän ajanjakson aikana. E-Golffi on osoittautunut oikein miellyttäväksi tuttavuudeksi. Siihen moottoriäänten puuttumiseen on tottunut aika äkkiä, varsinkin kun on tottunut ajamaan polttiksilla, joissa mekaaniset äänet on melko hyvin eristetty kabiinin puolelta myös. Mutta se voimalinja. Siitä jaksaa innostua edelleen joka kerta, kun auton kanssa liikkeelle lähtee. Jos auton ajotietokoneeseen on yhtään luottaminen (vai tuottaako nämäkin sellaista optimistista ajotietoa kuin polttissisarensa, joissa tankkaamalla mitattu kulutus on aina jotain muuta kuin ajotietokoneen näyttö...), niin sähköä "palaa" satasella keskimäärin 15,8kwh, pienimmän tallentuneen lukeman ollessa 14,2 ja suurimman 25,2. Noita rapsakoita piikkejä mulla on tuohon kertynyt useita, kun laiskuuttani olen ajanut tuolla nyt alle kilometrin työmatkaa, Jännä biili, kun sillä käsittääkseni voi nyt nykiä tuota minuutin matkaa aamupakkasessa auton siitä kummemmin ottamatta nokkiinsa. Ei olisi tullut mieleenkään bensa-tai dieselautolla nykäistä kylmää autoa pihalla käyntiin, ajaa sillä minuutin-kahden matka ja sammuttaa niille sijoilleen suorittaakseen saman manööverin iltapäivällä uudelleen. Tuolla hitaalla laturilla sitä nyt on ladattu, mutta varmaan pitää investoida kuitenkin parempaan laturiin, jotta elämästä siltä osin saisi vähän vaivattomamapaa, eikä sitten oikeasti tarvitsisi alkaa turvautumaan niihin latausasemiin kuin äärimmäisen tarpeen vaatiessa. Kalliitakin ovat, mitä laskeskelin, kun aikaperusteisesti yleensä ovat hinnoiteltuja. Toisaalta ihan ymmärrettävää. Pitäähän ne investoinnit jotenkin kuitata, mutta jos tuota nyt innostuisi jossain pikalaturissa lataamaan, niin puolessa tunnissa ilmeisesti saisi suurin piirtein sadan kilsan sähköt ja kustannusta tulisi 6€. Sitä sitten voi jo ajaa dieselilläkin ja olla sen puolen tunnin kuluttua 50km päässä siitä laturista ilman uuden pysähdyksen miettimistä... Eli selkeästi kotilatausvehje tämä.